Hitta billig biluthyrning i Faro

Vill du hyra en bil billigt i Faro? Sök och jämför priser här

ons 18/9
12:00
tors 19/9
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Faro

Kolla in några av de bästa priserna för att hyra bil i Faro som hittats av användare på momondo
Accent
eller liknande Ekonomi
2 1 4-5
44 SEK
12 okt. - 26 okt.
Faro
Faro Airport
44 SEK
12 okt. - 26 okt.
Focus
eller liknande Kompakt
4 1 4-5
47 SEK
1 okt. - 22 okt.
Faro
Aeroporto De Faro Apt.2024
47 SEK
1 okt. - 22 okt.
Sportage
eller liknande Kompakt
4 1 4-5
89 SEK
20 nov. - 23 nov.
Faro
Ed.Interrent - Av.do Aeroporto
89 SEK
20 nov. - 23 nov.

Bästa biluthyrning i Faro

Bra priser som hittades på momondo de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Faro interrent
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Faro surpricecarrental
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Faro centauro
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Faro okrentacar
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Faro driveonholidays
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Faro surpricecarrental
Suv
4 Vuxna, 2 Väskor

Bästa företagen för biluthyrning i Faro

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
europcar Billigast Europcar Europcar erbjuder de billigaste priserna på 2 platser i staden
bestdeal Mest populära Best Deal Best Deal erbjuder de billigaste priserna på 1 plats i staden
sunnycars Flest platser Sunnycars Sunnycars erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 5 platser

Leverantörer av hyrbilar i Faro

Alla större biluthyrningsfirmor i Faro
$self.agencySymbol
FLIZZR
Suveränt - 9,6 (1 omdöme)
1 plats
$self.agencySymbol
Master Kings
Suveränt - 9,6 (1 omdöme)
1 plats
$self.agencySymbol
U Drive
Suveränt - 9,6 (1 omdöme)
1 plats
$self.agencySymbol
Guerin
Suveränt - 9,2 (1 omdöme)
2 platser
$self.agencySymbol
Resolvcar
Suveränt - 9,0 (2 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
AutoEurope
Suveränt - 8,9 (3 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Alamo
Suveränt - 8,6 (4 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Enterprise
Suveränt - 8,5 (12 802 omdömen)
1 plats

Flygplatser med biluthyrning i Faro

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Faros flygplats
FAO

Hyra bil i Faro

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Faro?

För att hyra bil i Faro behöver du vara 18 år gammal då detta är åldersgränsen för att köra och hyra bil. Portugal har även en övre åldersgräns på 80 år. Även om du har ett giltigt körkort kan du inte hyra bil om du är äldre än så. De flesta biluthyrningar i Faro lägger till en extra avgift för unga förare. Denna avgift ligger normalt på mellan 6 EUR till 10 EUR (ca. 60 SEK till 100 SEK) och gäller för det mesta för förare under 22 år. I vissa fall tar biluthyrare även ut denna avgift för förare under 24 år. Sök hos momondo för att hyra en bil billigt under din vistelse i Faro. Via sökfunktionen kan du jämföra priser mellan olika hyrbilsfirmor. Tänk på att sökresultaten inte tar hänsyn till den extra avgiften för unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Faro

Faro är en historisk stad som har sina gamla stadsmurar kvar kring de smala gågatorna inne i centrumet. Biltrafik är därför mycket begränsad i stadens mitt och det är bäst att ta sig fram till fots. Om du hyr bil för att lätt ta dig runt i stadens omgivningar ska du tänka på att Portugal har många motorvägar med vägavgifter. Dessa betalas i biltullar som dyker upp titt som tätt på motorvägarna. Ett enklare alternativ är att köpa ett Via Verde, ett kort som gör att du kan köra förbi tullarna och slippa stanna. I Portugal gäller hastighetsbegränsningen 120 kilometer i timmen på motorvägarna.

Parkering

Inne i Faros historiska stadskärna är det ont om parkering och även begränsad biltrafik. Stadskärnan är dock mycket liten så det går alldeles utmärkt att parkera bilen utanför centrumet och ta sig fram till fots. Stadens gågator och smala gränder upplevs bäst till fots så ställ bilen utanför de historiska stadsmurarna och använd den istället till att resa till destinationer runt omkring Faro. Det finns även ett par parkeringshus under jord som är centralt belägna. Parkering både på gatan och i parkeringshus betalas enkelt i parkeringsautomater. Om du vill parkera billigt finns en gratis parkeringsplats vid hamnen, inte långt från centrumet.

Utflyktsmål i och omkring Faro

Hyr bil under semestern för att enkelt kunna ta dig till platser runt om Faro. Bland annat är det populärt att göra utflykter till Ria Formosa-lagunen där du kan äta goda fisk- och skaldjursrätter samt ägna dig åt vattensporter eller fågelskådning. En annan populär utflykt från Faro är till västra Algarve där klippiga stränder och karga bergsområden sträcker sig längs med kusten.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Faro är det obligatoriskt att ha en tredjepartsförsäkring samt en brandförsäkring. Dessa skyddar dig och biluthyrningsfirman från kostnader som uppstår vid skador på andra bilar och personer samt skador på hyrbilen vid en eldsvåda. De flesta biluthyrningar erbjuder dessa försäkringar i och med att du bokar hyrbilen och ingår då i priset. Biluthyrarna brukar också ha erbjudanden gällande valfria tilläggsförsäkringar. Dessa kan till exempel vara självriskelimineringar som innebär att du skyddar dig helt mot kostnader som kan uppstå vid krock, skada eller stöld. Innan du köper till en extra försäkring ska du alltid kontrollera om din hemförsäkring inkluderar skydd för hyrbilar utomlands eller om din bank eller ditt kreditkortsbolag erbjuder försäkringar gratis i och med att du bokar bilen med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Faro, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att använda ditt svenska körkort för att hyra bil i Faro och för att köra i Portugal. Du behöver alltså inte ansöka om ett internationellt körkort för din resa till Portugal.

Var i Faro kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök hos momondo för att hitta en hyrbil som du kan hämta och lämna där det passar dig. Via sökfunktionen kan du välja vilka platser du vill hämta och lämna bilen på. Bland annat kan du hämta bilen på Faros flygplats och lämna tillbaka den centralt i staden. Du kan också lämna tillbaka bilen på någon annan ort om du ska bila genom landet. Hos momondo kan du hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad och med tillbehör som barnstol och GPS.

Priser kontrollerade 3/10/2018


Planera din resa till Faro