Flyg till Helsingfors

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 19/10
tis 26/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Helsingfors.
Visa nuvarande reserestriktioner för Finland

Billigaste flygen till flygplatser i Helsingfors

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Helsingfors från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Helsingfors

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Helsingfors

Stockholm (STO) till Helsingfors (HEL)

Vanligtvis är flyg till Helsingfors från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Helsingfors Helsinki-Vantaa, vilket i genomsnitt kostar 961 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN HELSINGFORS TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember10% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Helsingfors kostar i genomsnitt bara 865 kr i september
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL HELSINGFORS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj15% dyrareDet kostar omkring 1 110 kr för flyg till Helsingfors från Stockholm Arlanda flygplats i maj
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL HELSINGFORS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember205% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Helsingfors från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Helsingfors?

Resor till Helsingfors är framför allt populära under sommarmånaderna när året temperaturer är som varmast, sommarnätterna är ljusa och du kan njuta av stadens många trevliga uteserveringar. Även under december är det många som väljer att köpa flygbiljetter till Helsingfors då staden har flera vinteraktiviteter som skridskoåkning och mysig julshopping.

När är det billigast att boka flyg till Helsingfors? Priset på flygstolar och resor med hotell påverkas mycket av säsongerna. Under december är det högre priser som gäller men i november och augusti kan du hitta billiga flyg till Helsingfors. Hos momondo kan du jämföra flyg för olika avresedatum och hitta en resa till billigt pris i priskalendern på nätet. Du kan även hitta paketresor med hotell när du söker online.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Helsingfors?

  Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Helsingfors från Stockholm för 526 kr. Detta är 72 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Helsingfors. För att hitta de billigaste priserna till Helsingfors från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Helsingfors?

  Generellt är september den billigaste månaden att flyga från Sverige till Helsingfors. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 821 kr. Om du inte har möjlighet att resa i september kan du istället boka flyg till Helsingfors från Sverige för mars. Flyg till Helsingfors i mars är kanske inte lika billiga som i september, men genomsnittet ligger fortfarande runt 891 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Helsingfors?

  De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Helsingfors är att boka 60 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 961 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 419 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Helsingfors?

  Den billigaste dagen att resa från Sverige till Helsingfors är en fredag då man kan hitta priser så låga som 805 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Helsingfors är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 942 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Helsingfors?

  Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Helsingfors mitt på dagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Helsingfors mitt på dagen för så lite som 824 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Flyg på eftermiddagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 970 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Helsingfors?

  De som flyger till Helsingfors kan potentiellt hitta bättre priser för Åbo flygplats(152 km från stadskärnan i Helsingfors) eller Tammerfors Tampere-Pirkkala flygplats(157 km från stadskärnan i Helsingfors) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Helsingfors?

  Du kan hitta erbjudanden för Åbo flygplats för i genomsnitt 1 658 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Helsingfors Helsinki-Vantaa från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Helsingfors Helsinki-Vantaa

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Helsingfors Helsinki-Vantaa.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Helsingfors Helsinki-Vantaa.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Helsingfors Helsinki-Vantaa.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Helsingfors Helsinki-Vantaa?

Returresa till Sverige från Helsingfors Helsinki-Vantaa

Testkrav för COVID-19
Besökare från Helsingfors Helsinki-Vantaa är inte skyldiga att presentera ett negativt COVID-19-PCR-test eller antigentestresultat vid ankomsten till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Helsingfors Helsinki-Vantaa behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Helsingfors inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Helsingfors

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Helsingfors
Norwegian
11 nov.
ARN01:45Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL02:40Helsingfors Helsinki-Vantaa
17 nov.
HEL15:35Helsingfors Helsinki-Vantaa
1t 00m
ARN16:35Stockholm Arlanda
Norwegian
9 nov.
ARN01:45Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL02:40Helsingfors Helsinki-Vantaa
15 nov.
HEL04:10Helsingfors Helsinki-Vantaa
1t 00m
ARN05:10Stockholm Arlanda
Norwegian
26 nov.
ARN01:45Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL02:40Helsingfors Helsinki-Vantaa
30 nov.
HEL15:35Helsingfors Helsinki-Vantaa
1t 00m
ARN16:35Stockholm Arlanda
Norwegian
18 nov.
ARN01:45Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL02:40Helsingfors Helsinki-Vantaa
1 dec.
HEL15:35Helsingfors Helsinki-Vantaa
1t 00m
ARN16:35Stockholm Arlanda
Norwegian
19 nov.
ARN01:45Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL02:40Helsingfors Helsinki-Vantaa
24 nov.
HEL15:35Helsingfors Helsinki-Vantaa
1t 00m
ARN16:35Stockholm Arlanda
Norwegian
7 mars
ARN09:40Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL10:35Helsingfors Helsinki-Vantaa
7 mars
HEL15:35Helsingfors Helsinki-Vantaa
1t 00m
ARN16:35Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Helsingfors

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Helsingfors, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian och Ryanair
Norwegian
3 nov.
ARN02:45Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL03:40Helsingfors Helsinki-Vantaa
Norwegian
16 jan.
ARN12:20Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL13:15Helsingfors Helsinki-Vantaa
Norwegian
25 jan.
ARN01:45Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL02:40Helsingfors Helsinki-Vantaa

Vilka bolag flyger till Helsingfors?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Helsingfors
 • Vilka bolag flyger till Helsingfors?

  Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Helsingfors från Sverige Finnair, SAS, Norwegian och Norwegian Air International. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Helsingfors

Nedan hittar du alla flygplatser i Helsingfors tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Helsingfors landar på Helsinki Airport belägen 17 kilometer norr om stadens centrum. Flygplatsen har flest långflygningar i norra Europa och är bas för både Finnair och Norwegian. För att ta dig in till centrum har du flera alternativ, däribland lokalbuss, direktbuss, tåg, taxi eller hyrbil. En bilresa in till city tar ungefär 25 minuter och du hittar alltid taxibilar väntandes utanför ankomsthallen. Om du hellre kör själv finns det flera hyrbilsalternativ.


Populära flygresor till Helsingfors

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Helsingfors som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Helsingfors
Snabbast flygtid0t 55m
Billigaste pris480 kr
Flyg från Göteborg till Helsingfors
Snabbast flygtid1t 25m
Billigaste pris585 kr
Flyg från Malmö till Helsingfors
Snabbast flygtid12t 35m
Billigaste pris1 031 kr
Flyg från Ängelholm till Helsingfors
Snabbast flygtid5t 25m
Billigaste pris2 202 kr

Så tar du dig runt i Helsingfors

Helsingfors kollektivtrafik består av spårvagn, buss, tunnelbana och färjor. Alla transportnät är sammankopplade så att du lätt kan byta mellan de olika färdmedlen och samma biljett gäller också på samtliga linjer. Spårvagnslinje 2 är särskilt populär bland besökare då den tar dig runt till flera av de stora sevärdheterna. Köp en dagsbiljett så att du kan kliva på och av utan att behöva betala för flera resor!

Helsingfors tunnelbanesystem är världens mest nordliga tunnelbana och sträcker sig längs 21 kilometer. Du köper enkelt din biljett i automater på stationen eller med din mobil. I Helsingfors hittar du också över 1 200 kilometer av cykelbanor vilket underlättar om du planerat utforska staden från sadeln. Genom centrum går den breda cykel- och promenadvägen Baana som är ett måste att passera förbi med cykeln.


Visumkrav för att besöka Helsingfors

När du åker från Sverige till Helsingfors behöver du inte ha med något visum förutsatt att du har ett svenskt pass. Detta eftersom bägge länderna är med i EU-samarbetet inom vilket medborgare får åka fritt mellan medlemsländerna. När du flyger till Helsingfors måste du legitimera dig vid ombordstigning och gränskontroll. Om du har ett nationellt id-kort kan du lämna passet hemma då detta räcker som id mellan två EU-länder. Observera dock att det nationella id-kortet inte är det samma som körkort eller vanlig legitimation. Den svenska varianten av det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och anger ditt medborgarskap. Innan avfärd ska du alltid kolla upp de senaste bestämmelserna angående både pass- och visumregler eftersom dessa kan förändras vid särskilda omständigheter. För att ta reda på de aktuella bestämmelserna kontaktar du Finlands ambassad i Stockholm.


Börja planera din resa till Helsingfors


De bästa sakerna att se och göra i Helsingfors

Intresserad av sevärdheter i Helsingfors?

När du är i Helsingfors ska du göra ett besök till fortet Suomenlinna som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Missa inte heller den vita katedralen Tuomiokirkko och Mannerheim museet.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med kläder för att bekvämt kunna cykla omkring.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att undvika höga kostnader för surf.

Kan jag dricka kranvattnet?

Du kan absolut dricka kranvattnet i staden.

Ska jag dricksa i Helsingfors?

Det förväntas inte men du kan avrunda uppåt på restaurang.