Flyg Europa Finland Helsingfors

Flyg till Helsingfors

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Helsingfors (HEL)
fre 30/7
fre 6/8
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Helsingfors. Nuvarande restriktioner för Helsingfors baseras på reserestriktioner för Finland.
Visa nuvarande reserestriktioner för Finland

Billigaste flygen till flygplatser i Helsingfors

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Helsingfors från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Helsingfors

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Helsingfors

Stockholm (STO) till Helsingfors (HEL)

Vanligtvis är flyg till Helsingfors från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Helsingfors Helsinki-Vantaa, vilket i genomsnitt kostar 948 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN HELSINGFORS TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember10% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Helsingfors kostar i genomsnitt bara 854 kr i september
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL HELSINGFORS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj15% dyrareDet kostar omkring 1 095 kr för flyg till Helsingfors från Stockholm Arlanda flygplats i maj
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL HELSINGFORS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember205% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Helsingfors från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Helsingfors?

Resor till Helsingfors är framför allt populära under sommarmånaderna när året temperaturer är som varmast, sommarnätterna är ljusa och du kan njuta av stadens många trevliga uteserveringar. Även under december är det många som väljer att köpa flygbiljetter till Helsingfors då staden har flera vinteraktiviteter som skridskoåkning och mysig julshopping.

När är det billigast att boka flyg till Helsingfors? Priset på flygstolar och resor med hotell påverkas mycket av säsongerna. Under december är det högre priser som gäller men i november och augusti kan du hitta billiga flyg till Helsingfors. Hos momondo kan du jämföra flyg för olika avresedatum och hitta en resa till billigt pris i priskalendern på nätet. Du kan även hitta paketresor med hotell när du söker online.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Helsingfors?

Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Helsingfors från Stockholm för 519 kr. Detta är 72 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Helsingfors. För att hitta de billigaste priserna till Helsingfors från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Helsingfors?

Generellt är september den billigaste månaden att flyga från Sverige till Helsingfors. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 810 kr. Om du inte har möjlighet att resa i september kan du istället boka flyg till Helsingfors från Sverige för mars. Flyg till Helsingfors i mars är kanske inte lika billiga som i september, men genomsnittet ligger fortfarande runt 879 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Helsingfors?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Helsingfors är att boka 60 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 948 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 69 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Helsingfors?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Helsingfors är en fredag då man kan hitta priser så låga som 795 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Helsingfors är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 929 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Helsingfors?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Helsingfors mitt på dagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Helsingfors mitt på dagen för så lite som 813 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Flyg på eftermiddagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 957 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Helsingfors?

De som flyger till Helsingfors kan potentiellt hitta bättre priser för Åbo flygplats(152 km från stadskärnan i Helsingfors) eller Tammerfors Tampere-Pirkkala flygplats(157 km från stadskärnan i Helsingfors) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Helsingfors?

Du kan hitta erbjudanden för Åbo flygplats för i genomsnitt 1 636 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Helsingfors?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Finland resor till Helsingfors. Inreserestriktioner

Finland har återupptagit passagerarflygningar från Storbritannien, Irland och Sydafrika, dock är Finlands gränser fortfarande stängda för utländska medborgare som inte är bosatta i landet, med vissa undantag. Den finska gränskontrollen har en lista över länder med mindre strikta gränskontroller - resenärer som kommer från dessa länder behöver inte isolera sig när de anländer till Finland. Medborgare från Österrike, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige och Schweiz bosatta i Finland och deras familjemedlemmar kan komma in i landet till följd av väsentliga skäl. Från och med den 13 juli kommer resor mellan Finland och länder i EU/Schengenområdet och Storbritannien samt Algeriet, Australien, Sydkorea, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Thailand, Tunisien, Uruguay och Kina (under förutsättning att ömsesidigheten bekräftas i EU) att tillåtas för arbete och andra väsentliga ändamål för invånare i dessa länder. Dessutom finns det ett särskilt undantag som tillåter en kvot av arbetstagare som arbetar som bärplockare att resa från Thailand till Finland. Resenärer som anländer inom EU eller en Schengenmedlemsstat får resa in i Finland om de reser i arbetet eller studerar i Finland. Hälso- och sjukvårdspersonal, transportpersonal, diplomater, humanitär biståndsarbetare, militär personal, resenärer som reser in av tvingande familjeskäl och arbetstagare som dagligen pendlar till ett annat land får också resa in i landet. Mer information finns på finska gränsbevakningens hemsida.

Inträdeskrav

Alla resenärer som anländer till Helsingfors flygplats från utlandet kommer att erbjudas att ta ett frivilligt Covid-19-test. Testet är gratis.Alla resenärer som anländer till Finland är berättigade till ett gratis COVID-19-test via FINENTRY-programmet.

Karantänskrav

Personer som anländer till Finland från andra länder än de som nämnts tidigare måste själv sitta i karantän i 14 dagar vid ankomsten. Självisoleringsperioden kan förkortas om resenären kan uppvisa två negativa COVID-testresultat. Det första testet ska ha ägt rum högst 72 timmar innan ombordstigning på ett flyg till Finland, och det andra testet tidigast 72 timmar efter det första testet.

Transiteringsregler

Medborgare och invånare i ovannämnda länder som återvänder till sina hemländer via Finland kan också transitera genom landet.

Om du redan planerar att resa till Helsingfors inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Helsingfors Helsinki-Vantaa

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Helsingfors Helsinki-Vantaa
Norwegian
10 aug.
ARN06:40Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL07:35Helsingfors Helsinki-Vantaa
19 aug.
HEL12:50Helsingfors Helsinki-Vantaa
1t 00m
ARN13:50Stockholm Arlanda
Norwegian
27 aug.
ARN02:50Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL03:45Helsingfors Helsinki-Vantaa
29 aug.
HEL10:10Helsingfors Helsinki-Vantaa
1t 00m
ARN11:10Stockholm Arlanda
Norwegian
25 aug.
ARN11:00Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL11:55Helsingfors Helsinki-Vantaa
8 sep.
HEL05:15Helsingfors Helsinki-Vantaa
1t 00m
ARN06:15Stockholm Arlanda
Norwegian
10 sep.
ARN02:50Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL03:45Helsingfors Helsinki-Vantaa
12 sep.
HEL12:40Helsingfors Helsinki-Vantaa
1t 00m
ARN13:40Stockholm Arlanda
Norwegian
25 aug.
ARN02:50Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL03:45Helsingfors Helsinki-Vantaa
31 aug.
HEL05:15Helsingfors Helsinki-Vantaa
1t 00m
ARN06:15Stockholm Arlanda
Norwegian
18 sep.
ARN06:00Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL06:55Helsingfors Helsinki-Vantaa
24 sep.
HEL14:50Helsingfors Helsinki-Vantaa
1t 00m
ARN15:50Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Helsingfors Helsinki-Vantaa

Om du letar efter enkelbiljetter till Helsingfors, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian
Norwegian
24 sep.
ARN15:20Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL16:15Helsingfors Helsinki-Vantaa
Norwegian
9 sep.
ARN02:50Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL03:45Helsingfors Helsinki-Vantaa
Norwegian
1 sep.
ARN13:30Stockholm Arlanda
0t 55m
HEL14:25Helsingfors Helsinki-Vantaa

Vilka flygbolag flyger till Helsingfors?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Helsingfors

Billiga flyg till Helsingfors från Sverige hittar du bland annat med Norwegian, Finnair och SAS. För att fynda bästa pris är det en god idé att boka din flygresa till Helsingfors ungefär två månader innan planerad avresa. Väljer du istället att vänta till sista minuten stiger biljettpriset. Hos momondo kan du jämföra priser för olika flygbolag och olika rutter. Tänk på att om du bokar med ett lågprisbolag kan det tillkomma kostnader för bland annat bagage och val av sittplats, något som vanligtvis ingår i flygpriserna.

Vem flyger direkt till Helsingfors? Flygbolagen Norwegian, SAS, Braathens Regional Airlines och Finnair flyger alla direkt från Stockholm till Helsingfors. Norwegian och SAS flyger från Arlanda flygplats norr om Stockholm medan Braathens Regional Airlines flyger från Bromma flygplats. Finnair har avgångar från Arlanda såväl som från Bromma.

Hur många timmar tar det att flyga till Helsingfors? En direktflygning från Stockholm tar ungefär en timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Helsingfors till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Helsingfors plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Helsingfors landar på Helsinki Airport belägen 17 kilometer norr om stadens centrum. Flygplatsen har flest långflygningar i norra Europa och är bas för både Finnair och Norwegian. För att ta dig in till centrum har du flera alternativ, däribland lokalbuss, direktbuss, tåg, taxi eller hyrbil. En bilresa in till city tar ungefär 25 minuter och du hittar alltid taxibilar väntandes utanför ankomsthallen. Om du hellre kör själv finns det flera hyrbilsalternativ.


Populära flygresor till Helsingfors

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Helsingfors som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Helsingfors
Snabbaste flygtid
0t 55m
Billigast pris
742 kr
Flyg från Köpenhamn till Helsingfors
Snabbaste flygtid
2t 10m
Billigast pris
1 414 kr
Flyg från Malmö till Helsingfors
Snabbaste flygtid
2t 55m
Billigast pris
2 535 kr
Flyg från Ängelholm till Helsingfors
Snabbaste flygtid
5t 00m
Billigast pris
2 664 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Helsingfors?

Helsingfors kollektivtrafik består av spårvagn, buss, tunnelbana och färjor. Alla transportnät är sammankopplade så att du lätt kan byta mellan de olika färdmedlen och samma biljett gäller också på samtliga linjer. Spårvagnslinje 2 är särskilt populär bland besökare då den tar dig runt till flera av de stora sevärdheterna. Köp en dagsbiljett så att du kan kliva på och av utan att behöva betala för flera resor!

Helsingfors tunnelbanesystem är världens mest nordliga tunnelbana och sträcker sig längs 21 kilometer. Du köper enkelt din biljett i automater på stationen eller med din mobil. I Helsingfors hittar du också över 1 200 kilometer av cykelbanor vilket underlättar om du planerat utforska staden från sadeln. Genom centrum går den breda cykel- och promenadvägen Baana som är ett måste att passera förbi med cykeln.


Kan man flyga till Helsingfors utan pass eller visum?

När du åker från Sverige till Helsingfors behöver du inte ha med något visum förutsatt att du har ett svenskt pass. Detta eftersom bägge länderna är med i EU-samarbetet inom vilket medborgare får åka fritt mellan medlemsländerna. När du flyger till Helsingfors måste du legitimera dig vid ombordstigning och gränskontroll. Om du har ett nationellt id-kort kan du lämna passet hemma då detta räcker som id mellan två EU-länder. Observera dock att det nationella id-kortet inte är det samma som körkort eller vanlig legitimation. Den svenska varianten av det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och anger ditt medborgarskap. Innan avfärd ska du alltid kolla upp de senaste bestämmelserna angående både pass- och visumregler eftersom dessa kan förändras vid särskilda omständigheter. För att ta reda på de aktuella bestämmelserna kontaktar du Finlands ambassad i Stockholm.


Tips och råd om Helsingfors

Intresserad av sevärdheter i Helsingfors?

När du är i Helsingfors ska du göra ett besök till fortet Suomenlinna som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Missa inte heller den vita katedralen Tuomiokirkko och Mannerheim museet.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med kläder för att bekvämt kunna cykla omkring.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att undvika höga kostnader för surf.

Kan jag dricka kranvattnet?

Du kan absolut dricka kranvattnet i staden.

Ska jag dricksa i Helsingfors?

Det förväntas inte men du kan avrunda uppåt på restaurang.


Flyg Europa Finland Helsingfors
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass