Hitta billig biluthyrning i Gdańsk, Polen

Vill du hyra en bil billigt i Gdańsk, Polen? Sök och jämför priser här

Gdańsk, Polen
22 apr — 29 apr
Samma avlämingsplats
Gdańsk, Polen
tors 22/4
12:00
tors 29/4
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Gdańsk

Alla större biluthyrningsfirmor i Gdańsk, Polen
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.6

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.2

Betyg baserat på 6 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.4

Betyg baserat på 2 recensioner


Information om din resa till Gdańsk

Att hyra bil i Gdansk är förhållandevis billigt. En liten hyrbil med fria mil kostar från 150 SEK per dygn eller 400-500 SEK per vecka. För en större bil får man räkna med 1500 SEK per vecka. Om man planerar en långtidshyra kan det vara värt att överväga ett hyresavtal med kilometerkostnad, vilket gör dygnspriset lägre. Det finns mycket att se i Polen och med hyrbil är det lätt att ta sig runt till andra städer, mindre byar och nationalparker som annars kan vara svåra att nå med kollektivtrafik.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Gdansk?

Det är vanligt med en åldersgräns på 21 år för att hyra bil i Gdansk. Man ska ha haft körkort i minst ett år och ibland tar uthyrningsfirmorna en extra avgift om föraren är under 25 år, men olika firmor har olika regler.

Viktigt att veta om trafikregler i Gdansk

Liksom Sverige har Polen högertrafik och man ska ha halvljuset tänt hela dygnet. I tätort gäller hastighetsbegränsning på 50 km/h. På landsväg är tillåten hastighet 90-100 km/h och på motorväg 130 km/h. Promillegränsen är 0,2. Barn under 12 år ska sitta i baksätet och använda bilstol eller sittkudde. I Gdansk finns det spårvagnar och de får endast köras om på höger sida. Man betalar endast vägavgift på motorvägarna A2 och A4 mellan Katowice och Krakow, i övrigt är vägarna i Polen inte avgiftsbelagda.

Parkering

Hotell i Gdansk erbjuder ofta parkeringsmöjlighet för sina gäster. Tänk på att det är förbjudet att både köra och parkera i gamla stan i Gdansk utan särskilt tillstånd. Utanför gamla stan finns det gatuparkering som kostar cirka 3 PLN (7,50 SEK) för den första timmen. Var uppmärksam på lokal skyltning som kan visa tidsbegränsningar. Det finns också flera olika bevakade parkeringsplatser som kostar runt 40 PLN (100 SEK) per dygn.

Utflyktsmål i och omkring Gdansk

Det är enkelt att göra utflykter med bil längs Östersjökusten och både Sopot och Gdynia är trevliga kuststäder att besöka som i det närmaste är hopbyggda med Gdansk. Även Leba lite längre västerut på kusten och nationalparken Slowinski med sina enorma sanddyner är trevliga att besöka. En annan spännande utflykt är det stora slottet i Malbork. Den ryska enklaven Kaliningrad ligger två timmar från Gdansk, men tänk på att det krävs speciella visum för att besöka Ryssland och att det kan gälla speciella regler för att ta hyrbilen till ett annat land. Det tar ungefär tre och en halv timme att köra till huvudstaden Warszawa. Ett bra tips är att boka en GPS för att inte riskera att köra vilse.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Gdansk ingår det oftast en vagnskadeförsäkring samt en stöldförsäkring. Självrisken för dessa försäkringar ligger på cirka 2000 PLN (5000 SEK), men tänk på att noga undersöka vad försäkringen täcker. Till exempel ingår inte skador på däck eller borttappad bilnyckel i vissa försäkringar. Ibland kan det vara värt att köpa till självriskeliminering och en utökad försäkring/helförsäkring som täcker fler skador på bilen, stölder och annat. Man får räkna med att hyrpriset kan dubblas om man väljer en utökad försäkring, men givetvis reduceras kostnaderna vid eventuella skador markant. Tilläggsförsäkringar säljs till exempel av uthyrningsfirman men kom ihåg att många svenska banker erbjuder en självriskeliminering om du betalar hyran med ditt bank- eller kreditkort. Kontrollera alltid noga vad som ingår och hur stora eventuella kostnader kan bli om olyckan är framme innan du bokar hyrbil i Gdansk.

Kan man använda sitt svenska körkort i Gdansk, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att köra med svenskt körkort när man ska hyra bil i Gdansk, internationellt körkort behövs inte.

Var i Gdansk kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna din hyrbil i Gdansk på flera ställen i centrum, enklast i närheten av tågstationen. Ett alternativ är Gdansks flygplats, vilket är bekvämt om du anländer med flyg. En gratis minibuss tar dig till uthyrningsfirmans kontor. (Information kontrollerad: 29/04/2019).


Avstånd till populära hotell från Gdańsk, Polen

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Gdańsk-Lech Wałęsa flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Gdańsk

132 användare har letat efter hyrbilar i Gdańsk med momondo i april.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Gdańsk för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Alamo, Enterprise och National är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Gdańsk. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Gdańsk har lägst priser för hyrbilar?

SURPRICE CAR RENTAL Har generellt de billigaste dagspriserna i Gdańsk på alla deras uthyrningskontor. Generellt kan du räkna med att få betala 138 kr per dag, men våra användare har hittat priser så låga som 60 kr per dag för deras hyrbilar i Gdańsk.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Gdańsk, Polen?

När du hyr en bil i Gdańsk kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Gdańsk. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Gdańsk under maj månad?

Med en genomsnittstemperatur på 14 °C och en nederbörd kring 60 mm i maj gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Gdańsk. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under maj månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Gdańsk. Att hyra en Standard i Gdańsk kommer i genomsnitt kosta dig 256 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har SURPRICE CAR RENTAL i Gdańsk?

Gdańsk, Polen har 10 uthyrningskontor från SURPRICE CAR RENTAL med ett genomsnittligt dagspris på 138 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Gdańsk, Polen?

Hastighetsgränsen i Gdańsk är 50 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Gdańsk är 100 km/t respektive 140 km/t. Om du hyr en bil i Gdańsk bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Hur är vädret i Gdańsk, Polen i april?

I april får Gdańsk vanligtvis en nederbörd på 30 mm och har en medeltemperatur på 5 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Gdańsk då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i april?

Vädret i Gdańsk under april kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Gdańsk. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Gdańsk tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Volkswagen Polo, Ford Focus och Opel Corsa.

Är vädret i Gdańsk representativt för resten av Pomorze?

Klimatet i Pomorze under april månad har vanligtvis en temperatur på 6 °C med en förväntad nederbörd på 33,5 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Gdańsk till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyrbilar på flygplatser i Gdańsk

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Gdańsk

Planera din resa till Gdańsk