Hyrbilar i Chania, Kreta

Vill du hyra en bil billigt i Chania, Kreta? Sök och jämför priser här!

Chania, Chania, Grekland
6 dec — 13 dec
Chania, Chania, Grekland
ons 6/12
12:00
ons 13/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Chania

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Chania

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Chania?

De billigaste hyrbilarna i Chania hittas generellt genom AbbyCar Car Rentals. När du bokar med AbbyCar Car Rentals kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 43 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Chania är 70 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Chania?

För ett genomsnittspris på 341 kr/dag (och så lite som 316 kr/dag), är hyrbilar av modellen Peugeot 208 i Chania de mest populära bilarna bland våra användare. Att hyra modellen Fiat 500C i Chania för 173 kr/dag i genomsnitt (168 kr/dag med ett billigt erbjudande) är ett annat populärt val.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Chania, Kreta

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Chania, Kreta
Ekonomi55 kr per dag
Kompakt66 kr per dag
Medelstor95 kr per dag
Minibuss189 kr per dag
Mini59 kr per dag
Minibuss293 kr per dag
Medelstor SUV100 kr per dag
Kompakt SUV107 kr per dag
Kompakt kombi150 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Chania

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Chania?

För att hyra bil i Chania ska du ha fyllt 21 år då detta är den lägsta åldersgränsen för att hyra bil i Grekland. Det finns även en övre åldersgräns i landet på 75 år så även om du har ett giltigt svenskt körkort kommer du inte att kunna hyra bil i Chania om du är äldre än 75. Sök på momondo och jämför priser mellan olika biluthyrningar för att hitta en hyrbil för din resa. Tänk på att det är svårt att hyra en bil billigt om du är under 25 då det tillkommer en avgift på ungefär 15 EUR (ca. 150 SEK) per dag för unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Chania

Trafiken i Chania och runt om Kreta är hetsig och många bilister följer inte alltid trafikreglerna så du ska hålla extra uppsikt när du kör. Inne i Chania finns det tillexempel många enkelriktade gator och det är vanligt att det bilister tar fel och kör från fel håll. Trafikhastigheten på Kreta är som mest 90 kilometer i timmen. Många vägar är smala och särskilt efter regn ska du vara förskikt med halka. Enligt lag måste du ha en brandsläckare i bilen, men för det mesta ingår detta när du hyr bil i staden.

Parkering

Det är mycket svårt att hitta parkering i centrala Chania och då det går bra att ta sig fram till fots i stadskärnan rekommenderas det att ställa bilen utanför centrum. Många hotell erbjuder dock parkering för sina gäster, även inne i centrum. Gratis gatuparkering hittar du annars nere vid den gamla hamnen och därifrån har du gångavstånd in till centrum.

Utflyktsmål i och omkring Chania

Hyr bil under semester på Kreta för att kunna ta dig runt ön till orter och platser i Chanias närhet. Det är mycket trevligt att köra på öns landsvägar som går genom öppna och vackra landskap. Trafiken är sällan tät, med undantag för centralt i städerna. Öster om Chania hittar du den pittoreska fiskebyn Almyrida med härliga barnvänliga stränder, perfekt för en dagsutflykt! För en historisk sevärdhet kan du ta bilen till Phestos, ett av de mest kända minoiska palatsen på ön. Det mest kända palatset är annars Knossos i Heraklion som är ett måste att besöka.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Chania måste du ha vissa försäkringar. Obligatoriska försäkringar ska täcka skador på andra bilar och personer vid kollision samt skada vid eldsvåda. Eftersom bilar enligt lag måste täckas av dessa försäkringar erbjuder de flesta biluthyrningar automatiskt dessa i och med att du bokar en hyrbil. Hyrbilsfirmor har oftast erbjudanden även gällande andra försäkringar som du kan köpa till frivilligt. Dessa kan vara bra att ha för att ytterligare skydda dig mot eventuella kostnader. Bland annat kan du köpa till stöldförsäkring, självriskreducering eller självriskeliminering. Innan du köper tilläggsförsäkringar via biluthyrningen ska du kontrollera om en hyrbil utomlands redan täcks av din hemförsäkring eller av din bank. Ofta erbjuder banker försäkringar om du betalar bokningen av hyrbilen med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Chania, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ditt svenska körkort är fullt giltigt och fungerar för att hyra bil i Chania. Du behöver inte något internationellt körkort i Grekland.

Var i Chania kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta hyrbilar som passar för din resa. För att göra reseplanerandet så smidigt som möjligt kan du filtrera resultaten efter var du vill hämta och lämna din hyrbil. Bland annat kan du hämta upp den på flygplatsen på Kreta och lämna tillbaka den på någon annan ort på ön. Du väljer helt enkelt alternativet ”annan avlämningsplats” när du gör din sökning. Via momondo kan du hitta hyrbilar med fria mil, billig kilometerkostnad och tilläggsalternativ som GPS, cykelställ och barnstol. Tänk på att det är som billigast att köpa tilläggsalternativ vid din bokning istället för när du hämta upp bilen.


Erbjudanden på hyrbilar i Chania, Kreta

Hitta rätt hyrbil för dig i Chania

Liten cars

76 kr - 510 kr

Alla biltyper

108 kr - 1 186 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Chania, Grekland är 246 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Chania, Grekland är december. Då är priset 70% lägre än under resten året och ligger på bara 76 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 55 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Chania. Genomsnittspriset för en hyrbil i Chania kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Chania som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Chania, Grekland är 499 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Chania, Grekland är november. Då är priset 82% lägre än under resten året och ligger på bara 91 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 8 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Chania. Genomsnittspriset för en hyrbil i Chania kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Chania som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Chania, Grekland är 674 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Chania, Grekland är januari. Då är priset 21% lägre än under resten året och ligger på bara 539 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 20% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Chania. Genomsnittspriset för en hyrbil i Chania kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Chania, Grekland är 432 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Chania, Grekland är november. Då är priset 79% lägre än under resten året och ligger på bara 91 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 21 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Chania. Genomsnittspriset för en hyrbil i Chania kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Chania som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Chania, Grekland är 664 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Chania, Grekland är april. Då är priset 10% lägre än under resten året och ligger på bara 603 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 19% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Chania. Genomsnittspriset för en hyrbil i Chania kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Chania som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen cabriolet i Chania, Grekland är 542 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen cabriolet i Chania, Grekland är januari. Då är priset 72% lägre än under resten året och ligger på bara 156 kr per dag. En hyrbil av typen cabriolet är typiskt 0% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Chania. Genomsnittspriset för en hyrbil i Chania kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

55 kr/dag

(9 dec - 28 dec)
Opel Corsa
Volkswagen up!
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

59 kr/dag

(9 dec - 28 dec)
Volkswagen up!
Fiat 500
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

59 kr/dag

(9 dec - 28 dec)
Fiat 500

Hyrbilsleverantörer i Chania

Alla större biluthyrningsfirmor i Chania, Kreta

Budget

3 platser
Översikt

Renlighet

8,3

Comfort

8,6

Övergripande

8,3

Upphämtning/avlämning

8,6

Bäst

8,0

SURPRICE CAR RENTAL

6 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

8,0

Avis

2 platser
Översikt

Renlighet

6,2

Comfort

6,2

Övergripande

6,2

Upphämtning/avlämning

5,9

Bäst

6,5

CarWiz

3 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Bäst

6,0

Greenways Rent A Car

8 platser

Autocandia

6 platser

Autounion Car Rental

6 platser

Easy Auto

5 platser

Bra att veta om hyrbilar i Chania

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Chania.

Mest populära uthyrningsföretag

Goldcar Rental SP

Populära biltyper

Mini, Economy, Compact

Billigaste hyrbilen

85 kr

Mest populära modellen

Toyota Aygo
Den mest populära biluthyrningsfirman i Chania som hittats på momondo den här månaden är Goldcar Rental SP. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Rhodium och CarWiz
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Chania under de senaste 72 timmarna: Mini, Economy, Compact.
Det lägsta priset för en hyrbil i Chania är 85 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 179 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Chania under de senaste 7 dagarna är av modellen Toyota Aygo. Våra användare föredrar också Chevrolet Spark som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Chania

Sevärdheter i närheten:

Nea Chora Beach13,2 km

Sevärdheter i närheten:

Nea Chora Beach7,2 km

Sevärdheter i närheten:

Nea Chora Beach5,1 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Chania

Nedan visas de mest populära hotellen i Chania

Att köra med hyrbil i Chania – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Chania och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Chania, Grekland?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Chania erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Budget, Caldera och Thrifty har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Vad är hastighetsgränsen i Chania, Grekland?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 50 km/t i Chania när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Chania är 90 km/t respektive 130 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Chania du befinner dig.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Fiat 500C i Chania?

Hur är vädret i Chania, Grekland i november?

Vanligtvis ligger temperaturen i Chania under november månad på 16 °C och den förväntade nederbörden är 73 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Är vädret i Chania representativt för resten av Kreta?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Chania omkring i Kreta eller runt de omgivande områdena under november månad bör förvänta sig temperaturer runt 16 °C och en eventuell nederbörd på 80 mm under månaden.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Chania?

Priserna för bilar i Chania uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Chania?

Av november 2023 finns det 128 bolag att välja mellan för bilar i Chania.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Chania?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Chania. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Chania?

För att få hyra en bil i Chania måste alla förare ha ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Chania?

Det är en god idé att välja momondo när du söker efter hyrbilar i Chania eftersom det är snabbt och gratis. Vi hittar alla hyrbilspriser och policyer, och det enda du behöver göra är att välja det alternativ som fungerar bäst för dig och din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Chania?

Genom att använda filter gör momondo det enklare att hitta en bra hyrbil i Chania. Oavsett om det gäller pris, biltyp, bekvämligheter eller policys låter momondo dig förfina din sökning med olika filter så att du kan hitta det bästa erbjudandet för dig.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Chania med gratis avbokning?

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Chania som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Chania på momondo?

Du kan specifikt välja rättvisa bränslepolicyer på momondo, så att du kan filtrera din sökning efter hyrbilar i Chania.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Chania som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Chania med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Chania med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Chania med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Chania

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.