Hitta billig biluthyrning i Chania

Vill du hyra en bil billigt i Chania? Sök och jämför priser här

ons 18/9
12:00
tors 19/9
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Chania

Kolla in några av de bästa priserna för att hyra bil i Chania som hittats av användare på momondo
Accent
eller liknande Ekonomi
2 1 2/4
82 SEK
4 okt. - 18 okt.
Chania
Chania Airport 500m From The Arrival Hall
82 SEK
4 okt. - 18 okt.
Ka
eller liknande Mini
2 2/4
96 SEK
21 sep. - 28 sep.
Chania
National Road Aerodromiou
96 SEK
21 sep. - 28 sep.

Bästa biluthyrning i Chania

Bra priser som hittades på momondo de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Chania carwiz
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Chania carwiz
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Chania surpricecarrental
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Chania caldera
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Chania autosholidays
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Chania goldcar
Suv
4 Vuxna, 2 Väskor

Bästa företagen för biluthyrning i Chania

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
autoeurope Billigast AutoEurope AutoEurope erbjuder de billigaste priserna på 1 plats i staden
autocandia Mest populära Autocandia Autocandia erbjuder de billigaste priserna på 3 platser i staden
greenway Flest platser Greenways Rent A Car Greenways Rent A Car erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 13 platser

Leverantörer av hyrbilar i Chania

Alla större biluthyrningsfirmor i Chania
$self.agencySymbol
CarWiz
Suveränt - 10,0 (1 omdöme)
3 platser
$self.agencySymbol
Caldera
Suveränt - 10,0 (1 omdöme)
2 platser
$self.agencySymbol
AbbyCar Car Rentals
Suveränt - 10,0 (1 omdöme)
1 plats
$self.agencySymbol
National
Suveränt - 10,0 (1 omdöme)
1 plats
$self.agencySymbol
Payless
Suveränt - 10,0 (1 omdöme)
1 plats
$self.agencySymbol
diRENT
Suveränt - 9,8 (2 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
Hertz
Suveränt - 9,6 (2 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Autounion Car Rental
Suveränt - 9,0 (2 omdömen)
3 platser

Flygplatser med biluthyrning i Chania

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Chania Souda flygplats
CHQ

Hyra bil i Chania

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Chania?

För att hyra bil i Chania ska du ha fyllt 21 år då detta är den lägsta åldersgränsen för att hyra bil i Grekland. Det finns även en övre åldersgräns i landet på 75 år så även om du har ett giltigt svenskt körkort kommer du inte att kunna hyra bil i Chania om du är äldre än 75. Sök på momondo och jämför priser mellan olika biluthyrningar för att hitta en hyrbil för din resa. Tänk på att det är svårt att hyra en bil billigt om du är under 25 då det tillkommer en avgift på ungefär 15 EUR (ca. 150 SEK) per dag för unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Chania

Trafiken i Chania och runt om Kreta är hetsig och många bilister följer inte alltid trafikreglerna så du ska hålla extra uppsikt när du kör. Inne i Chania finns det tillexempel många enkelriktade gator och det är vanligt att det bilister tar fel och kör från fel håll. Trafikhastigheten på Kreta är som mest 90 kilometer i timmen. Många vägar är smala och särskilt efter regn ska du vara förskikt med halka. Enligt lag måste du ha en brandsläckare i bilen, men för det mesta ingår detta när du hyr bil i staden.

Parkering

Det är mycket svårt att hitta parkering i centrala Chania och då det går bra att ta sig fram till fots i stadskärnan rekommenderas det att ställa bilen utanför centrum. Många hotell erbjuder dock parkering för sina gäster, även inne i centrum. Gratis gatuparkering hittar du annars nere vid den gamla hamnen och därifrån har du gångavstånd in till centrum.

Utflyktsmål i och omkring Chania

Hyr bil under semester på Kreta för att kunna ta dig runt ön till orter och platser i Chanias närhet. Det är mycket trevligt att köra på öns landsvägar som går genom öppna och vackra landskap. Trafiken är sällan tät, med undantag för centralt i städerna. Öster om Chania hittar du den pittoreska fiskebyn Almyrida med härliga barnvänliga stränder, perfekt för en dagsutflykt! För en historisk sevärdhet kan du ta bilen till Phestos, ett av de mest kända minoiska palatsen på ön. Det mest kända palatset är annars Knossos i Heraklion som är ett måste att besöka.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Chania måste du ha vissa försäkringar. Obligatoriska försäkringar ska täcka skador på andra bilar och personer vid kollision samt skada vid eldsvåda. Eftersom bilar enligt lag måste täckas av dessa försäkringar erbjuder de flesta biluthyrningar automatiskt dessa i och med att du bokar en hyrbil. Hyrbilsfirmor har oftast erbjudanden även gällande andra försäkringar som du kan köpa till frivilligt. Dessa kan vara bra att ha för att ytterligare skydda dig mot eventuella kostnader. Bland annat kan du köpa till stöldförsäkring, självriskreducering eller självriskeliminering. Innan du köper tilläggsförsäkringar via biluthyrningen ska du kontrollera om en hyrbil utomlands redan täcks av din hemförsäkring eller av din bank. Ofta erbjuder banker försäkringar om du betalar bokningen av hyrbilen med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Chania, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ditt svenska körkort är fullt giltigt och fungerar för att hyra bil i Chania. Du behöver inte något internationellt körkort i Grekland.

Var i Chania kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta hyrbilar som passar för din resa. För att göra reseplanerandet så smidigt som möjligt kan du filtrera resultaten efter var du vill hämta och lämna din hyrbil. Bland annat kan du hämta upp den på flygplatsen på Kreta och lämna tillbaka den på någon annan ort på ön. Du väljer helt enkelt alternativet ”annan avlämningsplats” när du gör din sökning. Via momondo kan du hitta hyrbilar med fria mil, billig kilometerkostnad och tilläggsalternativ som GPS, cykelställ och barnstol. Tänk på att det är som billigast att köpa tilläggsalternativ vid din bokning istället för när du hämta upp bilen.

Priser kontrollerade 12/10/2018


Planera din resa till Chania