Hyrbilar i Thessaloníki, Centrala Makedonien

Vill du hyra en bil billigt i Thessaloníki, Centrala Makedonien? Sök och jämför priser här!

Thessaloníki, Centrala Makedonien, Grekland
29 sep — 6 okt
Samma avlämingsplats
Thessaloníki, Centrala Makedonien, Grekland
fre. 29/9
12:00
fre. 6/10
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Thessaloníki

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Thessaloníki

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Thessaloníki?

De billigaste hyrbilarna i Thessaloníki hittas generellt genom CarWiz. När du bokar med CarWiz kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 82 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Thessaloníki är 97 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Thessaloníki?

Hyrbilar av modellerna Citroen C1 och Suzuki Celerio i Thessaloníki är de två mest populära bilmodellerna enligt våra uppgifter. Hyrbilspriser för modellen Citroen C1 i Thessaloníki kan variera beroende på vilket förtag du hyr från, men våra användare har hittat genomsnittspriser på 405 kr/dag och priser så låga som 82 kr/dag. Hyrbilspriser för modellen Suzuki Celerio kan också variera, men tenderar att ligga på i genomsnitt 298 kr/dag, med de billigaste erbjudanden så låga som 53 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Thessaloníki, Centrala Makedonien

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Thessaloníki, Centrala Makedonien
Ekonomi67 kr per dag
Kompakt84 kr per dag
Medelstor109 kr per dag
Mini66 kr per dag
Minibuss197 kr per dag
Kompakt SUV137 kr per dag
Medelstor SUV147 kr per dag
Kompakt kombi158 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Thessaloníki

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Thessaloniki?

Åldersgränsen för att hyra bil i Thessaloniki ligger på 21 år. Det finns även, till skillnad från många andra europeiska länder, en övre åldersgräns för att hyra bil i Grekland. Du får som mest vara 75 år gammal för att kunna hyra bil och detta gäller trots att du har ett giltigt körkort. För förare som är yngre än 25 år gamla lägger biluthyrningarna till en extra kostnad för att hyra bil i Thessaloniki. Denna avgift ligger på ungefär 15 EUR (150 SEK) per dag. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika biluthyrningar för att hyra bil billigt under semestern. Tänk dock på att sökresultaten inte tar hänsyn till din ålder.

Viktigt att veta om trafikregler i Thessaloniki

Thessaloniki är Greklands näst största stad och har över 1 miljon invånare. Trafiken inne i staden kan därför vara tät och bilköer uppstår ofta i de centrala delarna av staden, särskilt under rusningstid. Trafiken i Thessaloniki är dessutom hetsig, så tänk på detta när du kör i staden. Många bilister kör tillexempel mot rött och det är vanligt att de bryter trafikreglerna så håll extra uppsikt. En regel som gäller för att köra i Grekland är att alla bilar måste ha en brandsläckare. När du hyr bil ingår detta nästan alltid, men kontrollera med biluthyrningen att så verkligen är fallet för att slippa böter.

Parkering

Att hitta gatuparkering i centrala Thessaloniki kan vara svårt då det är mycket trafik inne i centrum. Det finns en mängd gratis kommunala parkeringsplatser som är centralt belägna så ta dig hellre till dessa än att parkera bilen på gatan. Om du parkerar på gatan betalar du dessutom för parkering via parkeringsautomater. Det finns även avgiftsbelagda parkeringshus inne i centrum.

Utflyktsmål i och omkring Thessaloniki

Om du hyr bil under din vistelse i Thessalonik kan du enkelt ta dig till sevärdheter i stadens omgivningar. Bland annat tar du dig enkelt till Meteora, stenformationen där ett stort kloster är beläget som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Du kan också ta bilen till småstaden Vergina där Alexander den stores far är begravd. Vergina har en mängd ruiner och historiska minnesmärken samt museum som är väl värda ett besök.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Thessaloniki är det obligatoriskt att ha försäkringar som täcker eventuell eldsvåda i bilen samt en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen ska täcka skador som uppkommer på andra bilar eller personer vid en krock. När du söker efter hyrbilar via momondo ingår dessa försäkringar i de flesta biluthyrningars erbjudanden och är för det mesta inräknade i priset du ser i sökresultatet. Det är vanligt att biluthyrningarna erbjuder ytterligare försäkringar som du kan lägga till när du bokar bil. Dessa är bland annat stöld- och självriskreducering samt självriskeliminering. Innan du köper till extra försäkringar kan det vara smart att kontrollera om din hemförsäkring täcker någon eventuell kostnad för hyrbil utomlands. Många banker erbjuder även gratis försäkring när du bokar din hyrbil med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Thessaloniki, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Thessaloniki går det utmärkt att använda ditt svenska körkort som är fullt giltigt för att köra i Grekland. Du behöver inte ansöka om ett internationellt körkort för din semester.

Var i Thessaloniki kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök hos momondo för att hitta en hyrbil du kan hämta och lämna där det passar dig. Om du inte vill hämta och lämna bilen på flygplatsen när du landar kan du välja sökalternativet ”annan avlämningsplats” och välja var du vill lämna bilen. Detta kan vara på en helt annan ort vilket är hjälpsamt om du ska bila till andra orter i Grekland under resan. När du söker efter hyrbilar hos momondo kan du filtrera sökningen efter biltyp och bilens kapacitet för att sålla bland resultaten. Du kan hitta hyrbilar med billig kilometerkostnad, hyrbilar med fria mil och du kan lägga till tillbehör som GPS och barnstol när du bokar.


Erbjudanden på hyrbilar i Thessaloníki, Centrala Makedonien

Hitta rätt hyrbil för dig i Thessaloníki

Biltyp: Liten

77 kr - 499 kr

Alla biltyper

157 kr - 1 348 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Thessaloníki, Grekland är 232 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Thessaloníki, Grekland är december. Då är priset 67% lägre än under resten året och ligger på bara 77 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 62 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Thessaloníki. Genomsnittspriset för en hyrbil i Thessaloníki kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Thessaloníki som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Thessaloníki, Grekland är 508 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Thessaloníki, Grekland är februari. Då är priset 61% lägre än under resten året och ligger på bara 201 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 16 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Thessaloníki. Genomsnittspriset för en hyrbil i Thessaloníki kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Thessaloníki som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Thessaloníki, Grekland är 859 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Thessaloníki, Grekland är maj. Då är priset 47% lägre än under resten året och ligger på bara 459 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 31% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Thessaloníki. Genomsnittspriset för en hyrbil i Thessaloníki kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Thessaloníki, Grekland är 626 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Thessaloníki, Grekland är november. Då är priset 78% lägre än under resten året och ligger på bara 142 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 5% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Thessaloníki. Genomsnittspriset för en hyrbil i Thessaloníki kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Thessaloníki som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Thessaloníki, Grekland är 781 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Thessaloníki, Grekland är november. Då är priset 43% lägre än under resten året och ligger på bara 449 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 24% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Thessaloníki. Genomsnittspriset för en hyrbil i Thessaloníki kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Skåpbil i Thessaloníki som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Cabriolet i Thessaloníki, Grekland är 614 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Cabriolet i Thessaloníki, Grekland är mars. Då är priset 72% lägre än under resten året och ligger på bara 173 kr per dag. En hyrbil av typen Cabriolet är typiskt 3% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Thessaloníki. Genomsnittspriset för en hyrbil i Thessaloníki kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Smart Forfour
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

66 kr/dag

(9 nov - 22 nov)
Smart Forfour
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

67 kr/dag

(9 nov - 22 nov)
Skoda Fabia
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

84 kr/dag

(9 nov - 22 nov)
Volkswagen Golf

Hyrbilsleverantörer i Thessaloníki

Alla större biluthyrningsfirmor i Thessaloníki, Centrala Makedonien

Avis

4 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Sixt

4 platser
Översikt

Renlighet

8,7

Comfort

8,4

Övergripande

8,3

Upphämtning/avlämning

8,4

Bäst

7,6

Avance Rent a Car

4 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

6,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

8,0

Europcar

3 platser
Översikt

Renlighet

7,7

Comfort

7,4

Övergripande

6,2

Upphämtning/avlämning

6,0

Bäst

6,2

keddy by Europcar

5 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Bäst

2,0

diRENT

9 platser

Wheels 2 Go

7 platser

Autounion Car Rental

6 platser

Bra att veta om hyrbilar i Thessaloníki

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Thessaloníki.

Mest populära uthyrningsföretag

CarWiz

Populära biltyper

Mini, Economy, Compact

Billigaste hyrbilen

206 kr

Mest populära modellen

Citroen C1
Den mest populära biluthyrningsfirman i Thessaloníki som hittats på momondo den här månaden är CarWiz. Andra toppval för biluthyrningsföretag är AbbyCar Car Rentals och Rhodium
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Thessaloníki under de senaste 72 timmarna: Mini, Economy, Compact.
Det lägsta priset för en hyrbil i Thessaloníki är 206 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 293 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Thessaloníki under de senaste 7 dagarna är av modellen Citroen C1. Våra användare föredrar också Suzuki Celerio som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Thessaloníki

Nedan visas de mest populära hotellen i Thessaloníki

Att köra med hyrbil i Thessaloníki – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Thessaloníki och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Thessaloníki, Grekland i oktober?

För en weekend i oktober ligger de bästa erbjudandena i Thessaloníki från 87 kr till cirka 97 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 161 kr till 225 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Thessaloníki, Grekland?

När du hyr en bil i Thessaloníki kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Thessaloníki. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Thessaloníki under oktober månad?

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Thessaloníki under oktober månad. Med en genomsnittstemperatur på 11 °C och en nederbörd på omkring 54 mm i oktober innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Thessaloníki kommer i genomsnitt kosta dig 578 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Thessaloníki, Grekland?

Om du hyr ett fordon i Thessaloníki tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Thessaloníki ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Thessaloníki ligger hastighetsgränsen på 130 km/t.

Hur är vädret i Thessaloníki, Grekland i september?

Under september är medeltemperaturen i Thessaloníki 22 °C och den förväntade nederbörden är 27 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Thessaloníki.

Är vädret i Thessaloníki representativt för resten av Centrala Makedonien?

Den som vill hyra en bil i Thessaloníki för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Centrala Makedonien under september månad vanligtvis ligger runt 22 °C med en nederbörd på omkring 27 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Thessaloníki?

Priserna för bilar i Thessaloníki uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Thessaloníki?

Från och med september 2023 finns det 131 bolag att välja mellan för bilar i Thessaloníki.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Thessaloníki?

Bland olika länder, inklusive Thessaloníki, varierar minimiåldern för förare. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Det rekommenderas att du granskar policyn för det uthyrningsföretag du överväger innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Thessaloníki?

För att få hyra en bil i Thessaloníki måste alla förare ha ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Thessaloníki

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Thessaloníki

Hyrbilstyper som är extra populära i Thessaloníki

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Thessaloníki

Börja planera din resa till Thessaloníki


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Thessaloníki?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Thessaloníki kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Thessaloníki?

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Thessaloníki tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Thessaloníki med gratis avbokning?

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Thessaloníki och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Thessaloníki på momondo?

Ja, det enda du behöver göra är att välja filtret för rättvisa bränslepolicys efter att du gjort en sökning efter hyrbilar i Thessaloníki på momondo.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Thessaloníki som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Thessaloníki.

Kan jag söka efter hyrbilar i Thessaloníki med obegränsat kilometertal på momondo?

momondo erbjuder ett filter specifikt för obegränsat kilometertal för hyrbilar i Thessaloníki.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Thessaloníki

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner eller familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig att använda oavsett var du bokar.