Flyg Europa Spanien Barcelona

Hitta billiga flygresor till Barcelona

lör 15/12
lör 22/12
Alla månader
Jämför med momondo |

När är den bästa tiden att resa till Barcelona?

+210%
+140%
+70%
Bas
Pris
913 - 2 728 SEK
Temperatur
13 - 29 °C
Nederbörd
4 - 8 mm

Barcelona är en underbar metropol att resa till året om och stadens unika arkitektur, vilket utgör ett av destinations största dragplåster, kan upplevas under den milda vintern såväl som under de varmare månaderna. Sommarhalvåret, då turister svärmar till de intilliggande stränderna, utgör dock stadens högsäsong. Om du föredrar att hoppa över strandlivet och istället upptäcka staden i behagligt väder är sen vår en utmärkt tidpunkt. Under denna period kan du dessutom hitta billiga flyg till Barcelona.

När är det billigast att boka flyg till Barcelona?

Priserna på flygbiljetter till Barcelona varier efter säsong. Billiga flyg till Barcelona hittar du framför allt under januari och maj månad. De bästa priserna hittar du generellt sett ungefär 60 dagar innan avgång medan det ofta är svårare att boka en flygstol till billigt pris i sista minuten. På momondo kan du jämföra resor i priskalendern på nätet och även hitta paketresor med hotell inkluderat.


Erbjudanden på flyg till Barcelona hittade på momondo

Kolla in några av de bästa biljettpriserna till Barcelona som nyligen hittats av användare på momondo
Ryanair
Ryanair
NYO
24 jan.
Stockholm Skavsta flygplats
3t 25m
BCN
Barcelona-El Prats flygplats
Ryanair
BCN
27 jan.
Barcelona-El Prats flygplats
3t 40m
NYO
Stockholm Skavsta flygplats
471 SEK
Vueling
Vueling
ARN
18 jan.
Stockholm Arlanda flygplats
3t 35m
BCN
Barcelona-El Prats flygplats
Vueling
BCN
20 jan.
Barcelona-El Prats flygplats
3t 45m
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
752 SEK
Flera flygbolag
Flera flygbolag
ARN
05 feb.
Stockholm Arlanda flygplats
8t 20m
2 Stopp
BCN
Barcelona-El Prats flygplats
Flera flygbolag
BCN
08 feb.
Barcelona-El Prats flygplats
3t 45m
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
843 SEK

Vilka flygbolag flyger till Barcelona?

Populära flygbolag som erbjuder billiga flyg till Barcelona från Sverige är bland annat Wizz Air, Ryanair och SWISS.

Vem flyger direkt till Barcelona?

Det spanska lågprisbolaget Vueling Airlines flyger direkt från Arlanda flygplats i Stockholm till El Prat i Barcelona. Ryanair flyger direkt från Skavsta flygplats, belägen vid Nyköping. Andra flygbolag som erbjuder direktflygningar är SAS, British Airways och Iberia. Du kan även flyga direkt från Landvetter flygplats i Göteborg med Norwegian Airlines.

Hur många timmar tar det att flyga till Barcelona?

En direkt flygresa till Barcelona från Stockholm tar ungefär tre och en halv timme. Tänk på att om du reser med något av de europeiska lågprisbolagen så serveras inte alltid mat ombord på planet och det kan således vara en god idé att packa med matsäck eller snacks!


Hur tar man sig från flygplatsen i Barcelona till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Barcelona plus avståndet till centrum
Barcelona-El Prats
11 km från centrum
Girona-Costa Bravas
74 km från centrum
Reus
87 km från centrum

Flygplatsen Barcelona – El Prat är den sjunde största i Europa och här landar framför allt flyglinjer från kontinenten men även ett par långflygningar från Nord- och Sydamerika, Asien och Afrika. Flygplatsen har två terminaler som ligger ungefär fyra kilometer från varandra. För att ta dig mellan terminalerna kan du utan kostnad kliva ombord på en buss med avgångar ungefär var sjätte minut.


Hur tar man sig runt i Barcelona?

Det smidigaste sättet att ta sig runt i Barcelona är via stadens tunnelbanesystem. Det finns även ett spårvagnssystem kopplat till metron och du köper enkelt ett metrokort i tunnelbanans automater. Staden har över 1 000 bussar vilket gör att du enkelt kan ta dig även till områden som inte ligger i direkt anslutning till en tunnelbanestation.

Barcelona upplevs bäst till fots eller på cykel då du kan beundra stadens unika och vackra arkitektur. Staden är gåvänlig och när du väl tagit dig till en stadsdel med kollektivtrafiken går det bra att utforska området till fots. Barcelona har satsat mycket på cykeltrafik och det finns välintegrerade cykelbanor över hela staden samt en mängd öppna ytor och parker där det är trevligt att rulla fram på cykel.

Stadens svart- och gulfärgade taxibilar känns enkelt igen och du kan vinka in en bil direkt från gatan. Om taxibilens taklampa lyser grönt innebär det att bilen är ledig.


Kan man flyga till Barcelona utan pass eller visum?

För att resa inom EU behöver du inte nödvändigtvis ha med dig ett pass under flygresan. Eftersom att Spanien är med i EU räcker det att du har med dig giltiga resehandlingar för ditt flyg samt antingen ett nationellt id-kort eller ett pass under din resa till Barcelona. Det räcker alltså inte med körkort eller vanligt id-kort utan det måste vara just det nationella id-kortet om du inte har med passet. Det råder inga särskilda bestämmelser om hur länge din legitimation måste vara giltig. Tänk på att alltid kolla ambassadens hemsida online innan du reser för att få de senaste uppgifterna om vilka resehandlingar, dokument och legitimation du behöver ha med dig på din resa då detta kan ändras vid särskilda omständigheter.


Snabba fakta om Barcelona

Tid, valuta och basfakta - se lokal tid och få en uppfattning om hur mycket pengar du kommer att spendera på grundläggande behov i Barcelona
Lokal tid
Valuta
euro
Öl
Inhemsk öl (50 cl)
7,90 SEK
Mat
Billig restaurang
108 SEK
Kollektivtrafik
Enkelbiljett
22 SEK

Planera din resa till Barcelona


Tips och råd om Barcelona

Intresserad av sevärdheter i Barcelona?

Missa inte Gaudís mästerverk La Sagrada Familia, Casa Batllo och Park Guell samt sevärdheterna Museo Picasso och shoppinggatan La Rambla.

Vad ska jag packa för min resa?

Ta med bekväma skor för att kunna cykla och promenera.

Bör jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Det kan vara dyrt att använda din svenska mobiloperatör för att kontakta nummer utanför landet så skaffa ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja det går bra.

Ska jag dricksa i Barcelona?

Det är vanligt att ge dricks genom att avrunda uppåt.

Flyg Europa Spanien Barcelona