0
Insikter
FAQ
Flights to Sicilien

Hitta billiga flyg till Sicilien från 869 kr

1 vuxen
0 väskor
Från?
Till?
tis 5/3
tis 12/3

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

"I år är momondo den främsta platsen för flygbiljetter på internet."
Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Om flyg till Sicilien

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Sicilien

Bästa priset för enkelresa

869 kr

Bästa priset för tur- och returresa

972 kr

Snabbast flygtid

3t 35m

Flygs av

7 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Sicilien från Sverige under de senaste 72 timmarna är 869 kr (Stockholm Arlanda till Catania Fontanarossa).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Sicilien från Sverige under de senaste 72 timmarna är 972 kr (Stockholm Skavsta till Catania Fontanarossa).
Det snabbaste flyget till Sicilien från Sverige tar 3t 35m (Stockholm Arlanda till Catania Fontanarossa).
Det finns 7 flygbolag som flyger till och från Sicilien, inklusive Lufthansa, KLM och SWISS.

Trender för flygresor till Sicilien

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Sicilien och lägg upp den ultimata resplanen

Vilket är det billigaste flyget jag kan hitta till Sicilien?

Genomsnittspriset för ett flyg till Sicilien är 1 737 kr per person och det billigaste flyget till Sicilien är 281 kr per person. Priset varierar beroende på en rad faktorer, så som avgångsflygplats, flygbolag, när du bokade och vilken tid du planerar att resa.
Se priser från:

Hur långt är flyget från Sverige till Sicilien?

Flyget från Sverige till Sicilien beror på via flygplatser du flyger till och från, samt om du måste mellanlanda eller inte. Om du flyger från Stockholm Arlanda (en populär flygplats i Sverige) till Catania Fontanarossa (den mest populära flygplatsen i Sicilien) ligger flygtiden på 3t 35m i genomsnitt. Om du flyger från Göteborg Landvetter (en annan populär flygplats i Sverige) till Catania Fontanarossa ligger den genomsnittliga flygtiden på 5t 10m.

Vad är den bästa veckodagen att flyga till Sicilien?

Överväg att boka ett flyg till Sicilien på en tisdag, då detta är den billigaste dagen i veckan. Du kommer också upptäcka att avgående flyg på en onsdag är ett annat billigt alternativ. Försök att undvika att boka ditt flyg till Sicilien en lördag, då detta brukar vara den dyraste dagen i veckan.

Vilka flygbolag flyger till Sicilien?

Det finns totalt 10 flygbolag som flyger till och från Sicilien, av vilka Lufthansa är det mest populära alternativet. Uppskattningsvis väljer 45% av de som flyger till Sicilien att flyga med Lufthansa. Om du inte lyckas hitta biljetter med Lufthansa, ta då en titt på Norwegian och Ryanair som också är populära flygbolag att flyga med.

De billigaste flygen till städer i Sicilien

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Sicilien från Sverige
Catania
Catania

Användbar information om ditt flyg till Sicilien

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Sicilien

Vilken är den bästa flygplatsen att flyga in till när man besöker Catania?

Jag planerar att besöka Letojanni Beach. Från vilken flygplats går det snabbast att köra dit?

För snabbast körning från flygplatsen till Letojanni Beach är det bäst att flyga till Catania flygplats eller Lamezia Terme flygplats som ligger närmst.

Hur är vädret i Sicilien?

Sicilien har ofta temperaturer från 11 °C(januari) till 26 °C(augusti). De som vill undvika regn och/eller snö under sitt besök i Sicilien gör bäst i att resa under juli, juni eller augusti eftersom dessa månader generellt har minst nederbörd.

Hur mycket kostar flyg till Sicilien?

Det billigaste flyget till Sicilien som nyligen hittades på momondo läg på 1 387 kr. Även om du inte hittar ett lika billigt flyg som detta, kom ihåg att allt under 2 370 kr ses som ett bra pris för flyg till Sicilien. 2 744 kr är genomsnittskostnaden för att flyga till Sicilien, medan 9 401 kr är den dyraste.

Vart är det billigast att flyga till för Sicilien?

Palermo flygplats i Palermo har de billigaste flygen för att ta sig till Sicilien, med ett genomsnittligt biljettpris på 1 387 kr. Catania Fontanarossa flygplats i Catania är den näst billigaste destinationen i Sicilien med ett genomsnittligt biljettpris på 1 675 kr.

När uppdaterade momondo senast priserna för flyg till Sicilien?

Priserna för flyg till Sicilien uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter flyg till Sicilien?

Det finns 15 bolag tillgängliga för flyg till Sicilien från och med februari. 2024.

Hur gammal måste man vara för att flyga till Sicilien?

Den lägsta åldern för att få flyga ensam är fem år, men flygbolag som erbjuder tjänster för ensamkommande barn (UNMR) har sina egna åldersgränser, inklusive regler för flygets längd, tidpunkter och mellanlandningar. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda flygbolaget som du bokar med för att resa till Sicilien.

Vilket dokument eller ID-handling behöver jag för att flyga till Sicilien?

De rese- och hälsodokument du behöver för din resa till Sicilien kan skilja sig åt beroende på din resplan och personliga situation. Vanligtvis bör du ha flera dokument till hands, t.ex. ett nationellt ID-kort eller körkort och ett pass som är giltigt i sex månader efter din planerade ankomst till Sicilien. Det är alltid bra att rådfråga ditt flygbolag eller en betrodd tredje part, t.ex. IATA.


Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Sicilien? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i Sicilien.
Catania

Catania

Sicilien

Greek Amphitheatre

Piazza Universita

Palazzo Biscari

Museo del Giocattolo

Stadio Angelo Massimino

Palermo

Palermo

Sicilien

Cuba Palace

Teatro Politeama

Stadio Renzo Barbera

Castello della Zisa

Villa Malfitano Whitaker

Trapani

Trapani

Sicilien

Triton's Fountain

Museum of Salt

Piazza Vittorio Emanuele

Chiesa del Purgatorio

Cattedrale di San Lorenzo

Lampedusa

Lampedusa

Sicilien

Fisherman Statue

Rabbit Beach

Cape Grecale Lighthouse

Pantelleria

Pantelleria

Sicilien

Bagno dell'Aqua

Castello Barbacane


De senaste flygen hittade till populära städer i Sicilien

Hitta flyg till dessa populära städer i Sicilien, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Sicilien

Dessa rutter har de billigaste flygen till Sicilien som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
StockholmCatania10t 30m1 262 kr
GöteborgCatania5t 10m1 531 kr
StockholmPalermo5t 05m2 183 kr
GöteborgPalermo8t 10m2 317 kr
JönköpingPalermo19t 15m3 621 kr
MalmöCatania45t 45m6 342 kr
StockholmPantelleria21t 25m7 821 kr
StockholmTrapani12t 30m9 301 kr
StockholmComiso7t 25m11 039 kr

De bästa sakerna att se och göra i Sicilien

Vilka populära evenemang hålls på Sicilien?

Det finns en hel del evenemang som hålls årligen på Sicilien, till exempel Festa di Sant’Agata som hålls i Catania varje år i februari till minne av deras helgon Sankta Agata. Firandet sker dygnet runt i två dagar med parader, marknader och en allmän feststämning. Catania har en berömd utomhusmarknad som du kan passa på att besöka i samband med festligheterna. Påskfirandet är också mycket stort på Sicilien, eftersom Italien är ett katolskt land. En annan katolsk högtid som hålls i maj är Santa Lucia delle Quaglie, där man tackar Sankta Lucia för att hon räddade Syrakusa från svält på 1600-talet. Hennes silverstaty bärs runt ett torg med pompa och ståt. Om du vill uppleva klassisk grekisk teater kan du åka till Syrakusa på sommaren mellan maj och juli då klassiska pjäser sätts upp på stadens utomhusteater. Ett annat spännande event är den internationella konstfestivalen i Taormina, som inkluderar en filmfestival. Den hålls i slutet av sommaren och spänner över ett par månader. Ofta kommer världskända artister till festivalen, och det går också att se konstutställningar och andra kulturevenemang. Tänk på att boka flyg till Sicilien i god tid, eftersom festivalen är mycket populär.

Är Sicilien känt för någon särskild mat?

Sicilien är ett riktigt paradis för foodies, och du kan äta allt från klassisk pasta och pizza till bakverk som cannolis och cassata. Ön är känd för sina citroner som används till allt möjligt, till exempel likören limoncello. Eftersom Sicilien är omgiven av medelhavet finns det också många goda rätter med fisk och skaldjur. Du kan även testa goda ostar, till exempel pecorino, som är god att riva över pastan. Precis som på många andra ställen i Italien produceras även vin, och du kan åka till olika vingårdar för provsmakning om du vill. När du vill gå på restaurang kan du till exempel testa Flor Restaurant i Palermo, eller Cortile Spirito Santo i Syrakusa. Den sistnämnda restaurangen har en Michelinstjärna och är ett bra alternativ när du vill slå på stort och äta siciliansk mat när den är som allra bäst. Dessutom är rätterna innovativa och ett besök på restaurangen är verkligen en upplevelse.

Vad kan man se och göra på Sicilien?

Sicilien är en vacker ö med natur som varierar från härliga sandstränder till snöiga berg. Vulkanen Etna som ligger på ön är den näst mest aktiva vulkanen i världen, och många turister känner att de bara måste se den med egna ögon. Ett bra ställe att börja din resa på är i Etna Sud, som är en sorts basläger där det finns souvenirbutiker, restauranger, hotell och liknande. Dessutom börjar linbanan som går upp på berget därifrån. När du klivit av linbanan kan du vandra uppför berget (ta med dig bra skor och varma kläder), men det är inte tillåtet att gå ända fram till vulkankratrarna. På Sicilien finns det också många historiska platser att upptäcka, till exempel tempeldalen Agrigento där du kan se ett gammalt tempel och andra fornlämningar från antikens Grekland. Gillar du att shoppa och bara njuta av att upptäcka andra platser är städerna Palermo och Syrakusa bra platser att utgå från. Även Sicilia Outlet Village är värd ett besök om du vill göra riktiga fynd.

Vilka krav på pass och visum gäller när man åker till Sicilien?

När du har valt ett av alla våra flygerbjudanden till Sicilien är det som svensk medborgare mycket enkelt att resa. Du behöver inte något särskilt visum eftersom Italien är med i EU. Du behöver faktiskt inte ens ett pass för att resa till landet, det räcker med ett nationellt ID-kort som utfärdas av polismyndigheten.


Användbar information för att hitta flygerbjudande för Sicilien

Lär dig om alla funktioner för flygbokningar som erbjuds gratis av momondo.
  • Hur skapar jag en prisbevakning för flygpriser till Sicilien?

    Dra nytta av momondos prisalert genom att först leta efter flyg till Sicilien. Flygerbjudanden kommer att visas i realtid. Därefter kan du skapa en prisalert med hjälp av funktionen på vår sajt.

  • Hur kan jag spara pengar på flyg till Sicilien med momondo?

    Få ut det bästa av år AI-teknologi med vårt verktyg “Prisprognos” som förutsäger om du gör bäst i att boka nu eller avvakta tills priserna sjunker. Du kan strategiskt välja den bästa dagen att flyga och spara pengar med hjälp av vår “Priskalender”. “Explore” visar en översikt över hur mycket det kostar att flyga var som helst från en vald stad eller flygplats. Vår blogg “Discover” är ett bra alternativ för reseinspiration och tips hur du kan spara pengar när du reser, medan verktyget "Prisbevakning" kommer att uppdatera dig när priserna ändras, så att du kan boka i precis rätt tillfälle.

  • Hur hittar momondo så låga flygpriser?

    Vi hämtar våra priser från fler än 700 konkurrenter bland flygbolag och resebyråer. Vi är verksamma på över 30 internationella marknader för att kunna förse dig med ett brett utbud av resealternativ.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att hitta ett flygerbjudande till Sicilien?

Vi hjälper dig hitta det flyg som passar dina behov bäst – momondo jämför priser från hundratals flygbolag och resebyråer och hjälper dig att filtrera dem för att hitta det bästa flyget för just dig.

Kan jag hitta flyg till Sicilien ​​med flexibla bokningspolicys på momondo?

Ja. Alla flyg till Sicilien ​​på momondo kan jämföras och filtreras utifrån olika policys som erbjuds, så som flexibel bokning.

Hur kan momondo hjälpa mig hitta flyg till Sicilien?

När du söker efter flyg till Sicilien hjälper momondo dig att hitta rätt flyg genom att erbjuda användbara filter för att begränsa ditt val av flyg. Flygen kan filtreras utifrån flera faktorer så som flygbolag, flygplats och pris – men även efter andra kriterier som flygplanstyp och betalningsmetod.

Jag är inte riktigt redo att boka ett flyg till Sicilien ​​just nu. Kan momondo meddela mig om priserna ändras?

Om du endast gör research efter potentiella flyg till Sicilien erbjuder momondo en användbar prisbevakningsfunktion som följer priserna för flyg till Sicilien och notifierar dig så fort de ändras.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Sicilien

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar flyg med momondo
Stora namn, större erbjudanden
Stora namn, större erbjudanden
Sök igenom hundratals resesidor för att jämföra priser.
Filtrera efter vad du vill ha
Filtrera efter vad du vill ha
Gratis Wifi? Mellanlandning? Skräddarsy dina resultat direkt.
Gratis och oberoende
Gratis och oberoende
Det är helt gratis att använda oss – inga dolda kostnader eller avgifter.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Sicilien

Populära flyg till Sicilien
Populära rutter enligt sökningar den senaste dagen på momondo


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
Flyg till Sicilien
1 vuxen
tis 5/3
tis 12/3
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners