Hitta billig biluthyrning i Helsingfors

Vill du hyra en bil billigt i Helsingfors? Sök och jämför priser här

Helsingfors, Finland
4 mar — 11 mar
Samma avlämingsplats
Helsingfors, Finland
tors 4/3
12:00
tors 11/3
12:00

När är det billigast att hyra en bil i Helsingfors?

Alla

207 kr - 677 kr

I mars månad är det billigast att hyra en bil i Helsingfors. Priset ligger då 37% lägre än under resten av året, på bara 207 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Priset för en hyrbil i Helsingfors kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Helsingfors

Alla större biluthyrningsfirmor i Helsingfors
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.0

Betyg baserat på 37 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 7 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.4

Betyg baserat på 6 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 3 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.3

Betyg baserat på 4 recensioner


Information om din resa till Helsingfors

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Helsingfors?

Olika biluthyrningsföretag kan ha olika åldersgräns för att hyra bil i Helsingfors. För de flesta av dem är gränsen satt till 21 år, och är du under 25 tar vissa ut en extra avgift eftersom du då anses vara en ung förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Helsingfors

I Helsingfors kör du precis som i övriga landet på höger sida, och det finns inga extrema skillnader på trafikregler jämfört med i Sverige. Gränsen för promillehalten går vid 0.5 och det är förbjudet att köra och prata i telefon som du håller i handen. Hastigheten varierar inne i staden beroende på gata men ligger ofta mellan 30–50 km/h. Precis som i Sverige ska halvljuset vara på, och barn under tre år eller de som är under 135 cm ska sättas i barnstol som passar deras längd och vikt. Det finns inga vägavgifter inne i centrala Helsingfors.

Parkering

Om du parkerar på Helsingfors gator får du räkna med att avgifter tas ut på nästan alla gator i centrum under arbetsdagar, och i affärsdistriktet kostar det även att parkera på lördagar. Man får bara parkera innanför markeringarna och innerstaden är uppdelad i två parkeringszoner med avgifter från 2–4 EUR (21–43 SEK) per timme. Avgifterna tas oftast ut mellan 9-21 t måndag till fredag och på lördagar parkerar du gratis i zon 1. Kasta alltid ett extra öga på skyltningen eftersom det kostar att ställa sig på vissa parkeringar i centrum under söndagar och helgdagar.

Utflyktsmål i och omkring Helsingfors

Med hyrbil i Helsingfors kan du enkelt ta dig till den charmiga staden Porvoo på under en timme. Staden har en medeltida historia som reflekteras i de vindlande kullerstensgatorna och de små, mysiga innergårdarna. Här får du inte missa att besöka stadens populära katedral som spelat en viktig roll i Finlands historia. Promenera därefter ner till de ikoniska röda lagerhusen vid floden. Husen daterar tillbaka till 1700-talet och idag finns det små marknader och restauranger i byggnaderna. Missa därefter inte att avlägga ett besök på Klovharu, ön där mumintrollens skapare Tove Janson bodde om somrarna. Om du bestämmer dig för att hyra bil i Helsingfors kan du även ta dig till Fiskars, en vacker liten by som idag är hem till många konstnärer och hantverkare. Staden grundades på 1600-talet och blev snabbt känd för sina smedjor och utsökta hantverk. Idag vallfärdar besökare hit för antikmässan i juli, samt för att besöka de små butikerna med hantverk under resterande året. Strosa bland de små affärerna innan du tar dig till stadens museum där du kan se järnhantverk från 1949 och framåt.

Vilka försäkringar ska man ha?

Då det kommer till att hyra bil i Helsingfors och försäkringar finns det i regel alltid tilläggsförsäkringar som erbjuds hos biluthyrningsbolagen bortsett från de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna. Självriskeliminering är till exempel ett tillägg som täcker självrisken om bilen skulle skadas. I vissa fall erbjuder banker detta om man betalar med deras kort vid uthyrningstillfället, så det kan vara värt att kolla upp om detta gäller för dig innan du hyr.

Kan man använda sitt svenska körkort i Helsingfors, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du kan utan problem använda ditt svenska körkort i Helsingfors och det ställs inga krav på att du måste ha ett internationellt körkort.

Var i Helsingfors kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du hittar biluthyrning i Helsingfors Downtown, då många av de stora internationella biluthyrarna har sina kontor här. Flyger du däremot direkt till stadens internationella flygplats, Helsingfors-Vanda, HEL, kan du direkt ta dig till gången mellan terminal 1 och 2 där du finner biluthyrningskontor som Avis, Budget, Hertz, Sixt, Europcar och Enterprise. Om du vill lämna tillbaka din bil på ett annat ställe eller i en annan stad än där du hämtade upp den kan du passa på att filtrera efter detta när du söker efter din bil på momondo. Då får du upp alternativ för var detta är möjligt. (Information kontrollerad: 11/06/2019).


Avstånd till populära hotell från Helsingfors

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Helsingfors Helsinki-Vantaa flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Helsingfors

I februari, fram till dagens datum, har 74 momondo-användare sökt efter billiga hyrbilar i Helsingfors.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Helsingfors för att motverka spridningen av COVID-19?

Alamo, National, och Sixt är några av företagen som erbjuder förhöjda rengöringsalternativ för att motverka spridningen av COVID-19 i Helsingfors. Fordonen rengörs alltid regelbundet, men hyrbilsföretagen tar nu extra åtgärder för att se till att bilarna är desinficerade. Du kan ta en titt på alla hyrbilsföretag i Helsingfors som erbjuder denna tjänst genom att filtrera efter alternativet på momondo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Helsingfors i mars?

För mars i Helsingfors, var genomsnittspriset för att hyra bil en weekend 584 kr - men vissa användare hittade erbjudanden så låga som 495 kr. För att hyra en bil en vecka var det lägsta priset 881 kr, med fler alternativ kring följande pris: 881 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Helsingfors har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har Thrifty de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 444 kr per dag för hyrbilar i Helsingfors. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 2 uthyrningskontor i Helsingfors är 204 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Helsingfors?

Hyrbilar i Helsingfors från populära uthyrningsfirmor som Alamo, National och Sixt kommer generellt att erbjuda gratis avbokning. momondo har ingen kontroll över företagens avbokningspolicyer i Helsingfors, men vi kan hjälpa dig hitta de billigaste erbjudandena för hyrbilar inför din nästa resa.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Helsingfors under mars månad?

Med en genomsnittstemperatur på 3 °C och en nederbörd kring 30 mm i mars gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Helsingfors. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under mars månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Helsingfors. Att hyra en Standard i Helsingfors kommer i genomsnitt kosta dig 486 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Scandia Rent i Helsingfors?

Scandia Rent är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Helsingfors. Med 10 uthyrningskontor i Helsingfors hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 431 kr per dag från Scandia Rent.

Vad är hastighetsgränsen i Helsingfors?

Hastighetsgränsen i Helsingfors är 50 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Helsingfors är 90 km/t respektive 90 km/t. Om du hyr en bil i Helsingfors bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Hur är vädret i Helsingfors, Finland i februari?

Under februari är medeltemperaturen i Helsingfors −6 °C och den förväntade nederbörden är 30 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Helsingfors.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i februari?

februari i Helsingfors är typiskt kallare med temperaturer under nollan och en större chans till is och snö. Det bästa alternativet kan därför vara att hyra en SUV med fyrhjulsdrift för din resa till Helsingfors.

Är vädret i Helsingfors representativt för resten av Nyland?

Klimatet i Nyland under februari månad har vanligtvis en temperatur på −6 °C med en förväntad nederbörd på 30 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Helsingfors till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyrbilar på flygplatser i Helsingfors

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Helsingfors

Planera din resa till Helsingfors

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Helsingfors

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Helsingfors
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Helsingfors

  Hitta hotell i Helsingfors
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Helsingfors