Hyrbilar i Helsingfors, Nyland

Vill du hyra en bil billigt i Helsingfors, Nyland? Sök och jämför priser här!

Helsingfors, Finland
13 dec — 20 dec
Helsingfors, Finland
ons 13/12
12:00
ons 20/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Helsingfors

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Helsingfors

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Helsingfors?

De billigaste hyrbilarna i Helsingfors hittas generellt genom ADDCAR RENTAL . När du bokar med ADDCAR RENTAL kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 222 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Helsingfors är 278 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Helsingfors?

Scandia Rent har flest uthyrningskontor i Helsingfors med 11 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Helsingfors?

När du hyr en bil i Helsingfors väljer de flesta av våra användare modellen Volkswagen Polo för 546 kr/dag i genomsnitt. Den näst mest populära bilmodellen är Volkswagen Golf för ett genomsnittspris på 574 kr/dag. Våra användare har hittat hyrbilar av modellen Volkswagen Polo i Helsingfors för så lite som 222 kr/dag och modellen Volkswagen Golf för så lite som 262 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Helsingfors, Nyland

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Helsingfors, Nyland
Ekonomi364 kr per dag
Kompakt373 kr per dag
Medelstor567 kr per dag
Mini360 kr per dag
Kompakt SUV465 kr per dag
Leverantörens val551 kr per dag
Kompakt kombi561 kr per dag
Standard-SUV938 kr per dag
Mellanstor kombi985 kr per dag
Medelstor SUV1 054 kr per dag
Stor kombi1 112 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Helsingfors

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Helsingfors?

Olika biluthyrningsföretag kan ha olika åldersgräns för att hyra bil i Helsingfors. För de flesta av dem är gränsen satt till 21 år, och är du under 25 tar vissa ut en extra avgift eftersom du då anses vara en ung förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Helsingfors

I Helsingfors kör du precis som i övriga landet på höger sida, och det finns inga extrema skillnader på trafikregler jämfört med i Sverige. Gränsen för promillehalten går vid 0.5 och det är förbjudet att köra och prata i telefon som du håller i handen. Hastigheten varierar inne i staden beroende på gata men ligger ofta mellan 30–50 km/h. Precis som i Sverige ska halvljuset vara på, och barn under tre år eller de som är under 135 cm ska sättas i barnstol som passar deras längd och vikt. Det finns inga vägavgifter inne i centrala Helsingfors.

Parkering

Om du parkerar på Helsingfors gator får du räkna med att avgifter tas ut på nästan alla gator i centrum under arbetsdagar, och i affärsdistriktet kostar det även att parkera på lördagar. Man får bara parkera innanför markeringarna och innerstaden är uppdelad i två parkeringszoner med avgifter från 2–4 EUR (21–43 SEK) per timme. Avgifterna tas oftast ut mellan 9-21 t måndag till fredag och på lördagar parkerar du gratis i zon 1. Kasta alltid ett extra öga på skyltningen eftersom det kostar att ställa sig på vissa parkeringar i centrum under söndagar och helgdagar.

Utflyktsmål i och omkring Helsingfors

Med hyrbil i Helsingfors kan du enkelt ta dig till den charmiga staden Porvoo på under en timme. Staden har en medeltida historia som reflekteras i de vindlande kullerstensgatorna och de små, mysiga innergårdarna. Här får du inte missa att besöka stadens populära katedral som spelat en viktig roll i Finlands historia. Promenera därefter ner till de ikoniska röda lagerhusen vid floden. Husen daterar tillbaka till 1700-talet och idag finns det små marknader och restauranger i byggnaderna. Missa därefter inte att avlägga ett besök på Klovharu, ön där mumintrollens skapare Tove Janson bodde om somrarna. Om du bestämmer dig för att hyra bil i Helsingfors kan du även ta dig till Fiskars, en vacker liten by som idag är hem till många konstnärer och hantverkare. Staden grundades på 1600-talet och blev snabbt känd för sina smedjor och utsökta hantverk. Idag vallfärdar besökare hit för antikmässan i juli, samt för att besöka de små butikerna med hantverk under resterande året. Strosa bland de små affärerna innan du tar dig till stadens museum där du kan se järnhantverk från 1949 och framåt.

Vilka försäkringar ska man ha?

Då det kommer till att hyra bil i Helsingfors och försäkringar finns det i regel alltid tilläggsförsäkringar som erbjuds hos biluthyrningsbolagen bortsett från de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna. Självriskeliminering är till exempel ett tillägg som täcker självrisken om bilen skulle skadas. I vissa fall erbjuder banker detta om man betalar med deras kort vid uthyrningstillfället, så det kan vara värt att kolla upp om detta gäller för dig innan du hyr.

Kan man använda sitt svenska körkort i Helsingfors, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du kan utan problem använda ditt svenska körkort i Helsingfors och det ställs inga krav på att du måste ha ett internationellt körkort.

Var i Helsingfors kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du hittar biluthyrning i Helsingfors Downtown, då många av de stora internationella biluthyrarna har sina kontor här. Flyger du däremot direkt till stadens internationella flygplats, Helsingfors-Vanda, HEL, kan du direkt ta dig till gången mellan terminal 1 och 2 där du finner biluthyrningskontor som Avis, Budget, Hertz, Sixt, Europcar och Enterprise. Om du vill lämna tillbaka din bil på ett annat ställe eller i en annan stad än där du hämtade upp den kan du passa på att filtrera efter detta när du söker efter din bil på momondo. Då får du upp alternativ för var detta är möjligt.


Erbjudanden på hyrbilar i Helsingfors, Nyland

Hitta rätt hyrbil för dig i Helsingfors

Liten cars

400 kr - 876 kr

Alla biltyper

600 kr - 1 892 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Helsingfors, Finland är 558 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Helsingfors, Finland är november. Då är priset 29% lägre än under resten året och ligger på bara 400 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 49 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Helsingfors. Genomsnittspriset för en hyrbil i Helsingfors kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Helsingfors som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Helsingfors, Finland är 928 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Helsingfors, Finland är oktober. Då är priset 47% lägre än under resten året och ligger på bara 501 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 15 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Helsingfors. Genomsnittspriset för en hyrbil i Helsingfors kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Helsingfors som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Helsingfors, Finland är 1 772 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Helsingfors, Finland är maj. Då är priset 52% lägre än under resten året och ligger på bara 867 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 39% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Helsingfors. Genomsnittspriset för en hyrbil i Helsingfors kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen stor car i Helsingfors som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Helsingfors, Finland är 1 333 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Helsingfors, Finland är september. Då är priset 44% lägre än under resten året och ligger på bara 755 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 19% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Helsingfors. Genomsnittspriset för en hyrbil i Helsingfors kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Helsingfors som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Helsingfors, Finland är 1 060 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Helsingfors, Finland är september. Då är priset 19% lägre än under resten året och ligger på bara 1 270 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 3 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Helsingfors. Genomsnittspriset för en hyrbil i Helsingfors kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Volkswagen up!
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

360 kr/dag

(12 dec - 16 dec)
Volkswagen up!
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

364 kr/dag

(12 dec - 16 dec)
Skoda Fabia
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

367 kr/dag

(12 dec - 16 dec)
Opel Corsa

Hyrbilsleverantörer i Helsingfors

Alla större biluthyrningsfirmor i Helsingfors, Nyland

Autounion Car Rental

3 platser

Europcar

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

8,0

Hertz

3 platser
Översikt

Renlighet

9,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

9,0

Dollar

2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

GREEN MOTION

4 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

9,0

Upphämtning/avlämning

9,0

Bäst

8,0

Enterprise Rent-A-Car

3 platser
Översikt

Renlighet

9,6

Comfort

9,4

Övergripande

8,5

Upphämtning/avlämning

8,7

Bäst

8,7

Sixt

7 platser
Översikt

Renlighet

9,0

Comfort

8,4

Övergripande

8,4

Upphämtning/avlämning

8,4

Bäst

7,4

Avis

4 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

8,0

Bra att veta om hyrbilar i Helsingfors

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Helsingfors.

Mest populära uthyrningsföretag

GREEN MOTION

Populära biltyper

Economy, Mini, SUV

Billigaste hyrbilen

409 kr

Mest populära modellen

Volkswagen Polo
Den mest populära biluthyrningsfirman i Helsingfors som hittats på momondo den här månaden är GREEN MOTION . Andra toppval för biluthyrningsföretag är Scandia Rent och Sixt
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Helsingfors under de senaste 72 timmarna: Economy, Mini, SUV.
Det lägsta priset för en hyrbil i Helsingfors är 409 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 537 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Helsingfors under de senaste 7 dagarna är av modellen Volkswagen Polo. Våra användare föredrar också Volkswagen Golf som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Helsingfors

Sevärdheter i närheten:

Helsingfors centralstation16,2 km

Sevärdheter i närheten:

Helsingfors centralstation155,9 km

Sevärdheter i närheten:

Helsingfors centralstation152,1 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Helsingfors

Nedan visas de mest populära hotellen i Helsingfors

Att köra med hyrbil i Helsingfors – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Helsingfors och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Helsingfors, Finland i januari?

För januari i Helsingfors, var genomsnittspriset för att hyra bil en weekend 461 kr - men vissa användare hittade erbjudanden så låga som 461 kr. För att hyra en bil en vecka var det lägsta priset 407 kr, med fler alternativ kring följande pris: 407 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Helsingfors, Finland?

Hyrbilar i Helsingfors från populära uthyrningsfirmor som Europcar, Hertz och Dollar kommer generellt att erbjuda gratis avbokning. momondo har ingen kontroll över företagens avbokningspolicyer i Helsingfors, men vi kan hjälpa dig hitta de billigaste erbjudandena för hyrbilar inför din nästa resa.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Helsingfors under januari månad?

Helsingfors får överlag en medeltemperatur på −6 °C och omkring 30 mm i nederbörd under januari månad. För att kunna vara så väl förberedd som möjligt inför din resa till Helsingfors gör du bäst i att hyra en stadsjeep. Detta gör att du säkert kan ta dig fram på de snöiga och isiga gatorna i Helsingfors. Att hyra en SUV i Helsingfors kommer i genomsnitt kosta dig 2 628 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Helsingfors, Finland?

Hastighetsgränsen i Helsingfors är 50 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Helsingfors är 90 km/t respektive 90 km/t. Om du hyr en bil i Helsingfors bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Volvo XC60 i Helsingfors?

Hur är vädret i Helsingfors, Finland i december?

Under december är medeltemperaturen i Helsingfors −3 °C och den förväntade nederbörden är 50 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Helsingfors.

Är vädret i Helsingfors representativt för resten av Nyland?

Klimatet i Nyland under december månad har vanligtvis en temperatur på −3 °C med en förväntad nederbörd på 50 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Helsingfors till omgivande områden kan ha nytta av denna information.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Helsingfors?

Priserna för bilar i Helsingfors uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Helsingfors?

Det finns 81 bolag tillgängliga för bilar i Helsingfors från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Helsingfors?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Helsingfors. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Helsingfors?

För att få hyra en bil i Helsingfors måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på din returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Helsingfors?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Helsingfors kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Helsingfors?

Genom att använda filter gör momondo det enklare att hitta en bra hyrbil i Helsingfors. Oavsett om det gäller pris, biltyp, bekvämligheter eller policys låter momondo dig förfina din sökning med olika filter så att du kan hitta det bästa erbjudandet för dig.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Helsingfors med gratis avbokning?

Ja, momondo har ett filter som endast visar hyrbilserbjudanden som erbjuder gratis avbokning. Det här filtret är tillgängligt för alla hyrbilssökningar på momondo, inklusive för bilar i Helsingfors.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Helsingfors på momondo?

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Helsingfors.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Helsingfors som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Det kan du absolut göra. momondo har ett dedikerat filter för förhöjd rengöring för alla biluthyrningsplatser, inklusive Helsingfors.

Kan jag söka efter hyrbilar i Helsingfors med obegränsat kilometertal på momondo?

Hyrbilar med obegränsat kilometertal är ett alternativ som momondo erbjuder för hyrbilar i Helsingfors.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Helsingfors

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.