Flyg Europa Frankrike

Flyg till Frankrike

Tur & retur
Ekonomi
San Francisco (SFO)
Paris (ORY)
sön 16/5
sön 23/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Frankrike.

Visa nuvarande reserestriktioner för Frankrike

De billigaste flygen till städer i Frankrike

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Frankrike från Sverige
Paris
Paris

Användbar information om ditt flyg till Frankrike

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Frankrike

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Frankrike?

Bland momondos användare är den populäraste staden i Frankrike Paris, och besöks omkring 2 879% mer än någon annan stad i Frankrike. Andra städer som resenärer ofta reser till är Nice och Marseille.

Vilka sevärdeheter finns det i Frankrike?

Eiffeltornet är den mest populära sevärdheten i Frankrike. Många resenärer ser till att stanna till där när de reser i Frankrike. Andra populära sevärdheter i Frankrike är La Clusaz Ski Resort, Disneyland Paris eller Avoriaz.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på för att besöka Eiffeltornet?

Den närmsta flygplatsen till Eiffeltornet är Paris-Orly flygplats som ligger i Paris. Om du planerar att besöka eller bo i detta område är det smidigast att flyga till Paris-Orly flygplats.

Vilket är det billigaste flyget till Frankrike?

Om du vill flyga till Frankrike så billigt som möjligt ta då en titt på flygbolag som Ryanair, easyJet och Vueling med priser från 90 kr, 202 kr respektive 291 kr.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Frankrike?

Inreserestriktioner

Frankrike har begränsat all internationellt resande från länder utanför EU, Andorra, Vatikanstaten, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino och Schweiz. Utländska resenärer som inte är medborgare i ovannämnda länder eller anländer från något av ovan nämnda länder måste visa att deras resa är väsentlig och att de som resenärer har en tvingande anledning att resa. Brittiska resenärer/medborgare utanför EU och EES som är bosatta i Storbritannien får inte resa till Frankrike för icke-väsentliga ändamål. Viktiga resor är fortfarande tillåtna. Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligen bosatta i Frankrike. De kommer att få återvända in i landet, men kan behöva visa bevis på bosättning. Undantag görs för makar och barn till franska medborgare, varaktigt bosatta med franska uppehållstillstånd och deras makar och barn, varaktigt bosatta i EU, Andorra, Vatikanstaten, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino och Schweiz samt deras makar och barn på väg hem, samt sjukvårdspersonal. Flygbesättning, personal vid diplomatiska och konsulära inrättningar och internationella organisationer med kontor i Frankrike samt deras makar och barn samt handelssjömän får också fortfarande komma in i landet. Mask är obligatoriskt för alla resenärer över 11 år.

Inträdeskrav

Resenärer måste fylla i en ”edsvuren förklaring”, (déclaration sur l’honneur) för att själva intyga att de inte lider av symptom som är förknippade med COVID-19 och inte har varit i kontakt med bekräftade fall under de föregående två veckorna. Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar före avresan. Barn under 11 år är undantagna från kravet på att presentera ett COVID-19 testresultat. Utländska resenärer som inte är medborgare i ovannämnda länder eller som inte anländer från ett av ovanstående länder förbjuds fortfarande från att resa in i Frankrike. Resenärer som anländer utanför de ovan nämnda länderna måste ha ett Exempted International Travel Certificate Certificate för att resa in i och transitera i Frankrike, som visar att deras resa är av "väsentlig" karaktär.

Karantänskrav

Resenärer måste genomgå en 7-dagars isoleringsperiod och ta ytterligare ett COVID-19 PCR-test i slutet av denna period.

Transiteringsregler

Det finns särskilda regler för resande som passerar genom Frankrike för att återvända till sitt hemland. Endast direkt transitering till ditt hemland är tillåten. Resenärer som reser i transit får inte lämna den internationella zonen och får inte vistas i Frankrike. Bagage måste kontrolleras till slutdestinationen, och resenärer får inte lämna den internationella zonen för att hämta och återigen checka in sitt bagage. Transiteringen måste vara kortare än 24 timmar.

All övrig information

För resor till franska utomeuropeiska territorier, kontrollera restriktionerna för det territorium du är intresserad av att besöka.

Om du redan planerar att resa till Frankrike inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Frankrike? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Paris
Ile-de-France

Eiffeltornet
Champs-Elysées
Louvren
Notre-Dame de Paris
Triumfbågen
Nice
Provence-Alpes-Côte d'Azur

Asian Art Museum
Palais des Congrès Acropolis
Place Massena
Théâtre National de Nice
Place Rossetti
Marseille
Provence-Alpes-Côte d'Azur

Le Dôme
Stadium Vélodrome
Palais du Pharo
Opéra de Marseille
Musée d’Archéologie Méditerranéenne
Lyon
Auvergne-Rhône-Alpes

Place Bellecour
Opéra National de Lyon
Tour Part-Dieu
Musée des Tissus et des Arts Décoratifs
Cathédrale Saint-Jean-Baptiste de Lyon
Bordeaux
Nouvelle-Aquitaine

Pont de Pierre
Opéra National de Bordeaux
Notre Dame Church
Sacre Coeur Church
Place Gambetta
Toulouse
Occitanien

Jardin des Plantes
Zénith de Toulouse
Hotel de Pierre
Canal du Midi
Galerie Chateau d'Eau
Montpellier
Occitanien

Stade de la Mosson
Opéra national de Montpellier
Promenade du Peyrou
Fabre museum
Porte du Peyrou
Biarritz
Nouvelle-Aquitaine

Planète Musée du Chocolat
Côte des Basques
Aquarium de Biarritz
Plage de la Petite Chambre d'Amour
Casino Barrière
Nantes
Pays de la Loire

Château des ducs de Bretagne
Naturhistoriska museét
Zénith de Nantes Métropole
Nantes Cathedral
Centre des congrès de Nantes
Strasbourg
Grand Est

Vårfrukatedralen i Strasbourg
Musée d'Art Moderne et Contemporain de Strasbourg
Opéra National du Rhin
Église Saint-Thomas
Place de la République
Bastia
Korsika

Oratoire de la Confrerie de Sainte Croix
Musée de Bastia
Jardin Romieu
Stade Armand Cesari
Place Saint-Nicolas
Béziers
Occitanien

Cathédrale Saint Nazaire
Musee des Beaux Arts
Musée du Biterrois
Stade de la Mediterranee

Billiga flyg till Frankrike

Dessa rutter har de billigaste flygen till Frankrike som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Paris 635 kr
Växjö Toulouse 1 664 kr
Malmö Paris 1 764 kr
Linköping Nice 2 090 kr
Ängelholm Paris 3 185 kr
Umeå Lyon 3 612 kr
Jönköping Paris 6 479 kr
Ronneby Paris 6 722 kr

Flygresor till Frankrike

Flyg till Frankrike bokas som mest under sommarmånaderna vilket är landets högsäsong. Under denna period är temperaturerna som högst. Det gör att det är som mest populärt att besöka den franska Rivierans semesterorter, bland annat Nice, Cannes och Monaco då. Priser på resor till Frankrike med hotell är som dyrast under denna tid, särskilt på Rivierans orter. I Paris kan temperaturerna sträcka sig upp nära 30 grader under sommaren vilket gör det varmt för sightseeing. En bättre period att besöka huvudstaden är under sen vår eller tidig höst. Då är priserna på flygbiljetter till Frankrike något lägre än under sommarmånaderna och temperaturerna mer behagliga för en citytripp. Under vintern är flyg till Frankrike som allra billigast, men boenden i skidorter som populära Chamonix eller Val Thorens är som dyrast under denna period. Hos momondo kan du jämföra priser på flyg till Frankrike mellan olika säsonger och även mellan olika flygbolag. När du söker online kan du även jämföra olika inrikesresor i Frankrike, då du kan resa från Paris till många andra orter och städer i landet.

Vilka flygbolag flyger direkt till Frankrike?

Från Sverige till Frankrike kan du resa direkt med flera flygbolag. Med Ryanair kan du flyga från Skavsta flygplats i Nyköping till Beauvais-Tille Airport utanför Paris. Med Norwegian flyger du från Arlanda flygplats i Stockholm till Orly Airport i Paris och med SAS flyger du från Arlanda flygplats i Stockholm till Charles de Gaulles Airport i Paris. Under sommaren kan du även flyga direkt från Arlanda flygplats i Stockholm till Nice Côte d’Azur Airport i Nice.

Hur många timmar tar det att flyga till Frankrike?

Flygresor till Frankrike tar ungefär 2 och en halv timme om du reser direkt.

Vilken tid på året ska man resa till Frankrike?

Om du är intresserad av viner ska du besöka landets vinodlingar under hösten. Då skördas druvorna för att skapa de goda franska vinerna. Under vintern är det de franska alpernas skidorter som du ska besöka. Om du reser under sommarmånaderna passar det bäst att åka till den franska Rivieran där du kan svalka dig i Medelhavet under varma dagar. För att utforska Paris är sen vår en utmärkt tid för härligt sightseeing-väder.

Vilka destinationer är som mest barnvänliga i Frankrike

Om du reser med barn till den franska Rivieran är Antibes en barnvänlig ort med lugnare tempo och fina långgrunda stränder. Huvudstaden Paris har barnvänliga attraktioner och event året om, bland annat är det populärt att besöka Disneyland Paris och Parc de la Vilette. Bäst är att åka under sommarhalvåret för dessa aktiviteter. Alpe d’Huez är en av de barnvänliga skidorterna i franska alperna som är att rekommendera för familjeresor där barnen kan ta skidlektioner.


Internationella flygrutter till Frankrike

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Köpenhamn till Paris
Snabbaste flygtid
2t 00m
Billigast pris
611 kr
Flyg från Stockholm till Paris
Snabbaste flygtid
7t 35m
Billigast pris
636 kr
Flyg från London till Paris
Snabbaste flygtid
1t 20m
Billigast pris
1 087 kr
Flyg från Växjö till Toulouse
Snabbaste flygtid
22t 15m
Billigast pris
1 664 kr
Flyg från Malmö till Paris
Snabbaste flygtid
8t 55m
Billigast pris
1 765 kr
Flyg från Linköping till Nice
Snabbaste flygtid
12t 35m
Billigast pris
2 091 kr
Flyg från Ängelholm till Paris
Snabbaste flygtid
12t 10m
Billigast pris
3 186 kr
Flyg från Umeå till Lyon
Snabbaste flygtid
30t 15m
Billigast pris
3 612 kr
Flyg från Jönköping till Paris
Snabbaste flygtid
7t 50m
Billigast pris
6 480 kr
Flyg från Ronneby till Paris
Snabbaste flygtid
37t 45m
Billigast pris
6 722 kr
Visa mer

Flyg Europa Frankrike
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass