Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Kiruna, Norrbottens län

Vill du hyra en bil billigt i Kiruna, Norrbottens län? Sök och jämför priser här!

Kiruna, Sverige
26 mar — 2 apr
Kiruna, Sverige
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Kiruna

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Kiruna

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Kiruna?

De billigaste hyrbilarna i Kiruna hittas generellt genom Hertz. När du bokar med Hertz kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 406 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Kiruna är 665 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Kiruna?

För ett genomsnittspris på 619 kr/dag (och så lite som 406 kr/dag), är hyrbilar av modellen Toyota Yaris i Kiruna de mest populära bilarna bland våra användare. Att hyra modellen Kia Cee'd SW i Kiruna för 585 kr/dag i genomsnitt (501 kr/dag med ett billigt erbjudande) är ett annat populärt val.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Kiruna, Norrbottens län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Kiruna, Norrbottens län
Ekonomi500 kr per dag
Kompakt463 kr per dag
Mini848 kr per dag
Kompakt kombi499 kr per dag
Standard-SUV571 kr per dag
Mellanstor kombi1 066 kr per dag
Kombi premium1 132 kr per dag
Medelstor SUV1 172 kr per dag
Standard kombi1 175 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Kiruna

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Kiruna?

För att hyra bil i Kiruna behöver du ha fyllt 18 år, då detta är åldersgränsen både för att hyra bil och för att ha körkort i Sverige. Biluthyrningar har dock ofta en extra avgift för unga förare under 24 års ålder. För att hitta en billig hyrbil bör du därför vara över 24 år. När du söker efter billiga hyrbilar hos momondo ska du därför tänka på att priserna som listas avser förare som är över 24 år. Via momondo kan du jämföra priser för olika hyrbilar och biluthyrningar för att hyra en bil billigt. Du kan hitta hyrbilar med billig kilometerkostnad, långtidshyra och hyrbil med fria mil.

Viktigt att veta om trafikregler i Kiruna

För att hyra bil i Kiruna behöver du ha koll på trafikregler och trafikföreskrifter. Samma regler gäller i trafiken som i resten av Sverige, men det finns även lokala trafikföreskrifter som du behöver känna till. Dessa hittar du hos transportstyrelsen. Lokala regler gäller bland annat var det är tillåtet att köra och parkera i Kiruna.

Parkering

I Kiruna gäller datumparkering, vilket innebär att när du ställer bilen på gatan under nattetid ska du parkera på den sida av gatan som har jämna nummer under jämna datum och vice versa. Kiruna har många parkeringsplatser både på gatuparkering och i parkeringshus. Om du är besökare i staden kan du hämta upp en gratis P-skiva hos turistinformationen i centrum. Med P-skivan kan du parkera gratis på Kiruna kommuns allmänna parkeringsplatser. Via kommunens hemsida hittar du information om var du kan parkera hyrbilen. Inne i Kirunas centrum gäller parkeringsförbud, så ställ bilen utanför centrum och promenera. Kirunas centrum är relativt litet så det går bra att promenera.

Utflyktsmål i och omkring Kiruna

Med en hyrbil under din vistelse i Kiruna är det enkelt att ta sig till sevärdheter och destinationer runt om staden. En populär utflykt är till Abisko nationalpark där Skandinaviens största fjällsjö ligger, Torneträsk. I Abisko börjar vandringsleden Kungsleden och du hittar också fjället Njulla där Aurora Sky Station ligger, stationen för att se det kända norrskenet. Utanför Kiruna hittar du även ishotellet som är öppet året om. Under vinterhalvåret byggs ett hotell upp av is från Torneälven, designad av konstnärer från hela världen. Under sommaren erbjuder hotellet aktiviteter som vandringar och workshoppar där du kan lära dig om samehantverk.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Kiruna behöver du inte någon särskild försäkring för att tillåtas boka hyrbilen. Det rekommenderas dock att du har någon typ av försäkring då du annars kan råka på höga kostnader om något skulle hända med bilen. De flesta biluthyrare har erbjudanden gällande försäkringar som du kan lägga till när du bokar hyrbilen. Dessa är bland annat självriskeliminering, självriskreducering eller stöldreducering. Tänk dock på att många kortföretag och banker erbjuder gratis försäkringar i och med att du betalar med deras kort, så kontrollera detta först innan du köper till en extra försäkring.

Kan man använda sitt svenska körkort i Kiruna, eller ska man ha ett internationellt körkort?

När du kör eller hyr bil i Kiruna räcker det med att du har ett svenskt körkort eller ett körkort som är utfärdat inom EES-länderna. Om ditt körkort är utfärdat på något annat språk än franska, tyska eller engelska behöver du dock ett internationellt körkort.

Var i Kiruna kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Via momondo kan du söka efter hyrbilar baserat på deras upphämtnings- och avlämningsplatser. I Kiruna kan du hämta upp och lämna bilen på Kirunas flygplats. Om du ska bila till någon annan stad och inte flyga ut från Kiruna kan du använda sökfunktionen ”Annan avlämningsplats”. Där kan du välja andra orter för avlämningen av bilen. I din sökning får du upp hyrbilsalternativ som passar för de geografiska platser du angett. När du söker efter hyrbil hos momondo kan du även filtrera sökningen efter bilens storlek, modell och pris.


Erbjudanden på hyrbilar i Kiruna, Norrbottens län

Hitta rätt hyrbil för dig i Kiruna

Liten bilar

587 kr - 969 kr

Alla biltyper

741 kr - 1 281 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Kiruna, Sverige är 787 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Kiruna, Sverige är november. Då är priset 26% lägre än under resten året och ligger på bara 587 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 21 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Kiruna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kiruna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Kiruna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Kiruna, Sverige är 914 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Kiruna, Sverige är oktober. Då är priset 40% lägre än under resten året och ligger på bara 554 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 8 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Kiruna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kiruna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Kiruna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Kiruna, Sverige är 1 388 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Kiruna, Sverige är november. Då är priset 31% lägre än under resten året och ligger på bara 964 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 30% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Kiruna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kiruna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Kiruna, Sverige är 834 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Kiruna, Sverige är augusti. Då är priset 10% lägre än under resten året och ligger på bara 757 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 16 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Kiruna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kiruna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Kiruna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Kiruna, Sverige är 1 603 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Kiruna, Sverige är augusti. Då är priset 16% lägre än under resten året och ligger på bara 1 352 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 39% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Kiruna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kiruna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Kiruna, Sverige är 1 276 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Kiruna, Sverige är december. Då är priset 43% lägre än under resten året och ligger på bara 735 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 23% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Kiruna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kiruna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen lyxigt bil i Kiruna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

463 kr/dag

(24 mar - 19 jun)
Volkswagen Golf
Kia Cee'd SW
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

499 kr/dag

(5 apr - 7 apr)
Kia Cee'd SW
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

499 kr/dag

(24 mar - 19 jun)
Renault Captur

Hyrbilsleverantörer i Kiruna

Alla större biluthyrningsfirmor i Kiruna, Norrbottens län

Europcar

3 platser
Översikt

Renlighet

9,6

Comfort

9,3

Övergripande

9,3

Upphämtning/avlämning

9,6

Bäst

8,6

Hertz

4 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

8,0

Budget

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Bäst

4,0

Avis

3 platser
Översikt

Renlighet

8,6

Comfort

8,6

Övergripande

5,9

Upphämtning/avlämning

4,6

Bäst

6,6

Sixt

2,0
Dåligt
1 omdöme3 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Bäst

2,0

keddy by Europcar

3 platser

Sunnycars

2 platser

Shouqi

1 plats

Bra att veta om hyrbilar i Kiruna

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Kiruna.

Mest populära uthyrningsföretag

Hertz

Populära biltyper

Economy, Standard, Compact

Billigaste hyrbilen

619 kr

Mest populära modellen

Class Standard Crossover
Den mest populära biluthyrningsfirman i Kiruna som hittats på momondo den här månaden är Hertz. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Europcar och Sixt
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Kiruna under de senaste 72 timmarna: Economy, Standard, Compact.
Det lägsta priset för en hyrbil i Kiruna är 619 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 825 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Kiruna under de senaste 7 dagarna är av modellen Class Standard Crossover. Våra användare föredrar också Class Compact Car som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Kiruna

Nedan visas de mest populära hotellen i Kiruna
Scandic Kiruna

Scandic Kiruna

Stadshustorget 11, Kiruna, Norrbottens Lan, Sweden

3,4 km från stadskärnan

Camp Ripan

Camp Ripan

Campingvägen 5, Kiruna, Norrbottens Lan, Sweden

0,8 km från stadskärnan

Malmfältens Logi & Konferens

Malmfältens Logi & Konferens

Campingvägen 3, Kiruna, Norrbottens Lan, Sweden

0,8 km från stadskärnan

Best Western Hotel Arctic Eden

Best Western Hotel Arctic Eden

Foraregatan 18, Kiruna, Norrbottens Lan, Sweden

0,5 km från stadskärnan

Aurora Cabin

Aurora Cabin

Kiruna, Norrbottens län, Sverige

1,2 km från stadskärnan

Hotel Bishops Arms

Hotel Bishops Arms

Foereningsgatan 6, Kiruna, Norrbottens Lan, Sweden

0,2 km från stadskärnan

Aurora River Camp Glass igloos & cabins

Aurora River Camp Glass igloos & cabins

Kiruna, Norrbottens län, Sverige

15,3 km från stadskärnan

Kiruna City Room

Kiruna City Room

20 Bromsgatan, Kiruna, Norrbottens Lan, Sweden

1,4 km från stadskärnan

Arctic Gourmet Cabin

Arctic Gourmet Cabin

Kiruna, Norrbottens län, Sverige

14,0 km från stadskärnan

Private Chalet with Sauna

Private Chalet with Sauna

Kiruna, Norrbottens län, Sverige

1,0 km från stadskärnan

Ofelas Islandshastar & Guideservice

Ofelas Islandshastar & Guideservice

Puoltsa 1057, Kiruna, Norrbottens Lan, Sweden

16,4 km från stadskärnan

Hotel E-10

Hotel E-10

Lastvägen 9, Kiruna, Norrbottens Lan, Sweden

1,7 km från stadskärnan

Husky Lodge Hostel

Husky Lodge Hostel

Djurgården 446, Kiruna, Norrbottens Lan, Sweden

3,2 km från stadskärnan

Ribo Apartment Aurora

Ribo Apartment Aurora

Kiruna, Norrbottens län, Sverige

1,2 km från stadskärnan

Ribo Apartment Arctic - Hostel

Ribo Apartment Arctic - Hostel

17 Myrvägen, Kiruna, Norrbottens Lan, Sweden

1,4 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Kiruna – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Kiruna och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Kiruna, Sverige i april?

För att hyra en bil i Kiruna för en weekend i april, hittade vi så låga priser som 498 kr med genomsnittspriset 545 kr. För att hyra en bil en vecka var det lägsta priset 590 kr, med fler alternativ kring följande pris: 833 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Kiruna, Sverige?

Varje biluthyrningsföretag i Kiruna har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Kiruna är Europcar, Hertz och Budget, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Kiruna under april månad?

Med en genomsnittstemperatur på 2 °C och en nederbörd kring 30 mm i april gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Kiruna. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under april månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Kiruna. Att hyra en Standard i Kiruna kommer i genomsnitt kosta dig 765 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Kiruna, Sverige?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 60 km/t i Kiruna när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Kiruna är 100 km/t respektive 120 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Kiruna du befinner dig.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Skoda Kamiq i Kiruna?

Hur är vädret i Kiruna, Sverige i mars?

Den som letar efter en hyrbil i Kiruna under månaden mars kan förvänta sig att temperaturen ligger runt −6 °C och en nederbörd på cirka 10 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Är vädret i Kiruna representativt för resten av Norrbottens län?

Den som vill hyra en bil i Kiruna för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Norrbottens län under mars månad vanligtvis ligger runt −5 °C med en nederbörd på omkring 20 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Kiruna?

Priserna för bilar i Kiruna uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Kiruna?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Kiruna är 23 från och med mars. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Kiruna?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Kiruna. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Kiruna?

Vid biluthyrning i Kiruna måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Ett internationellt körtillstånd krävs om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet och kan vara nödvändigt för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på hemresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda uthyrningsföretaget som du gör din bokning med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Kiruna?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Kiruna om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Kiruna?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Kiruna. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Kiruna med gratis avbokning?

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Kiruna som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Kiruna på momondo?

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Kiruna.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Kiruna som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Kiruna på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Kiruna med obegränsat kilometertal på momondo?

Hyrbilar med obegränsat kilometertal är ett alternativ som momondo erbjuder för hyrbilar i Kiruna.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Kiruna

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners