Flyg Europa Rumänien Bukarest

Flyg till Bukarest

Tur & retur
Ekonomi
Detroit (DTT)
Bukarest (BUH)
fre 15/1
fre 22/1
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Bukarest

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Bukarest från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Bukarest?

Den bästa tiden att besöka Bukarest är under vår eller höst då stadens temperaturer är behagliga och du kan njuta av att promenera omkring bland den historiska östeuropeiska arkitekturen. Under denna tid kan du även hitta billigare priser än under sommarens högsäsong. Mitt under sommaren är det många som reser på grund av semesterledigheter, men temperaturerna blir väldigt höga i Rumänien och just Bukarest är en av de varmaste städerna med över 30 grader.

När finns lägst priser på flyg till Bukarest?

Billiga priser på flyg till Bukarest hittar du i mars och i november, det vill säga under vinterns lågsäsong. Under denna tid är det svalt i staden med temperaturer ner mot 0 grader och är därför en utmärkt tid att ta sig till de närliggande skidorterna eller de små snötäckta byarna på landsbygden. I momondos sökfunktion kan du leta efter resor med hotell och jämföra olika resealternativ på nätet.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Bukarest?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Bukarest för 183 kr/person, vilket är 87 % billigare än för genomsnittsflyget till Bukarest. För att hitta de billigaste priserna till Bukarest från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Bukarest?

januari är generellt den billigaste månaden att flyga till Bukarest från Sverige med priser runt 1 078 kr. Om du inte har möjlighet att resa i januari kan du istället boka flyg till Bukarest från Sverige för februari. Flyg till Bukarest i februari är kanske inte lika billiga som i januari, men genomsnittet ligger fortfarande runt 1 087 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Bukarest?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Bukarest från Sverige är större om du bokar 33 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Bukarest för ungefär 1 387 kr om du gör din sökning 33 dagar innan. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 630 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Bukarest?

Enligt våra data är onsdag den billigaste veckodagen att flyga till Bukarest från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en onsdag var 1 496 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en måndag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 793 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Bukarest.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Bukarest?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Bukarest oftast är de som avgår mitt på dagen. Våra användare har hittat flyg till Bukarest med avgång mitt på dagen för så lite som 1 060 kr. Flyg på eftermiddagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 1 873 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Bukarest?

De som flyger till Bukarest kan potentiellt hitta bättre priser för Bukarest Otopeni Intl flygplats(16 km från stadskärnan i Bukarest) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Bukarest?

Du kan hitta erbjudanden för Bukarest Baneasa flygplats för i genomsnitt 1 413 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Hitta billiga flygbiljetter till Bukarest

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Bukarest
Billigast
Bäst
Snabbast
Wizz Air
5 feb.
NYO
Stockholm Skavsta
2t 45m
OTP
Bukarest Otopeni Intl
22 feb.
OTP
Bukarest Otopeni Intl
2t 55m
NYO
Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
20 apr.
NYO
Stockholm Skavsta
5t 00m
1 stopp
OTP
Bukarest Otopeni Intl
29 apr.
OTP
Bukarest Otopeni Intl
2t 55m
NYO
Stockholm Skavsta
1 045 kr
Hitta liknande
Blue Air
20 apr.
ARN
Stockholm Arlanda
2t 45m
OTP
Bukarest Otopeni Intl
27 apr.
OTP
Bukarest Otopeni Intl
2t 55m
ARN
Stockholm Arlanda
1 170 kr
Hitta liknande
Wizz Air
5 feb.
NYO
Stockholm Skavsta
2t 45m
OTP
Bukarest Otopeni Intl
22 feb.
OTP
Bukarest Otopeni Intl
2t 55m
NYO
Stockholm Skavsta
KLM
5 mars
ARN
Stockholm Arlanda
10t 40m
1 stopp
OTP
Bukarest Otopeni Intl
19 mars
OTP
Bukarest Otopeni Intl
14t 05m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
1 311 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
20 apr.
NYO
Stockholm Skavsta
5t 00m
1 stopp
OTP
Bukarest Otopeni Intl
25 apr.
OTP
Bukarest Otopeni Intl
2t 55m
NYO
Stockholm Skavsta
1 161 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Bukarest

Om du letar efter enkelbiljetter till Bukarest, visa några av våra erbjudanden nedan av Wizz Air och Blue Air
Billigast
Bäst
Snabbast
Wizz Air
19 feb.
NYO
Stockholm Skavsta
2t 45m
OTP
Bukarest Otopeni Intl
Blue Air
3 mars
ARN
Stockholm Arlanda
2t 45m
OTP
Bukarest Otopeni Intl
Flera flygbolag
20 mars
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
28t 15m
1 stopp
OTP
Bukarest Otopeni Intl

Vilka flygbolag flyger till Bukarest?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Bukarest

Wizz Air, Tarom och Blue Air är de mest populära flygbolagen som bokas för flyg till Bukarest. Billigast resor hittar du däremot med Brussels Airlines, Ryanair och Norwegian, även i sista minuten. Ju fler eller längre mellanlandningar du gör under resan desto billigare blir ofta flygstolarna. En annan faktor som gör resorna billigare är hur pass långt i förväg du bokar. Tänk på att lågprisbolag trots att de inte har mellanlandningar kan se billigare ut än vad de är då många extra avgifter tillkommer, bland annat för sittplats och bagage. Det finns direktflyg från Stockholm till Bukarest med det rumänska flygbolaget Tarom och en direktflygning tar knappt 3 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Bukarest till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Bukarest plus avståndet till centrum

Flyg till Bukarest landar på flygplatsen Henri Coanda International Airport som ligger ungefär 17 kilometer norr om centrala Bukarest. Flygplatsen är bas för Rumäniens nationella flygbolag, Tarom, och även för lågprisbolagen Blue Air, Ryanair och Wizz Air. Direkt utanför ankomsthallen hittar du busstationen där stadens flygbussar stannar. Linje 780 tar dig express till centralstationen Gara de Nord som ligger i norra delen av Bukarest medan linje 783 tar dig till centrala Bukarest. Bussresan in till centrum tar ungefär 45 minuter och bussarna avgår var 40e minut. Ett annat sätt att ta sig till Gara de Nord är med tåg. Flygplatsens tågstation ligger ungefär en kilometer från ankomsthallen och det går synkroniserade gratisbussar mellan terminalen och stationen i anslutning till ankommande tåg. Den totala restiden inkluderat bussfärden tar ungefär en timme. Från tågstationen Gara de Nord kan du byta till en mängd olika lokala transportalternativ då många linjer stannar vid centralstationen.


Populära flygresor till Bukarest

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Bukarest som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Bucharest
Snabbaste flygtid
2t 45m
Billigast pris
1 303 kr
Flyg från Malmö till Bucharest
Snabbaste flygtid
2t 25m
Billigast pris
3 111 kr

Hur tar man sig runt i Bukarest?

Bukarests kollektivtrafik består av spårvagnar, buss och tunnelbana. Kollektivtrafikens nätverk täcker hela staden men har inte särskilt täta avgångar vilket gör att det ofta är trängsel. Därför kan det vara bra att undvika rusningstrafiken, särskilt på M2-linjen som går från norr till söder och är den mest trafikerade. Tunnelbanan har fyra olika linjer och är det snabbaste alternativet då tunnelbanesystemet är oberoende av trafikstockningar. Det finns en mängd bussar och spårvagnar i staden och dessa går från tidig morgon till sen kväll. Under nattetid tar nattbussarna över vilka tar dig till de mest folktäta områdena i staden och går ungefär varje timme. Biljetter till både tunnelbana, buss och spårvagn köper du på tunnelbanestationerna eller vid någon av kioskerna.

Om du vill ta taxi är det bättre att ladda ner Uber till telefonen då chaufförerna i de gula taxibilarna ofta försöker lura besökare på pengar. Annars är lokal taxi det billigaste alternativet, men låt då hotellet beställa en taxi åt dig istället för att själv vinka in en från gatan.


Kan man flyga till Bukarest utan pass eller visum?

Du kan åka från Sverige till Rumänien utan visering om du stannar mindre än 90 dagar i landet. Rumänien är inte med i Schengensamarbetet vilket betyder att du behöver ha med dig ditt pass, men ofta godtas även nationellt id-kort. Körkort eller vanlig legitimation gäller inte vid gränskontrollen. Provisoriska pass kan ibland orsaka förvirring bland gränspoliserna men är fullt giltiga för inresa. Kontrollera de senaste inresebestämmelserna i god tid innan avresa då regler kan förändras med kort varsel.


Tips och råd om Bukarest

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Bukarest?

Gör en online-sökning i momondos priskalender för att hitta de billigaste biljetterna.

Vad ska man se i Bukarest?

Gör ett besök till parlamentet, det nationella konstmuseet och Cismigiu-trädgården.

Aktiviteter för barn

Det naturhistoriska museet är mycket uppskattat bland barnfamiljer och här kan ni spendera flera timmar.

Kan man dricka kranvattnet?

Säkrast är att köpa vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Bukarest?

Det är inte vanligt med dricks men på finare restauranger bör du lämna cirka 10 procent.

Var finns den bästa shoppingen?

Staden är känd för sina varuhus så ta dig till Baneasa eller Sun Plaza.

Flyg Europa Rumänien Bukarest
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass