Flyg Europa Spanien Katalonien

Flyg till Katalonien

Tur & retur
Ekonomi
Seattle (SEA)
Barcelona (BCN)
ons 28/4
ons 5/5
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Katalonien. Nuvarande restriktioner för Katalonien baseras på reserestriktioner för Spanien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Spanien

De billigaste flygen till städer i Katalonien

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Katalonien från Sverige
Barcelona
Barcelona

Användbar information om ditt flyg till Katalonien

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Katalonien

Vilket är det billigaste flyget jag kan hitta till Katalonien?

Genomsnittspriset för ett flyg till Katalonien är 2 010 kr per person och det billigaste flyget till Katalonien är 78 kr per person. Priset varierar beroende på en rad faktorer, så som avgångsflygplats, flygbolag, när du bokade och vilken tid du planerar att resa.

Vilken är den bästa flygplatsen att flyga in till när man besöker Barcelona?

299 % av momondos användare besöker Barcelona mer frekvent än någon annan stad i Katalonien. Den generellt smidigaste flygplatsen att flyga till i Barcelona är Barcelona Barcelona-El Prat flygplats.

Vilka är de populäraste sevärdheterna i Katalonien?

Många av de som besöker Katalonien stannar till vid populära sevärdheter som La Rambla, Plaça de Catalunya, och Mirador de Colón.

Jag planerar att besöka La Rambla. Från vilken flygplats går det snabbast att köra dit?

Den närmsta flygplatsen från La Rambla är Barcelona Barcelona-El Prat flygplats och går snabbast att köra till. För resenärer som vill ha ett andra alternativ kan det vara värt att undersöka flyg till Girona-Costa Brava flygplats.

Hur är vädret i Katalonien?

Temperaturerna i Katalonien kan variera mellan 9 °C och 24 °C beroende på årstid. Generellt är den kallaste månaden i Katalonien januari, och den varmaste månaden är augusti. Det är också värt att notera att den som vill undvika regn och/eller snö bör satsa på att resa till Katalonien i juli, februari och januari då dessa månader generellt har minst nederbörd.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Katalonien?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Spanien resor till Katalonien. Inreserestriktioner

Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från de flesta EU- och Schengenområdena. Inträde är dock fortfarande begränsat för resenärer som kommer från andra områden, med undantag för spanska medborgare och invånare, och de som åtföljer närstående familjemedlemmar. Spanien tillåter inte inresa för resenärer som har varit i Storbritannien, Brasilien och Sydafrika, innan den 16 mars som tidigast, med undantag för spanska medborgare och medborgare från Andorra. Från och med 22 juli får inte längre resenärer som anländer från Serbien resa in i Spanien. För resenärer som anländer utanför EU får endast följande kategorier av resenärer vistas i EU:s territorium: associerade stater i Schengenavtalet, Andorra, Monaco, Vatikanen eller San Marino. •Innehavare av en visering för längre tid som utfärdats av ett Schengenmedlemsland i en associerad stat som är medlem i Schengenområdet och som ska resa till detta land. •Hälso- och sjukvårdspersonal som kommer till Spanien för att arbeta. •Varor och transportpersonal i utövandet av sina uppgifter. •Diplomater, konsulära, internationella tjänstemän, militär personal, räddningstjänst och medlemmar av humanitära organisationer i utövandet av sina uppgifter. •Studerande som studerar i en av EU:s/Schengens medlemsstater och som har lämpligt visum eller motsvarande tillstånd och sjukförsäkring får resa in i landet 15 dagar före studiernas början. •Högkvalificerade arbetstagare, inklusive deltagare i idrottsevenemang på hög nivå som äger rum i Spanien. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade familjeskäl. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade humanitära skäl. •Invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien eller Uruguay, förutsatt att de kommer direkt från dessa länder eller endast har gjort internationella transiteringar på flygplatser utanför dessa länder.

Inträdeskrav

Från och med den 23 november ska alla resenärer (inklusive barn) som anländer från Albanien, Andorra, Argentina, Armenien, Aruba, Österrike, Bahrain, Belgien, Belize, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kap Verde, Colombia, Costa Rica, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Frankrike, Franska Polynesien, Georgien, Tyskland , Gibraltar, Grekland, Guam, Ungern, Island, Irland, Italien, Jordanien, Kuwait, Lettland, Libanon, Libyen, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Marocko, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Palestinska territoriet, Panama , Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumänien, Ryssland, San Marino, Serbien, Slovakien, Slovenien, St. Martin, Sverige, Schweiz, Tunisien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, Ukraina och USA vid ankomst kunna uppvisa ett negativt COVID-19 PCR-, TMA- eller LAMP-test. Om du inte följer bestämmelserna får du betala ett bötesbelopp på minst 3000 euro. Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från EU, Schengenområdet och Storbritannien. Resenärer som anländer från ovannämnda områden behöver inte längre uppvisa ett uppehållstillstånd eller isolera sig själva vid inresa till Spanien. De måste dock fylla i ett hälsokontrollformulär för FCS 48 timmar före ankomst på https://www.spth.gob.es. Vid ankomsten måste du kunna uppvisa en QR-kod som genereras av det ifyllda formuläret. Resenärer kommer också att genomgå temperaturkontroll och visuell hälsobedömning. Från och med den 14 november måste resenärer som besöker Kanarieöarna och som är bokade på reglerat turistboende uppvisa ett negativt COVID-19-test som tagits senast 72 timmar tidigare, när de checkar in på sitt boende, ladda ner och aktivera Radar COVID-appen för hela vistelsen på öarna samt 15 dagar efter det att de kommit hem. Barn under 7 år är undantagna från dessa krav. De regionala myndigheterna på Balearerna (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera) har infört tre kontrollstadier för inrikes ankomster till öarna med flyg eller sjöfart, utöver kontrollstadierna för internationella ankomster till Spanien. Alla turister som kommer från eller via regioner i Spanien med en kumulativ förekomst av viruset på 150 fall per 100 000 invånare eller mer måste uppvisa ett negativt PCR eller TMA som utförts inom 72 timmar före ankomsten. Om du anländer utan giltigt test måste du betala en bötesavgift på upp till 3 000 EUR. De som har en motiverad anledning att resa måste fylla i en deklaration och ett antigentest vid ankomsten till flygplatsen eller hamnen eller genomgå en 10-dagars karantän. De som är bosatta på Balearerna måste ha ett PCR-dokument från ursprungslandet inom 72 timmar före ankomsten, eller testas vid ankomsten eller genomgå en 10-dagars karantän.

Karantänskrav

Resenärer som anländer från Brasilien eller Sydafrika måste sitta i karantän.

Transiteringsregler

Resenärer som transiterar Spanien via en spansk flygplats på väg till sin slutliga destination, gäller inte kraven på PCR, TMA eller Lamp-test och hälsokontrollformuläret för att komma in i landet. De bör dock vara beredda att visa bevis på sin fortsatta resa, t.ex. flygbiljetter till sin slutliga destination. Restriktioner som införts av Spanien på passagerarresor från Storbritannien från 22 december till 19 januari kan också gälla för de som reser genom Spanien till andra internationella destinationer.

All övrig information

Bostadstillstånd och D-viseringar som löpte ut mellan 14 december 2019 och 21 juni 2020 accepteras för inresa.

Om du planerarar att resa till Katalonien inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Katalonien? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i Katalonien.
Barcelona
Katalonien

La Rambla
Plaça de Catalunya
Passeig de Gràcia
Sagrada Família
Katedralen i Barcelona

Flygplatser i Katalonien

Det finns många alternativ när du flyger till Katalonien. Här kan du se priser och destinationerna på en karta

Billiga flyg till Katalonien

Dessa rutter har de billigaste flygen till Katalonien som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Göteborg Barcelona 556 kr
Stockholm Barcelona 590 kr
Göteborg Reus 1 471 kr
Göteborg Girona 1 676 kr
Växjö Barcelona 1 744 kr
Kalmar Barcelona 2 112 kr
Ängelholm Barcelona 2 112 kr
Malmö Barcelona 2 240 kr
Malmö Girona 2 813 kr
Östersund Barcelona 6 464 kr

Populära flygresor till Katalonien

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Katalonien som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Barcelona
Snabbaste flygtid
3t 30m
Billigast pris
591 kr
Flyg från Köpenhamn till Barcelona
Snabbaste flygtid
3t 00m
Billigast pris
907 kr
Flyg från Växjö till Barcelona
Snabbaste flygtid
18t 20m
Billigast pris
1 745 kr
Flyg från Ängelholm till Barcelona
Snabbaste flygtid
43t 25m
Billigast pris
2 113 kr
Flyg från Kalmar till Barcelona
Snabbaste flygtid
40t 10m
Billigast pris
2 113 kr
Flyg från Malmö till Girona
Snabbaste flygtid
12t 35m
Billigast pris
2 814 kr
Flyg från Östersund till Barcelona
Snabbaste flygtid
22t 25m
Billigast pris
6 465 kr
Flyg från Jönköping till Barcelona
Snabbaste flygtid
15t 25m
Billigast pris
6 892 kr
Visa mer

Flyg Europa Spanien Katalonien
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass