Hitta billig biluthyrning i Chania

Vill du hyra en bil billigt i Chania? Sök och jämför priser här

Chania, Kreta, Grekland4 nov — 11 nov
Samma avlämingsplats
Chania, Kreta, Grekland
ons 4/11
ons 11/11

När är det billigast att hyra en bil i Chania?

Alla

71 kr - 680 kr

Ekonomi

71 kr - 280 kr

I januari månad är det billigast att hyra en bil i Chania. Priset ligger då 52% lägre än under resten av året, på bara 71 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i januari. Priset för en hyrbil i Chania kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Chania

Alla större biluthyrningsfirmor i Chania
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.8

Betyg baserat på 3 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.4

Betyg baserat på 5 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.8

Betyg baserat på 12 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.6

Betyg baserat på 6 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 4.9

Betyg baserat på 5 recensioner


Information om din resa till Chania

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Chania?

För att hyra bil i Chania ska du ha fyllt 21 år då detta är den lägsta åldersgränsen för att hyra bil i Grekland. Det finns även en övre åldersgräns i landet på 75 år så även om du har ett giltigt svenskt körkort kommer du inte att kunna hyra bil i Chania om du är äldre än 75. Sök på momondo och jämför priser mellan olika biluthyrningar för att hitta en hyrbil för din resa. Tänk på att det är svårt att hyra en bil billigt om du är under 25 då det tillkommer en avgift på ungefär 15 EUR (ca. 150 SEK) per dag för unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Chania

Trafiken i Chania och runt om Kreta är hetsig och många bilister följer inte alltid trafikreglerna så du ska hålla extra uppsikt när du kör. Inne i Chania finns det tillexempel många enkelriktade gator och det är vanligt att det bilister tar fel och kör från fel håll. Trafikhastigheten på Kreta är som mest 90 kilometer i timmen. Många vägar är smala och särskilt efter regn ska du vara förskikt med halka. Enligt lag måste du ha en brandsläckare i bilen, men för det mesta ingår detta när du hyr bil i staden.

Parkering

Det är mycket svårt att hitta parkering i centrala Chania och då det går bra att ta sig fram till fots i stadskärnan rekommenderas det att ställa bilen utanför centrum. Många hotell erbjuder dock parkering för sina gäster, även inne i centrum. Gratis gatuparkering hittar du annars nere vid den gamla hamnen och därifrån har du gångavstånd in till centrum.

Utflyktsmål i och omkring Chania

Hyr bil under semester på Kreta för att kunna ta dig runt ön till orter och platser i Chanias närhet. Det är mycket trevligt att köra på öns landsvägar som går genom öppna och vackra landskap. Trafiken är sällan tät, med undantag för centralt i städerna. Öster om Chania hittar du den pittoreska fiskebyn Almyrida med härliga barnvänliga stränder, perfekt för en dagsutflykt! För en historisk sevärdhet kan du ta bilen till Phestos, ett av de mest kända minoiska palatsen på ön. Det mest kända palatset är annars Knossos i Heraklion som är ett måste att besöka.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Chania måste du ha vissa försäkringar. Obligatoriska försäkringar ska täcka skador på andra bilar och personer vid kollision samt skada vid eldsvåda. Eftersom bilar enligt lag måste täckas av dessa försäkringar erbjuder de flesta biluthyrningar automatiskt dessa i och med att du bokar en hyrbil. Hyrbilsfirmor har oftast erbjudanden även gällande andra försäkringar som du kan köpa till frivilligt. Dessa kan vara bra att ha för att ytterligare skydda dig mot eventuella kostnader. Bland annat kan du köpa till stöldförsäkring, självriskreducering eller självriskeliminering. Innan du köper tilläggsförsäkringar via biluthyrningen ska du kontrollera om en hyrbil utomlands redan täcks av din hemförsäkring eller av din bank. Ofta erbjuder banker försäkringar om du betalar bokningen av hyrbilen med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Chania, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ditt svenska körkort är fullt giltigt och fungerar för att hyra bil i Chania. Du behöver inte något internationellt körkort i Grekland.

Var i Chania kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta hyrbilar som passar för din resa. För att göra reseplanerandet så smidigt som möjligt kan du filtrera resultaten efter var du vill hämta och lämna din hyrbil. Bland annat kan du hämta upp den på flygplatsen på Kreta och lämna tillbaka den på någon annan ort på ön. Du väljer helt enkelt alternativet annan avlämningsplats när du gör din sökning. Via momondo kan du hitta hyrbilar med fria mil, billig kilometerkostnad och tilläggsalternativ som GPS, cykelställ och barnstol. Tänk på att det är som billigast att köpa tilläggsalternativ vid din bokning istället för när du hämta upp bilen.

Priser kontrollerade 12/10/2018


Avstånd till populära hotell från Chania

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Heraklion N. Kazantzakis Airport flygplatss biluthyrningsdisk

Avra Imperial Hotel

Kolymbari

128,1 km från flygplats

Royal Sun Hotel

G. Paizi 36

103,2 km från flygplats

Santa Marina Beach

Kato Stalos

113,6 km från flygplats

Avra Imperial Hotel

Kolymbari

128,1 km från flygplats

Royal Sun Hotel

G. Paizi 36

103,2 km från flygplats

Santa Marina Beach

Kato Stalos

113,6 km från flygplats

Chc Galini Sea View - Adults Only

Kato Stalos

113,7 km från flygplats

Kydon The Heart City Hotel

Sof. Venizelos Sq. & 2 Str. Tzanakaki

106,3 km från flygplats

Atlantica Amalthia Beach Hotel - Adults Only

Agia Marina

114,1 km från flygplats

Alexandra Hotel

Irinis Str

110,8 km från flygplats

Casa Delfino Hotel & Spa

9 Theofanus Street

106,8 km från flygplats

Veronica Hotel

Ag Apostoli, N. Kydonia

110,0 km från flygplats

Samaria Hotel

69 Kidonias St., 1866 Square

106,6 km från flygplats

Civitel Akali Hotel

55 Kissamou Street

107,1 km från flygplats

Bozzali

Sifaka & Gavaladon 5

106,4 km från flygplats

Renieris Hotel

1, Nikolaou Plastira

112,2 km från flygplats

Ifigenia By Captain Michalis

Salis Helidonakis 11 And Antoniou Gampa

106,8 km från flygplats

Forum Suites

Chrisi Akti Beach

109,2 km från flygplats

Ambassadors Residence Boutique Hotel Chania

Afentoulief 13 & Akti Tompazi 28

106,6 km från flygplats


Biluthyrning i Chania

492 personer har letat efter hyrbilar i Chania i oktober.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Chania för att motverka spridningen av COVID-19?

Alamo, Sixt, och Thrifty är några av företagen som erbjuder förhöjda rengöringsalternativ för att motverka spridningen av COVID-19 i Chania. Fordonen rengörs alltid regelbundet, men hyrbilsföretagen tar nu extra åtgärder för att se till att bilarna är desinficerade. Du kan ta en titt på alla hyrbilsföretag i Chania som erbjuder denna tjänst genom att filtrera efter alternativet på momondo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Chania i november?

För en weekend i november ligger de bästa erbjudandena i Chania från 36 kr till cirka 67 kr. Erbjudanden är lite annorlunda för en veckolång uthyrning - priserna startar kring 35 kr, och genomsnittspriset är 190 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Chania?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Chania erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Alamo, Sixt och Thrifty har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Chania under november månad?

De flesta resenärer väljer att hyra en mindre, ekonomisk bil då de reser till Chania i november månad. Dess snåla bensinförbrukning och förmåga att hantera våta vägförhållanden gör dessa mindre bilar till ett bra val då nederbörden i genomsnitt ligger på 94 mm och temperaturerna kring 13 °C. Att hyra en Ekonomi i Chania kommer i genomsnitt kosta dig 149 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Autocandia i Chania?

Autocandia är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Chania. Med 4 uthyrningskontor i Chania hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 178 kr per dag från Autocandia.

Vad är hastighetsgränsen i Chania?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 50 km/t i Chania när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Chania är 90 km/t respektive 130 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Chania du befinner dig.


Planera din resa till Chania

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Chania

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Chania
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Chania

  Hitta hotell i Chania
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Chania