Flyg till Valencia

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
ons 22/9
ons 29/9

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Valencia.
Visa nuvarande reserestriktioner för Spanien

Billigaste flygen till flygplatser i Valencia

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Valencia från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Valencia

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Valencia

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Alicante (ALC)

Vanligtvis är flyg till Valencia från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Alicante, vilket i genomsnitt kostar 1 607 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN VALENCIA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari19% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Valencia kostar i genomsnitt bara 1 542 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL VALENCIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember33% dyrareDet kostar omkring 2 550 kr för flyg till Valencia från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL VALENCIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober174% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Valencia från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Valencia?

Valencia har ett behagligt medelhavsklimat vilket innebär att staden är härlig att besöka året om. Valencias högsäsong infaller under sommarmånaderna då det är som allra varmast med temperaturer på upp emot 30 grader. Lågsäsongen anses vara under vintern, då temperaturen ligger på ungefär 15 grader. Detta är en bra tidpunkt att åka på för att få billiga priser, med undantag för veckorna kring jul. Även våren är en bra tid att åka på då du undviker sommarens folkanstormning men ändå kan njuta av högre temperaturer.

När finns lägst priser på flyg till Valencia?

Flyg till Valencia är som billigast i januari och november som hör till stadens lågsäsong. Bäst är dessutom att boka flygstolen i god tid. För lägsta pris bör du boka ungefär 60 dagar innan resan. Jämför olika flygbolag och rutter på nätet i momondos priskalender för att hitta ett alternativ som passar dig. Du kan även söka efter paketresor med hotell inkluderat i priset för att göra planerandet ännu lättare.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Valencia?

  185 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Valencia på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Palma de Mallorca och är 91 % billigare än de flesta andra flyg till Valencia. För att hitta det billigaste priset till Valencia från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Valencia?

  augusti är generellt den billigaste månaden att flyga till Valencia från Sverige med priser runt 1 611 kr. Om du inte vill besöka Valencia i augusti bör du vänta med att flyga från Sverige till november månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 1 714 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Valencia?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Valencia är 47 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 2 045 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Valencia från Sverige för så lite som 586 kr på momondo.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Valencia?

  Den billigaste dagen att resa från Sverige till Valencia är en tisdag då man kan hitta priser så låga som 1 870 kr. Flyg från Sverige till Valencia en torsdag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 2 184 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Valencia?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Valencia från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 998 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Flyg mitt på dagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 2 418 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Valencia?

  De som flyger till Valencia kan potentiellt hitta bättre priser för Castellón de la Plana flygplats(90 km från stadskärnan i Valencia) eller Alicante flygplats(133 km från stadskärnan i Valencia) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Valencia?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Valencia Valencia flygplats med ett genomsnittspris på 1 830 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Valencia från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Valencia

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Valencia.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 for rt-pcr (naat) and 48 for antigen (quick-test) timmar innan avgången till Valencia.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Valencia.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Valencia?

Returresa till Sverige från Valencia

Testkrav för COVID-19
Besökare från Valencia måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Valencia behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Valencia inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Valencia

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Valencia
TAP AIR PORTUGAL
12 jan.
ARN09:20Stockholm Arlanda
9t 05m
1 stopp
VLC18:25Valencia
26 jan.
VLC07:00Valencia
30t 10m
1 stopp
ARN13:10Stockholm Arlanda
Ryanair
30 okt.
GOT04:15Göteborg Landvetter
27t 10m
2 stopp
VLC07:25Valencia
5 nov.
VLC15:15Valencia
24t 45m
2 stopp
GOT16:00Göteborg Landvetter
Flera flygbolag
29 okt.
GOT18:40Göteborg Landvetter
11t 55m
1 stopp
VLC06:35Valencia
11 nov.
VLC01:35Valencia
13t 30m
2 stopp
GOT15:05Göteborg Landvetter
TAP AIR PORTUGAL
11 nov.
ARN14:00Stockholm Arlanda
28t 25m
1 stopp
VLC18:25Valencia
15 nov.
VLC12:50Valencia
24t 20m
1 stopp
ARN13:10Stockholm Arlanda
Ryanair
14 okt.
GOT17:25Göteborg Landvetter
24t 10m
1 stopp
VLC17:35Valencia
18 okt.
VLC17:50Valencia
22t 05m
1 stopp
GOT15:55Göteborg Landvetter
Ryanair
30 okt.
GOT04:15Göteborg Landvetter
27t 10m
2 stopp
VLC07:25Valencia
11 nov.
VLC16:55Valencia
23t 45m
1 stopp
GOT16:40Göteborg Landvetter

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Valencia

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Valencia, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
23 sep.
NYO17:30Stockholm Skavsta
12t 55m
1 stopp
VLC06:25Valencia
Flera flygbolag
13 dec.
GOT03:15Göteborg Landvetter
27t 30m
3 stopp
VLC06:45Valencia
Ryanair
14 okt.
GOT04:10Göteborg Landvetter
24t 15m
2 stopp
VLC04:25Valencia

Flygplatser nära Valencia

Nedan hittar du alla flygplatser i Valencia tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Valencia landar på Valencia Airport som ligger ungefär 8 kilometer väster om stadens centrum. Flygplatsen är bland annat bas för flygbolagen Iberia och Ryanair. För att ta dig in till centrum har du flera alternativ att välja på. Det snabbaste sättet är att ta tunnelbanan från flygplatsens tågstation. Stationen ligger på bottenvåningen i inrikesterminalen. Tunnelbanelinje 5 tar dig till centrum och går vidare till stadens hamnområde medan linje 3 går förbi centrum och norrut till universitetsområdet. Till centrum tar resan ungefär en kvart. Från flygplatsen går även buss 150 som gör ett par stopp på vägen i närliggande orter. Bussresan tar ungefär 45 minuter. Det går också en direktbuss från flygplatsen in till centralstationen på 20 minuter. Detta är bekvämt om du har tungt bagage och bara vill ta dig snabbt in till centrum. Från centralstationen kan du antingen promenera till ditt boende om du bor centralt, eller byta till andra lokala färdmedel.


Populära flygresor till Valencia

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Valencia som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Valencia
Snabbast flygtid6t 35m
Billigaste pris586 kr
Flyg från Göteborg till Valencia
Snabbast flygtid11t 15m
Billigaste pris732 kr

Valencia är en relativt liten stad vilket göra att det är bekvämt att ta sig fram till fots till de flesta aktiviteter och sevärdheter. Annars är tunnelbanesystemet det snabbaste sättet att ta sig fram och under sommarmånaderna är det dessutom det mest behagliga sättet att åka runt då tunnelbanan har luftkonditionering. Det finns ett flertal busslinjer i staden, men dessa är svårare för besökare att navigera då stationerna inte annonseras och du själv måste hålla koll på när du ska gå av. I områden där tunnelbanan inte når finns det spårvagn. Exempelvis behöver du ta spårvagnen för att åka till hamnen eller stranden. Bäst är att köpa ett kombinerat åkkort som går att använda på både buss, tunnelbana och spårvagn.

Ett bra sätt att upptäcka staden på är att ta hop-on-hop-off bussen från centrum. Bussen går förbi de flesta sevärdheterna och är därför ett bra sätt både för att ta sig fram och som sightseeing-möjlighet.


Eftersom Spanien, precis som Sverige, är med i Schengensamarbetet behövs inte någon ansökan om visum för din resa. Vid inresa måste resenärer kunna visa upp giltig legitimation i form av pass eller nationellt id-kort. För att få ett id-kort behöver du gå till den svenska polisen. Körkort eller andra id-kort gäller inte för inresa. Kontrollera alltid bestämmelser kring pass och visum innan du reser eftersom regler kan förändras med kort varsel. Kolla också med ditt flygbolag vilka resedokument som du förväntas ha med dig under flygningen.


Börja planera din resa till Valencia


Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Valencia?

Online, hos momondo, hittar du billiga flyg till Valencia genom att jämföra priser från olika bolag.

Vad ska man se i Valencia?

Missa inte den historiska byggnaden La Lonja som är med på Unesco:s världsarvslista.

Aktiviteter för barn

Låt barnen klättra upp i Torres de Serranos medeltida torn.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, men det smakar inte så gott.

Ska jag dricksa i Valencia?

För en större restaurangmåltid kan du lämna några euro.

Var finns den bästa shoppingen?

Shoppa spanska delikatesser på kända Mercado Central.