Hyrbilar i Salzburg, Land Salzburg

Vill du hyra en bil billigt i Salzburg, Land Salzburg? Sök och jämför priser här!

Salzburg, Österrike
15 Dec — 22 Dec
Salzburg, Österrike
Fri 15/12
12:00
Fri 22/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Salzburg

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Salzburg

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Salzburg?

De billigaste hyrbilarna i Salzburg hittas generellt genom MEGADRIVE . När du bokar med MEGADRIVE kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 309 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Salzburg är 653 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Salzburg?

MEGADRIVE har flest uthyrningskontor i Salzburg med 3 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Salzburg?

För ett genomsnittspris på 1 324 kr/dag (och så lite som 650 kr/dag), är hyrbilar av modellen Volkswagen Golf i Salzburg de mest populära bilarna bland våra användare. Att hyra modellen Volkswagen Polo i Salzburg för 609 kr/dag i genomsnitt (386 kr/dag med ett billigt erbjudande) är ett annat populärt val.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Salzburg, Land Salzburg

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Salzburg, Land Salzburg
Ekonomi410 kr per dag
Kompakt356 kr per dag
Medelstor579 kr per dag
Standard662 kr per dag
Lyx1 761 kr per dag
Kompakt kombi585 kr per dag
Medelstor SUV667 kr per dag
Leverantörens val700 kr per dag
Kompakt SUV733 kr per dag
Mellanstor kombi775 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Salzburg

Att hyra bil i Salzburg kostar runt 600 SEK per dygn om du väljer en hyrbil med fria mil. Om det är vinter och du har skidutrustning med dig som kräver en större bil så får du räkna med minst 2000 SEK per vecka. De slingrande bergsvägarna i Österrike är mycket vackra men kan vara en utmaning för den som är ovan. Ska du hyra bil i Salzburg under vintern och planerar att köra upp i bergen så rekommenderas det starkt att se till att det ingår både vinterdäck och snökedjor i hyran.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Salzburg?

När du ska hyra bil i Salzburg så är det vanligtvis 18 års åldersgräns som gäller. Ibland tillkommer en extra avgift om du är under 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Salzburg

Hastighetsbegränsningen på motorväg är 130 km/h och på landsväg är gränsen vanligtvis 100 km/h. Det finns en promillegräns på 0,5 i Österrike, men det rekommenderas såklart att inte förena bilkörning med alkohol. Det krävs en speciell vägavgift för att köra på motorvägarna i Österrike. Den betalas i form av ett klistermärke som fästs på vindrutan och det ingår oftast vid biluthyrning i Salzburg. Barn under 12 år ska använda en anpassad bilstol. Kom ihåg att det inte är tillåtet att prata i mobiltelefon medan man kör i Österrike.

Parkering

Hotell i Salzburg erbjuder ofta parkeringsmöjligheter till sina gäster. Det finns begränsat med parkeringsplatser i Salzburg centrum. Dagtid på vardagar tas det ut en avgift och på lördagar är parkering gratis men då krävs det en parkeringsskiva och parkeringstiden är begränsad till tre timmar. Blå markeringar i gatan visar var det är tillåtet att parkera och parkeringsavgiften kan betalas både med mynt och mobilen. Därutöver finns det flera parkeringshus och garage som kan användas, men avgiften är ofta förhållandevis hög. Ett annat alternativ är någon av de fyra ”park and ride” där man parkerar utanför centrum och får ett heldagskort till kollektivtrafiken för upp till fem personer för 15 EUR (160 SEK).

Utflyktsmål i och omkring Salzburg

Att göra utflykter med bil i Österrike är en mycket vacker och ibland hisnande upplevelse. De dramatiska bergen bjuder på storslagen utsikt och slingrande bergsvägar. En fin tur är att bege sig över gränsen in till Tyskland och besöka sjön Königsee. Området är mycket vackert både sommar och vinter och man kan ta linbanan Jennerbahn upp på berget och njuta av den dramatiska utsikten över Alperna. Ett annat tips är någon av isgrottorna i närheten av Salzburg, till exempel i Werfen och Dachstein. För den som vill ut på ett längre äventyr är det fint att bege sig söderut till Kärnten och passera genom nationalparken Hohe Tauern. Det är enkelt att ta sig vidare till omgivande länder, till exempel Tyskland, Tjeckien och Italien, men kom ihåg att kontrollera med uthyrningsfirman att det är tillåtet att föra ut bilen ur landet. Ett bra tips är att boka en GPS för att inte riskera att köra vilse.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Salzburg ingår det oftast en vagnskadeförsäkring och en ansvarsförsäkring. Detta ger dig ett grundläggande skydd om du skulle råka ut för en olycka under din bilhyra. Självrisken för dessa försäkringar kan vara hög och det kan vara värt att överväga att köpa till självriskeliminering för att reducera eventuella kostnader ytterligare. Det erbjuds ofta extra försäkringar med ett utvidgat skydd, men du får räkna med att hyrpriset dubblas om man väljer till dessa försäkringar. Tilläggsförsäkringar köps enklast genom uthyrningsfirman men du kan också kontrollera vad ditt svenska försäkringsbolag erbjuder.

Kan man använda sitt svenska körkort i Salzburg, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inte ha internationellt körkort när du ska hyra bil i Salzburg.

Var i Salzburg kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna din hyrbil i Salzburg på många ställen. Ett alternativ är Salzburgs flygplats, vilket är bekvämt om man anländer med flyg. Det finns även uthyrningsfirmor i centrum i anslutning till tågstationen.


Erbjudanden på hyrbilar i Salzburg, Land Salzburg

Hitta rätt hyrbil för dig i Salzburg

Liten cars

385 kr - 1 870 kr

Alla biltyper

744 kr - 1 973 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Salzburg, Österrike är 924 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Salzburg, Österrike är april. Då är priset 59% lägre än under resten året och ligger på bara 385 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 19 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Salzburg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Salzburg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Salzburg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Salzburg, Österrike är 1 083 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Salzburg, Österrike är augusti. Då är priset 39% lägre än under resten året och ligger på bara 664 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 5 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Salzburg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Salzburg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Salzburg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Salzburg, Österrike är 974 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Salzburg, Österrike är mars. Då är priset 7% lägre än under resten året och ligger på bara 911 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 14 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Salzburg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Salzburg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Salzburg, Österrike är 626 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Salzburg, Österrike är maj. Då är priset 23% lägre än under resten året och ligger på bara 485 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 45 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Salzburg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Salzburg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Salzburg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Salzburg, Österrike är 900 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Salzburg, Österrike är mars. Då är priset 1% lägre än under resten året och ligger på bara 911 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 21 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Salzburg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Salzburg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

356 kr/dag

(7 Jan - 9 Jan)
Mercedes-Benz A-Class
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

410 kr/dag

(2 Mar - 10 Mar)
Opel Corsa
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

437 kr/dag

(7 Jan - 9 Jan)
Volkswagen Golf

Hyrbilsleverantörer i Salzburg

Alla större biluthyrningsfirmor i Salzburg, Land Salzburg

MEGADRIVE

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

8,0

Europcar

2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

9,0

Övergripande

9,5

Upphämtning/avlämning

9,0

Bäst

8,5

Hertz

3 platser
Översikt

Renlighet

9,6

Comfort

9,6

Övergripande

9,5

Upphämtning/avlämning

8,9

Bäst

8,6

Sixt

2 platser
Översikt

Renlighet

8,3

Comfort

8,0

Övergripande

8,1

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

7,8

Budget

2 platser
Översikt

Renlighet

8,2

Comfort

8,2

Övergripande

7,7

Upphämtning/avlämning

7,7

Bäst

7,1

Avis

2 platser
Översikt

Renlighet

7,4

Comfort

7,7

Övergripande

7,4

Upphämtning/avlämning

6,8

Bäst

8,0

Global Rent A Car

2 platser

Sunnycars

3 platser

Bra att veta om hyrbilar i Salzburg

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Salzburg.

Populära biltyper

Compact, Mini, Economy

Billigaste hyrbilen

433 kr

Mest populära modellen

Volkswagen Golf
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Salzburg under de senaste 72 timmarna: Compact, Mini, Economy.
Det lägsta priset för en hyrbil i Salzburg är 433 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 652 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Salzburg under de senaste 7 dagarna är av modellen Volkswagen Golf. Våra användare föredrar också Volkswagen Polo som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Salzburg

Nedan visas de mest populära hotellen i Salzburg

Att köra med hyrbil i Salzburg – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Salzburg och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Salzburg, Österrike?

Hyrbilar i Salzburg från populära uthyrningsfirmor som MEGADRIVE , Alamo och Europcar kommer generellt att erbjuda gratis avbokning. momondo har ingen kontroll över företagens avbokningspolicyer i Salzburg, men vi kan hjälpa dig hitta de billigaste erbjudandena för hyrbilar inför din nästa resa.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Salzburg under januari månad?

Med en genomsnittstemperatur på 1 °C och en nederbörd kring 60 mm i januari gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Salzburg. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under januari månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Salzburg. Att hyra en Standard i Salzburg kommer i genomsnitt kosta dig 1 540 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Salzburg, Österrike?

Hastighetsgränsen i Salzburg är 50 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Salzburg är 100 km/t respektive 100 km/t. Om du hyr en bil i Salzburg bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Hur är vädret i Salzburg, Österrike i december?

Den som letar efter en hyrbil i Salzburg under månaden december kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 0 °C och en nederbörd på cirka 70 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Är vädret i Salzburg representativt för resten av Land Salzburg?

Om du letar efter en hyrbil i Salzburg för en bilresa till närliggande områden under december månad är det viktigt att veta att resten av Land Salzburg vanligtvis har en temperatur på −1 °C och en nederbörd på omkring 81,5 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Salzburg?

Priserna för bilar i Salzburg uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Salzburg?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Salzburg är 42 från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Salzburg?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Salzburg. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Salzburg?

För att få hyra en bil i Salzburg måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på din returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Salzburg?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Salzburg om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Salzburg?

momondo gör det enklare för dig att hitta bra hyrbilar i Salzburg då du kan förfina din sökning med våra många filtreringsalternativ. Du kan begränsa ditt urval genom att titta på pris, biltyp, plats med mera.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Salzburg med gratis avbokning?

Ja, oavsett om det gäller bilar i Salzburg eller någon annanstans låter momondo dig filtrera specifikt efter policys som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Salzburg på momondo?

Ja, det enda du behöver göra är att välja filtret för rättvisa bränslepolicys efter att du gjort en sökning efter hyrbilar i Salzburg på momondo.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Salzburg som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Salzburg med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Salzburg med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Salzburg på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Salzburg

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.