Flyg till Iași

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 31/1
mån 7/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Iași.
Visa nuvarande reserestriktioner för Rumänien

När är den bästa tiden att flyga till Iași?

Hur lång tid tar det att flyga till Iasi?

För att flyga till Iasi, Rumänien kan du räkna med en restid på ungefär 10 timmar. Du kan räkna med ungefär sex timmar i luften och sedan extra resetid vid mellanlandningarna. De snabbaste rutterna tar ungefär åtta timmar totalt men du borde inte ha problem att hitta en rutt som tar cirka 10 timmar. Det finns ofta något passande flygerbjudande som inte kräver att du färdas i flera dygn. Om du inte reser från Göteborg eller Stockholm kan du lägga till en till två timmar på din totala restid. Detta för att du många gånger kan behöva börja din resa med att flyga till Stockholm eller Göteborg.

Varifrån kan du flyga direkt till Iasi?

Du kan för tillfället inte flyga direkt till Iasi från Sverige. Beroende på vilken rutt du väljer så behöver du mellanlanda en eller två gånger på vägen. De flesta rutterna tar dig till en stad i centrala Europa först, till exempel till Bryssel eller Frankfurt. Vissa dagar och tider kan du åka direkt därifrån till Iasi utan att behöva mellanlanda igen. Du kan också börja med att åka till London för att där flyga direkt eller vidare till nästa mellanlandning. Exempel på flygplatser du kan mellanlanda en andra gång är Bukarest Otopeni International eller Wiens flygplats. Om du inte åker från Göteborg eller Stockholm kommer du troligtvis behöva börja din resa med att mellanlanda i någon av dessa städer. Om du åker från Skåne och Blekinge kan du ta tåget till Köpenhamn Kastrup och flyga därifrån om du skulle vilja.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Iași?

  Den billigaste månaden att flyga till Iași från Sverige är februari. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 540 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att flyga till Iași i februari är mars ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Iași under mars ligger i genomsnitt på 1 651 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Iași?

  Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Iași är en fredag. Resenärer som väljer att resa till Iași på en fredag kan ofta hitta biljetter för så lite som 2 224 kr. Flyg från Sverige till Iași en lördag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 3 059 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Iași?

  Bacău flygplats eller Suceava Salcea flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Iași.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Iași?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Iași Suceava Salcea flygplats med ett genomsnittspris på 900 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Iași från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Iași

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Iași.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige är inte skyldiga att presentera ett negativt COVID-19-PCR-test eller antigentestresultat vid ankomsten till Iași.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Iași.

Dokument
Deklarationsformulär för resa - Resenärer måste fylla i ett resedeklarationsformulär och lämna in det till tjänstemännen vid ankomst.

Formulär för hälsodeklaration - Resenärer måste fylla i ett formulär för hälsodeklaration online innan avresan till Rumänien.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Iași?

Returresa till Sverige från Iași

Testkrav för COVID-19
Besökare från Iași måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Iași behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Iași inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Iași?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Iași
 • Vilka bolag flyger till Iași?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Iași från Sverige, men det mest populära bland våra användare är TAROM, Austrian Airlines, Lufthansa och KLM. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Iași på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Iași

Nedan hittar du alla flygplatser i Iași tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar du dig till stadskärnan från Iasis flygplats?

Iasis flygplats ligger en liten bit utanför stadskärnan, och vid ankomstterminalen finns det taxibilar väntandes som tar dig direkt till ditt hotell eller bostad. Om du vill åka med kollektivtrafiken kan du hoppa på busslinje 50 som kör från flygplatsen till Eminescu-torget i stadskärnan. Om du vill hyra en bil för att utforska Iasi och dess omnejd på egen hand måste du boka innan. Det finns nämligen inget hyrbilscentrum vid själva flygplatsen utan det ligger inne i staden. Men om du har bokat en bil i förväg och pratar med din valda uthyrningsfirma så kan de ordna med skjuts till hyrbilscentret. Vissa hotell i staden kan också erbjuda hämtning, fråga ditt hotell när du bokar om de erbjuder någon sådan service.


Visumkrav för att besöka Iași

Behövs pass eller visum vid besök i Iasi?

Rumänien är inte en del av Schengensamarbetet vilket gör att du kommer behöva gå igenom kontroller vid gränsen. Du behöver även ha ett giltigt pass. Provisoriska pass kan skapa lite bekymmer även om de är godkända passhandlingar. Som svensk medborgare kan du besöka Rumänien utan visum om du reser för besök i mindre än tre månader. Ta även med Försäkringskassans blåa EU-kort ifall olyckan skulle vara framme.


Börja planera din resa till Iași


De bästa sakerna att se och göra i Iași

Vad kan du se och göra i Iasi?

Iasi är en av Rumäniens största städer som ligger på gränsen till Moldavien i nordost. Du hittar allt från historiska byggnader, museum och bra restauranger i staden. Palace of Culture kan mycket väl vara ett av de populäraste besöksmålen i staden. Den enorma byggnaden började byggas som ett palats, sedan blev det en administrativ byggnad till att sedan byggas om till hela fyra olika museum: ett historiskt-, ett etnografiskt-, ett vetenskapligt- och ett konstmuseum. När du är färdig kan du gå över torget till Sankt Nicholaus kyrka, en gammal medeltida kyrka med mängder av dekorationer och färger. Du kan även fortsätta din kyrkovandring med att besöka De tre heliga hierarkin katedral, metropolitankyrkan och Golia-katedralen. Dessa ligger inte långt från Palace of Culture. Efter all kultur kan det vara skönt med en promenad genom Copou park, en historisk park som är ett populärt promenadställe även för lokalbefolkningen. Passa även på att titta på den botaniska trädgården som ligger nära parken.