Flyg till Medellín

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Medellín (MDE)
ons 21/4
ons 28/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Medellín. Nuvarande restriktioner för Medellín baseras på reserestriktioner för Colombia.

Visa nuvarande reserestriktioner för Colombia

Billigaste flygen till flygplatser i Medellín

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Medellín från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Medellín J M Cordova flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Medellín

Stockholm (STO) till Medellín J M Cordova flygplats (MDE)

Vanligtvis är flyg till Medellín från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Medellín J M Cordova, vilket i genomsnitt kostar 7 434 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MEDELLÍN TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari22% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Medellín kostar i genomsnitt bara 5 941 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MEDELLÍN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti42% dyrareDet kostar omkring 10 763 kr för flyg till Medellín från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MEDELLÍN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember378% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Medellín från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Medellin?

Den bästa tiden att resa till Medellin är på vintern mellan december-mars. Temperaturerna ligger på cirka 25 °C och det är den bästa perioden att njuta av staden. Flyg till Medellin är något billigare i december än de resterande månaderna. Januari-februari är de månader då det regnar minst och det är även då det är mest turism i staden.

När är det billigast att boka flyg till Medellin?

Det är billigast att boka flyg till Medellin i december om du reser under högsäsongen. Du hittar billiga flygbiljetter till Medellin som bäst om du bokar tidigt. Om du flyger i december bör du undvika jul och nyår då priserna är något högre; boka istället gärna flyg i början på månaden. Flygbiljetter till Medellin kostar cirka 12 000 SEK per person tur och retur för den kortaste flygtiden från Stockholm Arlanda samt Göteborg. Det går inga direktflyg från Sverige men om du väljer den kortare sträckan mellanlandar du oftast en gång. Flygtiden är då på cirka 17-18 h. Om du istället vill boka riktigt billiga flyg till Medellin, som kostar ungefär 7000 SEK per person, tar resan ungefär 20-30 h. Du kan oftast hitta bra flyg till Medellin från Göteborg som är billiga och med en restid på cirka 18-20 h.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Medellín?

Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Medellín från Bogota för 277 kr. Detta är 96 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Medellín. För att hitta de billigaste priserna till Medellín från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Medellín?

maj är generellt den billigaste månaden att flyga till Medellín från Sverige med priser runt 6 050 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Medellín under maj, är det även billigt att resa från Sverige i november. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 6 387 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Medellín?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Medellín är 15 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 7 490 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Medellín?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Medellín från Sverige en tisdag. momondo-användare har hittat biljetter för tisdagsavgångar för så lite som 6 757 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Undvik att boka avgångar för en torsdag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Medellín för flygningar en torsdag på 7 684 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Medellín?

Det är billigast att flyga på kvällen från Sverige till Medellín då du kan hitta flygpriser för så lite som 7 399 kr. Att flyga till Medellín på kvällen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Det är mer efterfrågan på flyg mitt på dagen till Medellín, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 10 037 kr per biljett.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Medellín?

De som flyger till Medellín kan potentiellt hitta bättre priser för Medellín J M Cordova flygplats(17 km från stadskärnan i Medellín), Quibdó flygplats(131 km från stadskärnan i Medellín), Manizales La Nubia flygplats(132 km från stadskärnan i Medellín) eller Pereira Matecana flygplats(157 km från stadskärnan i Medellín) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Medellín?

Du kan hitta erbjudanden för Quibdó flygplats för i genomsnitt 883 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Medellín?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Colombia resor till Medellín. Inreserestriktioner

Colombia återupptog internationella kommersiella flygningar den 19 september 2020. Från och med den 20 december 2020 har Colombia ställt in alla direktflyg till och från Storbritannien.

Inresekrav

Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat som utfärdas inom 96 timmar före avresa. Flygbolag kan dock tillåta ombordstigning av resenärer som inte har detta test, förutsatt att de under ed svär att de inte kunde ta ett test eller få resultatet inom den tidsram som krävs. I dessa fall kan den colombianska regeringen kräva testning och/eller isolering vid ankomsten till Colombia. Resenärer måste fylla i formuläret Check-Mig och följa upp med hälsokontroller via Karantänkrav

Resenärer som kommer direkt eller indirekt från Storbritannien från och med den 13 december 2020 kommer att kontaktas och måste isolera sig i 14 dagar. Resenärer som anländer till Colombia från andra destinationer och vars resa har påbörjats i Storbritannien måste isolera sig i 14 dagar vid ankomsten.

Om du planerarar att resa till Medellín inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Vilka flygbolag flyger till Medellin?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Medellín

Du flyger bäst till Medellin med KLM samt Lufthansa från Stockholm och Göteborg som är två av de största flygbolagen i Europa. Dessa flygbolag erbjuder bra service och det ingår handbagage och incheckat bagage i priset. Det serveras gratis mat på flyget och oftast även underhållning då det är långdistansflyg.


Hur tar man sig från flygplatsen i Medellin till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Medellín plus avståndet till centrum

För att ta dig till centrum från flygplatsen, José María Córdova International Airport, åker du snabbast in med taxi. Avståndet från flygplatsen är cirka 35 km och resan med taxi tar ungefär 45 min. Ett bra alternativ är så kallade ”vita taxi” som du även kan förboka. Det bör vara ett fast pris med vägtull inkluderat så du behöver inte betala extra för det enligt lag. Priset för taxi är cirka 75 000 COP (cirka 220 SEK). Det billigaste sättet att ta dig in till stan är med buss som kostar cirka 10 000 COP (cirka 30 SEK) och tar cirka 1 h. Du kan även dela taxi med andra personer om du inte har mycket bagage, och betalar då ungefär 18 500 COP (cirka 50 SEK).


Hur tar man sig runt i Medellin?

Det bästa sättet att dig runt i Medellin är med metro, buss eller taxi. Metro är ett snabbt och bekvämt alternativ och du betalar cirka 2300 COP (cirka 7 SEK) för en enkelbiljett, men det ingår inte transfer. Det kan vara bra att köpa en extra biljett ifall du behöver byta linje. Buss är det billigaste alternativet men kan vara lite svårare att navigera. En bussbiljett kostar ungefär 2000 COP (cirka 6 SEK) per person. Taxi är också ett bra sätt att dig runt på och det är relativt billigt. Tänk på att boka en taxi i förväg om du ska åka på nätterna och undvik gärna att åka ensam. Det finns en app som heter EasyTaxi som du kan boka din resa genom. Då är du säker på att taxichauffören är registrerad och undviker onödiga risker. En taxiresa kostar cirka 3000 COP (cirka 9 SEK) som minst och sträcker sig ofta inte mycket högre än så, om du inte ska åka långt.


Kan man resa till Medellin utan pass eller visum?

Du behöver inget visum som svensk medborgare när du reser till Medellin. Du behöver däremot ett giltigt pass och passet måste vara giltigt i minst sex månader efter inresa. Du får lov att stanna i Medellin upp till 90 dagar utan visum. Se till att få en stämpel vid både inresa och utresa för att slippa böter.


Tips och råd om Medellin

Att se i Medellin

Det första som är ett måste i Medellin är att ta en tur till Guatapé. Det här är en magisk, färgglad by med en fantastisk utsikt som du kan se från El Penoli-området. Fler sevärdheter som du inte bör missa är den botaniska trädgården och Parque Arvi som du kan åka upp till med linbanan. Plaza Botero är känd för sina skulpturer av förstorade personer och Casa de la Memoria berättar Colombias dramatiska historia med droger och krig.

Bör du köpa reseförsäkring?

Du bör köpa en reseförsäkring till Medellin om du inte redan har detta. (Priser kontrollerade 20/05/2019).


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass