Hitta billig biluthyrning i Kiruna, Sverige

Vill du hyra en bil billigt i Kiruna, Sverige? Sök och jämför priser här

Kiruna, Sverige
21 apr — 28 apr
Samma avlämingsplats
Kiruna, Sverige
ons 21/4
12:00
ons 28/4
12:00

Erbjudanden på hyrbilar i Kiruna, Sverige

Hitta den rätta hyrbilen

Små bilar kategoriseras vanligtvis som ekonomiska bilar, kompakta bilar och bilar något mindre än genomsnittet. Du kan förvänta dig att få betala 755 kr per dag för att hyra en liten bil i Kiruna. Nedan är de bästa priserna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
522 kr/dag
12 maj - 19 maj
Kiruna
Flygfaltsvagen 11
Chevrolet Sonic Sedan
522 kr/dag
12 maj - 19 maj
Visa erbjudande
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
522 kr/dag
12 maj - 19 maj
Kiruna
Flygfaltsvagen 11
Kia Rio Hatchback
522 kr/dag
12 maj - 19 maj
Visa erbjudande
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
537 kr/dag
12 maj - 19 maj
Kiruna
Kiruna Flygplats
Kia Rio Hatchback
537 kr/dag
12 maj - 19 maj
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
545 kr/dag
12 maj - 19 maj
Kiruna
Kiruna Airport
Chevrolet Sonic Sedan
545 kr/dag
12 maj - 19 maj
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
548 kr/dag
29 apr - 2 maj
Kiruna
Bergmastareg11
Chevrolet Sonic Sedan
548 kr/dag
29 apr - 2 maj
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
558 kr/dag
12 maj - 19 maj
Kiruna
Kiruna Flygplats
Chevrolet Sonic Sedan
558 kr/dag
12 maj - 19 maj
Visa erbjudande

När är det billigast att hyra en bil i Kiruna?

Alla

421 kr - 1 150 kr

I mars månad är det billigast att hyra en bil i Kiruna, Sverige. Priset ligger då 26% lägre än under resten av året, på bara 421 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Priset för en hyrbil i Kiruna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Kiruna

Alla större biluthyrningsfirmor i Kiruna, Sverige
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.1

Betyg baserat på 6 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.2

Betyg baserat på 1 recensioner


Information om din resa till Kiruna

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Kiruna?

För att hyra bil i Kiruna behöver du ha fyllt 18 år, då detta är åldersgränsen både för att hyra bil och för att ha körkort i Sverige. Biluthyrningar har dock ofta en extra avgift för unga förare under 24 års ålder. För att hitta en billig hyrbil bör du därför vara över 24 år. När du söker efter billiga hyrbilar hos momondo ska du därför tänka på att priserna som listas avser förare som är över 24 år. Via momondo kan du jämföra priser för olika hyrbilar och biluthyrningar för att hyra en bil billigt. Du kan hitta hyrbilar med billig kilometerkostnad, långtidshyra och hyrbil med fria mil.

Viktigt att veta om trafikregler i Kiruna

För att hyra bil i Kiruna behöver du ha koll på trafikregler och trafikföreskrifter. Samma regler gäller i trafiken som i resten av Sverige, men det finns även lokala trafikföreskrifter som du behöver känna till. Dessa hittar du hos transportstyrelsen. Lokala regler gäller bland annat var det är tillåtet att köra och parkera i Kiruna.

Parkering

I Kiruna gäller datumparkering, vilket innebär att när du ställer bilen på gatan under nattetid ska du parkera på den sida av gatan som har jämna nummer under jämna datum och vice versa. Kiruna har många parkeringsplatser både på gatuparkering och i parkeringshus. Om du är besökare i staden kan du hämta upp en gratis P-skiva hos turistinformationen i centrum. Med P-skivan kan du parkera gratis på Kiruna kommuns allmänna parkeringsplatser. Via kommunens hemsida hittar du information om var du kan parkera hyrbilen. Inne i Kirunas centrum gäller parkeringsförbud, så ställ bilen utanför centrum och promenera. Kirunas centrum är relativt litet så det går bra att promenera.

Utflyktsmål i och omkring Kiruna

Med en hyrbil under din vistelse i Kiruna är det enkelt att ta sig till sevärdheter och destinationer runt om staden. En populär utflykt är till Abisko nationalpark där Skandinaviens största fjällsjö ligger, Torneträsk. I Abisko börjar vandringsleden Kungsleden och du hittar också fjället Njulla där Aurora Sky Station ligger, stationen för att se det kända norrskenet. Utanför Kiruna hittar du även ishotellet som är öppet året om. Under vinterhalvåret byggs ett hotell upp av is från Torneälven, designad av konstnärer från hela världen. Under sommaren erbjuder hotellet aktiviteter som vandringar och workshoppar där du kan lära dig om samehantverk.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Kiruna behöver du inte någon särskild försäkring för att tillåtas boka hyrbilen. Det rekommenderas dock att du har någon typ av försäkring då du annars kan råka på höga kostnader om något skulle hända med bilen. De flesta biluthyrare har erbjudanden gällande försäkringar som du kan lägga till när du bokar hyrbilen. Dessa är bland annat självriskeliminering, självriskreducering eller stöldreducering. Tänk dock på att många kortföretag och banker erbjuder gratis försäkringar i och med att du betalar med deras kort, så kontrollera detta först innan du köper till en extra försäkring.

Kan man använda sitt svenska körkort i Kiruna, eller ska man ha ett internationellt körkort?

När du kör eller hyr bil i Kiruna räcker det med att du har ett svenskt körkort eller ett körkort som är utfärdat inom EES-länderna. Om ditt körkort är utfärdat på något annat språk än franska, tyska eller engelska behöver du dock ett internationellt körkort.

Var i Kiruna kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Via momondo kan du söka efter hyrbilar baserat på deras upphämtnings- och avlämningsplatser. I Kiruna kan du hämta upp och lämna bilen på Kirunas flygplats. Om du ska bila till någon annan stad och inte flyga ut från Kiruna kan du använda sökfunktionen Annan avlämningsplats. Där kan du välja andra orter för avlämningen av bilen. I din sökning får du upp hyrbilsalternativ som passar för de geografiska platser du angett. När du söker efter hyrbil hos momondo kan du även filtrera sökningen efter bilens storlek, modell och pris.


Avstånd till populära hotell från Kiruna, Sverige

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Kiruna flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Kiruna

313 personer har letat efter hyrbilar i Kiruna i april.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Kiruna för att motverka spridningen av COVID-19?

Avis, Sixt och Europcar är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Kiruna till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Kiruna. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Kiruna, Sverige i maj?

För att hyra en bil i Kiruna för en weekend i maj, hittade vi så låga priser som 430 kr med genomsnittspriset 463 kr. För att hyra en bil en vecka var det lägsta priset 456 kr, med fler alternativ kring följande pris: 507 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Kiruna har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har Avis de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 660 kr per dag för hyrbilar i Kiruna. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 2 uthyrningskontor i Kiruna är 317 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Kiruna, Sverige?

Varje biluthyrningsföretag i Kiruna har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Kiruna är Avis, Sixt och Europcar, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Kiruna under maj månad?

Med en genomsnittstemperatur på 8 °C och en nederbörd kring 50 mm i maj gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Kiruna. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under maj månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Kiruna. Att hyra en Standard i Kiruna kommer i genomsnitt kosta dig 608 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Budget i Kiruna?

Kiruna, Sverige har 3 uthyrningskontor från Budget med ett genomsnittligt dagspris på 378 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Kiruna, Sverige?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 60 km/t i Kiruna när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Kiruna är 100 km/t respektive 120 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Kiruna du befinner dig.

Hur är vädret i Kiruna, Sverige i april?

Den som letar efter en hyrbil i Kiruna under månaden april kan förvänta sig att temperaturen ligger runt −3 °C och en nederbörd på cirka 20 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i april?

april i Kiruna är typiskt kallare med temperaturer under nollan och en större chans till is och snö. Det bästa alternativet kan därför vara att hyra en SUV med fyrhjulsdrift för din resa till Kiruna.

Är vädret i Kiruna representativt för resten av Norrbottens län?

Den som vill hyra en bil i Kiruna för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Norrbottens län under april månad vanligtvis ligger runt −1 °C med en nederbörd på omkring 20 mm.


Hyra bil i andra städer i Sverige

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige

Hyrbilar på flygplatser i Kiruna

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Kiruna

Planera din resa till Kiruna