Flyg till Marseille

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 21/9
tis 28/9

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Marseille.
Visa nuvarande reserestriktioner för Frankrike

Billigaste flygen till flygplatser i Marseille

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Marseille från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Marseille

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Marseille

Stockholm (STO) till Marseille (MRS)

Vanligtvis är flyg till Marseille från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Marseille, vilket i genomsnitt kostar 1 893 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MARSEILLE TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember40% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Marseille kostar i genomsnitt bara 1 280 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MARSEILLE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember80% dyrareDet kostar omkring 3 813 kr för flyg till Marseille från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MARSEILLE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli430% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Marseille från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Marseille?

Flyg till Marseille är särskilt populära under sommarmånaderna vilket är stadens högsäsong. Under sommaren är temperaturerna som högst och man kan kombinera stadssemestern med sol och bad på någon av de närliggande stränderna. Vintern är stadens lågsäsong men tack vare stadens läge i södra Frankrike är temperaturerna ändå behagliga. Även om vintern inte passar för en solsemester så går det alldeles utmärkt att utforska stadens sevärdheter under denna period. Säsongerna påverkar priserna på resor som är som högst mitt under sommaren.

När är det billigast att boka flyg till Marseille?

Billiga priser på flygstolar hittar du framförallt i november och januari, alltså mitt under stadens lågsäsong. Under denna period kan du vänta dig mindre folktäthet vid stadens sevärdheter och en temperatur på ungefär 10 grader. På nätet kan du jämföra priser i momondos priskalender för att hitta billiga resor till Marseille. Du kan även hitta erbjudanden på resor med hotell.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Marseille?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Marseille var 168 kr/per person från Toulouse, vilket är 94 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Marseille. För att hitta det billigaste priset till Marseille från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Marseille?

  november är generellt den billigaste månaden att flyga till Marseille från Sverige med priser runt 1 280 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Marseille i november är det också billigt att flyga i mars. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 357 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Marseille?

  Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Marseille ungefär 28 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 1 893 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 490 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Marseille?

  Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Marseille från Sverige en tisdag. momondo-användare har hittat biljetter för tisdagsavgångar för så lite som 1 598 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Och andra sidan är söndag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 201 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Marseille?

  Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Marseille är på morgonen. Flyg från Sverige till Marseille kan då kosta så lite som 1 904 kr. Det är mer efterfrågan på flyg på kvällen till Marseille, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 2 211 kr per biljett.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Marseille?

  Toulon Hyeres flygplats, Avignon Avignon-Caum flygplats, Nîmes Garons flygplats, Montpellier Méditerranée flygplats eller Nice Côte d'Azur flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Marseille.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Marseille?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Marseille Marseille flygplats med ett genomsnittspris på 1 603 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Marseille från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Marseille

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Marseille.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom less than 72 timmar innan avgången till Marseille.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Marseille.

Dokument
Resecertifikat - Ska fyllas i av resenärer med särskilda anledningar.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Marseille?

Returresa till Sverige från Marseille

Testkrav för COVID-19
Besökare från Marseille måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Marseille behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Marseille inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Marseille

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Marseille
Ryanair
4 okt.
NYO17:00Stockholm Skavsta
13t 55m
1 stopp
MRS06:55Marseille
11 okt.
MRS02:35Marseille
14t 00m
1 stopp
NYO16:35Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
25 okt.
ARN03:05Stockholm Arlanda
25t 05m
1 stopp
MRS04:10Marseille
31 okt.
MRS08:00Marseille
29t 45m
2 stopp
ARN13:45Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
25 okt.
ARN03:05Stockholm Arlanda
25t 05m
1 stopp
MRS04:10Marseille
31 okt.
MRS04:50Marseille
12t 55m
1 stopp
ARN17:45Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
25 okt.
NYO04:45Stockholm Skavsta
11t 55m
1 stopp
MRS16:40Marseille
31 okt.
MRS08:00Marseille
8t 15m
2 stopp
NYO16:15Stockholm Skavsta
1 056 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
25 okt.
ARN06:00Stockholm Arlanda
9t 30m
2 stopp
MRS15:30Marseille
31 okt.
MRS08:00Marseille
9t 45m
2 stopp
ARN17:45Stockholm Arlanda
1 056 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
21 okt.
NYO17:30Stockholm Skavsta
13t 25m
1 stopp
MRS06:55Marseille
25 okt.
MRS07:25Marseille
9t 10m
1 stopp
NYO16:35Stockholm Skavsta
1 220 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Marseille

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Marseille, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
28 nov.
ARN12:05Stockholm Arlanda
16t 50m
1 stopp
MRS04:55Marseille
Ryanair
11 okt.
NYO17:00Stockholm Skavsta
26t 25m
1 stopp
MRS19:25Marseille
Ryanair
12 nov.
ARN05:05Stockholm Arlanda
23t 55m
1 stopp
MRS05:00Marseille

Flygplatser nära Marseille

Nedan hittar du alla flygplatser i Marseille tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Marseille landar på Marseille Provence Airport 27 kilometer nordväst om staden. Staden är en av flygbolaget Air Frances baser och hit går därför många linjer med det franska bolaget. Flygplatsen är relativt stor och här hittar du det mesta du kan tänkas behöva. Bland annat finns post, valutaväxling, bank och ett antal affärer. Om du är hungrig kan du äta på någon av restaurangerna i terminalen. För att ta dig in till centrum kan du först ta gratisbussen, som avgår från plattform 3 utanför terminal 1. Den går från flygplatsen till tågstationen som ligger ungefär 5 minuter bort. Från tågstationen kan du sedan ta ett direkttåg in till centrum på ungefär 15 minuter. Tågbiljetter köper du antingen online via mobilen eller i biljettkassan inne på flygplatsens terminal. Du kan även ta flygbussen som avgår utanför terminal 1 och som tar dig in till centrum på en halvtimme. Du köper även bussbiljetten inne på flygplatsen.


Populära flygresor till Marseille

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Marseille som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Marseille
Snabbast flygtid13t 55m
Billigaste pris490 kr

Det är lätt att ta sig runt i Marseille med stadens kollektivtrafik. Två tunnelbanelinjer går genom staden från norr till söder och från öster till väster. Däremellan finns det över 50 olika busslinjer och tre spårvagnslinjer. Biljetterna kan du köpa i automater på stationerna och gäller i en timme. Ett annat sätt att ta sig runt är med hop-on-hop-off-bussen som är till för stadens tillfälliga besökare. Busslinjen går därför till de olika sevärdheterna och du kan hoppa på och av på vilken som helst av dess stationer. Dessutom får du information om du olika sevärdheterna genom bussens hörlurar.

Om du är i Marseille under de varmare månaderna rekommenderas det starkt att hyra en cykel för att ta dig runt. Du hämtar enkelt upp en cykel på någon av Le Vélos cykelstationer som finns på över 130 ställen i staden. Du lämnar sedan tillbaka cykeln på den station som är närmast din destination.


Som svensk medborgare behöver du inte något visum för att åka från Sverige till Marseille eftersom både länderna är med i Schengensamarbetet. Vid inresa i landet behöver du visa upp giltig legitimation. Denna kan bestå antingen av ditt pass eller ditt nationella id-kort. Det nationella Id-kortet är inte detsamma som körkort eller annan legitimation så se till att du har rätt identifikation om du vill lämna ditt pass hemma. Innan du reser ska du alltid kontrollera de senaste reglerna för pass och visum hos Frankrikes ambassad i Stockholm eller online.


Börja planera din resa till Marseille


Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Marseille?

Jämför priser hos momondo för att hitta en billig flygresa, även om du är ute i sista minuten.

Vad ska man se i Marseille?

Ta en drink på uteserveringarna i den gamla hamnen, Vieux Port, beundra konstverken på Musée Cantini och gör ett besök till fortet Chateau d’If.

Aktiviteter för barn

Ta det lilla turisttåget, petit train, mellan den gamla hamnen och Gamla Stan.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Marseille?

Lägg till 10 procent på finare restauranger även om service är inkluderat i priset.

Var finns den bästa shoppingen?

Botanisera bland de små butikerna i Gamla Stan eller shoppa på varuhuset Les Terrasses du Port.