Hitta billiga flyg till Helsingfors

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
lör 1/10
lör 8/10

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Helsingfors

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Helsingfors

Bästa priset för enkelresa

169 kr

Bästa priset för tur- och returresa

384 kr

Snabbast flygtid

0t 55m

Flygs av

3 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Helsingfors från Sverige under de senaste 72 timmarna är 169 kr (Stockholm Arlanda till Helsingfors Helsinki-Vantaa).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Helsingfors från Sverige under de senaste 72 timmarna är 384 kr (Stockholm Arlanda till Helsingfors Helsinki-Vantaa).
Det snabbaste flyget till Helsingfors från Sverige tar 0t 55m (Stockholm Arlanda till Helsingfors Helsinki-Vantaa).
Det finns 3 flygbolag som flyger till och från Helsingfors, inklusive Scandinavian Airlines, Norwegian och Ryanair.

Trender för flygresor till Helsingfors

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Helsingfors och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Helsingfors?

Generellt är januari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Helsingfors. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 982 kr. Om du inte har möjlighet att resa i januari kan du istället boka flyg till Helsingfors från Sverige för februari. Flyg till Helsingfors i februari är kanske inte lika billiga som i januari, men genomsnittet ligger fortfarande runt 982 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Helsingfors?

Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Helsingfors från Poznan för 65 kr. Detta är 98 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Helsingfors. För att hitta de billigaste priserna till Helsingfors från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
See prices from:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Helsingfors?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Helsingfors är en torsdag då man kan hitta priser så låga som 1 000 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Helsingfors är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 1 324 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Helsingfors?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Helsingfors på morgonen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Helsingfors på morgonen för så lite som 1 013 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Flyg mitt på dagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 1 365 kr.

Hur lång tid tar det att flyga till Helsingfors?

Flygtider från Sverige till Helsingfors varierar, men om du flyger från Stockholm Arlanda och landar på Helsingfors Helsinki-Vantaa (en av de mest populära rutterna), ligger flygtiden på i genomsnitt 55m. En annan populär rutt från Sverige till Helsingfors är att flyga från Göteborg Landvetter till Helsingfors Helsinki-Vantaa, vilket i runda slängar tar 1t 25m. Tänk på att förseningar och mellanlandningar kan påverka din flygtid.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Helsingfors?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Helsingfors är att boka 59 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 1 151 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Helsingfors

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Helsingfors från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Helsingfors

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Helsingfors

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Helsingfors (HEL)

Vanligtvis är flyg till Helsingfors från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Helsingfors Helsinki-Vantaa, vilket i genomsnitt kostar 1 109 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN HELSINGFORS TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj13% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Helsingfors kostar i genomsnitt bara 959 kr i maj
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL HELSINGFORS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli21% dyrareDet kostar omkring 1 343 kr för flyg till Helsingfors från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL HELSINGFORS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti153% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Helsingfors från Stockholm Arlanda flygplats i augusti än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Helsingfors

Resor till Helsingfors är framför allt populära under sommarmånaderna när året temperaturer är som varmast, sommarnätterna är ljusa och du kan njuta av stadens många trevliga uteserveringar. Även under december är det många som väljer att köpa flygbiljetter till Helsingfors då staden har flera vinteraktiviteter som skridskoåkning och mysig julshopping.

När är det billigast att boka flyg till Helsingfors? Priset på flygstolar och resor med hotell påverkas mycket av säsongerna. Under december är det högre priser som gäller men i november och augusti kan du hitta billiga flyg till Helsingfors. Hos momondo kan du jämföra flyg för olika avresedatum och hitta en resa till billigt pris i priskalendern på nätet. Du kan även hitta paketresor med hotell när du söker online.

De som flyger till Helsingfors kan potentiellt hitta bättre priser för Åbo flygplats(152 km från stadskärnan i Helsingfors) eller Tammerfors Tampere-Pirkkala flygplats(157 km från stadskärnan i Helsingfors) beroende på månad och avgångsflygplats.

Du kan hitta erbjudanden för Åbo flygplats för i genomsnitt 3 480 kr, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.Hitta billiga flygbiljetter till Helsingfors

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Helsingfors

Andra kabinklasser för flyg till Helsingfors

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Helsingfors

Vilka bolag flyger till Helsingfors?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Helsingfors

Vilka bolag flyger till Helsingfors?

Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Helsingfors från Sverige Norwegian, Finnair, Scandinavian Airlines och Norwegian Air International. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.

Flyg med Braathens Regional Aviation till Helsingfors

Braathens Regional Aviation är ett populärt val för användare som reser till Helsingfors. De flyger 6 flyg i veckan till Helsingfors, oftast från Stockholm-Bromma. Biljettpriserna för Braathens Regional Aviation beror på när och vart du behöver flyga – användare på momondo har hittat erbjudanden så låga som 1 281 kr (från Stockholm-Bromma). Bland 1 omdöme har momondos användare betygsatt Braathens Regional Aviation med ett genomsnittligt betyg på 10,0/10.

Flyg med Norwegian Air International till Helsingfors

Ett annat populärt val för flyg till Helsingfors är Norwegian Air International (9,2/10, 32 omdömen). De flesta flyg med Norwegian Air International som landar i Helsingfors anländer från Stockholm Arlanda, men det finns 19 flyg med Norwegian Air International till Helsingfors från många olika avgångspunkter världen över så priserna kan variera kraftigt. Det bästa erbjudandet med Norwegian Air International på momondo den här veckan låg på 671 kr (Stockholm Arlanda till Helsingfors, tur och retur).


Flygplatser nära Helsingfors

Nedan hittar du alla flygplatser i Helsingfors tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Helsingfors landar på Helsinki Airport belägen 17 kilometer norr om stadens centrum. Flygplatsen har flest långflygningar i norra Europa och är bas för både Finnair och Norwegian. För att ta dig in till centrum har du flera alternativ, däribland lokalbuss, direktbuss, tåg, taxi eller hyrbil. En bilresa in till city tar ungefär 25 minuter och du hittar alltid taxibilar väntandes utanför ankomsthallen. Om du hellre kör själv finns det flera hyrbilsalternativ.


Populära flygresor till Helsingfors

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Helsingfors som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Helsingfors
Snabbaste flygtid0t 55m
Billigaste pris451 kr
Flyg från Göteborg till Helsingfors
Snabbaste flygtid1t 25m
Billigaste pris734 kr
Flyg från Köpenhamn till Helsingfors
Snabbaste flygtid1t 30m
Billigaste pris1 343 kr
Flyg från Malmö till Helsingfors
Snabbaste flygtid7t 00m
Billigaste pris2 348 kr
Flyg från Ängelholm till Helsingfors
Snabbaste flygtid3t 35m
Billigaste pris2 111 kr

Så tar du dig runt i Helsingfors

Helsingfors kollektivtrafik består av spårvagn, buss, tunnelbana och färjor. Alla transportnät är sammankopplade så att du lätt kan byta mellan de olika färdmedlen och samma biljett gäller också på samtliga linjer. Spårvagnslinje 2 är särskilt populär bland besökare då den tar dig runt till flera av de stora sevärdheterna. Köp en dagsbiljett så att du kan kliva på och av utan att behöva betala för flera resor!

Helsingfors tunnelbanesystem är världens mest nordliga tunnelbana och sträcker sig längs 21 kilometer. Du köper enkelt din biljett i automater på stationen eller med din mobil. I Helsingfors hittar du också över 1 200 kilometer av cykelbanor vilket underlättar om du planerat utforska staden från sadeln. Genom centrum går den breda cykel- och promenadvägen Baana som är ett måste att passera förbi med cykeln.


Visumkrav för att besöka Helsingfors

När du åker från Sverige till Helsingfors behöver du inte ha med något visum förutsatt att du har ett svenskt pass. Detta eftersom bägge länderna är med i EU-samarbetet inom vilket medborgare får åka fritt mellan medlemsländerna. När du flyger till Helsingfors måste du legitimera dig vid ombordstigning och gränskontroll. Om du har ett nationellt id-kort kan du lämna passet hemma då detta räcker som id mellan två EU-länder. Observera dock att det nationella id-kortet inte är det samma som körkort eller vanlig legitimation. Den svenska varianten av det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och anger ditt medborgarskap. Innan avfärd ska du alltid kolla upp de senaste bestämmelserna angående både pass- och visumregler eftersom dessa kan förändras vid särskilda omständigheter. För att ta reda på de aktuella bestämmelserna kontaktar du Finlands ambassad i Stockholm.


Börja planera din resa till Helsingfors


De bästa sakerna att se och göra i Helsingfors

Intresserad av sevärdheter i Helsingfors?

När du är i Helsingfors ska du göra ett besök till fortet Suomenlinna som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Missa inte heller den vita katedralen Tuomiokirkko och Mannerheim museet.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med kläder för att bekvämt kunna cykla omkring.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att undvika höga kostnader för surf.

Kan jag dricka kranvattnet?

Du kan absolut dricka kranvattnet i staden.

Ska jag dricksa i Helsingfors?

Det förväntas inte men du kan avrunda uppåt på restaurang.


Varför använda momondo?

momondo jämför priser från hundratals flygbolag och byråer så att du kan hitta och boka det bästa erbjudandet för flyg till Helsingfors. Varje år väljer och använder miljontals resenärer momondo – så att du är i gott sällskap.

Du kan filtrera alla flygsökningar till Helsingfors ​​på momondo för att endast se alternativen som erbjuder flexibla bokningspolicyer.

När du väl ser alla flygalternativ för Helsingfors låter momondo dig sortera och filtrera resultaten baserat på preferenser så som flygbolag, pris och flygtider bland många andra alternativ.

Det går snabbt och lätt att ställa in prisbevakningar för flyg till Helsingfors på momondo. Det enda du behöver göra är att söka efter ett flyg och välja prisbevakningsfunktionen. Svårare än så är det inte.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.