Hitta billig biluthyrning i Thessaloníki

Vill du hyra en bil billigt i Thessaloníki? Sök och jämför priser här

Thessaloníki, Centrala Makedonien, Grekland
28 jan — 4 feb
Samma avlämingsplats
Thessaloníki, Centrala Makedonien, Grekland
tor 28/1
12:00
tor 4/2
12:00

När är det billigast att hyra en bil i Thessaloníki?

Alla

35 kr - 414 kr

Ekonomi

36 kr - 301 kr

I februari månad är det billigast att hyra en bil i Thessaloníki. Priset ligger då 70% lägre än under resten av året, på bara 38 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i februari. Priset för en hyrbil i Thessaloníki kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Thessaloníki

Alla större biluthyrningsfirmor i Thessaloníki
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 38 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.9

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.6

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.8

Betyg baserat på 11 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.7

Betyg baserat på 3 recensioner


Information om din resa till Thessaloníki

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Thessaloniki?

Åldersgränsen för att hyra bil i Thessaloniki ligger på 21 år. Det finns även, till skillnad från många andra europeiska länder, en övre åldersgräns för att hyra bil i Grekland. Du får som mest vara 75 år gammal för att kunna hyra bil och detta gäller trots att du har ett giltigt körkort. För förare som är yngre än 25 år gamla lägger biluthyrningarna till en extra kostnad för att hyra bil i Thessaloniki. Denna avgift ligger på ungefär 15 EUR (150 SEK) per dag. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika biluthyrningar för att hyra bil billigt under semestern. Tänk dock på att sökresultaten inte tar hänsyn till din ålder.

Viktigt att veta om trafikregler i Thessaloniki

Thessaloniki är Greklands näst största stad och har över 1 miljon invånare. Trafiken inne i staden kan därför vara tät och bilköer uppstår ofta i de centrala delarna av staden, särskilt under rusningstid. Trafiken i Thessaloniki är dessutom hetsig, så tänk på detta när du kör i staden. Många bilister kör tillexempel mot rött och det är vanligt att de bryter trafikreglerna så håll extra uppsikt. En regel som gäller för att köra i Grekland är att alla bilar måste ha en brandsläckare. När du hyr bil ingår detta nästan alltid, men kontrollera med biluthyrningen att så verkligen är fallet för att slippa böter.

Parkering

Att hitta gatuparkering i centrala Thessaloniki kan vara svårt då det är mycket trafik inne i centrum. Det finns en mängd gratis kommunala parkeringsplatser som är centralt belägna så ta dig hellre till dessa än att parkera bilen på gatan. Om du parkerar på gatan betalar du dessutom för parkering via parkeringsautomater. Det finns även avgiftsbelagda parkeringshus inne i centrum.

Utflyktsmål i och omkring Thessaloniki

Om du hyr bil under din vistelse i Thessalonik kan du enkelt ta dig till sevärdheter i stadens omgivningar. Bland annat tar du dig enkelt till Meteora, stenformationen där ett stort kloster är beläget som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Du kan också ta bilen till småstaden Vergina där Alexander den stores far är begravd. Vergina har en mängd ruiner och historiska minnesmärken samt museum som är väl värda ett besök.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Thessaloniki är det obligatoriskt att ha försäkringar som täcker eventuell eldsvåda i bilen samt en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen ska täcka skador som uppkommer på andra bilar eller personer vid en krock. När du söker efter hyrbilar via momondo ingår dessa försäkringar i de flesta biluthyrningars erbjudanden och är för det mesta inräknade i priset du ser i sökresultatet. Det är vanligt att biluthyrningarna erbjuder ytterligare försäkringar som du kan lägga till när du bokar bil. Dessa är bland annat stöld- och självriskreducering samt självriskeliminering. Innan du köper till extra försäkringar kan det vara smart att kontrollera om din hemförsäkring täcker någon eventuell kostnad för hyrbil utomlands. Många banker erbjuder även gratis försäkring när du bokar din hyrbil med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Thessaloniki, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Thessaloniki går det utmärkt att använda ditt svenska körkort som är fullt giltigt för att köra i Grekland. Du behöver inte ansöka om ett internationellt körkort för din semester.

Var i Thessaloniki kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök hos momondo för att hitta en hyrbil du kan hämta och lämna där det passar dig. Om du inte vill hämta och lämna bilen på flygplatsen när du landar kan du välja sökalternativet annan avlämningsplats och välja var du vill lämna bilen. Detta kan vara på en helt annan ort vilket är hjälpsamt om du ska bila till andra orter i Grekland under resan. När du söker efter hyrbilar hos momondo kan du filtrera sökningen efter biltyp och bilens kapacitet för att sålla bland resultaten. Du kan hitta hyrbilar med billig kilometerkostnad, hyrbilar med fria mil och du kan lägga till tillbehör som GPS och barnstol när du bokar.

Priser kontrollerade 10/10/2018


Avstånd till populära hotell från Thessaloníki

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Thessaloníki Makedonia Airport flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Thessaloníki

424 personer har letat efter hyrbilar i Thessaloníki i januari.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Thessaloníki för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Thessaloníki även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Alamo, National och Avis. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Thessaloníki i februari?

För en weekend i februari ligger de bästa erbjudandena i Thessaloníki från 103 kr till cirka 269 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 107 kr till 331 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Thessaloníki har lägst priser för hyrbilar?

Det är billigast att hyra bil i Thessaloníki med AbbyCar Car Rentals på ett av deras 2 uthyrningskontor i staden. Det bästa priset per dag som momondo hittat är 54 kr, men generellt får du räkna med att din biluthyrning kommer kosta omkring 219 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Thessaloníki?

När du hyr en bil i Thessaloníki kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Thessaloníki. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Thessaloníki under februari månad?

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Thessaloníki under februari månad. Med en genomsnittstemperatur på 10 °C och en nederbörd på omkring 41 mm i februari innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Thessaloníki kommer i genomsnitt kosta dig 787 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Autounion Car Rental i Thessaloníki?

Det är väldigt populärt att hyra från Autounion Car Rental i Thessaloníki då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 6 uthyrningskontor i centrum av Thessaloníki, och du kan förvänta dig priser på 482 kr per dag för att hyra din bil i Thessaloníki.

Vad är hastighetsgränsen i Thessaloníki?

Om du hyr ett fordon i Thessaloníki tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Thessaloníki ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Thessaloníki ligger hastighetsgränsen på 130 km/t.

Hur är vädret i Thessaloníki, Grekland i januari?

Under januari är medeltemperaturen i Thessaloníki 5 °C och den förväntade nederbörden är 37 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Thessaloníki.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Vädret i Thessaloníki under januari kommer typiskt sätt inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper för Thessaloníki. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Thessaloníki tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Fiat Panda, Opel Corsa och Ford Ka.

Är vädret i Thessaloníki representativt för resten av Centrala Makedonien?

Den som vill hyra en bil i Thessaloníki för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Centrala Makedonien under januari månad vanligtvis ligger runt 5 °C med en nederbörd på omkring 37 mm.


Hyra bil i andra städer i Grekland

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Aten, Chania och Rhodos i Grekland

Planera din resa till Thessaloníki

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Thessaloníki

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Thessaloníki
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Thessaloníki

  Hitta hotell i Thessaloníki
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Thessaloníki