Biluthyrning i Thessaloníki, Grekland

Vill du hyra en bil billigt i Thessaloníki, Grekland? Sök och jämför priser här

Thessaloníki, MC, Grekland
29 jul — 5 aug
Samma avlämingsplats
Thessaloníki, MC, Grekland
tors 29/7
12:00
tors 5/8
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Thessaloníki, Grekland

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

55 kr - 401 kr

Alla biltyper

63 kr - 735 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Thessaloníki, Grekland är 134 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Thessaloníki, Grekland är december. Då är priset 59 % lägre än andra tider på året och kostar bara 55 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 54 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Thessaloníki. Genomsnittspriset för en hyrbil i Thessaloníki kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Thessaloníki av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Thessaloníki, Grekland är 267 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Thessaloníki, Grekland är maj. Då är priset 52 % lägre än andra tider på året och kostar bara 129 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 8 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Thessaloníki. Genomsnittspriset för en hyrbil i Thessaloníki kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Thessaloníki av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Thessaloníki, Grekland är 350 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Thessaloníki, Grekland är november. Då är priset 0 % lägre än andra tider på året och kostar bara 362 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 18% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Thessaloníki. Genomsnittspriset för en hyrbil i Thessaloníki kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Thessaloníki av typen Stor som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Thessaloníki, Grekland är 345 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Thessaloníki, Grekland är november. Då är priset 74 % lägre än andra tider på året och kostar bara 93 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 17% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Thessaloníki. Genomsnittspriset för en hyrbil i Thessaloníki kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Thessaloníki av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Thessaloníki, Grekland är 282 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Thessaloníki, Grekland är november. Då är priset 0 % lägre än andra tider på året och kostar bara 363 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 3 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Thessaloníki. Genomsnittspriset för en hyrbil i Thessaloníki kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Thessaloníki av typen Skåpbil som hittats på momondo den senaste veckan.

Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
SURPRICE CAR RENTAL

185 kr per dag

2 sep - 10 sep
Kia Rio Hatchback
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
SURPRICE CAR RENTAL

185 kr per dag

3 sep - 11 sep
Kia Rio Hatchback
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
SURPRICE CAR RENTAL

203 kr per dag

2 sep - 10 sep
Chevrolet Sonic Sedan

Leverantörer av hyrbilar i Thessaloníki

Alla större biluthyrningsfirmor i Thessaloníki, Grekland
4 platser
Översikt

Renlighet

8,3

Comfort

7,9

Övergripande

7,9

Upphämtning/avlämning

8,1

Valuta för pengarna

7,8
3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

8,0
3 platser
Översikt

Renlighet

5,6

Comfort

4,8

Övergripande

4,8

Upphämtning/avlämning

5,2

Valuta för pengarna

5,6
8 platser
7 platser
6 platser
5 platser
4 platser

Information om din resa till Thessaloníki

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Thessaloniki?

Åldersgränsen för att hyra bil i Thessaloniki ligger på 21 år. Det finns även, till skillnad från många andra europeiska länder, en övre åldersgräns för att hyra bil i Grekland. Du får som mest vara 75 år gammal för att kunna hyra bil och detta gäller trots att du har ett giltigt körkort. För förare som är yngre än 25 år gamla lägger biluthyrningarna till en extra kostnad för att hyra bil i Thessaloniki. Denna avgift ligger på ungefär 15 EUR (150 SEK) per dag. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika biluthyrningar för att hyra bil billigt under semestern. Tänk dock på att sökresultaten inte tar hänsyn till din ålder.

Viktigt att veta om trafikregler i Thessaloniki

Thessaloniki är Greklands näst största stad och har över 1 miljon invånare. Trafiken inne i staden kan därför vara tät och bilköer uppstår ofta i de centrala delarna av staden, särskilt under rusningstid. Trafiken i Thessaloniki är dessutom hetsig, så tänk på detta när du kör i staden. Många bilister kör tillexempel mot rött och det är vanligt att de bryter trafikreglerna så håll extra uppsikt. En regel som gäller för att köra i Grekland är att alla bilar måste ha en brandsläckare. När du hyr bil ingår detta nästan alltid, men kontrollera med biluthyrningen att så verkligen är fallet för att slippa böter.

Parkering

Att hitta gatuparkering i centrala Thessaloniki kan vara svårt då det är mycket trafik inne i centrum. Det finns en mängd gratis kommunala parkeringsplatser som är centralt belägna så ta dig hellre till dessa än att parkera bilen på gatan. Om du parkerar på gatan betalar du dessutom för parkering via parkeringsautomater. Det finns även avgiftsbelagda parkeringshus inne i centrum.

Utflyktsmål i och omkring Thessaloniki

Om du hyr bil under din vistelse i Thessalonik kan du enkelt ta dig till sevärdheter i stadens omgivningar. Bland annat tar du dig enkelt till Meteora, stenformationen där ett stort kloster är beläget som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Du kan också ta bilen till småstaden Vergina där Alexander den stores far är begravd. Vergina har en mängd ruiner och historiska minnesmärken samt museum som är väl värda ett besök.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Thessaloniki är det obligatoriskt att ha försäkringar som täcker eventuell eldsvåda i bilen samt en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen ska täcka skador som uppkommer på andra bilar eller personer vid en krock. När du söker efter hyrbilar via momondo ingår dessa försäkringar i de flesta biluthyrningars erbjudanden och är för det mesta inräknade i priset du ser i sökresultatet. Det är vanligt att biluthyrningarna erbjuder ytterligare försäkringar som du kan lägga till när du bokar bil. Dessa är bland annat stöld- och självriskreducering samt självriskeliminering. Innan du köper till extra försäkringar kan det vara smart att kontrollera om din hemförsäkring täcker någon eventuell kostnad för hyrbil utomlands. Många banker erbjuder även gratis försäkring när du bokar din hyrbil med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Thessaloniki, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Thessaloniki går det utmärkt att använda ditt svenska körkort som är fullt giltigt för att köra i Grekland. Du behöver inte ansöka om ett internationellt körkort för din semester.

Var i Thessaloniki kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök hos momondo för att hitta en hyrbil du kan hämta och lämna där det passar dig. Om du inte vill hämta och lämna bilen på flygplatsen när du landar kan du välja sökalternativet annan avlämningsplats och välja var du vill lämna bilen. Detta kan vara på en helt annan ort vilket är hjälpsamt om du ska bila till andra orter i Grekland under resan. När du söker efter hyrbilar hos momondo kan du filtrera sökningen efter biltyp och bilens kapacitet för att sålla bland resultaten. Du kan hitta hyrbilar med billig kilometerkostnad, hyrbilar med fria mil och du kan lägga till tillbehör som GPS och barnstol när du bokar.

Priser kontrollerade 10/10/2018


Avstånd till populära hotell från Thessaloníki, Grekland

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Thessaloniki Makedonia flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Thessaloníki

424 personer har letat efter hyrbilar i Thessaloníki i juli.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Thessaloníki för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Thessaloníki även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Avis och Europcar.. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Thessaloníki har lägst priser för hyrbilar?

Det är billigast att hyra bil i Thessaloníki med AbbyCar Car Rentals på ett av deras 2 uthyrningskontor i staden. Det bästa priset per dag som momondo hittat är 56 kr, men generellt får du räkna med att din biluthyrning kommer kosta omkring 228 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Thessaloníki, Grekland?

När du hyr en bil i Thessaloníki kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Thessaloníki. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Thessaloníki under augusti månad?

Under augusti i Thessaloníki håller sig temperaturerna runt 22 °C vilket är perfekta förhållande för att hyra en cabrioletbil. Med en genomsnittlig nederbörd så låg som 27 mm under augusti i Thessaloníki kan du njuta fullt ut av alla sevärdheter när du upptäcker staden i en cabriolet. Tänk dock på att ta en titt på vädret innan din åktur för att vara på den säkra sidan. Att hyra en Cabriolet i Thessaloníki kommer i genomsnitt kosta dig 682 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Europcar i Thessaloníki?

Det är väldigt populärt att hyra från Europcar i Thessaloníki, Grekland då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 3 uthyrningskontor i centrum av Thessaloníki, Grekland, och du kan förvänta dig priser på 169 kr per dag för att hyra din bil i Thessaloníki, Grekland.

Vad är hastighetsgränsen i Thessaloníki, Grekland?

Om du hyr ett fordon i Thessaloníki tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Thessaloníki ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Thessaloníki ligger hastighetsgränsen på 130 km/t.

Hur är vädret i Thessaloníki, Grekland i juli?

Under juli är medeltemperaturen i Thessaloníki 27 °C och den förväntade nederbörden är 24 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Thessaloníki.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i juli?

Temperaturerna i Thessaloníki är oftast höga under juli, och därför rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta så mycket av möjligt av vädret.

Är vädret i Thessaloníki representativt för resten av Centrala Makedonien?

Den som vill hyra en bil i Thessaloníki för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Centrala Makedonien under juli månad vanligtvis ligger runt 27 °C med en nederbörd på omkring 24 mm.


Hyrbilar på flygplatser i Thessaloníki

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Thessaloníki

Börja planera din resa till Thessaloníki