Flyg till Nice

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
lör 2/10
lör 9/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Nice.
Visa nuvarande reserestriktioner för Frankrike

Billigaste flygen till flygplatser i Nice

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Nice från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Nice

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Nice

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Nice (NCE)

Vanligtvis är flyg till Nice från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Nice Côte d'Azur, vilket i genomsnitt kostar 1 834 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN NICE TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars29% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Nice kostar i genomsnitt bara 1 305 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL NICE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember30% dyrareDet kostar omkring 2 377 kr för flyg till Nice från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL NICE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli355% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Nice från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Nice?

Nice har högsäsong mellan juni och augusti då klimatet är som bäst. Dock är det många som bokar flyg till Nice även under våren samt hösten. Om du vill ha större chans att hitta billiga flygbiljet-ter till Nice är det bättre att åka i mars-april eller september-oktober då det inte är högsäsong.

När är det billigast att boka flyg till Nice?

Från Stockholm kan du boka flyg till Nice för cirka 1500-3500 SEK beroende på när du ska åka. Du kan även hitta billiga flyg till Nice i juni och augusti men utbudet är inte lika stort. Ett tips är att boka din resa i god tid om du vill resa till Nice billigt. I slutet på augusti och i september kan du till exempel ta ett direktflyg från Stockholm för cirka 1500-2000 SEK per person och flyget tar ungefär 3 h. Om du reser från Göteborg kan du boka flygbiljetter till Nice för cirka 1500-3000 SEK per person. Det går inga direktflyg från Göteborg till Nice men du har oftast en relativt kort mellanlandning på vägen. Resan från Göteborg tar ungefär 4-5 h.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Nice?

  Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Nice för 420 kr/person, vilket är 84 % billigare än för genomsnittsflyget till Nice. För att hitta de billigaste priserna till Nice från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Nice?

  januari är en annan bra månad för att besöka Nice med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 435 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Nice?

  Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Nice från Sverige är större om du bokar 41 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Nice för ungefär 1 931 kr om du gör din sökning 41 dagar innan. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Nice. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 692 kr under de senaste 72 timmarna.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Nice?

  Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Nice är en tisdag. Resenärer som väljer att resa till Nice på en tisdag kan ofta hitta biljetter för så lite som 1 861 kr. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en fredag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 2 124 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Nice.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Nice?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Nice från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 2 041 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Nice på eftermiddagen då priserna ligger på omkring 2 277 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Nice?

  De som flyger till Nice kan potentiellt hitta bättre priser för Toulon Hyeres flygplats(113 km från stadskärnan i Nice) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Nice?

  Du kan hitta erbjudanden för Toulon Hyeres flygplats för i genomsnitt 2 638 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Nice Côte d'Azur från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Nice Côte d'Azur

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Nice Côte d'Azur.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom less than 72 timmar innan avgången till Nice Côte d'Azur.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Nice Côte d'Azur.

Dokument
Resecertifikat - Ska fyllas i av resenärer med särskilda anledningar.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Nice Côte d'Azur?

Returresa till Sverige från Nice Côte d'Azur

Testkrav för COVID-19
Besökare från Nice Côte d'Azur måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Nice Côte d'Azur behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Nice inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Nice

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Nice
Flera flygbolag
9 nov.
GOT14:25Göteborg Landvetter
19t 00m
1 stopp
NCE09:25Nice Côte d'Azur
18 nov.
NCE06:10Nice Côte d'Azur
10t 30m
1 stopp
GOT16:40Göteborg Landvetter
Norwegian
8 jan.
ARN02:00Stockholm Arlanda
3t 00m
NCE05:00Nice Côte d'Azur
15 jan.
NCE05:40Nice Côte d'Azur
2t 55m
ARN08:35Stockholm Arlanda
Lufthansa
4 jan.
ARN02:55Stockholm Arlanda
4t 45m
1 stopp
NCE07:40Nice Côte d'Azur
11 jan.
NCE13:40Nice Côte d'Azur
4t 30m
1 stopp
ARN18:10Stockholm Arlanda
SAS
29 nov.
ARN05:45Stockholm Arlanda
3t 05m
NCE08:50Nice Côte d'Azur
2 dec.
NCE07:55Nice Côte d'Azur
11t 10m
1 stopp
ARN19:05Stockholm Arlanda
1 003 kr
Hitta liknande
Norwegian
8 nov.
ARN12:05Stockholm Arlanda
3t 00m
NCE15:05Nice Côte d'Azur
15 nov.
NCE15:45Nice Côte d'Azur
2t 55m
ARN18:40Stockholm Arlanda
Norwegian
5 mars
ARN02:00Stockholm Arlanda
3t 00m
NCE05:00Nice Côte d'Azur
12 mars
NCE05:40Nice Côte d'Azur
2t 55m
ARN08:35Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Nice

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Nice, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian, Ryanair och Wizz Air
Wizz Air
11 okt.
NYO12:30Stockholm Skavsta
28t 00m
1 stopp
NCE16:30Nice Côte d'Azur
Norwegian
26 okt.
ARN06:00Stockholm Arlanda
3t 00m
NCE09:00Nice Côte d'Azur
Ryanair
4 okt.
NYO17:00Stockholm Skavsta
24t 05m
2 stopp
NCE17:05Nice Côte d'Azur

Vilka bolag flyger till Nice?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Nice

När du bokar flyg till Nice från Stockholm Arlanda kan du flyga direkt med Norwegian. Hos Nor-wegian ingår det inte bagage om du bokar low fare. Du kan däremot uppgradera biljetten och på så sätt få bagage inkluderat. Från Göteborg flyger du antingen med KLM, Lufthansa eller Brussels Airlines. Dessa flygbolag har ofta inkluderat handbagage samt incheckat bagage i priset.


Flygplatser nära Nice

Nedan hittar du alla flygplatser i Nice tillsammans med avståndet från stadens centrum

Från Nice Côte d’Azur Airport kan du ta dig in till stan med buss, taxi eller med den moderna spårvagnen. Det billigaste är att ta spårvagnen eller den lokala bussen som kostar cirka 1,50 EUR (cirka 15 SEK) per person. Om du ska ta spårvagnen kan du köpa biljett i biljettautomaten på platt-formen och du kan även betala med mynt. Om du istället väljer Airport Express Bus kostar det cirka 6 EUR (cirka 60 SEK) per person. Om du tar en taxi från flygplatsen kostar resan ungefär 35 EUR (cirka 350 SEK) och du kan vara inne i stan på 15 minuter. Flygplatsen ligger cirka åtta kilometer från centrum och resan tar ungefär 20-30 minuter beroende på vilket transportmedel du väljer.


Populära flygresor till Nice

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Nice som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Nice
Snabbast flygtid4t 25m
Billigaste pris890 kr
Flyg från Stockholm till Nice
Snabbast flygtid3t 00m
Billigaste pris890 kr
Flyg från Malmö till Nice
Snabbast flygtid17t 40m
Billigaste pris2 818 kr
Flyg från Linköping till Nice
Snabbast flygtid4t 50m
Billigaste pris2 836 kr

Det finns många sätt att ta sig runt i Nice. Du kan hyra en cykel, ta bussen eller spårvagnen, hyra bil, ta taxi eller åka med Velo Bleu cykel. Velo Bleu cyklar finns att hämta på olika stationer runt omkring i Nice, varje 300 meter för att vara exakt, vilket är väldigt smidigt, och du kan sedan lämna cykeln på en valfri station. Detta är ett av de populäraste sätten att ta sig runt i Nice på. Du betalar med ditt bankkort på plats innan du cyklar iväg. Vill du utforska så mycket som möjligt av staden och runt omkring är bil att rekommendera.


Du kan resa till Nice med antingen pass eller nationellt ID-kort. Om du har ett nationellt ID-kort räcker det med detta och du behöver då inget pass. Du kan inte resa till Nice med vanligt ID-kort eller körkort. Du behöver inget pass för att resa till Nice som svensk medborgare.


Börja planera din resa till Nice


Att se i Nice

Nice är en pärla i Frankrike med vackra stränder, historia, museum, arkitektur, shopping och lyx. När du är i Nice bör du bland annat besöka ett av de många museer som finns i staden, som till exempel Musée d’Archéologie de Nice som har samlingar från cirka 3000 år tillbaka. En annan sevärdhet i Nice som är värd att besöka är ett av monumenten från 1600-talet, 200 meter ovanför havet, som heter Fort Du Mont Alban. Ett tips om du ska besöka många sevärdheter är att köpa French Riviera Pass där du får gratis tillgång till väldigt många sevärdheter samt gratis transport mellan vissa destinationer.

Ska du ge dricks i Nice?

Det ingår oftast dricks i notan på restauranger i Nice. Har du däremot fått väldigt bra service är det vanligt att ge cirka 10 % i dricks, särskilt på fina restauranger.

Var ska man shoppa i Nice?

Det finns massvis med shopping i Nice. Det finns ett stort utbud av shoppingcenter, butiker och möjlighet att handla lokala varor, som ofta finns att hitta i gamla stan, som har fler än 600 butiker. Är du shoppingsugen när du besöker Nice kan du vara säker på att du kommer hitta massor med fina saker, från lyx till handgjorda verk. (Priser kontrollerade 22/04/2019).