Biluthyrning i Faro, Portugal

Vill du hyra en bil billigt i Faro, Portugal? Sök och jämför priser här

Faro, Portugal
22 okt — 29 okt
Samma avlämingsplats
Faro, Portugal
fre 22/10
12:00
fre 29/10
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Faro, Portugal

Hitta rätt hyrbil för dig
Mini Hatch
eller liknande Cabriolet
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
keddy by Europcar

175 kr per dag

9 nov - 23 nov
Mini Hatch
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
AIRAUTO

114 kr per dag

9 nov - 23 nov
Chevrolet Sonic Sedan
Audi A3
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Resolvcar

155 kr per dag

9 nov - 23 nov
Audi A3
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Autorent Car Rental

88 kr per dag

2 nov - 2 dec
Chevrolet Sonic Sedan
Chevrolet Equinox
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
DRIVEONHOLIDAYS

192 kr per dag

3 nov - 3 dec
Chevrolet Equinox

Erbjudanden på hyrbilar i Faro, Portugal

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

53 kr - 330 kr

Alla biltyper

56 kr - 836 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Faro, Portugal är 128 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Faro, Portugal är november. Då är priset 59 % lägre än andra tider på året och kostar bara 53 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 53 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Faro. Genomsnittspriset för en hyrbil i Faro kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Faro av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Faro, Portugal är 263 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Faro, Portugal är mars. Då är priset 67 % lägre än andra tider på året och kostar bara 88 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 2 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Faro. Genomsnittspriset för en hyrbil i Faro kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Faro av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Faro, Portugal är 210 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Faro, Portugal är november. Då är priset 66 % lägre än andra tider på året och kostar bara 73 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 21 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Faro. Genomsnittspriset för en hyrbil i Faro kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Faro av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.

Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
Drive4Fun

78 kr per dag

2 nov - 2 dec
Kia Rio Hatchback
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
Autorent Car Rental

81 kr per dag

2 nov - 2 dec
Kia Rio Hatchback
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Autorent Car Rental

88 kr per dag

2 nov - 2 dec
Chevrolet Sonic Sedan

Leverantörer av hyrbilar i Faro

Alla större biluthyrningsfirmor i Faro, Portugal
2 platser
Översikt

Renlighet

9,3

Comfort

8,6

Övergripande

8,6

Upphämtning/avlämning

7,3

Valuta för pengarna

8,0
2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

8,0
3 platser
Översikt

Renlighet

8,3

Comfort

7,6

Övergripande

6,9

Upphämtning/avlämning

6,3

Valuta för pengarna

6,7
3 platser
Översikt

Renlighet

6,0

Comfort

6,0

Övergripande

7,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

8,0
5 platser
3 platser
3 platser
2 platser

Information om din resa till Faro

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Faro?

För att hyra bil i Faro behöver du vara 18 år gammal då detta är åldersgränsen för att köra och hyra bil. Portugal har även en övre åldersgräns på 80 år. Även om du har ett giltigt körkort kan du inte hyra bil om du är äldre än så. De flesta biluthyrningar i Faro lägger till en extra avgift för unga förare. Denna avgift ligger normalt på mellan 6 EUR till 10 EUR (ca. 60 SEK till 100 SEK) och gäller för det mesta för förare under 22 år. I vissa fall tar biluthyrare även ut denna avgift för förare under 24 år. Sök hos momondo för att hyra en bil billigt under din vistelse i Faro. Via sökfunktionen kan du jämföra priser mellan olika hyrbilsfirmor. Tänk på att sökresultaten inte tar hänsyn till den extra avgiften för unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Faro

Faro är en historisk stad som har sina gamla stadsmurar kvar kring de smala gågatorna inne i centrumet. Biltrafik är därför mycket begränsad i stadens mitt och det är bäst att ta sig fram till fots. Om du hyr bil för att lätt ta dig runt i stadens omgivningar ska du tänka på att Portugal har många motorvägar med vägavgifter. Dessa betalas i biltullar som dyker upp titt som tätt på motorvägarna. Ett enklare alternativ är att köpa ett Via Verde, ett kort som gör att du kan köra förbi tullarna och slippa stanna. I Portugal gäller hastighetsbegränsningen 120 kilometer i timmen på motorvägarna.

Parkering

Inne i Faros historiska stadskärna är det ont om parkering och även begränsad biltrafik. Stadskärnan är dock mycket liten så det går alldeles utmärkt att parkera bilen utanför centrumet och ta sig fram till fots. Stadens gågator och smala gränder upplevs bäst till fots så ställ bilen utanför de historiska stadsmurarna och använd den istället till att resa till destinationer runt omkring Faro. Det finns även ett par parkeringshus under jord som är centralt belägna. Parkering både på gatan och i parkeringshus betalas enkelt i parkeringsautomater. Om du vill parkera billigt finns en gratis parkeringsplats vid hamnen, inte långt från centrumet.

Utflyktsmål i och omkring Faro

Hyr bil under semestern för att enkelt kunna ta dig till platser runt om Faro. Bland annat är det populärt att göra utflykter till Ria Formosa-lagunen där du kan äta goda fisk- och skaldjursrätter samt ägna dig åt vattensporter eller fågelskådning. En annan populär utflykt från Faro är till västra Algarve där klippiga stränder och karga bergsområden sträcker sig längs med kusten.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Faro är det obligatoriskt att ha en tredjepartsförsäkring samt en brandförsäkring. Dessa skyddar dig och biluthyrningsfirman från kostnader som uppstår vid skador på andra bilar och personer samt skador på hyrbilen vid en eldsvåda. De flesta biluthyrningar erbjuder dessa försäkringar i och med att du bokar hyrbilen och ingår då i priset. Biluthyrarna brukar också ha erbjudanden gällande valfria tilläggsförsäkringar. Dessa kan till exempel vara självriskelimineringar som innebär att du skyddar dig helt mot kostnader som kan uppstå vid krock, skada eller stöld. Innan du köper till en extra försäkring ska du alltid kontrollera om din hemförsäkring inkluderar skydd för hyrbilar utomlands eller om din bank eller ditt kreditkortsbolag erbjuder försäkringar gratis i och med att du bokar bilen med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Faro, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att använda ditt svenska körkort för att hyra bil i Faro och för att köra i Portugal. Du behöver alltså inte ansöka om ett internationellt körkort för din resa till Portugal.

Var i Faro kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök hos momondo för att hitta en hyrbil som du kan hämta och lämna där det passar dig. Via sökfunktionen kan du välja vilka platser du vill hämta och lämna bilen på. Bland annat kan du hämta bilen på Faros flygplats och lämna tillbaka den centralt i staden. Du kan också lämna tillbaka bilen på någon annan ort om du ska bila genom landet. Hos momondo kan du hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad och med tillbehör som barnstol och GPS.


Avstånd till populära hotell från Faro, Portugal

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Faro flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Faro

Hittills i oktober har det gjorts 24 sökningar på momondo efter hyrbilar i Faro.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Faro för att motverka spridningen av COVID-19?

Alamo, Avis, och Europcar är några av företagen som erbjuder förhöjda rengöringsalternativ för att motverka spridningen av COVID-19 i Faro. Fordonen rengörs alltid regelbundet, men hyrbilsföretagen tar nu extra åtgärder för att se till att bilarna är desinficerade. Du kan ta en titt på alla hyrbilsföretag i Faro som erbjuder denna tjänst genom att filtrera efter alternativet på momondo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Faro har lägst priser för hyrbilar?

Du hittar de billigaste biluthyrningspriserna i Faro hos Turisprime, som har 1 uthyrningskontor i staden. Användare på momondo har hittat dagspriser så låga som 30 kr, men genomsnittspriset för en biluthyrning i Faro från Turisprime ligger på 56 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Faro, Portugal?

Varje biluthyrningsföretag i Faro har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Faro är Alamo, Avis och Europcar, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Faro under november månad?

Vi rekommenderar att hyra en ekonomisk, mindre bil när du besöker Faro i november månad. Även om en mindre bil som denna inte hanterar is och snö särskilt bra är det en bra bil för milda temperaturer och regn. I november ligger temperaturerna i Faro oftast kring 13 °C med en nederbörd på 116 mm – perfekta förhållanden för att hyra en lite mindre bil. Att hyra en Ekonomi i Faro kommer i genomsnitt kosta dig 161 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har SURPRICE CAR RENTAL i Faro?

SURPRICE CAR RENTAL har 3 uthyrningskontor. Användare på momondo kan förvänta sig få betala i genomsnitt 122 kr per dag om de hyr från ett av dessa kontor.

Vad är hastighetsgränsen i Faro, Portugal?

Hastighetsgränsen i Faro är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Faro är 100 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Vilken bil väljer flest att hyra i Faro?

För ett genomsnittspris på 46 kr/dag (och så lite som 4 kr/dag), är hyrbilar av modellen Hyundai Accent i Faro de mest populära bilarna bland våra användare. Att hyra modellen Ford Ka i Faro för 35 kr/dag i genomsnitt (19 kr/dag med ett billigt erbjudande) är ett annat populärt val.

Hur är vädret i Faro, Portugal i oktober?

I oktober får Faro vanligtvis en nederbörd på 63 mm och har en medeltemperatur på 19 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Faro då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i oktober?

Temperaturerna i Faro är oftast höga under oktober, och därför rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta så mycket av möjligt av vädret.

Är vädret i Faro representativt för resten av Faro?

Den som vill hyra en bil i Faro för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Faro under oktober månad vanligtvis ligger runt 18 °C med en nederbörd på omkring 66 mm.


Hyrbilar på flygplatser i Faro

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Faro

Börja planera din resa till Faro