Flyg till Pafos

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Pafos (PFO)
ons 28/10
ons 4/11
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Pafos

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Pafos från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Pafos?

Flyg till Pafos under sommarmånaderna om du vill ha så varmt väder som möjligt. Sommaren är stadens högsäsong och då är det även som mest besökare i staden. Under sommaren ligger temperaturen på 25-33 °C. Om du vill undvika den mest folktäta perioden kan du åka under vår och höst då det är något svalare med gradtal på drygt 20 °C. Detta är att rekommendera för att boka flyg om du vill ha en mindre besökstät vistelse och undvika de allra varmaste dagarna under sommaren. Under hösten och vintern är det som minst besökare i staden och temperaturen sjunker ner mot 10 °C.

När är det billigast att boka flyg till Pafos?

Billiga flyg till Pafos hittar du om du bokar din resa ungefär tre veckor innan avgång. Det är även billigast att resa under sen höst eller under vintermånaderna då temperaturerna är svalare vilket gör att färre besökare bokar flygresor och därför kan du hitta billiga flygbiljetter till Pafos. Dyrast är att boka flygstolar mellan juli och september då priset på flygbiljetter till Pafos är som högst tack vare stadens högsäsong. Jämför priser på flyg till Pafos hos momondo för att hitta datum med bra erbjudanden.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Pafos?

Användare som bokade resor till Pafos från Riga hittade flyg som var 85 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Pafos. För att hitta det billigaste priset till Pafos från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Pafos?

Generellt är september den billigaste månaden att flyga från Sverige till Pafos. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 050 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Pafos i september är det också billigt att flyga i augusti. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 435 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Pafos?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Pafos ungefär 24 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 2 376 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Pafos?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Pafos är en onsdag då man kan hitta priser så låga som 1 483 kr. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en lördag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 3 002 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Pafos.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Pafos?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Pafos mitt på dagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Pafos mitt på dagen för så lite som 1 484 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på kvällen då priserna genomsnittligen ligger på 2 777 kr. Flyg till Pafos från Sverige på kvällen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Pafos?

Nicosia Ercan flygplats eller Larnaca flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Pafos.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Pafos?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Pafos Larnaca flygplats med ett genomsnittspris på 2 478 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Hitta billiga flygbiljetter till Pafos

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Pafos
Billigast
Bäst
Snabbast
Flera flygbolag
26 dec.
ARN
Stockholm Arlanda
8t 25m
1 stopp
PFO
Pafos
2 jan.
PFO
Pafos
14t 40m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
3 002 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
26 dec.
ARN
Stockholm Arlanda
27t 20m
2 stopp
PFO
Pafos
2 jan.
PFO
Pafos
14t 40m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
3 588 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Pafos?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Pafos

Det går inte några direktflyg till Pafos så du få mellanlanda under resan. Pafos-flyg mellanlandar bland annat i Wien, Thessaloniki och Dublin. Flyg till Pafos trafikeras bland annat av Ryanair, Wizz Air, easy Jet och Norwegian. Med smidiga byten under resan kan du klara restiden på nio timmar medan en billigare resa till Pafos tar drygt 14 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Pafos till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Pafos plus avståndet till centrum

Flyg till Pafos landar på Paphos Airport 14 km sydöst om stadens centrum längs med Cyperns kust. För att resa in till city kan du välja på buss eller taxi. Om du tar buss kan du resa till Pafos billigt från flygplatsen. Resan tar ungefär en halvtimme och kostar 3 EUR (32 SEK). Bussarna avgår från ankomsthallen och det är lätt att hitta till busstationen då det är väl skyltat inne på flygplatsen. Det snabbaste alternativet är att ta taxi eller bil. Med bil tar du dig till centrala Pafos på 20 minuter. En färd med taxi kostar cirka 35 EUR (371 SEK). Det finns även hyrbilsalternativ ute på flygplatsen vilket är att rekommendera om du vill köra omkring på Cypern då du har fler hyrbilsbolag att välja mellan ute på flygplatsen än inne i stan.


Populära flygresor till Pafos

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Pafos som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Paphos
Snabbaste flygtid
14t 35m
Billigast pris
3 991 kr

Hur tar man sig runt i Pafos?

För att ta dig runt använder du dig lättast av Pafos bussar. Från de två centrala busstationerna i Kato Pafos och i Ktima kan du nå samtliga busslinjer. Att åka buss kostar 1,5 EUR (16 SEK) per resa. Om du ska resa ett flertal gånger under en dag lönar det sig oftast att köpa ett dagspass vilket kostar 5 EUR (53 SEK). Du kan även köpa ett kort för att resa obegränsat under en vecka och detta kostar 15 EUR (160 SEK). Om du har hyrt bil hittar du en stor gratisparkering vid hamnen, Kato Pafos, där även stadens busslinjer stannar till. För att ta taxi i Pafos kan du vinka in bilar direkt från gatan.


Kan man resa till Pafos utan pass eller visum?

Cypern är med i EU men inte i Schengensamarbetet. Du kan resa till landet utan visum för en kortare turistresa. Du behöver ha med dig antingen ditt pass eller ditt nationella id-kort och dessa ska vara giltiga för hela din vistelse i Cypern. Innan du reser ska du kontrollera om inresebestämmelserna förändrats via Cyperns ambassad i Stockholm.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Pafos


Tips och råd om Pafos

Vad ska man se i Pafos?

Missa inte Pafos arkeologiska utgrävningar som hör till de största sevärdheterna. Här finns lämningar från 400 f. Kr.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen på en spännande utflykt till katakomberna vid Agia Solomoni.

Ska man köpa reseförsäkring?

Ditt europeiska sjukförsäkringskort, som du kan beställa gratis från Försäkringskassan, gäller i Cypern så kontrollera vad som täcks innan du köper en extra reseförsäkring.

Kan man dricka kranvattnet?

Det går att dricka kranvattnet på Cypern.

Ska man lämna dricks?

Du kan lämna ungefär 10 % i dricks.

Var ska man shoppa?

Hitta souvenirer på marknaden inne i den gamla stadskärnan eller shoppa på varuhuset Kings Avenue. (Priser kontrollerade 30/05/2019).


Hitta billiga flyg till andra städer i Cypern

Cypern har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass