Hitta billiga flyg till Valencia

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
sön 21/8
sön 28/8

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Valencia

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Valencia

Bästa priset för enkelresa

350 kr

Bästa priset för tur- och returresa

936 kr

Snabbast flygtid

4t 50m

Flygs av

8 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Valencia från Sverige under de senaste 72 timmarna är 350 kr (Göteborg Landvetter till Valencia).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Valencia från Sverige under de senaste 72 timmarna är 936 kr (Stockholm Arlanda till Valencia).
Det snabbaste flyget till Valencia från Sverige tar 4t 50m (Göteborg Landvetter till Valencia).
Det finns 8 flygbolag som flyger till och från Valencia, inklusive Lufthansa, KLM och SWISS.

Billigaste flygen till flygplatser i Valencia

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Valencia från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Valencia

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Valencia

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Alicante (ALC)

Vanligtvis är flyg till Valencia från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Alicante-Elche, vilket i genomsnitt kostar 2 287 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN VALENCIA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari37% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Valencia kostar i genomsnitt bara 1 604 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL VALENCIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli57% dyrareDet kostar omkring 3 979 kr för flyg till Valencia från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL VALENCIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli365% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Valencia från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Valencia?

Valencia har ett behagligt medelhavsklimat vilket innebär att staden är härlig att besöka året om. Valencias högsäsong infaller under sommarmånaderna då det är som allra varmast med temperaturer på upp emot 30 grader. Lågsäsongen anses vara under vintern, då temperaturen ligger på ungefär 15 grader. Detta är en bra tidpunkt att åka på för att få billiga priser, med undantag för veckorna kring jul. Även våren är en bra tid att åka på då du undviker sommarens folkanstormning men ändå kan njuta av högre temperaturer.

När finns lägst priser på flyg till Valencia?

Flyg till Valencia är som billigast i januari och november som hör till stadens lågsäsong. Bäst är dessutom att boka flygstolen i god tid. För lägsta pris bör du boka ungefär 60 dagar innan resan. Jämför olika flygbolag och rutter på nätet i momondos priskalender för att hitta ett alternativ som passar dig. Du kan även söka efter paketresor med hotell inkluderat i priset för att göra planerandet ännu lättare.

92 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Valencia på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Agadir och är 97 % billigare än de flesta andra flyg till Valencia. För att hitta det billigaste priset till Valencia från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

januari är generellt den billigaste månaden att flyga till Valencia från Sverige med priser runt 1 892 kr. Om du inte vill besöka Valencia i januari bör du vänta med att flyga från Sverige till september månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 2 159 kr.

Den bästa tiden att boka ett flyg till Valencia är 47 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 2 636 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Valencia från Sverige för så lite som 936 kr på momondo.

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Valencia är en måndag då man kan hitta priser så låga som 2 711 kr. Flyg från Sverige till Valencia en torsdag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 3 038 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Valencia från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 672 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Flyg på morgonen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 2 928 kr.

De som flyger till Valencia kan potentiellt hitta bättre priser för Castellón de la Plana flygplats(90 km från stadskärnan i Valencia) eller Alicante-Elche flygplats(133 km från stadskärnan i Valencia) beroende på månad och avgångsflygplats.

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Valencia Castellón de la Plana flygplats med ett genomsnittspris på 2 823 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.Hitta billiga flygbiljetter till Valencia

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Valencia
Ryanair
8 okt.
ARN18:30Stockholm Arlanda
9t 15m
1 stopp
VLC03:45Valencia
12 okt.
VLC02:15Valencia
28t 25m
1 stopp
ARN06:40Stockholm Arlanda
Ryanair
22 okt.
ARN18:30Stockholm Arlanda
13t 45m
1 stopp
VLC08:15Valencia
26 okt.
VLC04:40Valencia
11t 25m
1 stopp
ARN16:05Stockholm Arlanda
Ryanair
22 okt.
ARN15:40Stockholm Arlanda
28t 00m
2 stopp
VLC19:40Valencia
26 okt.
VLC04:40Valencia
11t 25m
1 stopp
ARN16:05Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
26 okt.
ARN08:00Stockholm Arlanda
10t 30m
1 stopp
VLC18:30Valencia
31 okt.
VLC09:40Valencia
9t 55m
1 stopp
ARN19:35Stockholm Arlanda
1 049 kr
Hitta liknande
Ryanair
22 okt.
ARN15:40Stockholm Arlanda
28t 00m
2 stopp
VLC19:40Valencia
26 okt.
VLC04:30Valencia
26t 10m
2 stopp
ARN06:40Stockholm Arlanda
1 059 kr
Hitta liknande
Ryanair
8 okt.
ARN06:45Stockholm Arlanda
12t 05m
2 stopp
VLC18:50Valencia
12 okt.
VLC02:15Valencia
5t 55m
1 stopp
ARN08:10Stockholm Arlanda
1 121 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Valencia

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Valencia, visa några av våra erbjudanden nedan av Eurowings och Ryanair
Ryanair
5 sep.
GOT03:35Göteborg Landvetter
40t 05m
2 stopp
VLC19:40Valencia
Ryanair
5 sep.
ARN11:40Stockholm Arlanda
15t 55m
1 stopp
VLC03:35Valencia
Ryanair
25 sep.
ARN05:45Stockholm Arlanda
5t 30m
1 stopp
VLC11:15Valencia

Vilka bolag flyger till Valencia?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Valencia

Vilka bolag flyger till Valencia?

Lufthansa, SWISS, KLM och Ryanair är de mest populära flygbolagen som rutinmässigt flyger från Sverige till Valencia enligt våra uppgifter. Du borde kunna hitta erbjudanden till Valencia med dessa flygbolag och andra flygbolag som flyger från Sverige.

Flyg med SWISS till Valencia

Det avgår 15 flyg med SWISS till Valencia under en normal vecka. Den vanligaste avresepunkten är Zürichs internationella och det bästa biljettpriset med SWISS som hittats på momondo är 1 496 kr (under de senaste 72 timmarna, från Stockholm Arlanda, till Valencia). SWISS har ett betyg på 8,4 från 138 användaromdömen på momondo.

Flyg med KLM till Valencia

KLM (7,6/10, 154 omdömen) är även det ett populärt val för flyg till Valencia med erbjudanden så låga som 1 357 kr från Stockholm Arlanda tur och retur. Då KLM i genomsnitt har 11 flyg som avgår till Valencia varje vecka kan priserna variera avsevärt beroende på avgångsplats och tillgänglighet.


Flygplatser nära Valencia

Nedan hittar du alla flygplatser i Valencia tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Valencia landar på Valencia Airport som ligger ungefär 8 kilometer väster om stadens centrum. Flygplatsen är bland annat bas för flygbolagen Iberia och Ryanair. För att ta dig in till centrum har du flera alternativ att välja på. Det snabbaste sättet är att ta tunnelbanan från flygplatsens tågstation. Stationen ligger på bottenvåningen i inrikesterminalen. Tunnelbanelinje 5 tar dig till centrum och går vidare till stadens hamnområde medan linje 3 går förbi centrum och norrut till universitetsområdet. Till centrum tar resan ungefär en kvart. Från flygplatsen går även buss 150 som gör ett par stopp på vägen i närliggande orter. Bussresan tar ungefär 45 minuter. Det går också en direktbuss från flygplatsen in till centralstationen på 20 minuter. Detta är bekvämt om du har tungt bagage och bara vill ta dig snabbt in till centrum. Från centralstationen kan du antingen promenera till ditt boende om du bor centralt, eller byta till andra lokala färdmedel.


Populära flygresor till Valencia

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Valencia som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Valencia
Snabbaste flygtid7t 25m
Billigaste pris936 kr
Flyg från Göteborg till Valencia
Snabbaste flygtid4t 55m
Billigaste pris1 254 kr

Så tar du dig runt i Valencia

Valencia är en relativt liten stad vilket göra att det är bekvämt att ta sig fram till fots till de flesta aktiviteter och sevärdheter. Annars är tunnelbanesystemet det snabbaste sättet att ta sig fram och under sommarmånaderna är det dessutom det mest behagliga sättet att åka runt då tunnelbanan har luftkonditionering. Det finns ett flertal busslinjer i staden, men dessa är svårare för besökare att navigera då stationerna inte annonseras och du själv måste hålla koll på när du ska gå av. I områden där tunnelbanan inte når finns det spårvagn. Exempelvis behöver du ta spårvagnen för att åka till hamnen eller stranden. Bäst är att köpa ett kombinerat åkkort som går att använda på både buss, tunnelbana och spårvagn.

Ett bra sätt att upptäcka staden på är att ta hop-on-hop-off bussen från centrum. Bussen går förbi de flesta sevärdheterna och är därför ett bra sätt både för att ta sig fram och som sightseeing-möjlighet.


Visumkrav för att besöka Valencia

Eftersom Spanien, precis som Sverige, är med i Schengensamarbetet behövs inte någon ansökan om visum för din resa. Vid inresa måste resenärer kunna visa upp giltig legitimation i form av pass eller nationellt id-kort. För att få ett id-kort behöver du gå till den svenska polisen. Körkort eller andra id-kort gäller inte för inresa. Kontrollera alltid bestämmelser kring pass och visum innan du reser eftersom regler kan förändras med kort varsel. Kolla också med ditt flygbolag vilka resedokument som du förväntas ha med dig under flygningen.


Börja planera din resa till Valencia


De bästa sakerna att se och göra i Valencia

Online, hos momondo, hittar du billiga flyg till Valencia genom att jämföra priser från olika bolag.

Missa inte den historiska byggnaden La Lonja som är med på Unesco:s världsarvslista.

Ja, men det smakar inte så gott.

För en större restaurangmåltid kan du lämna några euro.

Shoppa spanska delikatesser på kända Mercado Central.


Varför använda momondo?

momondo sammanställer alla dina flygalternativ på ett ställe och låter dig filtrera dem för att hitta det perfekta flyget till Valencia. momondo hjälper dig att spara både tid och pengar på din resa.

Ja. Med momondo kan du filtrera resultaten för flyg till Valencia så att endast de flygen med flexibla bokningspolicys visas.

När du väl ser alla flygalternativ för Valencia låter momondo dig sortera och filtrera resultaten baserat på preferenser så som flygbolag, pris och flygtider bland många andra alternativ.

Om du endast gör research efter potentiella flyg till Valencia erbjuder momondo en användbar prisbevakningsfunktion som följer priserna för flyg till Valencia och notifierar dig så fort de ändras.


Andra kabinklasser för flyg till Valencia

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Valencia

Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.