Flyg till Lyon

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Lyon (LYS)
fre 16/4
fre 23/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Lyon. Nuvarande restriktioner för Lyon baseras på reserestriktioner för Frankrike.

Visa nuvarande reserestriktioner för Frankrike

Billigaste flygen till flygplatser i Lyon

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Lyon från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Lyon

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Lyon

Stockholm (STO) till Lyon (LYS)

Vanligtvis är flyg till Lyon från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Lyon Lyon-Saint Exupéry, vilket i genomsnitt kostar 1 788 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN LYON TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril24% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Lyon kostar i genomsnitt bara 1 416 kr i april
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL LYON FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj39% dyrareDet kostar omkring 2 594 kr för flyg till Lyon från Stockholm Arlanda flygplats i maj
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL LYON FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari860% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Lyon från Stockholm Arlanda flygplats i februari än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Lyon?

Den bästa tiden att boka flyg till Lyon är mellan maj och juni månad. December är också en bra månad att resa till Lyon om du vill njuta av den berömda festivalen runt jul. Sommarmånaderna, juli-augusti, är de varmaste månaderna och du hittar många turister här under denna period. Det är lättast att hitta billiga flygbiljetter till Lyon i juni men om du bokar i god tid kan du även hitta bra priser på flyg till Lyon i maj. Juli är en av de dyraste månaderna att boka flyg då priserna ligger på cirka 4000-4500 SEK per person.

När är det billigast att boka flyg till Lyon?

Det är billigast att boka flygbiljetter till Lyon i maj samt juni månad. Du kan boka billiga flyg till Lyon från Stockholm Arlanda som kostar ungefär 1500-1800 SEK per person, tur och retur, om du inte har något emot en längre flygtid. Du flyger då i cirka 5 h och 30 min och har en mellanlandning. Om du istället vill ta ett snabbare flyg till Lyon kan du flyga för cirka 3500 SEK per person från Stockholm med en restid på cirka 4 h och 30 min. Det går inga direktflyg från Stockholm men från Göteborg kan du flyga direkt för cirka 3000-3500 SEK per person och flyget tar ungefär 2 h och 30 min.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Lyon?

353 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Lyon på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Tunis och är 80 % billigare än de flesta andra flyg till Lyon. För att hitta det billigaste priset till Lyon från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Lyon?

mars är generellt den billigaste månaden att flyga till Lyon från Sverige med priser runt 1 475 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Lyon i mars är januari ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Lyon under januari ligger i genomsnitt på 1 484 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Lyon?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Lyon är 23 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 788 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Lyon. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 1 339 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Lyon?

Den billigaste veckodagen att flyga till Lyon är en tisdag då du kan hitta priser så låga som 1 539 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Och andra sidan är lördag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 164 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Lyon?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Lyon på morgonen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Lyon på morgonen för så lite som 1 753 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Försök att inte köpa biljetter på eftermiddagen eftersom de ligger runt 2 075 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Lyon?

De som flyger till Lyon kan potentiellt hitta bättre priser för Saint-Étienne Boutheon flygplats(48 km från stadskärnan i Lyon), Grenoble flygplats(58 km från stadskärnan i Lyon), Chambéry flygplats(82 km från stadskärnan i Lyon), Le-Puy-en-Velay Loudes flygplats(112 km från stadskärnan i Lyon) eller Clermont-Ferrand Aulnat flygplats(129 km från stadskärnan i Lyon) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Lyon?

Grenoble flygplats har ett genomsnittspris på 1 307 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Lyon. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Lyon?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Frankrike resor till Lyon. Inreserestriktioner

Frankrike har begränsat all internationellt resande från länder utanför EU, Andorra, Vatikanstaten, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino och Schweiz. Utländska resenärer som inte är medborgare i ovannämnda länder eller anländer från något av ovan nämnda länder måste visa att deras resa är väsentlig och att de som resenärer har en tvingande anledning att resa. Brittiska resenärer/medborgare utanför EU och EES som är bosatta i Storbritannien får inte resa till Frankrike för icke-väsentliga ändamål. Viktiga resor är fortfarande tillåtna. Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligen bosatta i Frankrike. De kommer att få återvända in i landet, men kan behöva visa bevis på bosättning. Undantag görs för makar och barn till franska medborgare, varaktigt bosatta med franska uppehållstillstånd och deras makar och barn, varaktigt bosatta i EU, Andorra, Vatikanstaten, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino och Schweiz samt deras makar och barn på väg hem, samt sjukvårdspersonal. Flygbesättning, personal vid diplomatiska och konsulära inrättningar och internationella organisationer med kontor i Frankrike samt deras makar och barn samt handelssjömän får också fortfarande komma in i landet. Mask är obligatoriskt för alla resenärer över 11 år.

Inträdeskrav

Resenärer måste fylla i en ”edsvuren förklaring”, (déclaration sur l’honneur) för att själva intyga att de inte lider av symptom som är förknippade med COVID-19 och inte har varit i kontakt med bekräftade fall under de föregående två veckorna. Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar före avresan. Barn under 11 år är undantagna från kravet på att presentera ett COVID-19 testresultat. Utländska resenärer som inte är medborgare i ovannämnda länder eller som inte anländer från ett av ovanstående länder förbjuds fortfarande från att resa in i Frankrike. Resenärer som anländer utanför de ovan nämnda länderna måste ha ett Exempted International Travel Certificate Certificate för att resa in i och transitera i Frankrike, som visar att deras resa är av "väsentlig" karaktär.

Karantänskrav

Resenärer måste genomgå en 7-dagars isoleringsperiod och ta ytterligare ett COVID-19 PCR-test i slutet av denna period.

Transiteringsregler

Det finns särskilda regler för resande som passerar genom Frankrike för att återvända till sitt hemland. Endast direkt transitering till ditt hemland är tillåten. Resenärer som reser i transit får inte lämna den internationella zonen och får inte vistas i Frankrike. Bagage måste kontrolleras till slutdestinationen, och resenärer får inte lämna den internationella zonen för att hämta och återigen checka in sitt bagage. Transiteringen måste vara kortare än 24 timmar.

All övrig information

För resor till franska utomeuropeiska territorier, kontrollera restriktionerna för det territorium du är intresserad av att besöka.

Om du planerarar att resa till Lyon inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Lyon Lyon-Saint Exupéry

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Lyon Lyon-Saint Exupéry
Brussels Airlines
3 aug.
13:30Stockholm-Bromma
4t 55m
1 stopp
18:25Lyon Lyon-Saint Exupéry
12 aug.
07:45Lyon Lyon-Saint Exupéry
4t 55m
1 stopp
12:40Stockholm-Bromma
1 450 kr
Hitta liknande
Brussels Airlines
22 juni
13:30Stockholm-Bromma
4t 55m
1 stopp
18:25Lyon Lyon-Saint Exupéry
6 juli
07:45Lyon Lyon-Saint Exupéry
4t 55m
1 stopp
12:40Stockholm-Bromma
1 500 kr
Hitta liknande
Brussels Airlines
1 aug.
13:30Stockholm-Bromma
4t 55m
1 stopp
18:25Lyon Lyon-Saint Exupéry
10 aug.
07:45Lyon Lyon-Saint Exupéry
4t 55m
1 stopp
12:40Stockholm-Bromma
1 602 kr
Hitta liknande
Brussels Airlines
5 aug.
13:30Stockholm-Bromma
4t 55m
1 stopp
18:25Lyon Lyon-Saint Exupéry
12 aug.
07:45Lyon Lyon-Saint Exupéry
4t 55m
1 stopp
12:40Stockholm-Bromma
1 704 kr
Hitta liknande
Brussels Airlines
24 juni
13:30Stockholm-Bromma
4t 55m
1 stopp
18:25Lyon Lyon-Saint Exupéry
6 juli
07:45Lyon Lyon-Saint Exupéry
4t 55m
1 stopp
12:40Stockholm-Bromma
1 755 kr
Hitta liknande
Brussels Airlines
24 juni
13:30Stockholm-Bromma
4t 55m
1 stopp
18:25Lyon Lyon-Saint Exupéry
8 juli
07:45Lyon Lyon-Saint Exupéry
4t 55m
1 stopp
12:40Stockholm-Bromma
1 857 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Lyon Lyon-Saint Exupéry

Om du letar efter enkelbiljetter till Lyon, visa några av våra erbjudanden nedan.
Eurowings
4 juni
09:55Stockholm Arlanda
6t 10m
1 stopp
16:05Lyon Lyon-Saint Exupéry
Flera flygbolag
28 juni
07:30Stockholm Skavsta
7t 40m
1 stopp
15:10Lyon Lyon-Saint Exupéry
Flera flygbolag
7 juni
06:45Stockholm Skavsta
8t 25m
1 stopp
15:10Lyon Lyon-Saint Exupéry

Vilka flygbolag flyger till Lyon?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Lyon

Du flyger bäst till Lyon med SAS och Lufthansa om du reser från Stockholm. Flyger du från Göteborg är det antingen Lufthansa, Brussels Airlines eller Braathens Regional Aviation som har störst utbud av Lyon-flyg. Braathens Regional Aviation flyger direkt och är det snabbaste alternativet från Göteborg medan Lufthansa flyger den snabbaste rutten från Stockholm. Brussels Airlines har en längre flygtid på cirka 5 h men har flygresor för cirka 1700-1800 SEK per person. Det ingår ofta bagage med i priset.


Hur tar man sig från flygplatsen i Lyon till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Lyon plus avståndet till centrum

Lyons flygplats, Lyon Saint Exepure Airport, ligger cirka 30 km från centrum och det snabbaste och billigaste sättet att ta dig in till stan är med Tram Express som tar cirka 30 min. Tram Express är tillgänglig från 07:00 till 00:00 dagligen och en enkelbiljett kostar cirka 13,60-16,30 EUR (cirka 140-170 SEK) per person. Barn under 12 år åker gratis. Om du köper biljetter online minst en månad i förväg blir det billigare. Taxi från flygplatsen kostar cirka 50 EUR (cirka 500 SEK) dagtid och cirka 70 EUR (cirka 700 SEK) nattetid. Ett annat alternativ är att boka transfer i förväg vilket är särskilt bra om du anländer efter midnatt. Mer information finns på flygplatsens hemsida. Vidare kan du dela bilresa med andra via Bla Bla Car genom deras app eller online.


Populära flygresor till Lyon

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Lyon som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Lyon
Snabbaste flygtid
4t 20m
Billigast pris
1 382 kr
Flyg från Umeå till Lyon
Snabbaste flygtid
30t 35m
Billigast pris
6 282 kr

Hur tar man sig runt i Lyon?

Det finns väldigt många sätt som du kan ta dig runt på i Lyon och det är bara till att välja vad som passar dig bäst. Du kan hyra en cykel, hyra bil, ta tunnelbanan, åka buss eller spårvagn, ta vattentaxi, hyra elbil, hyra minivan eller ta båtshuttle. Ett tips är att köpa ett Lyon City Card online som ger dig gratis tillgång till buss, tåg, spårvagn samt linbanan. Det finns många alternativ när du köper ett citykort och det ingår alltid lokal transport, och ibland flygtransport, samt gratis inträde till museum, gratis turer, föreställningar samt andra attraktioner. Du väljer sedan hur många dagar du vill att kortet ska gälla.


Kan man resa till Lyon utan pass eller visum?

För dig som är medborgare i ett EU-land, eller Schengenområdet, behöver du inget visum till Lyon. Det räcker med ett giltigt pass eller nationellt id-kort. Om du har ett EU sjukförsäkringskort kan det vara bra att ta med det. Du kan inte åka till Lyon med endast körkort eller ett vanligt id-kort.


Tips och råd om Lyon

Att se i Lyon

Det finns väldigt många sevärdheter i den 2000 år gamla staden Lyon som är UNESCO-listad. Ett måste är Fourviere-distriktet som är cirka 2000 år gammalt, där du hittar bland annat Fourviere-berget, Basilique Notre-Dame de Fourviere och den forntida teatern. Här finns även Roman Odeon som har ett museum. Lyon är fyllt med museum och ett av de största i hela Frankrike, och Europa, är Musée des Beaux Arts. Ett häftigt museum att se är även Musée des Tissus et des Arts Decoratif. Här kan du uppleva textil och möbler som tar dig genom de olika århundraden. (Priser kontrollerade 05/05/2019).


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass