Flyg till Valencia

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Valencia (VLC)
tis 24/11
tis 1/12
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Valencia

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Valencia från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Valencia?

Valencia har ett behagligt medelhavsklimat vilket innebär att staden är härlig att besöka året om. Valencias högsäsong infaller under sommarmånaderna då det är som allra varmast med temperaturer på upp emot 30 grader. Lågsäsongen anses vara under vintern, då temperaturen ligger på ungefär 15 grader. Detta är en bra tidpunkt att åka på för att få billiga priser, med undantag för veckorna kring jul. Även våren är en bra tid att åka på då du undviker sommarens folkanstormning men ändå kan njuta av högre temperaturer.

När finns lägst priser på flyg till Valencia?

Flyg till Valencia är som billigast i januari och november som hör till stadens lågsäsong. Bäst är dessutom att boka flygstolen i god tid. För lägsta pris bör du boka ungefär 60 dagar innan resan. Jämför olika flygbolag och rutter på nätet i momondos priskalender för att hitta ett alternativ som passar dig. Du kan även söka efter paketresor med hotell inkluderat i priset för att göra planerandet ännu lättare.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Valencia?

211 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Valencia på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Palma de Mallorca och är 90 % billigare än de flesta andra flyg till Valencia. För att hitta det billigaste priset till Valencia från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Valencia?

Om du inte har möjlighet att resa till Valencia i augusti är det också billigt att flyga i november. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 713 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Valencia?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Valencia från Sverige är större om du bokar 47 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Valencia för ungefär 2 044 kr om du gör din sökning 47 dagar innan. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 1 222 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Valencia?

Den billigaste veckodagen att flyga till Valencia är en tisdag då du kan hitta priser så låga som 1 868 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Och andra sidan är torsdag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 191 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Valencia?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Valencia på kvällen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Valencia på kvällen för så lite som 1 738 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Det är mer efterfrågan på flyg mitt på dagen till Valencia, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 2 361 kr per biljett.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Valencia?

De som flyger till Valencia kan potentiellt hitta bättre priser för Castellón de la Plana flygplats(90 km från stadskärnan i Valencia) eller Alicante flygplats(133 km från stadskärnan i Valencia) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Valencia?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Valencia Valencia flygplats med ett genomsnittspris på 1 799 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Hitta billiga flygbiljetter till Valencia

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Valencia
Billigast
Bäst
Snabbast
Flera flygbolag
5 jan.
NYO
Stockholm Skavsta
10t 00m
1 stopp
VLC
Valencia
11 jan.
VLC
Valencia
18t 15m
2 stopp
NYO
Stockholm Skavsta
1 222 kr
Hitta liknande
Lufthansa
5 jan.
ARN
Stockholm Arlanda
17t 55m
2 stopp
VLC
Valencia
11 jan.
VLC
Valencia
10t 20m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
1 911 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
5 jan.
NYO
Stockholm Skavsta
10t 00m
1 stopp
VLC
Valencia
11 jan.
VLC
Valencia
20t 10m
3 stopp
NYO
Stockholm Skavsta
1 248 kr
Hitta liknande
British Airways
23 mars
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
18t 50m
1 stopp
VLC
Valencia
25 mars
VLC
Valencia
27t 15m
1 stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
2 944 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
5 jan.
ARN
Stockholm Arlanda
5t 30m
1 stopp
VLC
Valencia
11 jan.
VLC
Valencia
23t 05m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
1 377 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
5 jan.
NYO
Stockholm Skavsta
39t 05m
3 stopp
VLC
Valencia
11 jan.
VLC
Valencia
18t 15m
2 stopp
NYO
Stockholm Skavsta
1 412 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Valencia

Om du letar efter enkelbiljetter till Valencia, visa några av våra erbjudanden nedan av TAP AIR PORTUGAL
Billigast
Bäst
Snabbast
TAP AIR PORTUGAL
5 dec.
ARN
Stockholm Arlanda
24t 10m
1 stopp
VLC
Valencia
Flera flygbolag
5 dec.
ARN
Stockholm Arlanda
23t 25m
2 stopp
VLC
Valencia
1 024 kr
Hitta liknande
TAP AIR PORTUGAL
5 dec.
ARN
Stockholm Arlanda
24t 10m
1 stopp
VLC
Valencia

Vilka flygbolag flyger till Valencia?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Valencia

Populära flygbolag med rutter från Sverige till Valencia är Lufthansa och KLM. Billiga resor hittar du även med Ryanair, Norwegian och Vueling Airlines. Bäst är att boka i tid och inte vänta till sista minuten för att få din resa till ett bästa pris. Det går inte något direktflyg från Sverige till Valencia men flera bolag har smidiga mellanlandningar på vägen. Du kan bland annat mellanlanda i Frankfurt, Amsterdam eller Zurich med Lufthansa, KLM och SWISS Airlines. Tänk på att med lågprisbolag som Ryanair köper man en separat biljett för varje sträcka så boka med god marginal för bytet. Med ett snabbt byte tar resan lite drygt 5 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Valencia till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Valencia plus avståndet till centrum

Flyg till Valencia landar på Valencia Airport som ligger ungefär 8 kilometer väster om stadens centrum. Flygplatsen är bland annat bas för flygbolagen Iberia och Ryanair. För att ta dig in till centrum har du flera alternativ att välja på. Det snabbaste sättet är att ta tunnelbanan från flygplatsens tågstation. Stationen ligger på bottenvåningen i inrikesterminalen. Tunnelbanelinje 5 tar dig till centrum och går vidare till stadens hamnområde medan linje 3 går förbi centrum och norrut till universitetsområdet. Till centrum tar resan ungefär en kvart. Från flygplatsen går även buss 150 som gör ett par stopp på vägen i närliggande orter. Bussresan tar ungefär 45 minuter. Det går också en direktbuss från flygplatsen in till centralstationen på 20 minuter. Detta är bekvämt om du har tungt bagage och bara vill ta dig snabbt in till centrum. Från centralstationen kan du antingen promenera till ditt boende om du bor centralt, eller byta till andra lokala färdmedel.


Populära flygresor till Valencia

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Valencia som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Valencia
Snabbaste flygtid
5t 10m
Billigast pris
1 378 kr
Flyg från Malmö till Valencia
Snabbaste flygtid
21t 05m
Billigast pris
4 408 kr

Hur tar man sig runt i Valencia?

Valencia är en relativt liten stad vilket göra att det är bekvämt att ta sig fram till fots till de flesta aktiviteter och sevärdheter. Annars är tunnelbanesystemet det snabbaste sättet att ta sig fram och under sommarmånaderna är det dessutom det mest behagliga sättet att åka runt då tunnelbanan har luftkonditionering. Det finns ett flertal busslinjer i staden, men dessa är svårare för besökare att navigera då stationerna inte annonseras och du själv måste hålla koll på när du ska gå av. I områden där tunnelbanan inte når finns det spårvagn. Exempelvis behöver du ta spårvagnen för att åka till hamnen eller stranden. Bäst är att köpa ett kombinerat åkkort som går att använda på både buss, tunnelbana och spårvagn.

Ett bra sätt att upptäcka staden på är att ta hop-on-hop-off bussen från centrum. Bussen går förbi de flesta sevärdheterna och är därför ett bra sätt både för att ta sig fram och som sightseeing-möjlighet.


Kan man flyga till Valencia utan pass eller visum?

Eftersom Spanien, precis som Sverige, är med i Schengensamarbetet behövs inte någon ansökan om visum för din resa. Vid inresa måste resenärer kunna visa upp giltig legitimation i form av pass eller nationellt id-kort. För att få ett id-kort behöver du gå till den svenska polisen. Körkort eller andra id-kort gäller inte för inresa. Kontrollera alltid bestämmelser kring pass och visum innan du reser eftersom regler kan förändras med kort varsel. Kolla också med ditt flygbolag vilka resedokument som du förväntas ha med dig under flygningen.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Valencia


Tips och råd om Valencia

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Valencia?

Online, hos momondo, hittar du billiga flyg till Valencia genom att jämföra priser från olika bolag.

Vad ska man se i Valencia?

Missa inte den historiska byggnaden La Lonja som är med på Unesco:s världsarvslista.

Aktiviteter för barn

Låt barnen klättra upp i Torres de Serranos medeltida torn.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, men det smakar inte så gott.

Ska jag dricksa i Valencia?

För en större restaurangmåltid kan du lämna några euro.

Var finns den bästa shoppingen?

Shoppa spanska delikatesser på kända Mercado Central.

 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass