Flyg till Valencia

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Valencia (VLC)
tis 2/3
tis 9/3
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Valencia. Nuvarande restriktioner för Valencia baseras på reserestriktioner för Spanien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Spanien

Billigaste flygen till flygplatser i Valencia

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Valencia från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Valencia

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Valencia

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Alicante (ALC)

Vanligtvis är flyg till Valencia från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Alicante, vilket i genomsnitt kostar 1 572 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN VALENCIA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari19% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Valencia kostar i genomsnitt bara 1 509 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL VALENCIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember33% dyrareDet kostar omkring 2 495 kr för flyg till Valencia från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL VALENCIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober174% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Valencia från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Valencia?

Valencia har ett behagligt medelhavsklimat vilket innebär att staden är härlig att besöka året om. Valencias högsäsong infaller under sommarmånaderna då det är som allra varmast med temperaturer på upp emot 30 grader. Lågsäsongen anses vara under vintern, då temperaturen ligger på ungefär 15 grader. Detta är en bra tidpunkt att åka på för att få billiga priser, med undantag för veckorna kring jul. Även våren är en bra tid att åka på då du undviker sommarens folkanstormning men ändå kan njuta av högre temperaturer.

När finns lägst priser på flyg till Valencia?

Flyg till Valencia är som billigast i januari och november som hör till stadens lågsäsong. Bäst är dessutom att boka flygstolen i god tid. För lägsta pris bör du boka ungefär 60 dagar innan resan. Jämför olika flygbolag och rutter på nätet i momondos priskalender för att hitta ett alternativ som passar dig. Du kan även söka efter paketresor med hotell inkluderat i priset för att göra planerandet ännu lättare.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Valencia?

206 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Valencia på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Palma de Mallorca och är 91 % billigare än de flesta andra flyg till Valencia. För att hitta det billigaste priset till Valencia från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Valencia?

Om du inte har möjlighet att resa till Valencia i augusti är det också billigt att flyga i november. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 677 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Valencia?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Valencia från Sverige är större om du bokar 47 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Valencia för ungefär 2 001 kr om du gör din sökning 47 dagar innan. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 1 399 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Valencia?

Den billigaste veckodagen att flyga till Valencia är en tisdag då du kan hitta priser så låga som 1 828 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Och andra sidan är torsdag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 145 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Valencia?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Valencia på kvällen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Valencia på kvällen för så lite som 1 702 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Det är mer efterfrågan på flyg mitt på dagen till Valencia, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 2 312 kr per biljett.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Valencia?

De som flyger till Valencia kan potentiellt hitta bättre priser för Castellón de la Plana flygplats(90 km från stadskärnan i Valencia) eller Alicante flygplats(133 km från stadskärnan i Valencia) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Valencia?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Valencia Valencia flygplats med ett genomsnittspris på 1 834 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Valencia?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Spanien resor till Valencia. Inreserestriktioner

Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från de flesta EU- och Schengenområdena. Inträde är dock fortfarande begränsat för resenärer som kommer från andra områden, med undantag för spanska medborgare och invånare, och de som åtföljer närstående familjemedlemmar. Spanien tillåter inte inresa för resenärer som har varit i Storbritannien, Brasilien och Sydafrika med undantag för spanska medborgare och personer som lagligen vistas i Spanien. Från och med 22 juli får inte längre resenärer som anländer från Montenegro och Serbien resa in i Spanien. För resenärer som anländer utanför EU får endast följande kategorier av resenärer vistas i EU:s territorium: associerade stater i Schengenavtalet, Andorra, Monaco, Vatikanen eller San Marino. •Innehavare av en visering för längre tid som utfärdats av ett Schengenmedlemsland i en associerad stat som är medlem i Schengenområdet och som ska resa till detta land. •Hälso- och sjukvårdspersonal som kommer till Spanien för att arbeta. •Varor och transportpersonal i utövandet av sina uppgifter. •Diplomater, konsulära, internationella tjänstemän, militär personal, räddningstjänst och medlemmar av humanitära organisationer i utövandet av sina uppgifter. •Studerande som studerar i en av EU:s/Schengens medlemsstater och som har lämpligt visum eller motsvarande tillstånd och sjukförsäkring får resa in i landet 15 dagar före studiernas början. •Högkvalificerade arbetstagare, inklusive deltagare i idrottsevenemang på hög nivå som äger rum i Spanien. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade familjeskäl. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade humanitära skäl. •Invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien eller Uruguay, förutsatt att de kommer direkt från dessa länder eller endast har gjort internationella transiteringar på flygplatser utanför dessa länder.

Inträdeskrav

Från och med den 23 november ska alla resenärer (inklusive barn) som anländer från Albanien, Andorra, Argentina, Armenien, Aruba, Österrike, Bahrain, Belgien, Belize, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kap Verde, Colombia, Costa Rica, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Frankrike, Franska Polynesien, Georgien, Tyskland , Gibraltar, Grekland, Guam, Ungern, Island, Irland, Italien, Jordanien, Kuwait, Lettland, Libanon, Libyen, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Marocko, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Palestinska territoriet, Panama , Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumänien, Ryssland, San Marino, Serbien, Slovakien, Slovenien, St. Martin, Sverige, Schweiz, Tunisien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, Ukraina och USA vid ankomst kunna uppvisa ett negativt COVID-19 PCR-, TMA- eller LAMP-test. Om du inte följer bestämmelserna får du betala ett bötesbelopp på minst 3000 euro. Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från EU, Schengenområdet och Storbritannien. Resenärer som anländer från ovannämnda områden behöver inte längre uppvisa ett uppehållstillstånd eller isolera sig själva vid inresa till Spanien. De måste dock fylla i ett hälsokontrollformulär för FCS 48 timmar före ankomst till https://www.spth.gob.es/. Vid ankomsten måste du kunna uppvisa en QR-kod som genereras av det ifyllda formuläret. Resenärer kommer också att genomgå temperaturkontroll och visuell hälsobedömning. Från och med den 14 november måste resenärer som besöker Kanarieöarna och som är bokade på reglerat turistboende uppvisa ett negativt COVID-19-test som tagits senast 72 timmar tidigare, när de checkar in på sitt boende, ladda ner och aktivera Radar COVID-appen, under hela vistelsen<15 dagar. Barn under 7 år är undantagna från dessa krav. De regionala myndigheterna på Balearerna (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera) har infört tre kontrollstadier för inrikes ankomster till öarna med flyg eller sjöfart, utöver kontrollstadierna för internationella ankomster till Spanien. Alla turister som kommer från eller via regioner i Spanien med en kumulativ förekomst av viruset på 150 fall per 100 000 invånare eller mer måste uppvisa ett negativt PCR eller TMA som utförts inom 72 timmar före ankomsten. Om du anländer utan giltigt test måste du betala en bötesavgift på upp till 3 000 EUR. De som har en motiverad anledning att resa måste fylla i en deklaration och ett antigentest vid ankomsten till flygplatsen eller hamnen eller genomgå en 10-dagars karantän. De som är bosatta på Balearerna måste ha ett PCR-dokument från ursprungslandet inom 72 timmar före ankomsten, eller testas vid ankomsten eller genomgå en 10-dagars karantän.

Karantänskrav

Resenärer är för närvarande inte föremål för några karantänkrav såvida inte de spanska myndigheterna ger speciella anvisningar vid ankomsten till Spanien på grund av specifika omständigheter.

Transiteringsregler

Resenärer som transiterar Spanien via en spansk flygplats på väg till sin slutliga destination, gäller inte kraven på PCR, TMA eller Lamp-test och hälsokontrollformuläret för att komma in i landet. De bör dock vara beredda att visa bevis på sin fortsatta resa, t.ex. flygbiljetter till sin slutliga destination. Restriktioner som införts av Spanien på passagerarresor från Storbritannien från 22 december till 19 januari kan också gälla för de som reser genom Spanien till andra internationella destinationer.

All övrig information

Bostadstillstånd och D-viseringar som löpte ut mellan 14 december 2019 och 21 juni 2020 accepteras för inresa.

Om du planerarar att resa till Valencia inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Valencia

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Valencia
Lufthansa
7 mars
01:25
Stockholm Arlanda
5t 30m
1 stopp
06:55
Valencia
14 mars
08:40
Valencia
10t 20m
1 stopp
19:00
Stockholm Arlanda
1 399 kr
Hitta liknande
Lufthansa
15 mars
02:25
Göteborg-Landvetter Airport
10t 30m
2 stopp
12:55
Valencia
29 mars
08:45
Valencia
9t 50m
1 stopp
18:35
Göteborg-Landvetter Airport
1 601 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
2 apr.
10:50
Stockholm Skavsta
17t 55m
2 stopp
04:45
Valencia
5 apr.
03:50
Valencia
10t 00m
2 stopp
13:50
Stockholm Skavsta
1 686 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
2 apr.
10:50
Stockholm Skavsta
21t 10m
3 stopp
08:00
Valencia
5 apr.
03:50
Valencia
10t 00m
2 stopp
13:50
Stockholm Skavsta
1 787 kr
Hitta liknande
KLM
1 apr.
13:30
Stockholm Arlanda
26t 30m
1 stopp
16:00
Valencia
4 apr.
13:15
Valencia
5t 40m
1 stopp
18:55
Stockholm Arlanda
2 191 kr
Hitta liknande
Lufthansa
7 mars
01:25
Stockholm Arlanda
5t 30m
1 stopp
06:55
Valencia
14 mars
08:40
Valencia
29t 05m
2 stopp
13:45
Stockholm Arlanda
1 871 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Valencia

Om du letar efter enkelbiljetter till Valencia, visa några av våra erbjudanden nedan av Air France
KLM
10 mars
01:45
Göteborg-Landvetter Airport
9t 25m
1 stopp
11:10
Valencia
2 318 kr
Hitta liknande
Air France
8 mars
12:40
Göteborg-Landvetter Airport
17t 30m
1 stopp
06:10
Valencia
1 829 kr
Hitta liknande
Air France
23 mars
09:10
Stockholm Arlanda
22t 00m
1 stopp
07:10
Valencia
1 062 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Valencia?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Valencia

Populära flygbolag med rutter från Sverige till Valencia är Lufthansa och KLM. Billiga resor hittar du även med Ryanair, Norwegian och Vueling Airlines. Bäst är att boka i tid och inte vänta till sista minuten för att få din resa till ett bästa pris. Det går inte något direktflyg från Sverige till Valencia men flera bolag har smidiga mellanlandningar på vägen. Du kan bland annat mellanlanda i Frankfurt, Amsterdam eller Zurich med Lufthansa, KLM och SWISS Airlines. Tänk på att med lågprisbolag som Ryanair köper man en separat biljett för varje sträcka så boka med god marginal för bytet. Med ett snabbt byte tar resan lite drygt 5 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Valencia till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Valencia plus avståndet till centrum

Flyg till Valencia landar på Valencia Airport som ligger ungefär 8 kilometer väster om stadens centrum. Flygplatsen är bland annat bas för flygbolagen Iberia och Ryanair. För att ta dig in till centrum har du flera alternativ att välja på. Det snabbaste sättet är att ta tunnelbanan från flygplatsens tågstation. Stationen ligger på bottenvåningen i inrikesterminalen. Tunnelbanelinje 5 tar dig till centrum och går vidare till stadens hamnområde medan linje 3 går förbi centrum och norrut till universitetsområdet. Till centrum tar resan ungefär en kvart. Från flygplatsen går även buss 150 som gör ett par stopp på vägen i närliggande orter. Bussresan tar ungefär 45 minuter. Det går också en direktbuss från flygplatsen in till centralstationen på 20 minuter. Detta är bekvämt om du har tungt bagage och bara vill ta dig snabbt in till centrum. Från centralstationen kan du antingen promenera till ditt boende om du bor centralt, eller byta till andra lokala färdmedel.


Populära flygresor till Valencia

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Valencia som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Valencia
Snabbaste flygtid
5t 30m
Billigast pris
1 400 kr
Flyg från Malmö till Valencia
Snabbaste flygtid
31t 45m
Billigast pris
3 692 kr

Hur tar man sig runt i Valencia?

Valencia är en relativt liten stad vilket göra att det är bekvämt att ta sig fram till fots till de flesta aktiviteter och sevärdheter. Annars är tunnelbanesystemet det snabbaste sättet att ta sig fram och under sommarmånaderna är det dessutom det mest behagliga sättet att åka runt då tunnelbanan har luftkonditionering. Det finns ett flertal busslinjer i staden, men dessa är svårare för besökare att navigera då stationerna inte annonseras och du själv måste hålla koll på när du ska gå av. I områden där tunnelbanan inte når finns det spårvagn. Exempelvis behöver du ta spårvagnen för att åka till hamnen eller stranden. Bäst är att köpa ett kombinerat åkkort som går att använda på både buss, tunnelbana och spårvagn.

Ett bra sätt att upptäcka staden på är att ta hop-on-hop-off bussen från centrum. Bussen går förbi de flesta sevärdheterna och är därför ett bra sätt både för att ta sig fram och som sightseeing-möjlighet.


Kan man flyga till Valencia utan pass eller visum?

Eftersom Spanien, precis som Sverige, är med i Schengensamarbetet behövs inte någon ansökan om visum för din resa. Vid inresa måste resenärer kunna visa upp giltig legitimation i form av pass eller nationellt id-kort. För att få ett id-kort behöver du gå till den svenska polisen. Körkort eller andra id-kort gäller inte för inresa. Kontrollera alltid bestämmelser kring pass och visum innan du reser eftersom regler kan förändras med kort varsel. Kolla också med ditt flygbolag vilka resedokument som du förväntas ha med dig under flygningen.


Tips och råd om Valencia

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Valencia?

Online, hos momondo, hittar du billiga flyg till Valencia genom att jämföra priser från olika bolag.

Vad ska man se i Valencia?

Missa inte den historiska byggnaden La Lonja som är med på Unesco:s världsarvslista.

Aktiviteter för barn

Låt barnen klättra upp i Torres de Serranos medeltida torn.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, men det smakar inte så gott.

Ska jag dricksa i Valencia?

För en större restaurangmåltid kan du lämna några euro.

Var finns den bästa shoppingen?

Shoppa spanska delikatesser på kända Mercado Central.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass