Hyra bil i Dubai

Vill du hyra en bil billigt i Dubai? Sök och jämför priser här

ons 23/1
12:00
tors 24/1
12:00
Jämför med momondo |

Dubai erbjudanden på hyrbilar hittade på momondo

Kolla in några av de bästa erbjudandena för hyrbilar i Dubai som nyligen hittats av användare på momondo
C4 Picasso
eller liknande Medelstor
5 2 4-5
238 SEK
feb. 04 - feb. 11
Dubai
Arrival Halls Terminal 1
238 SEK
feb. 04 - feb. 11
X1
eller liknande Standard
5 2 4-5
340 SEK
feb. 26 - mars 08
Dubai
Meet Advanced Reservation Only
340 SEK
feb. 26 - mars 08

Bästa biluthyrning i Dubai

De bästa priserna som momondo-användare hittat de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Dubai dollar
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Dubai payless
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Dubai payless
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Dubai payless
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Dubai europcar
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Dubai europcar
Suv
5 Vuxna, 5 Väskor

Bästa biluthyrning i Dubai

Behöver du tips om var du ska hyra en bil? Det här är de bästa leverantörerna
enterprise
Mest populära
Enterprise
Enterprise har stor kundnöjdhet och finns på 5 platser i staden
sunnycars
Flest platser
Sunnycars
Sunnycars erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga modeller att hämta på 21 platser i stan

Leverantörer av hyrbilar i Dubai

Få en översikt över alla större biluthyrningsföretag i Dubai
$self.agencySymbol
National
Utmärkt - 8,2 (3 359 omdömen)
8 platser
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Utmärkt - 8,1 (91 omdömen)
17 platser
$self.agencySymbol
Avis
Bra - 7,6 (2 280 omdömen)
10 platser
$self.agencySymbol
Europcar
Bra - 7,5 (374 omdömen)
10 platser
$self.agencySymbol
Sixt
Bra - 7,5 (1 078 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
Hertz
Bra - 7,4 (3 848 omdömen)
9 platser
$self.agencySymbol
Budget
Bra - 7,4 (4 281 omdömen)
7 platser
$self.agencySymbol
Dollar
Bra - 7,3 (6 383 omdömen)
12 platser

Flygplatser med biluthyrning i Dubai

Hitta en hyrbil på någon av dessa flygplatser
HYRBILAR I
Dubai Al Maktoum International Airport flygplats
DWC
HYRBILAR I
Dubai International flygplats
DXB

Hyra bil i Dubai

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Dubai?

Åldersgränsen för att hyra bil i Dubai ligger vanligen på 21 år och du ska ha haft ditt körkort i minst ett år. Om du är yngre än 25 år gammal tillkommer ofta en extra avgift till hyrbilspriset. Det kan därför vara svårare att hyra en bil billigt om du är en ung förare. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika hyrbilar i Dubai, men tänk på att priserna du ser i sökresultaten inte tar hänsyn till den eventuella extra avgiften för unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Dubai

Dubai, och resten av Förenade Arabemiraten, har ett mycket modernt och välutbyggt vägnätverk där högertrafik tillämpas. Vägarna är väl upplysta och det anses som en säker destination för att köra bil. I Dubai får du inte dricka någon alkohol och köra då det råder nolltolerans. Du får endast använda mobiltelefonen som förare om du har handsfree. På vissa vägar runt om Dubai gäller en vägavgift, något som införts för att minska biltrafiken. För att betala detta skaffar du en slags dekal som fästs på vindrutan och som läses av vid tullarna. Betalning sker sedan elektroniskt.

Parkering

Dubai är en bilvänlig stad så det går för det mesta lätt att ta sig fram med bil samt att hitta parkering. Gatuparkering i Dubai betalas via parkeringsautomater där du gör din betalning med mynt. Du får sedan en biljett som du sätter i förarfönstret på bilen. Det kostar cirka 4 AED (ca. 10 SEK) per timme att parkera bilen på gatan i centrala Dubai. Gatuparkering är gratis mellan 1 till 4 på eftermiddagen och mellan 9 på kvällen och 8 på morgonen. Du kan som mest parkera bilen på gatan i 4 timmar. Det finns också stora parkeringsplatser och parkeringshus, särskilt intill stadens gigantiska shoppingcenter. Där är det ofta gratis att ställa bilen under de första timmarna, men om du parkerar under en längre tid kostar det upp emot 20 AED (ca. 50 SEK) i timmen.

Utflyktsmål i och omkring Dubai

Om du hyr bil under vistelsen i Dubai kan du enkelt ta dig runt till sevärdheter och utflyktsmål. De gigantiska shoppingcentren Dubai Mall och Mall of The Emirates är lätta att ta sig till med bil och här hittar du allt från skridskoåkning till nöjesfält och tusentals butiker att shoppa i. Om du hyr bil i Dubai kan du även göra utflykter till staden Abu Dhabi.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Dubai är det obligatoriskt att ha vissa försäkringar. Dessa är försäkringar som täcker stöldskydd på bilen och kollisionskostnader. De flesta biluthyrningar har automatiskt dessa försäkringar ingående i priset i och med att du gör din bokning. När du bokar en hyrbil kan du även lägga till andra försäkringar och de flesta biluthyrningar har erbjudanden gällande självriskreducering och självriskeliminering. Med en självriskreducering reduceras kostanden kraftigt vid skada på bilen och med självriskeliminering skyddas du helt från att själv behöva stå för några kostnader. Innan du köper till någon extra försäkring bör du kolla om din hemförsäkring automatiskt inkluderar skydd för hyrbil utomlands. Många banker och kortföretag erbjuder också gratis försäkringar om du bokar med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Dubai, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Förutom ditt svenska körkort måste du också ha med dig ett internationellt körkort för att hyra bil i Dubai och köra i Förenade Arabemiraten. Hos transportstyrelsen finns en lista på platser där du kan ansöka om ett internationellt körkort. Detta gäller som en intygad översättning av ditt svenska körkort och är endast giltigt om det visas upp tillsammans med det svenska körkortet.

Var i Dubai kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil som går att hämta och lämna där de passar dig. Du kan bland annat välja att hämta upp hyrbilen när du tagit dig in till centrala Dubai men lämna den på flygplatsen när du ska åka hem. Du väljer bara alternativet annan avlämningsplats och anger var du vill lämna den när du gör din sökning. Du kan också filtrera din sökning efter biltyp och bilens kapacitet. Hos momondo kan du hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad, bilar för långtidshyra samt för weekend-resor.

(Priser kontrollerade 5/10/2018)


Planera din resa till Dubai