Hitta billig biluthyrning i Gdańsk

Vill du hyra en bil billigt i Gdańsk? Sök och jämför priser här

Gdańsk, Polen29 okt — 5 nov
Samma avlämingsplats
Gdańsk, Polen
tor 10/29
tor 11/5

När är det billigast att hyra en bil i Gdańsk?

Alla

57 kr - 498 kr

Ekonomi

60 kr - 149 kr

I mars månad är det billigast att hyra en bil i Gdańsk. Priset ligger då 53% lägre än under resten av året, på bara 60 kr per dag. Den dyraste månaden är juni. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i mars. Priset för en hyrbil i Gdańsk kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Gdańsk

Alla större biluthyrningsfirmor i Gdańsk
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.6

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.6

Betyg baserat på 5 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.4

Betyg baserat på 2 recensioner


Information om din resa till Gdańsk

Att hyra bil i Gdansk är förhållandevis billigt. En liten hyrbil med fria mil kostar från 150 SEK per dygn eller 400-500 SEK per vecka. För en större bil får man räkna med 1500 SEK per vecka. Om man planerar en långtidshyra kan det vara värt att överväga ett hyresavtal med kilometerkostnad, vilket gör dygnspriset lägre. Det finns mycket att se i Polen och med hyrbil är det lätt att ta sig runt till andra städer, mindre byar och nationalparker som annars kan vara svåra att nå med kollektivtrafik.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Gdansk?

Det är vanligt med en åldersgräns på 21 år för att hyra bil i Gdansk. Man ska ha haft körkort i minst ett år och ibland tar uthyrningsfirmorna en extra avgift om föraren är under 25 år, men olika firmor har olika regler.

Viktigt att veta om trafikregler i Gdansk

Liksom Sverige har Polen högertrafik och man ska ha halvljuset tänt hela dygnet. I tätort gäller hastighetsbegränsning på 50 km/h. På landsväg är tillåten hastighet 90-100 km/h och på motorväg 130 km/h. Promillegränsen är 0,2. Barn under 12 år ska sitta i baksätet och använda bilstol eller sittkudde. I Gdansk finns det spårvagnar och de får endast köras om på höger sida. Man betalar endast vägavgift på motorvägarna A2 och A4 mellan Katowice och Krakow, i övrigt är vägarna i Polen inte avgiftsbelagda.

Parkering

Hotell i Gdansk erbjuder ofta parkeringsmöjlighet för sina gäster. Tänk på att det är förbjudet att både köra och parkera i gamla stan i Gdansk utan särskilt tillstånd. Utanför gamla stan finns det gatuparkering som kostar cirka 3 PLN (7,50 SEK) för den första timmen. Var uppmärksam på lokal skyltning som kan visa tidsbegränsningar. Det finns också flera olika bevakade parkeringsplatser som kostar runt 40 PLN (100 SEK) per dygn.

Utflyktsmål i och omkring Gdansk

Det är enkelt att göra utflykter med bil längs Östersjökusten och både Sopot och Gdynia är trevliga kuststäder att besöka som i det närmaste är hopbyggda med Gdansk. Även Leba lite längre västerut på kusten och nationalparken Slowinski med sina enorma sanddyner är trevliga att besöka. En annan spännande utflykt är det stora slottet i Malbork. Den ryska enklaven Kaliningrad ligger två timmar från Gdansk, men tänk på att det krävs speciella visum för att besöka Ryssland och att det kan gälla speciella regler för att ta hyrbilen till ett annat land. Det tar ungefär tre och en halv timme att köra till huvudstaden Warszawa. Ett bra tips är att boka en GPS för att inte riskera att köra vilse.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Gdansk ingår det oftast en vagnskadeförsäkring samt en stöldförsäkring. Självrisken för dessa försäkringar ligger på cirka 2000 PLN (5000 SEK), men tänk på att noga undersöka vad försäkringen täcker. Till exempel ingår inte skador på däck eller borttappad bilnyckel i vissa försäkringar. Ibland kan det vara värt att köpa till självriskeliminering och en utökad försäkring/helförsäkring som täcker fler skador på bilen, stölder och annat. Man får räkna med att hyrpriset kan dubblas om man väljer en utökad försäkring, men givetvis reduceras kostnaderna vid eventuella skador markant. Tilläggsförsäkringar säljs till exempel av uthyrningsfirman men kom ihåg att många svenska banker erbjuder en självriskeliminering om du betalar hyran med ditt bank- eller kreditkort. Kontrollera alltid noga vad som ingår och hur stora eventuella kostnader kan bli om olyckan är framme innan du bokar hyrbil i Gdansk.

Kan man använda sitt svenska körkort i Gdansk, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att köra med svenskt körkort när man ska hyra bil i Gdansk, internationellt körkort behövs inte.

Var i Gdansk kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna din hyrbil i Gdansk på flera ställen i centrum, enklast i närheten av tågstationen. Ett alternativ är Gdansks flygplats, vilket är bekvämt om du anländer med flyg. En gratis minibuss tar dig till uthyrningsfirmans kontor. (Information kontrollerad: 29/04/2019).


Avstånd till populära hotell från Gdańsk

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Gdańsk-Lech Wałęsa flygplatss biluthyrningsdisk

Hilton Gdansk

Targ Rybny 1

12,6 km från flygplats

Hotel Mercure Gdansk Stare Miasto

Ul. Jana Heweliusza 22

12,1 km från flygplats

IBB Hotel Dlugi Targ

Dlugi Targ 14-16

12,5 km från flygplats

Hilton Gdansk

Targ Rybny 1

12,6 km från flygplats

Hotel Mercure Gdansk Stare Miasto

Ul. Jana Heweliusza 22

12,1 km från flygplats

IBB Hotel Dlugi Targ

Dlugi Targ 14-16

12,5 km från flygplats

Dwór Oliwski City Hotel & Spa

Bytowska 4

5,4 km från flygplats

Scandic Gdansk

Podwale Grodzkie 9

11,8 km från flygplats

Puro Gdansk Stare Miasto

ul. Stagiewna 26

12,8 km från flygplats

Radisson Blu Hotel, Gdansk

ul. Dlugi Targ 19

12,5 km från flygplats

Holiday Inn Gdansk - City Centre

Corner of Pozarnicza & Chmielna St.

12,7 km från flygplats

Hotel Arkon Park Business & Sport

Ul. Slaska 10

7,7 km från flygplats

Qubus Hotel Gdansk

ul. Chmielna 47/52

12,7 km från flygplats

Hampton by Hilton Gdansk Airport

220 Juliusza Slowackiego Street

0,6 km från flygplats

Radisson Hotel & Suites Gdansk

Chmielna 10-25

12,7 km från flygplats

Hotel Almond Business & Spa

Ul. Torunska 12

12,4 km från flygplats

Hotel Sadova

Ul. Lakowa 60

13,3 km från flygplats

Novotel Gdansk Marina

Ul. Jelitkowska 20

9,6 km från flygplats

Golden Tulip Gdansk Residence

Piastowska 160

9,9 km från flygplats

ibis Gdansk Stare Miasto

Heweliusza 24

12,1 km från flygplats

Novotel Gdansk Centrum

Ul. Pszenna 1

12,8 km från flygplats


Biluthyrning i Gdańsk

132 användare har letat efter hyrbilar i Gdańsk med momondo i oktober.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Gdańsk för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Alamo, Enterprise och National är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Gdańsk. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Gdańsk i november?

För att hyra en bil i Gdańsk för en weekend i november, hittade vi så låga priser som 84 kr med genomsnittspriset 84 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 104 kr till 138 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Gdańsk har lägst priser för hyrbilar?

SURPRICE CAR RENTAL Har generellt de billigaste dagspriserna i Gdańsk på alla deras uthyrningskontor. Generellt kan du räkna med att få betala 142 kr per dag, men våra användare har hittat priser så låga som 62 kr per dag för deras hyrbilar i Gdańsk.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Gdańsk?

När du hyr en bil i Gdańsk kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Gdańsk. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Gdańsk under november månad?

Baserat på vädret i Gdańsk i november månad bör du hyra en stadsjeep. Generellt får Gdańsk i november en nederbörd på 50 mm, med en medeltemperatur på 0 °C. Även om vädret skiftar från år till år är det säkrast att hyra en stadsjeep eftersom den kan hjälpa dig köra på snöiga och isiga underlag tack vare dess fyrhjulsdrift. Att hyra en SUV i Gdańsk kommer i genomsnitt kosta dig 527 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har SURPRICE CAR RENTAL i Gdańsk?

Gdańsk har 10 uthyrningskontor från SURPRICE CAR RENTAL med ett genomsnittligt dagspris på 142 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Gdańsk?

Hastighetsgränsen i Gdańsk är 50 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Gdańsk är 100 km/t respektive 140 km/t. Om du hyr en bil i Gdańsk bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.


Planera din resa till Gdańsk

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Gdańsk

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Gdańsk
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Gdańsk

  Hitta hotell i Gdańsk
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Gdańsk