Hitta billig biluthyrning i Faro

Vill du hyra en bil billigt i Faro? Sök och jämför priser här

Faro, Portugal
26 jan — 2 feb
Samma avlämingsplats
Faro, Portugal
tis 26/1
12:00
tis 2/2
12:00

När är det billigast att hyra en bil i Faro?

Alla

10 kr - 381 kr

Ekonomi

26 kr - 193 kr

I januari månad är det billigast att hyra en bil i Faro. Priset ligger då 69% lägre än under resten av året, på bara 34 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i november. Priset för en hyrbil i Faro kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Faro

Alla större biluthyrningsfirmor i Faro
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.6

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.2

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.2

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.0

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.6

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 6 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.4

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.2

Betyg baserat på 7 recensioner


Information om din resa till Faro

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Faro?

För att hyra bil i Faro behöver du vara 18 år gammal då detta är åldersgränsen för att köra och hyra bil. Portugal har även en övre åldersgräns på 80 år. Även om du har ett giltigt körkort kan du inte hyra bil om du är äldre än så. De flesta biluthyrningar i Faro lägger till en extra avgift för unga förare. Denna avgift ligger normalt på mellan 6 EUR till 10 EUR (ca. 60 SEK till 100 SEK) och gäller för det mesta för förare under 22 år. I vissa fall tar biluthyrare även ut denna avgift för förare under 24 år. Sök hos momondo för att hyra en bil billigt under din vistelse i Faro. Via sökfunktionen kan du jämföra priser mellan olika hyrbilsfirmor. Tänk på att sökresultaten inte tar hänsyn till den extra avgiften för unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Faro

Faro är en historisk stad som har sina gamla stadsmurar kvar kring de smala gågatorna inne i centrumet. Biltrafik är därför mycket begränsad i stadens mitt och det är bäst att ta sig fram till fots. Om du hyr bil för att lätt ta dig runt i stadens omgivningar ska du tänka på att Portugal har många motorvägar med vägavgifter. Dessa betalas i biltullar som dyker upp titt som tätt på motorvägarna. Ett enklare alternativ är att köpa ett Via Verde, ett kort som gör att du kan köra förbi tullarna och slippa stanna. I Portugal gäller hastighetsbegränsningen 120 kilometer i timmen på motorvägarna.

Parkering

Inne i Faros historiska stadskärna är det ont om parkering och även begränsad biltrafik. Stadskärnan är dock mycket liten så det går alldeles utmärkt att parkera bilen utanför centrumet och ta sig fram till fots. Stadens gågator och smala gränder upplevs bäst till fots så ställ bilen utanför de historiska stadsmurarna och använd den istället till att resa till destinationer runt omkring Faro. Det finns även ett par parkeringshus under jord som är centralt belägna. Parkering både på gatan och i parkeringshus betalas enkelt i parkeringsautomater. Om du vill parkera billigt finns en gratis parkeringsplats vid hamnen, inte långt från centrumet.

Utflyktsmål i och omkring Faro

Hyr bil under semestern för att enkelt kunna ta dig till platser runt om Faro. Bland annat är det populärt att göra utflykter till Ria Formosa-lagunen där du kan äta goda fisk- och skaldjursrätter samt ägna dig åt vattensporter eller fågelskådning. En annan populär utflykt från Faro är till västra Algarve där klippiga stränder och karga bergsområden sträcker sig längs med kusten.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Faro är det obligatoriskt att ha en tredjepartsförsäkring samt en brandförsäkring. Dessa skyddar dig och biluthyrningsfirman från kostnader som uppstår vid skador på andra bilar och personer samt skador på hyrbilen vid en eldsvåda. De flesta biluthyrningar erbjuder dessa försäkringar i och med att du bokar hyrbilen och ingår då i priset. Biluthyrarna brukar också ha erbjudanden gällande valfria tilläggsförsäkringar. Dessa kan till exempel vara självriskelimineringar som innebär att du skyddar dig helt mot kostnader som kan uppstå vid krock, skada eller stöld. Innan du köper till en extra försäkring ska du alltid kontrollera om din hemförsäkring inkluderar skydd för hyrbilar utomlands eller om din bank eller ditt kreditkortsbolag erbjuder försäkringar gratis i och med att du bokar bilen med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Faro, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att använda ditt svenska körkort för att hyra bil i Faro och för att köra i Portugal. Du behöver alltså inte ansöka om ett internationellt körkort för din resa till Portugal.

Var i Faro kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök hos momondo för att hitta en hyrbil som du kan hämta och lämna där det passar dig. Via sökfunktionen kan du välja vilka platser du vill hämta och lämna bilen på. Bland annat kan du hämta bilen på Faros flygplats och lämna tillbaka den centralt i staden. Du kan också lämna tillbaka bilen på någon annan ort om du ska bila genom landet. Hos momondo kan du hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad och med tillbehör som barnstol och GPS.

Priser kontrollerade 3/10/2018


Avstånd till populära hotell från Faro

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Faro flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Faro

Hittills i januari har det gjorts 276 sökningar på momondo efter hyrbilar i Faro.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Faro för att motverka spridningen av COVID-19?

Enterprise, National, och Avis är några av företagen som erbjuder förhöjda rengöringsalternativ för att motverka spridningen av COVID-19 i Faro. Fordonen rengörs alltid regelbundet, men hyrbilsföretagen tar nu extra åtgärder för att se till att bilarna är desinficerade. Du kan ta en titt på alla hyrbilsföretag i Faro som erbjuder denna tjänst genom att filtrera efter alternativet på momondo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Faro har lägst priser för hyrbilar?

Du hittar de billigaste biluthyrningspriserna i Faro hos Turisprime, som har 1 uthyrningskontor i staden. Användare på momondo har hittat dagspriser så låga som 29 kr, men genomsnittspriset för en biluthyrning i Faro från Turisprime ligger på 54 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Faro?

Varje biluthyrningsföretag i Faro har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Faro är Enterprise, National och Avis, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Faro under februari månad?

Med en genomsnittstemperatur på 14 °C och en nederbörd kring 35 mm i februari gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Faro. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under februari månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Faro. Att hyra en Standard i Faro kommer i genomsnitt kosta dig 679 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har SURPRICE CAR RENTAL i Faro?

SURPRICE CAR RENTAL har 3 uthyrningskontor. Användare på momondo kan förvänta sig få betala i genomsnitt 118 kr per dag om de hyr från ett av dessa kontor.

Vad är hastighetsgränsen i Faro?

Hastighetsgränsen i Faro är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Faro är 100 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Faro, Portugal i januari?

I januari får Faro vanligtvis en nederbörd på 63 mm och har en medeltemperatur på 12 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Faro då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Klimatet i Faro under januari bör typiskt sätt inte påverka vilken typ av bil du hyr. Baserat på våra uppgifter letar momondos användare dock ofta efter en viss typ av bilar att hyra i Faro. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Faro tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Ford Focus, Opel Corsa och Volkswagen Polo.

Är vädret i Faro representativt för resten av Faro?

Den som vill hyra en bil i Faro för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Faro under januari månad vanligtvis ligger runt 11 °C med en nederbörd på omkring 75 mm.


Planera din resa till Faro

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Faro

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Faro
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Faro

  Hitta hotell i Faro
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Faro