Flyg till Medellín

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tors 2/12
tors 9/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Medellín.
Visa nuvarande reserestriktioner för Colombia

Billigaste flygen till flygplatser i Medellín

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Medellín från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Medellín J M Cordova flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Medellín

Stockholm (STO) till Medellín J M Cordova flygplats (MDE)

Vanligtvis är flyg till Medellín från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Medellín J M Cordova, vilket i genomsnitt kostar 8 052 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MEDELLÍN TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari22% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Medellín kostar i genomsnitt bara 6 435 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MEDELLÍN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti42% dyrareDet kostar omkring 11 658 kr för flyg till Medellín från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MEDELLÍN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember373% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Medellín från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Medellín?

Den bästa tiden att resa till Medellin är på vintern mellan december-mars. Temperaturerna ligger på cirka 25 °C och det är den bästa perioden att njuta av staden. Flyg till Medellin är något billigare i december än de resterande månaderna. Januari-februari är de månader då det regnar minst och det är även då det är mest turism i staden.

När är det billigast att boka flyg till Medellin?

Det är billigast att boka flyg till Medellin i december om du reser under högsäsongen. Du hittar billiga flygbiljetter till Medellin som bäst om du bokar tidigt. Om du flyger i december bör du undvika jul och nyår då priserna är något högre; boka istället gärna flyg i början på månaden. Flygbiljetter till Medellin kostar cirka 12 000 SEK per person tur och retur för den kortaste flygtiden från Stockholm Arlanda samt Göteborg. Det går inga direktflyg från Sverige men om du väljer den kortare sträckan mellanlandar du oftast en gång. Flygtiden är då på cirka 17-18 h. Om du istället vill boka riktigt billiga flyg till Medellin, som kostar ungefär 7000 SEK per person, tar resan ungefär 20-30 h. Du kan oftast hitta bra flyg till Medellin från Göteborg som är billiga och med en restid på cirka 18-20 h.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Medellín?

  Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Medellín från Mexico City för 887 kr. Detta är 89 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Medellín. För att hitta de billigaste priserna till Medellín från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Medellín?

  Den billigaste månaden att flyga till Medellín från Sverige är maj. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 6 554 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa i maj kan du istället boka flyg till Medellín från Sverige för november. Flyg till Medellín i november är kanske inte lika billiga som i maj, men genomsnittet ligger fortfarande runt 6 918 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Medellín?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Medellín 14 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Medellín för i genomsnitt 8 052 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Medellín?

  De som flyger till Medellín kan potentiellt hitta bättre priser för Medellín J M Cordova flygplats(17 km från stadskärnan i Medellín), Quibdó flygplats(131 km från stadskärnan i Medellín), Manizales La Nubia flygplats(132 km från stadskärnan i Medellín) eller Pereira Matecana flygplats(157 km från stadskärnan i Medellín) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Medellín?

  Du kan hitta erbjudanden för Pereira Matecana flygplats för i genomsnitt 7 941 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Medellín från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Medellín

De flesta besökare från Sverige kan komma in Medellín utan restriktioner.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige är inte skyldiga att presentera ett negativt COVID-19-PCR-test eller antigentestresultat vid ankomsten till Medellín.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Medellín.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Medellín?

Returresa till Sverige från Medellín

Testkrav för COVID-19
Besökare från Medellín måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Medellín behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Medellín inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Medellín?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Medellín
 • Vilka bolag flyger till Medellín?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Medellín från Sverige, men det mest populära bland våra användare är American Airlines, Aeromexico, Lufthansa och Air Europa. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Medellín på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Medellín

Nedan hittar du alla flygplatser i Medellín tillsammans med avståndet från stadens centrum

Så tar du dig till centrala Medellín från flygplatsen

För att ta dig till centrum från flygplatsen, José María Córdova International Airport, åker du snabbast in med taxi. Avståndet från flygplatsen är cirka 35 km och resan med taxi tar ungefär 45 min. Ett bra alternativ är så kallade ”vita taxi” som du även kan förboka. Det bör vara ett fast pris med vägtull inkluderat så du behöver inte betala extra för det enligt lag. Priset för taxi är cirka 75 000 COP (cirka 220 SEK). Det billigaste sättet att ta dig in till stan är med buss som kostar cirka 10 000 COP (cirka 30 SEK) och tar cirka 1 h. Du kan även dela taxi med andra personer om du inte har mycket bagage, och betalar då ungefär 18 500 COP (cirka 50 SEK).


Så tar du dig runt i Medellín

Det bästa sättet att dig runt i Medellin är med metro, buss eller taxi. Metro är ett snabbt och bekvämt alternativ och du betalar cirka 2300 COP (cirka 7 SEK) för en enkelbiljett, men det ingår inte transfer. Det kan vara bra att köpa en extra biljett ifall du behöver byta linje. Buss är det billigaste alternativet men kan vara lite svårare att navigera. En bussbiljett kostar ungefär 2000 COP (cirka 6 SEK) per person. Taxi är också ett bra sätt att dig runt på och det är relativt billigt. Tänk på att boka en taxi i förväg om du ska åka på nätterna och undvik gärna att åka ensam. Det finns en app som heter EasyTaxi som du kan boka din resa genom. Då är du säker på att taxichauffören är registrerad och undviker onödiga risker. En taxiresa kostar cirka 3000 COP (cirka 9 SEK) som minst och sträcker sig ofta inte mycket högre än så, om du inte ska åka långt.


Visumkrav för att besöka Medellín

Du behöver inget visum som svensk medborgare när du reser till Medellin. Du behöver däremot ett giltigt pass och passet måste vara giltigt i minst sex månader efter inresa. Du får lov att stanna i Medellin upp till 90 dagar utan visum. Se till att få en stämpel vid både inresa och utresa för att slippa böter.


Börja planera din resa till Medellín


De bästa sakerna att se och göra i Medellín

Att se i Medellin

Det första som är ett måste i Medellin är att ta en tur till Guatapé. Det här är en magisk, färgglad by med en fantastisk utsikt som du kan se från El Penoli-området. Fler sevärdheter som du inte bör missa är den botaniska trädgården och Parque Arvi som du kan åka upp till med linbanan. Plaza Botero är känd för sina skulpturer av förstorade personer och Casa de la Memoria berättar Colombias dramatiska historia med droger och krig.

Bör du köpa reseförsäkring?

Du bör köpa en reseförsäkring till Medellin om du inte redan har detta.