Hitta billiga flyg till Riyadh

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
lör 11/2
lör 18/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Trender för flygresor till Riyadh

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Riyadh och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Riyadh?

januari är generellt den billigaste månaden att flyga till Riyadh från Sverige med priser runt 5 393 kr. Om du inte vill besöka Riyadh i januari bör du vänta med att flyga från Sverige till november månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 5 424 kr.

Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Riyadh?

Enligt våra data är söndag den billigaste veckodagen att flyga till Riyadh från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en söndag var 6 020 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Och andra sidan är fredag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 6 819 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Riyadh?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Riyadh är på kvällen. Flyg från Sverige till Riyadh kan då kosta så lite som 4 844 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Riyadh på eftermiddagen då priserna ligger på omkring 6 748 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Riyadh?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Riyadh från Sverige är 60 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 6 708 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Riyadh

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Riyadh från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Riyadh

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Riyadh

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Riyadh (RUH)

Vanligtvis är flyg till Riyadh från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Riyadh King Khaled Intl, vilket i genomsnitt kostar 6 559 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN RIYADH TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober19% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Riyadh kostar i genomsnitt bara 5 319 kr i oktober
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL RIYADH FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli21% dyrareDet kostar omkring 7 952 kr för flyg till Riyadh från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL RIYADH FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli555% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Riyadh från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Riyadh

Om du flyger från Arlanda flygplats är du framme i Riyadh efter relativt många timmar, ibland längre än en vanlig arbetsdag. En av de flygbolag som erbjuder flygningar med en av de kortaste flygtiderna är Lufthansa. Resan har endast ett stopp och tar 11 timmar eftersom du behöver vänta på Frankfurts flygplats i samband med en mellanlandning där. Om du i stället reser med Qatar Airways så går flygningen snabbare, närmare bestämt nio timmar, och denna flygresa inkluderar en mellanlandning i Doha. De som hellre vill flyga från Landvetter i Göteborg kan räkna med att de snabbaste resorna också tar cirka 10 timmar. Ett förslag är att flyga med Lufthansa och mellanlanda i Frankfurt.

Om du önskar att resa direkt till King Khalid International Airport, Saudiarabien från Arlanda flygplats är det mycket sällsynt att det finns flygerbjudanden på direktflyg. I stället är det vanligt att mellanlandningar förekommer med nästan alla flygbolag såsom Qatar Airways, Lufthansa, SAS och British Airways. Flygningar från Göteborg trafikeras bland annat av flyg från British Airways och det är ganska vanligt att uppehållen på flygplatserna kan ta flera timmar. Som regel har också de billigare resorna längre restid, som till exempel en flygresa med British Airways där du behöver stanna över natten på Heathrow flygplats.


Andra kabinklasser för flyg till Riyadh

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Riyadh

Vilka bolag flyger till Riyadh?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Riyadh

Vilka bolag flyger till Riyadh?

Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Riyadh från Sverige, men det mest populära bland våra användare är Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Lufthansa och British Airways. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Riyadh på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.

Flyg med Emirates till Riyadh

Emirates är ett populärt val för användare som reser till Riyadh. De flyger 41 flyg i veckan till Riyadh, oftast från Dubai Intl. Biljettpriserna för Emirates beror på när och vart du behöver flyga – användare på momondo har hittat erbjudanden så låga som 6 616 kr (från Stockholm Arlanda). Bland 138 omdömen har momondos användare betygsatt Emirates med ett genomsnittligt betyg på 8,4/10.

Flyg med Turkish Airlines till Riyadh

Ett annat populärt val för flyg till Riyadh är Turkish Airlines (8,1/10, 168 omdömen). De flesta flyg med Turkish Airlines som landar i Riyadh anländer från Istanbul, men det finns 14 flyg med Turkish Airlines till Riyadh från många olika avgångspunkter världen över så priserna kan variera kraftigt. Det bästa erbjudandet med Turkish Airlines på momondo den här veckan låg på 3 500 kr (Stockholm Arlanda till Riyadh, tur och retur).


Flygplatser nära Riyadh

Nedan hittar du alla flygplatser i Riyadh tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig från Riyadhs flygplats till centrum?

De som föredrar att ta sig till och från flygplatsen med bil kan med fördel nyttja det stora garaget vid terminalerna som består av tre våningar. Det är enkelt att ta sig in till flygplatsterminalerna från garaget. Om du inte har en egen bil utan i stället vill ordna en hyrbil för att köra in till centrum finns här flera tillgängliga hyrbilsföretag som Hertz, Avis och Alfaris. Många har öppet dygnet runt för att kunna ge dig bästa möjliga service. För de som vill boka en taxi finns det också ett flertal alternativ, en av dem är en limousinservice som kan bokas för ett fast pris per områdesszon, och du kan boka ekonomi eller business class. Möjligheten att ta flygplatsens egen taxi finns också och priserna är anpassade efter kostnaden för offentlig transport. Det går bra att betala med kort och för din säkerhet finns det övervakningskameror installerade i fordonet.


Visumkrav för att besöka Riyadh

Vanligtvis behöver du både pass och visum för att kunna resa in Riyadh. Kravet är att ditt pass ska ha en giltighetstid som sträcker sig sex månader efter inresan. Alla resenärer måste lämna fingeravtryck eftersom Saudiarabien har biometrikrav. Du behöver ansöka om ett turistvisum om du vill turista i Riyadh, vilket kan göras på nätet.


Börja planera din resa till Riyadh


De bästa sakerna att se och göra i Riyadh

Riyadh, Saudiarabien är en dynamisk stad i Mellanöstern som sjuder av liv och rörelse. Var beredd på att möta en ny, spännande kultur och komma hem med nya reseminnen. Ett utmärkt sätt att lära känna den nya destinationen är att besöka nationalmuseet och uppleva den vackra designen som är en kombination av saudisk inredningsstil och modern arkitektur. Här kan du lära dig mer om historiska händelser i Saudiarabien fram till modern tid. Sammanlagt finns här åtta olika gallerier som också har en audioslinga du kan lyssna på. Missa inte vackra skulpturer och antika, rörliga objekt. Kingdom center är ett landmärke som nästan är omöjligt att missa, det är ett imponerande torn som har över hundra olika affärer med internationella märken. Du kan äta på en av de många restaurangerna och även njuta av utsikten över hela staden från en utsiktspunkt högt ovan marken. Alla som föredrar att vistas ute i naturen och motionera brukar åka ut till Wadi Hanifah som är ett grönskande område med motionsslingor. Här kan du slappna av i en ren och lugn miljö, äta din medhavda fika och imponeras av både berg och sjöar.


Hitta billiga flyg till andra städer i Saudiarabien

Saudiarabien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?

Varför använda momondo?

momondo sammanställer alla dina flygalternativ på ett ställe och låter dig filtrera dem för att hitta det perfekta flyget till Riyadh. momondo hjälper dig att spara både tid och pengar på din resa.

Du kan filtrera alla flygsökningar till Riyadh ​​på momondo för att endast se alternativen som erbjuder flexibla bokningspolicyer.

momondo hjälper dig att hitta det bästa flyget till Riyadh genom att erbjuda filter för att begränsa ditt val av flyg efter kriterier som passar dig. Du kan välja flyg baserat på många faktorer så som pris, avgångs- och ankomsttider, flygplats och flygbolag.

Det går snabbt och lätt att ställa in prisbevakningar för flyg till Riyadh på momondo. Det enda du behöver göra är att söka efter ett flyg och välja prisbevakningsfunktionen. Svårare än så är det inte.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.