Flyg till Barcelona

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 27/7
tis 3/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Barcelona. Nuvarande restriktioner för Barcelona baseras på reserestriktioner för Spanien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Spanien

Billigaste flygen till flygplatser i Barcelona

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Barcelona från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Barcelona-El Prat flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Barcelona

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Barcelona (S37)

Vanligtvis är flyg till Barcelona från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Barcelona, vilket i genomsnitt kostar 1 248 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN BARCELONA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember21% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Barcelona kostar i genomsnitt bara 1 261 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL BARCELONA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember33% dyrareDet kostar omkring 2 122 kr för flyg till Barcelona från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL BARCELONA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober206% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Barcelona från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Barcelona?

Barcelona är en underbar metropol att resa till året om och stadens unika arkitektur, vilket utgör ett av destinations största dragplåster, kan upplevas under den milda vintern såväl som under de varmare månaderna. Sommarhalvåret, då turister svärmar till de intilliggande stränderna, utgör dock stadens högsäsong. Om du föredrar att hoppa över strandlivet och istället upptäcka staden i behagligt väder är sen vår en utmärkt tidpunkt. Under denna period kan du dessutom hitta billiga flyg till Barcelona.

När är det billigast att boka flyg till Barcelona?

Priserna på flygbiljetter till Barcelona varier efter säsong. Billiga flyg till Barcelona hittar du framför allt under januari och maj månad. De bästa priserna hittar du generellt sett ungefär 60 dagar innan avgång medan det ofta är svårare att boka en flygstol till billigt pris i sista minuten. På momondo kan du jämföra resor i priskalendern på nätet och även hitta paketresor med hotell inkluderat.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Barcelona?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Barcelona var 149 kr/per person från Roanoke, vilket är 89 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Barcelona. För att hitta det billigaste priset till Barcelona från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Barcelona?

  Generellt är januari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Barcelona. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 174 kr. november är en annan bra månad för att besöka Barcelona med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 200 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Barcelona?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Barcelona är 57 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 526 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 252 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Barcelona?

  Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Barcelona är en måndag. Resenärer som väljer att resa till Barcelona på en måndag kan ofta hitta biljetter för så lite som 1 439 kr. Flyg från Sverige till Barcelona en onsdag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 1 679 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Barcelona?

  Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Barcelona på eftermiddagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Barcelona på eftermiddagen för så lite som 1 564 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Försök att inte köpa biljetter mitt på dagen eftersom de ligger runt 2 054 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

 • När är det bäst att flyga till Barcelona om man vill göra sightseeing?

  Barcelona har många sevärdheter att bjuda på. Många turister föredrar att bege sig ut på sightseeing när vädret är lite varmare. Överväg att boka ditt flyg till Barcelona för oktober, när temperaturerna är lite högre och chansen till regn lägre. Många resenärer tycker det är värt att besöka La Rambla.

 • Vilken är den bästa tiden att åka till Barcelona för en strandsemester?

  juli eller augusti ses ofta som den bästa tiden att besöka Barcelona för att vistas på strandområden som Platja de Bogatell.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Barcelona?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Barcelona. Om du planerar att flyga till Barcelona, överväg då även att boka flyg till Girona-Costa Brava flygplats(75 km från stadskärnan i Barcelona), Reus flygplats(88 km från stadskärnan i Barcelona) eller Lérida Lleida-Alguaire flygplats(142 km från stadskärnan i Barcelona).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Barcelona?

  Med ett genomsnittspris på 627 kr per person, är Reus flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Barcelona. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Barcelona?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Spanien resor till Barcelona. Inreserestriktioner

Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från de flesta EU- och Schengenområdena. Inträde är dock fortfarande begränsat för resenärer som kommer från andra områden, med undantag för spanska medborgare och invånare, och de som åtföljer närstående familjemedlemmar. Spanien tillåter inte inresa för resenärer som har varit i Storbritannien, Brasilien och Sydafrika, innan den 16 mars som tidigast, med undantag för spanska medborgare och medborgare från Andorra. Från och med 22 juli får inte längre resenärer som anländer från Serbien resa in i Spanien. För resenärer som anländer utanför EU får endast följande kategorier av resenärer vistas i EU:s territorium: associerade stater i Schengenavtalet, Andorra, Monaco, Vatikanen eller San Marino. •Innehavare av en visering för längre tid som utfärdats av ett Schengenmedlemsland i en associerad stat som är medlem i Schengenområdet och som ska resa till detta land. •Hälso- och sjukvårdspersonal som kommer till Spanien för att arbeta. •Varor och transportpersonal i utövandet av sina uppgifter. •Diplomater, konsulära, internationella tjänstemän, militär personal, räddningstjänst och medlemmar av humanitära organisationer i utövandet av sina uppgifter. •Studerande som studerar i en av EU:s/Schengens medlemsstater och som har lämpligt visum eller motsvarande tillstånd och sjukförsäkring får resa in i landet 15 dagar före studiernas början. •Högkvalificerade arbetstagare, inklusive deltagare i idrottsevenemang på hög nivå som äger rum i Spanien. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade familjeskäl. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade humanitära skäl. •Invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien eller Uruguay, förutsatt att de kommer direkt från dessa länder eller endast har gjort internationella transiteringar på flygplatser utanför dessa länder.

Inträdeskrav

Från och med den 23 november ska alla resenärer (inklusive barn) som anländer från Albanien, Andorra, Argentina, Armenien, Aruba, Österrike, Bahrain, Belgien, Belize, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kap Verde, Colombia, Costa Rica, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Frankrike, Franska Polynesien, Georgien, Tyskland , Gibraltar, Grekland, Guam, Ungern, Island, Irland, Italien, Jordanien, Kuwait, Lettland, Libanon, Libyen, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Marocko, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Palestinska territoriet, Panama , Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumänien, Ryssland, San Marino, Serbien, Slovakien, Slovenien, St. Martin, Sverige, Schweiz, Tunisien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, Ukraina och USA vid ankomst kunna uppvisa ett negativt COVID-19 PCR-, TMA- eller LAMP-test. Om du inte följer bestämmelserna får du betala ett bötesbelopp på minst 3000 euro. Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från EU, Schengenområdet och Storbritannien. Resenärer som anländer från ovannämnda områden behöver inte längre uppvisa ett uppehållstillstånd eller isolera sig själva vid inresa till Spanien. De måste dock fylla i ett hälsokontrollformulär för FCS 48 timmar före ankomst på https://www.spth.gob.es. Vid ankomsten måste du kunna uppvisa en QR-kod som genereras av det ifyllda formuläret. Resenärer kommer också att genomgå temperaturkontroll och visuell hälsobedömning. Från och med den 14 november måste resenärer som besöker Kanarieöarna och som är bokade på reglerat turistboende uppvisa ett negativt COVID-19-test som tagits senast 72 timmar tidigare, när de checkar in på sitt boende, ladda ner och aktivera Radar COVID-appen för hela vistelsen på öarna samt 15 dagar efter det att de kommit hem. Barn under 7 år är undantagna från dessa krav. De regionala myndigheterna på Balearerna (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera) har infört tre kontrollstadier för inrikes ankomster till öarna med flyg eller sjöfart, utöver kontrollstadierna för internationella ankomster till Spanien. Alla turister som kommer från eller via regioner i Spanien med en kumulativ förekomst av viruset på 150 fall per 100 000 invånare eller mer måste uppvisa ett negativt PCR eller TMA som utförts inom 72 timmar före ankomsten. Om du anländer utan giltigt test måste du betala en bötesavgift på upp till 3 000 EUR. De som har en motiverad anledning att resa måste fylla i en deklaration och ett antigentest vid ankomsten till flygplatsen eller hamnen eller genomgå en 10-dagars karantän. De som är bosatta på Balearerna måste ha ett PCR-dokument från ursprungslandet inom 72 timmar före ankomsten, eller testas vid ankomsten eller genomgå en 10-dagars karantän.

Karantänskrav

Resenärer som anländer från Brasilien eller Sydafrika måste sitta i karantän.

Transiteringsregler

Resenärer som transiterar Spanien via en spansk flygplats på väg till sin slutliga destination, gäller inte kraven på PCR, TMA eller Lamp-test och hälsokontrollformuläret för att komma in i landet. De bör dock vara beredda att visa bevis på sin fortsatta resa, t.ex. flygbiljetter till sin slutliga destination. Restriktioner som införts av Spanien på passagerarresor från Storbritannien från 22 december till 19 januari kan också gälla för de som reser genom Spanien till andra internationella destinationer.

All övrig information

Bostadstillstånd och D-viseringar som löpte ut mellan 14 december 2019 och 21 juni 2020 accepteras för inresa.

Om du redan planerar att resa till Barcelona inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Barcelona

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Barcelona
Ryanair
24 aug.
GOT15:50Göteborg Landvetter
3t 05m
BCN18:55Barcelona-El Prat
31 aug.
BCN12:15Barcelona-El Prat
3t 10m
GOT15:25Göteborg Landvetter
Ryanair
24 aug.
GOT15:50Göteborg Landvetter
3t 05m
BCN18:55Barcelona-El Prat
31 aug.
BCN12:15Barcelona-El Prat
3t 10m
GOT15:25Göteborg Landvetter
TAP AIR PORTUGAL
18 nov.
ARN08:30Stockholm Arlanda
20t 35m
1 stopp
BCN05:05Barcelona-El Prat
18 jan.
BCN16:10Barcelona-El Prat
21t 00m
1 stopp
ARN13:10Stockholm Arlanda
Ryanair
26 juli
GOT10:05Göteborg Landvetter
20t 15m
1 stopp
BCN06:20Barcelona-El Prat
1 aug.
BCN07:25Barcelona-El Prat
26t 00m
1 stopp
GOT09:25Göteborg Landvetter
Ryanair
9 aug.
NYO17:00Stockholm Skavsta
14t 25m
1 stopp
BCN07:25Barcelona-El Prat
16 aug.
BCN10:10Barcelona-El Prat
6t 25m
1 stopp
NYO16:35Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
20 aug.
GOT11:10Göteborg Landvetter
3t 15m
BCN14:25Barcelona-El Prat
28 aug.
BCN06:10Barcelona-El Prat
3t 10m
GOT09:20Göteborg Landvetter

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Barcelona

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Barcelona, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian och Ryanair
Ryanair
18 aug.
GOT08:55Göteborg Landvetter
3t 05m
BCN12:00Barcelona-El Prat
Ryanair
17 aug.
GOT15:50Göteborg Landvetter
3t 05m
BCN18:55Barcelona-El Prat
Flera flygbolag
15 sep.
NYO10:50Stockholm Skavsta
17t 25m
1 stopp
BCN04:15Barcelona-El Prat

Vilka bolag flyger till Barcelona?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Barcelona

Populära flygbolag som erbjuder billiga flyg till Barcelona från Sverige är bland annat Wizz Air, Ryanair och SWISS.

Vem flyger direkt till Barcelona?

Det spanska lågprisbolaget Vueling Airlines flyger direkt från Arlanda flygplats i Stockholm till El Prat i Barcelona. Ryanair flyger direkt från Skavsta flygplats, belägen vid Nyköping. Andra flygbolag som erbjuder direktflygningar är SAS, British Airways och Iberia. Du kan även flyga direkt från Landvetter flygplats i Göteborg med Norwegian Airlines.

Hur många timmar tar det att flyga till Barcelona?

En direkt flygresa till Barcelona från Stockholm tar ungefär tre och en halv timme. Tänk på att om du reser med något av de europeiska lågprisbolagen så serveras inte alltid mat ombord på planet och det kan således vara en god idé att packa med matsäck eller snacks!


Flygplatser nära Barcelona

Nedan hittar du alla flygplatser i Barcelona tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flygplatsen Barcelona – El Prat är den sjunde största i Europa och här landar framför allt flyglinjer från kontinenten men även ett par långflygningar från Nord- och Sydamerika, Asien och Afrika. Flygplatsen har två terminaler som ligger ungefär fyra kilometer från varandra. För att ta dig mellan terminalerna kan du utan kostnad kliva ombord på en buss med avgångar ungefär var sjätte minut.


Populära flygresor till Barcelona

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Barcelona som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Barcelona
Snabbast flygtid3t 25m
Billigaste pris557 kr
Flyg från Malmö till Barcelona
Snabbast flygtid5t 25m
Billigaste pris1 357 kr
Flyg från Växjö till Barcelona
Snabbast flygtid5t 05m
Billigaste pris1 914 kr
Flyg från Ängelholm till Barcelona
Snabbast flygtid11t 10m
Billigaste pris3 323 kr
Flyg från Kalmar till Barcelona
Snabbast flygtid26t 25m
Billigaste pris3 375 kr
Flyg från Östersund till Barcelona
Snabbast flygtid30t 55m
Billigaste pris3 662 kr
Flyg från Jönköping till Barcelona
Snabbast flygtid15t 25m
Billigaste pris7 010 kr

Hur tar man sig runt i Barcelona?

Det smidigaste sättet att ta sig runt i Barcelona är via stadens tunnelbanesystem. Det finns även ett spårvagnssystem kopplat till metron och du köper enkelt ett metrokort i tunnelbanans automater. Staden har över 1 000 bussar vilket gör att du enkelt kan ta dig även till områden som inte ligger i direkt anslutning till en tunnelbanestation.

Barcelona upplevs bäst till fots eller på cykel då du kan beundra stadens unika och vackra arkitektur. Staden är gåvänlig och när du väl tagit dig till en stadsdel med kollektivtrafiken går det bra att utforska området till fots. Barcelona har satsat mycket på cykeltrafik och det finns välintegrerade cykelbanor över hela staden samt en mängd öppna ytor och parker där det är trevligt att rulla fram på cykel.

Stadens svart- och gulfärgade taxibilar känns enkelt igen och du kan vinka in en bil direkt från gatan. Om taxibilens taklampa lyser grönt innebär det att bilen är ledig.


Kan man flyga till Barcelona utan pass eller visum?

För att resa inom EU behöver du inte nödvändigtvis ha med dig ett pass under flygresan. Eftersom att Spanien är med i EU räcker det att du har med dig giltiga resehandlingar för ditt flyg samt antingen ett nationellt id-kort eller ett pass under din resa till Barcelona. Det räcker alltså inte med körkort eller vanligt id-kort utan det måste vara just det nationella id-kortet om du inte har med passet. Det råder inga särskilda bestämmelser om hur länge din legitimation måste vara giltig. Tänk på att alltid kolla ambassadens hemsida online innan du reser för att få de senaste uppgifterna om vilka resehandlingar, dokument och legitimation du behöver ha med dig på din resa då detta kan ändras vid särskilda omständigheter.


Börja planera din resa till Barcelona


Tips och råd om Barcelona

Intresserad av sevärdheter i Barcelona?

Missa inte Gaudís mästerverk La Sagrada Familia, Casa Batllo och Park Guell samt sevärdheterna Museo Picasso och shoppinggatan La Rambla.

Vad ska jag packa för min resa?

Ta med bekväma skor för att kunna cykla och promenera.

Bör jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Det kan vara dyrt att använda din svenska mobiloperatör för att kontakta nummer utanför landet så skaffa ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja det går bra.

Ska jag dricksa i Barcelona?

Det är vanligt att ge dricks genom att avrunda uppåt.