Hitta billig biluthyrning i Oslo

Vill du hyra en bil billigt i Oslo? Sök och jämför priser här

Oslo, Norge
1 dec — 8 dec
Samma avlämingsplats
Oslo, Norge
tis 1/12
12:00
tis 8/12
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Oslo

Alla större biluthyrningsfirmor i Oslo
Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.8

Betyg baserat på 34 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.3

Betyg baserat på 3 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.7

Betyg baserat på 13 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.2

Betyg baserat på 10 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Medelmåttigt 3.8

Betyg baserat på 3 recensioner


Information om din resa till Oslo

Letar du efter en billig hyrbil i ${city}? Sök här!

Trafikregler i Oslo

Det finns många härliga ställen att uppleva i och utanför Oslo om du kör bil. Planerar du att hyra en bil är det viktigt att vara uppmärksam på reglerna som finns i landet. Precis som i Sverige så kör man på högra sidan av vägen och man måste använda sig av halvljus under dagen. Generelt är trafikreglerna detsamma som i Sverige men där är det ett större fokus på hastighetsgränsen p.g.a. smala vägar och ett kuperat landskap som i bland gör vägarna oöverskådliga. När du kör inne i Oslo är det viktigt att tänka på att alla spårvagnar alltid har företräde och att lämna företräde för trafiken ifrån höger på ställen vars huvudleden är indikerad med en gul diamant.

Vad är hastighetsbegränsningen i Oslo?

När du kör bil inne i Oslo får du inte köra mera än 50 km/t. Kommer du lite utanför Oslo på landsbygden får man lov att köra 90 km/t och på motorväg får man köra 110 km/t. Om vädret skulle ändra sig är det viktigt att man anpassar sin hastighet efter rådande väderförhållanden. Vid tät dimma, mycket tregn, snö eller is ska man vara uppmärksam och inte köra mer än 30-50 km/t. På grund av dessa väderförhållanden är hastighetsgränsen låg, med en max hastighet på 100 km/t på motorväg, 60-80 km/t på landsvägar.

Behöver man ha ljuset på när man kör bil i Oslo?

I förhållande till så många andra ställen så måste man använda sig av halvljus vid dålig sikt på dagtiden. Sen är vinterdäk, obligatoriskt när du kör bil i Oslo mellan november och april.

Promillegräns vid bilkörning utomlands

Bilkörning och alkohol är aldrig en bra ide. Alkohol påverkar ditt omdöme och kropps körförmåga. I Norge ligger den lagliga gränsen på 0,2 promille alkohol i blodet. Rattfylleri ger som i alla andra länder allvarliga påföljer och du kan riskera att förlora ditt körkort. Sen ska man tänka på att man ska unvika vissa mediciner när man har tänk sig att köra bil och dessa mediciner är markerade med en röd varningstriangel.

Parkering i Oslo

Om du ska parkera din bil inne i Oslo förekommer oftast en parkeringsavgift.

Utflyktsmål i Oslo

Om du vill uppleva Oslo behöver du inte en bil eftersom det mesta går att uppleva till fots, på en cykel eller via lokaltrafiken. Bara 1 timme utan för Oslo ligger Hadelands Glassverk som är en fantastisk upplevelse för hela familjen


Avstånd till populära hotell från Oslo

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Oslo flygplats, Gardermoens biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Oslo

56 personer har letat efter hyrbilar i Oslo i november.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Oslo för att motverka spridningen av COVID-19?

Avis, Sixt, och Hertz är några av företagen som erbjuder förhöjda rengöringsalternativ för att motverka spridningen av COVID-19 i Oslo. Fordonen rengörs alltid regelbundet, men hyrbilsföretagen tar nu extra åtgärder för att se till att bilarna är desinficerade. Du kan ta en titt på alla hyrbilsföretag i Oslo som erbjuder denna tjänst genom att filtrera efter alternativet på momondo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Oslo i december?

För december i Oslo, var genomsnittspriset för att hyra bil en weekend 1 400 kr - men vissa användare hittade erbjudanden så låga som 634 kr. För en veckas biluthyrning, Oslo priser i december är i genomsnitt 338 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 338 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Oslo har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har Budget de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 433 kr per dag för hyrbilar i Oslo. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 2 uthyrningskontor i Oslo är 231 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Oslo?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Oslo. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Oslo när du gör din bokning med momondo.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Oslo?

Hertz är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Oslo. Med 9 uthyrningskontor i Oslo hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 750 kr per dag från Hertz.

Vad är hastighetsgränsen i Oslo?

Hastighetsgränsen i Oslo är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Oslo är 90 km/t och för motorvägen går gränsen vid 110 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.


Planera din resa till Oslo

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Oslo

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Oslo
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Oslo

  Hitta hotell i Oslo
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Oslo