Biluthyrning i Chania, Grekland

Vill du hyra en bil billigt i Chania, Grekland? Sök och jämför priser här

Chania, Chania, Grekland
29 jul — 5 aug
Samma avlämingsplats
Chania, Chania, Grekland
tors 29/7
12:00
tors 5/8
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Chania, Grekland

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

59 kr - 359 kr

Alla biltyper

88 kr - 914 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Chania, Grekland är 163 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Chania, Grekland är december. Då är priset 65 % lägre än andra tider på året och kostar bara 59 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 45 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Chania. Genomsnittspriset för en hyrbil i Chania kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Chania av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Chania, Grekland är 237 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Chania, Grekland är december. Då är priset 21 % lägre än andra tider på året och kostar bara 189 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 20 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Chania. Genomsnittspriset för en hyrbil i Chania kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Chania av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
Exer Rent a Car

252 kr per dag

1 sep - 8 sep
Citroen C2
Opel Agila
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Exer Rent a Car

254 kr per dag

1 sep - 8 sep
Opel Agila
Hyundai Accent
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
Exer Rent a Car

257 kr per dag

1 sep - 8 sep
Hyundai Accent

Leverantörer av hyrbilar i Chania

Alla större biluthyrningsfirmor i Chania, Grekland
2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
2 platser
Översikt

Renlighet

9,0

Comfort

9,0

Övergripande

9,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

9,0
3 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,2

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,2

Valuta för pengarna

8,0
2 platser
Översikt

Renlighet

7,3

Comfort

7,3

Övergripande

6,6

Upphämtning/avlämning

6,0

Valuta för pengarna

7,3
8 platser
5 platser
5 platser
4 platser

Information om din resa till Chania

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Chania?

För att hyra bil i Chania ska du ha fyllt 21 år då detta är den lägsta åldersgränsen för att hyra bil i Grekland. Det finns även en övre åldersgräns i landet på 75 år så även om du har ett giltigt svenskt körkort kommer du inte att kunna hyra bil i Chania om du är äldre än 75. Sök på momondo och jämför priser mellan olika biluthyrningar för att hitta en hyrbil för din resa. Tänk på att det är svårt att hyra en bil billigt om du är under 25 då det tillkommer en avgift på ungefär 15 EUR (ca. 150 SEK) per dag för unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Chania

Trafiken i Chania och runt om Kreta är hetsig och många bilister följer inte alltid trafikreglerna så du ska hålla extra uppsikt när du kör. Inne i Chania finns det tillexempel många enkelriktade gator och det är vanligt att det bilister tar fel och kör från fel håll. Trafikhastigheten på Kreta är som mest 90 kilometer i timmen. Många vägar är smala och särskilt efter regn ska du vara förskikt med halka. Enligt lag måste du ha en brandsläckare i bilen, men för det mesta ingår detta när du hyr bil i staden.

Parkering

Det är mycket svårt att hitta parkering i centrala Chania och då det går bra att ta sig fram till fots i stadskärnan rekommenderas det att ställa bilen utanför centrum. Många hotell erbjuder dock parkering för sina gäster, även inne i centrum. Gratis gatuparkering hittar du annars nere vid den gamla hamnen och därifrån har du gångavstånd in till centrum.

Utflyktsmål i och omkring Chania

Hyr bil under semester på Kreta för att kunna ta dig runt ön till orter och platser i Chanias närhet. Det är mycket trevligt att köra på öns landsvägar som går genom öppna och vackra landskap. Trafiken är sällan tät, med undantag för centralt i städerna. Öster om Chania hittar du den pittoreska fiskebyn Almyrida med härliga barnvänliga stränder, perfekt för en dagsutflykt! För en historisk sevärdhet kan du ta bilen till Phestos, ett av de mest kända minoiska palatsen på ön. Det mest kända palatset är annars Knossos i Heraklion som är ett måste att besöka.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Chania måste du ha vissa försäkringar. Obligatoriska försäkringar ska täcka skador på andra bilar och personer vid kollision samt skada vid eldsvåda. Eftersom bilar enligt lag måste täckas av dessa försäkringar erbjuder de flesta biluthyrningar automatiskt dessa i och med att du bokar en hyrbil. Hyrbilsfirmor har oftast erbjudanden även gällande andra försäkringar som du kan köpa till frivilligt. Dessa kan vara bra att ha för att ytterligare skydda dig mot eventuella kostnader. Bland annat kan du köpa till stöldförsäkring, självriskreducering eller självriskeliminering. Innan du köper tilläggsförsäkringar via biluthyrningen ska du kontrollera om en hyrbil utomlands redan täcks av din hemförsäkring eller av din bank. Ofta erbjuder banker försäkringar om du betalar bokningen av hyrbilen med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Chania, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ditt svenska körkort är fullt giltigt och fungerar för att hyra bil i Chania. Du behöver inte något internationellt körkort i Grekland.

Var i Chania kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta hyrbilar som passar för din resa. För att göra reseplanerandet så smidigt som möjligt kan du filtrera resultaten efter var du vill hämta och lämna din hyrbil. Bland annat kan du hämta upp den på flygplatsen på Kreta och lämna tillbaka den på någon annan ort på ön. Du väljer helt enkelt alternativet annan avlämningsplats när du gör din sökning. Via momondo kan du hitta hyrbilar med fria mil, billig kilometerkostnad och tilläggsalternativ som GPS, cykelställ och barnstol. Tänk på att det är som billigast att köpa tilläggsalternativ vid din bokning istället för när du hämta upp bilen.

Priser kontrollerade 12/10/2018


Avstånd till populära hotell från Chania, Grekland

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Heraklion N. Kazantzakis Apt. flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Chania

492 personer har letat efter hyrbilar i Chania i juli.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Chania för att motverka spridningen av COVID-19?

Budget, Hertz, och Enterprise är några av företagen som erbjuder förhöjda rengöringsalternativ för att motverka spridningen av COVID-19 i Chania. Fordonen rengörs alltid regelbundet, men hyrbilsföretagen tar nu extra åtgärder för att se till att bilarna är desinficerade. Du kan ta en titt på alla hyrbilsföretag i Chania som erbjuder denna tjänst genom att filtrera efter alternativet på momondo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Chania, Grekland i augusti?

För en weekend i augusti ligger de bästa erbjudandena i Chania från 194 kr till cirka 194 kr. Erbjudanden är lite annorlunda för en veckolång uthyrning - priserna startar kring 58 kr, och genomsnittspriset är 189 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Chania, Grekland?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Chania erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Caldera, Budget och Hertz har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Chania under augusti månad?

Det bästa sättet att njuta av omgivningarna i Chania under augusti månad är att hyra en cabriolet. Risken är liten att det regnar eller är kallt då Chania har en medeltemperatur på 23 °C och en genomsnittlig nederbörd på 19 mm i augusti. Att hyra en Cabriolet i Chania kommer i genomsnitt kosta dig 551 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Europcar i Chania?

Europcar är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Chania, Grekland. Med 2 uthyrningskontor i Chania, Grekland hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 226 kr per dag från Europcar.

Vad är hastighetsgränsen i Chania, Grekland?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 50 km/t i Chania när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Chania är 90 km/t respektive 130 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Chania du befinner dig.

Hur är vädret i Chania, Grekland i juli?

Vanligtvis ligger temperaturen i Chania under juli månad på 26 °C och den förväntade nederbörden är 1 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i juli?

Temperaturerna i Chania är oftast höga under juli, och därför rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta så mycket av möjligt av vädret.

Är vädret i Chania representativt för resten av Kreta?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Chania omkring i Kreta eller runt de omgivande områdena under juli månad bör förvänta sig temperaturer runt 26 °C och en eventuell nederbörd på 2 mm under månaden.


Hyrbilar på flygplatser i Chania

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Chania

Upptäck fler biluthyrningsfirmor i Chania

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Agios Nikolaos, Heraklion och Hersonissos inom Chania

Börja planera din resa till Chania