Flyg till Pafos

Tur & retur
Ekonomi
San Francisco (SFO)
Pafos (PFO)
tors 6/5
tors 13/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Pafos. Nuvarande restriktioner för Pafos baseras på reserestriktioner för Cypern.

Visa nuvarande reserestriktioner för Cypern

Billigaste flygen till flygplatser i Pafos

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Pafos från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Pafos

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Pafos

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Larnaca (LCA)

Vanligtvis är flyg till Pafos från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Larnaca, vilket i genomsnitt kostar 2 114 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN PAFOS TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober42% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Pafos kostar i genomsnitt bara 1 421 kr i oktober
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL PAFOS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember59% dyrareDet kostar omkring 3 908 kr för flyg till Pafos från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL PAFOS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars814% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Pafos från Stockholm Arlanda flygplats i mars än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Pafos?

Flyg till Pafos under sommarmånaderna om du vill ha så varmt väder som möjligt. Sommaren är stadens högsäsong och då är det även som mest besökare i staden. Under sommaren ligger temperaturen på 25-33 °C. Om du vill undvika den mest folktäta perioden kan du åka under vår och höst då det är något svalare med gradtal på drygt 20 °C. Detta är att rekommendera för att boka flyg om du vill ha en mindre besökstät vistelse och undvika de allra varmaste dagarna under sommaren. Under hösten och vintern är det som minst besökare i staden och temperaturen sjunker ner mot 10 °C.

När är det billigast att boka flyg till Pafos?

Billiga flyg till Pafos hittar du om du bokar din resa ungefär tre veckor innan avgång. Det är även billigast att resa under sen höst eller under vintermånaderna då temperaturerna är svalare vilket gör att färre besökare bokar flygresor och därför kan du hitta billiga flygbiljetter till Pafos. Dyrast är att boka flygstolar mellan juli och september då priset på flygbiljetter till Pafos är som högst tack vare stadens högsäsong. Jämför priser på flyg till Pafos hos momondo för att hitta datum med bra erbjudanden.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Pafos?

Användare som bokade resor till Pafos från Wien hittade flyg som var 91 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Pafos. För att hitta det billigaste priset till Pafos från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Pafos?

Om du inte har möjlighet att flyga till Pafos i september är augusti ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Pafos under augusti ligger i genomsnitt på 1 387 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Pafos?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Pafos från Sverige är större om du bokar 24 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Pafos för ungefär 2 296 kr om du gör din sökning 24 dagar innan. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 1 032 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Pafos?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Pafos är en onsdag då man kan hitta priser så låga som 1 434 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Pafos är lördag, med genomsnittliga biljettpriser runt 2 932 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Pafos?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Pafos är mitt på dagen. Flyg från Sverige till Pafos kan då kosta så lite som 1 474 kr. Flyg på kvällen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 2 966 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Pafos?

Nicosia Ercan flygplats eller Larnaca flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Pafos.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Pafos?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Pafos Larnaca flygplats med ett genomsnittspris på 2 402 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Pafos?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Cypern resor till Pafos. Inreserestriktioner

Cypern har ändrat sättet de kategoriserar länder och följer nu istället ett färgkodat system harmoniserat med ECDC-utvärderingsstandarder . Därför kommer endast länder som inte ingår på ECDC-listor att utvärderas separat av Cyperns regering. Cypern har börjat öppna sina gränser igen och det finns förutsättningar för resenärer att komma in i landet. För att underlätta researrangemang har Cyperns regering inrättat CyprusFlightPass, en onlineportal där resenärer kan lämna in nödvändiga uppgifter för att få flygtillstånd. Länder har sorterats i kategorierna A, B och C baserat på deras epidemiologiska situation, där A är den mest fördelaktiga.

Inträdeskrav

Alla resenärer måste få ett Cypern-flygpass . Alla passagerare som reser till Cypern måste fylla i och skicka i förväg all nödvändig information och handlingar. Alla resenärer som anländer till Cypern utan ett Cypern-flygpass kommer att bli föremål för böter på 300 euro. Resenärer som kommer till Cypern från gröna länder behöver inte visa ett negativt PCR-test för COVID-19 när de reser till Cypern, utan behöver endast tillhandahålla viss information och förklaringar. Från 1 mars till 31 mars kommer personer som anländer från länder som har klassificerats i den gröna kategorin att behöva genomgå ett PCR-laboratorietest, vars kostnad täcks av Cypern. Resenärer som kommer in till Cypern från orange länder måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat vid ett certifierat laboratorium, som tas inom 72 timmar före avgång och de måste ladda upp detta på Cyperns flygpassplattform. Barn under 12 år är undantagna från detta krav. Alla resenärer måste också tillhandahålla viss information och förklaringar. Resenärer som kommer in till Cypern från röda länder måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat i ett certifierat laboratorium, som tas inom 72 timmar före avgång och ladda upp det på Cyperns flygpassplattform. De kommer också att behöva betala för och genomgå ett molekylärt PCR-test vid ankomsten till Cypern, vars kostnad är 30 euro på Larnacas flygplats och 32 euro på Paphos flygplats. Testresultaten kommer att finnas tillgängliga inom 3 timmar och delas med resenären via SMS efter avresa från flygplatsen. Barn under 12 år är undantagna från detta krav. Alla resenärer måste också tillhandahålla viss information och förklaringar. Resenärer som anländer från grå länder (alla länder som inte definieras som gröna, orange eller röda) måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat vid ett certifierat laboratorium, som tas inom 72 timmar före avresan och ladda upp det till Cypern Flight Pass-plattformen. Alla resenärer måste också tillhandahålla viss information och förklaringar. Resenärer, med tredjelandsmedborgarskap, som reser till Cypern från ett land som inte ingår i kategorierna grönt, orange, rött måste i förväg få ett specialtillstånd enligt definitionen av infektionssjukdomar (bestämning av åtgärder för att förhindra spridning av COVID-19) dekret (nr 9) från 2021, som för närvarande blivit ändrat. Cyperns medborgare och deras närmaste familj, lagliga invånare, personer som har rätt att resa in till Cypern enligt Wienkonventionen och europeiska medborgare, medborgare i det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (Island, Norge, Liechtenstein) och Schweiz är undantagna från denna skyldighet. För ytterligare information, läs mer här .

Karantänskrav

Resenärer som kommer från grå länder (alla länder som inte definieras som gröna, orange eller röda) kommer att behöva genomgå en obligatorisk självisolering/karantän i 14 dagar eller obligatorisk självisolering/karantän i 10 dagar, förutsatt att de genomgår ett andra PCR-test för Covid-19 den 10: e dagen, på egen bekostnad. Resultatet av laboratorietestet måste skickas till den elektroniska adressen monada@mphs.moh.gov.cy .

Om du redan planerar att resa till Pafos inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Pafos

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Pafos
Flera flygbolag
3 juni
ARN13:30Stockholm Arlanda
18t 10m
3 stopp
PFO07:40Pafos
6 juni
PFO17:25Pafos
13t 15m
2 stopp
ARN06:40Stockholm Arlanda
2 825 kr
Hitta liknande
Ryanair
3 juni
NYO17:30Stockholm Skavsta
25t 55m
1 stopp
PFO19:25Pafos
6 juni
PFO02:25Pafos
6t 05m
1 stopp
NYO08:30Stockholm Skavsta
1 379 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
3 juni
NYO04:55Stockholm Skavsta
26t 45m
3 stopp
PFO07:40Pafos
6 juni
PFO02:25Pafos
6t 05m
1 stopp
NYO08:30Stockholm Skavsta
1 370 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
12 maj
ARN07:05Stockholm Arlanda
11t 00m
2 stopp
PFO18:05Pafos
16 maj
PFO02:15Pafos
28t 55m
2 stopp
ARN07:10Stockholm Arlanda
5 329 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
3 juni
ARN05:55Stockholm Arlanda
25t 45m
2 stopp
PFO07:40Pafos
6 juni
PFO12:45Pafos
15t 35m
1 stopp
ARN04:20Stockholm Arlanda
2 318 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
13 maj
ARN14:50Stockholm Arlanda
20t 55m
3 stopp
PFO11:45Pafos
17 maj
PFO16:10Pafos
21t 40m
2 stopp
ARN13:50Stockholm Arlanda
6 394 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Pafos

Om du letar efter enkelbiljetter till Pafos, visa några av våra erbjudanden nedan.
Flera flygbolag
10 maj
ARN13:10Stockholm Arlanda
20t 55m
3 stopp
PFO10:05Pafos
2 292 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
16 maj
ARN16:35Stockholm Arlanda
25t 35m
2 stopp
PFO18:10Pafos
1 328 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
10 maj
ARN04:30Stockholm Arlanda
29t 35m
2 stopp
PFO10:05Pafos
1 446 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Pafos?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Pafos

Det går inte några direktflyg till Pafos så du få mellanlanda under resan. Pafos-flyg mellanlandar bland annat i Wien, Thessaloniki och Dublin. Flyg till Pafos trafikeras bland annat av Ryanair, Wizz Air, easy Jet och Norwegian. Med smidiga byten under resan kan du klara restiden på nio timmar medan en billigare resa till Pafos tar drygt 14 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Pafos till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Pafos plus avståndet till centrum

Flyg till Pafos landar på Paphos Airport 14 km sydöst om stadens centrum längs med Cyperns kust. För att resa in till city kan du välja på buss eller taxi. Om du tar buss kan du resa till Pafos billigt från flygplatsen. Resan tar ungefär en halvtimme och kostar 3 EUR (32 SEK). Bussarna avgår från ankomsthallen och det är lätt att hitta till busstationen då det är väl skyltat inne på flygplatsen. Det snabbaste alternativet är att ta taxi eller bil. Med bil tar du dig till centrala Pafos på 20 minuter. En färd med taxi kostar cirka 35 EUR (371 SEK). Det finns även hyrbilsalternativ ute på flygplatsen vilket är att rekommendera om du vill köra omkring på Cypern då du har fler hyrbilsbolag att välja mellan ute på flygplatsen än inne i stan.


Populära flygresor till Pafos

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Pafos som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Pafos
Snabbaste flygtid
20t 55m
Billigast pris
1 912 kr

Hur tar man sig runt i Pafos?

För att ta dig runt använder du dig lättast av Pafos bussar. Från de två centrala busstationerna i Kato Pafos och i Ktima kan du nå samtliga busslinjer. Att åka buss kostar 1,5 EUR (16 SEK) per resa. Om du ska resa ett flertal gånger under en dag lönar det sig oftast att köpa ett dagspass vilket kostar 5 EUR (53 SEK). Du kan även köpa ett kort för att resa obegränsat under en vecka och detta kostar 15 EUR (160 SEK). Om du har hyrt bil hittar du en stor gratisparkering vid hamnen, Kato Pafos, där även stadens busslinjer stannar till. För att ta taxi i Pafos kan du vinka in bilar direkt från gatan.


Kan man resa till Pafos utan pass eller visum?

Cypern är med i EU men inte i Schengensamarbetet. Du kan resa till landet utan visum för en kortare turistresa. Du behöver ha med dig antingen ditt pass eller ditt nationella id-kort och dessa ska vara giltiga för hela din vistelse i Cypern. Innan du reser ska du kontrollera om inresebestämmelserna förändrats via Cyperns ambassad i Stockholm.


Tips och råd om Pafos

Vad ska man se i Pafos?

Missa inte Pafos arkeologiska utgrävningar som hör till de största sevärdheterna. Här finns lämningar från 400 f. Kr.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen på en spännande utflykt till katakomberna vid Agia Solomoni.

Ska man köpa reseförsäkring?

Ditt europeiska sjukförsäkringskort, som du kan beställa gratis från Försäkringskassan, gäller i Cypern så kontrollera vad som täcks innan du köper en extra reseförsäkring.

Kan man dricka kranvattnet?

Det går att dricka kranvattnet på Cypern.

Ska man lämna dricks?

Du kan lämna ungefär 10 % i dricks.

Var ska man shoppa?

Hitta souvenirer på marknaden inne i den gamla stadskärnan eller shoppa på varuhuset Kings Avenue. (Priser kontrollerade 30/05/2019).Hitta billiga flyg till andra städer i Cypern

Cypern har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass