Flyg till Vasa

Tur & retur
Ekonomi
San Francisco (SFO)
Vasa (VAA)
ons 28/10
ons 4/11
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Vasa

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Vasa från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Vasa?

Den bästa tiden att resa till Vasa är på sommaren, mellan juni och augusti. I juli är det minst turister och du har störst chans att hitta billiga flyg till Vasa. Sommaren bjuder på temperaturer kring 15-20 °C, juli har mest sol och augusti har det varmaste klimatet. Priserna på flygbiljetter till Vasa varierar inte jättemycket trots högsäsongen.

När är det billigast att boka flyg till Vasa?

Det är billigast att boka flyg till Vasa i juli månad. Från Stockholm Arlanda kan du boka direktflyg för cirka 1200 SEK per person tur och retur, och från Göteborg kan du hitta billiga flygbiljetter till Vasa som kostar cirka 1500 SEK per person. Flygtiden från Stockholm är på cirka 1 h och 15 min med direktflyg och från Göteborg mellanlandar du en gång med en flygtid på cirka 3 h. I augusti kostar flyg till Vasa cirka 1000-1700 SEK per person från Stockholm och ungefär 3000 SEK per person från Göteborg.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Vasa?

Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Vasa från Kalmar för 805 kr. Detta är 72 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Vasa. För att hitta de billigaste priserna till Vasa från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Vasa?

oktober är generellt den billigaste månaden att flyga till Vasa från Sverige med priser runt 1 715 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Vasa i oktober är september ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Vasa under september ligger i genomsnitt på 1 742 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Vasa?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Vasa från Sverige är 60 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 1 933 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Vasa. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 1 820 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Vasa?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Vasa från Sverige en onsdag. momondo-användare har hittat biljetter för onsdagsavgångar för så lite som 1 686 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Den dyraste veckodagen att flyga till Vasa är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 2 013 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Vasa?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Vasa är på eftermiddagen då man kan köpa flyg för så lite som 1 742 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på kvällen då priserna genomsnittligen ligger på 1 845 kr. Flyg till Vasa från Sverige på kvällen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Vasa?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Vasa. Om du planerar att flyga till Vasa, överväg då även att boka flyg till Karleby-Jakobstad flygplats(103 km från stadskärnan i Vasa).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Vasa?

Med ett genomsnittspris på 2 836 kr per person, är Vasa flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Vasa. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Hitta billiga flygbiljetter till Vasa

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Vasa
Billigast
Bäst
Snabbast
SAS
8 feb.
ARN
Stockholm Arlanda
1t 15m
VAA
Vasa
12 feb.
VAA
Vasa
1t 15m
ARN
Stockholm Arlanda
1 820 kr
Hitta liknande
Finnair
8 feb.
ARN
Stockholm Arlanda
22t 35m
1 stopp
VAA
Vasa
12 feb.
VAA
Vasa
15t 15m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
2 433 kr
Hitta liknande
Finnair
8 feb.
ARN
Stockholm Arlanda
13t 55m
1 stopp
VAA
Vasa
12 feb.
VAA
Vasa
23t 15m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
2 442 kr
Hitta liknande
Finnair
27 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
3t 30m
1 stopp
VAA
Vasa
29 nov.
VAA
Vasa
23t 15m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
2 556 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
27 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
6t 45m
2 stopp
VAA
Vasa
29 nov.
VAA
Vasa
4t 00m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
9 539 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Vasa?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Vasa

Du hittar flest bra flyg till Vasa med SAS från både Göteborg och Stockholm. SAS erbjuder fyra olika flygklasser varav tre inkluderar incheckat bagage upp till 23 kg. SAS Go Light är det billigaste alternativet och det ingår inte incheckat bagage, men handbagage upp till 18 kg är inkluderat i priset. SAS serverar oftast gratis kaffe/te på korta flyg och du kan köpa till annan dryck samt mat ombord.


Hur tar man sig från flygplatsen i Vasa till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Vasa plus avståndet till centrum

Vasas flygplats ligger ungefär 9 km från stadens centrum och det snabbaste sättet är med taxi som tar cirka 15-20 min. Taxi finns ofta tillgänglig vid ankomst men annars kan du använda dig av telefonkioskerna inne på flygplatsen för att boka en gratis. Det bästa är att boka i förväg innan avresa, och detta kan du göra online. En resa in till Vasa centrum kostar ungefär 20-25 EUR (cirka 200-250 SEK). Bussen är det billigaste alternativet och kostar ungefär 3,20 EUR (cirka 32 SEK) för vuxna och cirka 1,70 EUR (18 SEK) för barn/ungdom som är 7-16 år. Barn under sju år åker gratis. Tänk på att det inte går bussar på helger och det finns begränsad tillgänglighet på sommaren.


Populära flygresor till Vasa

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Vasa som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Vaasa
Snabbaste flygtid
9t 15m
Billigast pris
2 425 kr

Hur tar man sig runt i Vasa?

För att ta dig runt i Vasa kan du ta bussen, åka taxi, promenera eller hyra en cykel. Det går bra att promenera inne i stan men annars är cykel ett av de bästa alternativen. Du kan hyra en cykel via bland annat Top Camping Vasa. Det kan även vara bra att hyra en egen bil, särskilt om du ska besöka platser utanför staden. För att ta bussen kan du antingen köpa en enkelbiljett ombord eller köpa ett rabattkort. Ett rabattkort ger dig billigare resor, med mer än 50 %, och kan köpas online eller hos Waltti-återförsäljare. Du måste ladda på kortet med minst 10 EUR (cirka 100 SEK).


Kan man resa till Vasa utan pass eller visum?

Om du är medborgare i en av Schengenstaterna, där Sverige ingår, behöver du inget visum till Vasa. Du behöver däremot ha ett giltigt pass som ska vara giltigt i minst 90 dagar efter returresa. Du får lov att stanna i Vasa i tre månader under en 180-dagars period utan visum.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Vasa


Tips och råd om Vasa

Att se i Vasa

De sevärdheter du bör besöka i Vasa är ruinerna, Ruins of Old Vaasa, som är från 1300-talet samt statyn som markerar Finlands frihet, Finlands Statue of Freedom. Du kan även besöka Tinity-kyrkan i stan. Edvin’s Trail & Dugout Museum är också värt ett besök där du kan se unika skulpturer gjorda av metall och trä.

Kan du dricka kranvattnet?

Finlands vatten är av väldigt hög kvalité, bland de bästa i världen faktiskt. Det går därför jättebra att dricka kranvatten i Vasa.

Ska du ge dricks?

Det är inte jättevanligt att ge dricks i Vasa men på hotell är det dock vanligt att lämna cirka 10 EUR (cirka 100 SEK) till de som bär väskorna samt cirka 20 EUR (cirka 200 SEK) till hotellstäderskan i slutet på din vistelse.

Var ska man shoppa?

Ett av de bästa ställen att shoppa på i Vasa är i Vaasa Markethall. Här hittar du unika saker som inte finns på andra ställen i staden, som exempelvis handgjorda verk. (Priser kontrollerade 20/05/2019).

 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass