Hyrbilar i Karlstad, Värmlands län

Vill du hyra en bil billigt i Karlstad, Värmlands län? Sök och jämför priser här!

Karlstad, Sverige
13 feb — 20 feb
Samma avlämingsplats
Karlstad, Sverige
mån 13/2
12:00
mån 20/2
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrfirmor på över 70 000 platser.

Viktig information om hyrbilar i Karlstad

När du kör med en hyrbil i Karlstad som du hyrt via momondo är det inte speciellt långt till Norge och därför går det relativt snabbt och smidigt att korsa gränsen. Tänk på att du kan behöva visa pass, körkort eller andra handlingar när du passerar en permanent gränskontroll eller blir stoppad av gränspolisen. Dock råder det som regel passfrihet inom Skandinavien. Trafikreglerna i Norge och Sverige kan så klart variera och därför är det viktigt att du är uppdaterad på vad som gäller. I Norge är det vanligt att vissa vägar har vägtullar så var beredd på att ha betalning till hands för detta. En del hyrbilsbolag kräver att du berättar om du tänkt köra in ett annat land.

För de som är ute efter hyrbilar i Karlstad via momondo finns det olika betalningsmöjligheter. Om du önskar att förboka online är det allra vanligast att använda betalkort, men många hyrbilsföretag föredrar att du betalar med kreditkort även över disk. En anledning till krav på betalkort vid förbokning är att de önskar debitera dig om du inte hämtar ut hyrbilen enligt avtalad tid. En del hyrbilsbolag ger avdrag vid tillbakalämnandet av bilen. Avdrag ges ofta om du inte avverkat ett visst antal mil och i vissa fall om du använt bilen mindre än överenskommen tid. Det kan variera från bolag till bolag hur pass flexibla de är med just detta. I vissa fall kan också en högre avgift behöva tas ut om du kört fler mil än avtalet tillåter eller om bilen skadats under färden. Det kan finnas hyrbilsföretag som tar emot kontanter och i vissa fall erbjuder Swish-betalning eller mot faktura, men det är inte så vanligt. I regel är det allra enklast om du väljer kortbetalning och du kan sedan ge dig ut på vägarna på snabbast och smidigast sätt. Kortbetalning är oftast till för bådas trygghet.

I Karlstad behöver du förhålla dig till svenska trafikregler när du hittat ett hyrbilserbjudande, men det kan självklart förekomma lokala regler och riktlinjer. Det är kommunen som bestämmer om parkeringarnas placering. Parkeringsvakter kan vara anställda av olika bolag för att bötfälla och kontrollera felparkeringar. Du som förare behöver ha bilbältet på och köra i nyktert tillstånd. Tänk också på att det kan förekomma fartkameror längs vägarna runt Karlstad, något som ofta går att kolla upp via din GPS. Vägskyltar brukar också uppmärksamma dig på fartkamerorna. Självklart bör du hålla hastighetsbegränsningen oavsett om det finns fartkameror eller inte. Det är viktigt att hålla avstånd till framförvarande fordon för att undvika seriekrock. I centrala Karlstad finns det en del gångfartsområden där du måste visa hänsyn till fotgängare.

När du vill hyra bil billigt i Karlstad är det viktigt att du som förare kan visa upp ett giltigt körkort som också fungerar som legitimation. Vissa hyrbilsbolag kräver att du ska ha haft körkort en längre tid eller inneha en viss ålder för att få hyra hos dem. Du är enligt lag tvungen att ha ditt körkort med dig under hela bilfärden. Alla nödvändiga dokument tillhandahålls av hyrbilsföretaget och där får du också skriva under på avtalet i fråga. Dokumenten kan du förvara i handskfacket så att du kan visa dem vid en eventuell poliskontroll. Det brukar stå på bilen att den tillhör ett hyrbilsföretag, men ofta vill polisen se ytterligare bevis på vem som äger fordonet. Det samma gäller för elbilsuthyrning. 


Erbjudanden på hyrbilar i Karlstad, Värmlands län

Hitta rätt hyrbil för dig i Karlstad

Bilar i Liten

526 kr - 909 kr

Alla biltyper

855 kr - 1 584 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Karlstad, Sverige är 698 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Karlstad, Sverige är januari. Då är priset 25% lägre än under resten året och ligger på bara 526 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 41 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Karlstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Karlstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Karlstad, Sverige är 898 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Karlstad, Sverige är februari. Då är priset 36% lägre än under resten året och ligger på bara 576 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 24 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Karlstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Karlstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Karlstad, Sverige är 1 337 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Karlstad, Sverige är februari. Då är priset 36% lägre än under resten året och ligger på bara 861 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 13% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Karlstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Karlstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Karlstad, Sverige är 980 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Karlstad, Sverige är oktober. Då är priset 34% lägre än under resten året och ligger på bara 651 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 17 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Karlstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Karlstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Karlstad, Sverige är 1 650 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Karlstad, Sverige är juni. Då är priset 22% lägre än under resten året och ligger på bara 1 290 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 30% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Karlstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Karlstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Karlstad, Sverige är 1 638 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Karlstad, Sverige är juni. Då är priset 44% lägre än under resten året och ligger på bara 924 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 29% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Karlstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Karlstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hyrbilsleverantörer i Karlstad

Alla större biluthyrningsfirmor i Karlstad, Värmlands län

Hertz

3 platser
Översikt

Renlighet

8,9

Comfort

8,9

Övergripande

8,9

Upphämtning/avlämning

8,9

Bäst

8,9

Budget

3 platser

Europcar

3 platser

keddy by Europcar

3 platser

Sunnycars

3 platser

MABI

2 platser

YourRent

2 platser

Avis

1 plats

Bra att veta om hyrbilar i Karlstad

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Karlstad.

Mest populära uthyrningsföretag

Hertz

Populära biltyper

Compact, Mini, Wagon

Billigaste hyrbilen

345 kr

Mest populära modellen

Class Compact Wagon
Den mest populära biluthyrningsfirman i Karlstad som hittats på momondo den här månaden är Hertz. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Sixt och Budget
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Karlstad under de senaste 72 timmarna: Compact, Mini, Wagon.
Det lägsta priset för en hyrbil i Karlstad är 345 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 538 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Karlstad under de senaste 7 dagarna är av modellen Class Compact Wagon. Våra användare föredrar också Class Standard SUV som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Karlstad

Nedan visas de mest populära hotellen i Karlstad

Att köra med hyrbil i Karlstad – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Karlstad och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vår data visar att du för biluthyrning under helger i mars i Karlstad kan förvänta dig att betala cirka 806 kr. Ett riktigt bra erbjudande kan ligga runt 343 kr, vilket är det lägsta priset vi hittat i Karlstad. För att hyra en bil en vecka var det lägsta priset 905 kr, med fler alternativ kring följande pris: 992 kr.

De billigaste hyrbilarna i Karlstad hittas generellt genom Hertz. När du bokar med Hertz kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 22,44/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Karlstad är 47,66/dag.

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Karlstad under mars månad. Med en genomsnittstemperatur på 4 °C och en nederbörd på omkring 30 mm i mars innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Karlstad kommer i genomsnitt kosta dig 652 kr per dag.

Hastighetsgränsen i Karlstad är 60 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Karlstad är 100 km/t respektive 120 km/t. Om du hyr en bil i Karlstad bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Under februari är medeltemperaturen i Karlstad −3 °C och den förväntade nederbörden är 30 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Karlstad.

Om du letar efter en hyrbil i Karlstad för en bilresa till närliggande områden under februari månad är det viktigt att veta att resten av Värmlands län vanligtvis har en temperatur på −3 °C och en nederbörd på omkring 30 mm.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Karlstad

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Karlstad

Hyrbilstyper som är extra populära i Karlstad

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Karlstad

Börja planera din resa till Karlstad


Varför använda momondo?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Karlstad om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

momondo hjälper dig hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Karlstad genom att möjliggöra filtrering av resultaten efter pris, kapacitet, funktioner, avlämning, upphämtningsplats och mycket mer.

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Karlstad som erbjuder gratis avbokning.

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Karlstad.

Förhöjda rengöringstjänster finns tillgängliga för alla biluthyrningsställen på momondo, inklusive för Karlstad.

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Karlstad på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.