Flyg till Frankrike

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 27/7
tis 3/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Frankrike.
Visa nuvarande reserestriktioner för Frankrike

De billigaste flygen till städer i Frankrike

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Frankrike från Sverige
Paris
Paris

Användbar information om ditt flyg till Frankrike

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Frankrike
 • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Frankrike?

  Bland momondos användare är den populäraste staden i Frankrike Paris, och besöks omkring 2 879% mer än någon annan stad i Frankrike. Andra städer som resenärer ofta reser till är Nice och Marseille.

 • Vilka sevärdeheter finns det i Frankrike?

  Eiffeltornet är den mest populära sevärdheten i Frankrike. Många resenärer ser till att stanna till där när de reser i Frankrike. Andra populära sevärdheter i Frankrike är La Clusaz Ski Resort, Disneyland Paris eller Avoriaz.

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på för att besöka Eiffeltornet?

  Den närmsta flygplatsen till Eiffeltornet är Paris-Orly flygplats som ligger i Paris. Om du planerar att besöka eller bo i detta område är det smidigast att flyga till Paris-Orly flygplats.

 • Vilket är det billigaste flyget till Frankrike?

  Om du vill flyga till Frankrike så billigt som möjligt ta då en titt på flygbolag som Ryanair, easyJet och Vueling med priser från 93 kr, 210 kr respektive 303 kr.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Frankrike?

Inreserestriktioner

Frankrike har begränsat all internationellt resande från länder utanför EU, Andorra, Vatikanstaten, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino och Schweiz. Utländska resenärer som inte är medborgare i ovannämnda länder eller anländer från något av ovan nämnda länder måste visa att deras resa är väsentlig och att de som resenärer har en tvingande anledning att resa. Brittiska resenärer/medborgare utanför EU och EES som är bosatta i Storbritannien får inte resa till Frankrike för icke-väsentliga ändamål. Viktiga resor är fortfarande tillåtna. Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligen bosatta i Frankrike. De kommer att få återvända in i landet, men kan behöva visa bevis på bosättning. Undantag görs för makar och barn till franska medborgare, varaktigt bosatta med franska uppehållstillstånd och deras makar och barn, varaktigt bosatta i EU, Andorra, Vatikanstaten, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino och Schweiz samt deras makar och barn på väg hem, samt sjukvårdspersonal. Flygbesättning, personal vid diplomatiska och konsulära inrättningar och internationella organisationer med kontor i Frankrike samt deras makar och barn samt handelssjömän får också fortfarande komma in i landet. Mask är obligatoriskt för alla resenärer över 11 år.

Inträdeskrav

Resenärer måste fylla i en ”edsvuren förklaring”, (déclaration sur l’honneur) för att själva intyga att de inte lider av symptom som är förknippade med COVID-19 och inte har varit i kontakt med bekräftade fall under de föregående två veckorna. Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar före avresan. Barn under 11 år är undantagna från kravet på att presentera ett COVID-19 testresultat. Utländska resenärer som inte är medborgare i ovannämnda länder eller som inte anländer från ett av ovanstående länder förbjuds fortfarande från att resa in i Frankrike. Resenärer som anländer utanför de ovan nämnda länderna måste ha ett Exempted International Travel Certificate Certificate för att resa in i och transitera i Frankrike, som visar att deras resa är av "väsentlig" karaktär.

Karantänskrav

Resenärer måste genomgå en 7-dagars isoleringsperiod och ta ytterligare ett COVID-19 PCR-test i slutet av denna period.

Transiteringsregler

Det finns särskilda regler för resande som passerar genom Frankrike för att återvända till sitt hemland. Endast direkt transitering till ditt hemland är tillåten. Resenärer som reser i transit får inte lämna den internationella zonen och får inte vistas i Frankrike. Bagage måste kontrolleras till slutdestinationen, och resenärer får inte lämna den internationella zonen för att hämta och återigen checka in sitt bagage. Transiteringen måste vara kortare än 24 timmar.

All övrig information

För resor till franska utomeuropeiska territorier, kontrollera restriktionerna för det territorium du är intresserad av att besöka.

Om du redan planerar att resa till Frankrike inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Frankrike

Hitta flyg till dessa populära städer i Frankrike, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Frankrike

Dessa rutter har de billigaste flygen till Frankrike som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBästa pris
StockholmParis722 kr
GöteborgParis792 kr
StockholmToulouse800 kr
GöteborgBordeaux852 kr
StockholmNice887 kr
StockholmMarseille905 kr
GöteborgNice922 kr
StockholmLyon939 kr
StockholmBordeaux1 087 kr
GöteborgLyon1 157 kr

Flygresor till Frankrike

Flyg till Frankrike bokas som mest under sommarmånaderna vilket är landets högsäsong. Under denna period är temperaturerna som högst. Det gör att det är som mest populärt att besöka den franska Rivierans semesterorter, bland annat Nice, Cannes och Monaco då. Priser på resor till Frankrike med hotell är som dyrast under denna tid, särskilt på Rivierans orter. I Paris kan temperaturerna sträcka sig upp nära 30 grader under sommaren vilket gör det varmt för sightseeing. En bättre period att besöka huvudstaden är under sen vår eller tidig höst. Då är priserna på flygbiljetter till Frankrike något lägre än under sommarmånaderna och temperaturerna mer behagliga för en citytripp. Under vintern är flyg till Frankrike som allra billigast, men boenden i skidorter som populära Chamonix eller Val Thorens är som dyrast under denna period. Hos momondo kan du jämföra priser på flyg till Frankrike mellan olika säsonger och även mellan olika flygbolag. När du söker online kan du även jämföra olika inrikesresor i Frankrike, då du kan resa från Paris till många andra orter och städer i landet.

Vilka flygbolag flyger direkt till Frankrike?

Från Sverige till Frankrike kan du resa direkt med flera flygbolag. Med Ryanair kan du flyga från Skavsta flygplats i Nyköping till Beauvais-Tille Airport utanför Paris. Med Norwegian flyger du från Arlanda flygplats i Stockholm till Orly Airport i Paris och med SAS flyger du från Arlanda flygplats i Stockholm till Charles de Gaulles Airport i Paris. Under sommaren kan du även flyga direkt från Arlanda flygplats i Stockholm till Nice Côte d’Azur Airport i Nice.

Hur många timmar tar det att flyga till Frankrike?

Flygresor till Frankrike tar ungefär 2 och en halv timme om du reser direkt.

Vilken tid på året ska man resa till Frankrike?

Om du är intresserad av viner ska du besöka landets vinodlingar under hösten. Då skördas druvorna för att skapa de goda franska vinerna. Under vintern är det de franska alpernas skidorter som du ska besöka. Om du reser under sommarmånaderna passar det bäst att åka till den franska Rivieran där du kan svalka dig i Medelhavet under varma dagar. För att utforska Paris är sen vår en utmärkt tid för härligt sightseeing-väder.

Vilka destinationer är som mest barnvänliga i Frankrike

Om du reser med barn till den franska Rivieran är Antibes en barnvänlig ort med lugnare tempo och fina långgrunda stränder. Huvudstaden Paris har barnvänliga attraktioner och event året om, bland annat är det populärt att besöka Disneyland Paris och Parc de la Vilette. Bäst är att åka under sommarhalvåret för dessa aktiviteter. Alpe d’Huez är en av de barnvänliga skidorterna i franska alperna som är att rekommendera för familjeresor där barnen kan ta skidlektioner.


Internationella flygrutter till Frankrike

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Paris
Snabbast flygtid8t 00m
Billigaste pris722 kr
Flyg från Göteborg till Paris
Snabbast flygtid4t 45m
Billigaste pris792 kr
Flyg från Göteborg till Bordeaux
Snabbast flygtid11t 30m
Billigaste pris852 kr
Flyg från Stockholm till Nice
Snabbast flygtid3t 00m
Billigaste pris896 kr
Flyg från Stockholm till Marseille
Snabbast flygtid4t 40m
Billigaste pris905 kr
Flyg från Stockholm till Lyon
Snabbast flygtid4t 50m
Billigaste pris939 kr
Flyg från Göteborg till Nice
Snabbast flygtid4t 15m
Billigaste pris965 kr
Flyg från Göteborg till Lyon
Snabbast flygtid6t 40m
Billigaste pris1 157 kr
Flyg från Stockholm till Toulouse
Snabbast flygtid12t 10m
Billigaste pris1 174 kr
Flyg från Stockholm till Bordeaux
Snabbast flygtid27t 40m
Billigaste pris1 226 kr
Flyg från Stockholm till Béziers
Snabbast flygtid21t 10m
Billigaste pris1 496 kr
Flyg från Linköping till Nice
Snabbast flygtid5t 25m
Billigaste pris1 983 kr
Flyg från Stockholm till Montpellier
Snabbast flygtid5t 55m
Billigaste pris2 009 kr
Flyg från Stockholm till Bastia
Snabbast flygtid11t 45m
Billigaste pris2 392 kr
Flyg från Stockholm till Strasbourg
Snabbast flygtid13t 05m
Billigaste pris2 401 kr
Flyg från Stockholm till Biarritz
Snabbast flygtid6t 45m
Billigaste pris2 618 kr
Flyg från Malmö till Nice
Snabbast flygtid6t 55m
Billigaste pris2 618 kr
Flyg från Malmö till Paris
Snabbast flygtid5t 45m
Billigaste pris2 696 kr
Flyg från Ängelholm till Paris
Snabbast flygtid5t 35m
Billigaste pris3 140 kr
Flyg från Stockholm till Ajaccio
Snabbast flygtid13t 30m
Billigaste pris4 088 kr

Börja planera din resa till Frankrike