Biluthyrning i Reykjavik, Island

Vill du hyra en bil billigt i Reykjavik, Island? Sök och jämför priser här

Reykjavik, Island
24 maj — 31 maj
Samma avlämingsplats
Reykjavik, Island
mån 24/5
12:00
mån 31/5
12:00
Förarens ålder:

När är det billigast att hyra en bil i Reykjavik?

Alla

149 kr - 1 840 kr

Ekonomi

149 kr - 538 kr

I mars månad är det billigast att hyra en bil i Reykjavik, Island. Priset ligger då 53% lägre än under resten av året, på bara 149 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i mars. Priset för en hyrbil i Reykjavik kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Reykjavik

Alla större biluthyrningsfirmor i Reykjavik, Island
7,4
Bra
55 omdömen3 platser
Översikt

Renlighet

7,9

Comfort

7,5

Övergripande

7,2

Upphämtning/avlämning

7,6

Valuta för pengarna

7,0
8,9
Fantastiskt
8 omdömen2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

9,7

Övergripande

8,2

Upphämtning/avlämning

9,5

Valuta för pengarna

7,2
7,6
Bra
1 omdöme2 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

6,0
7,0
Bra
5 omdömen2 platser
Översikt

Renlighet

7,2

Comfort

7,2

Övergripande

7,2

Upphämtning/avlämning

6,4

Valuta för pengarna

7,2
6,1
Bra
3 omdömen2 platser
Översikt

Renlighet

6,6

Comfort

6,6

Övergripande

6,6

Upphämtning/avlämning

4,0

Valuta för pengarna

6,6
5,6
Okej
2 omdömen2 platser
Översikt

Renlighet

9,0

Comfort

8,0

Övergripande

4,0

Upphämtning/avlämning

3,0

Valuta för pengarna

4,0
4,4
Okej
8 omdömen2 platser
Översikt

Renlighet

5,0

Comfort

4,2

Övergripande

4,5

Upphämtning/avlämning

4,0

Valuta för pengarna

4,5
0,0
Förfärligt
6 platser

Information om din resa till Reykjavik

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Reykjavik?

Om du ska hyra bil i Reykjavik måste du ha fyllt 20 år då detta är biluthyrningarnas åldersgräns på Island. Du måste också ha kört i minst ett år om du ska tillåtas boka en hyrbil. För förare som är under 25 lägger dock biluthyrningarna till avgifter. Hos momondo kan du söka efter hyrbilar för din resa och jämföra priser för att hyra en bil billigt. Sökresultaten tar dock inte hänsyn till din ålder och den eventuella extrakostnad som läggs till för unga förare. Tänk också på att boka bilen med de extra tillbehör du vill ha, exempelvis barnstol och GPS, då detta är dyrare att lägga till på plats.

Viktigt att veta om trafikregler i Reykjavik

Enligt isländska regler måste du ha en barnstol för barn som är under 3 år. Du får inte tala i telefon som förare om du inte använder handsfree. Den enda vägavgift som gäller på Island är avgiften för att köra Hvalfjordurtunneln. Annars löper fina avgiftsfria motorvägar runt om ön. Om du ska avvika från den stora Riksväg 1 som går runt landet ska du kontrollera i förväg i vilket skick vägarna i mitten av landet är i. Under vissa delar av året översvämmas nämligen vissa av landsvägarna. Trafiken är i regel lugn och inte särskilt tät, vare sig i Reykjavik eller utanför staden.

Parkering

Reykjavik har mängder av gratis parkering utanför stadens centrum. Om det inte finns några anvisningar gällande avgifter gäller att gatuparkering är gratis. Ju mer centralt du ställer din hyrbil desto dyrare är vanligtvis parkeringen. Mest centralt kostar det cirka 315 ISK (ca. 25 SEK) per timme att ställa bilen. Du betalar parkeringsavgiften i parkeringsautomater som finns på stadens gator. Betalning sker antingen med mynt eller med kort. Du kan också ställa bilen i något av de centrala parkeringshusen då det kan vara svårt att hitta lediga parkeringsplatser mitt inne i centrum. För långtidsparkering gäller parkeringshuset på Bergstadastraeti.

Utflyktsmål i och omkring Reykjavik

Om du hyr bil under resan till Reykjavik kan du med fördel ta dig till platser som ligger utanför stadens centrum som är svårare att nå utan bil. Bland annat är det populärt att åka till den kända blå lagunen, en av landets mest kända sevärdheter. Där kan du bada i den varma källan i vatten som är rikt på mineraler. Du kan även ta dig till glaciären Solheimajökull och vattenfallet Gullfoss.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Reykjavik är det ett par försäkringar som är obligatoriska att ha. Dessa är tredjepartsförsäkringar och olycksfallsförsäkring. Då dessa är obligatoriska för att få boka hyrbilar ingår de för det mesta i priset på hyrbilen och du får dessa automatiskt vid din bokning. Många biluthyrningar har även erbjudanden gällande extra tilläggsförsäkringar. Dessa kan till exempel vara försäkringar som självrisk- och stöldreducering samt självriskeliminering. Sådana försäkringar reducerar kraftigt dina kostnader vid skada eller stöld av bilen och med en självriskeliminering avstår du helt från kostnader om något skulle hända. Innan du köper till extra försäkringar från biluthyrningarna kan det vara smart att kontrollera med din hemförsäkring om den täcker hyrbil utomlands. Ibland erbjuder även kreditkortsföretag försäkringar i och med att du betalar bokningen av hyrbilen med ditt kreditkort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Reykjavik, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inte ansöka om något internationellt körkort för att hyra bil i Reykjavik utan det räcker med att du har med dig ditt svenska körkort.

Var i Reykjavik kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil som du kan hämta och lämna på de platser som passar dig. Via sökfunktionen väljer du annan avlämningsplats om du inte vill lämna hyrbilen på samma ställe där du hämtat upp den. Bland annat kan du hämta och lämna hyrbilar på båda flygplatserna i Reykjavik samt inne i centrum. Via momondos sökfunktion kan du hyra bil billigt i Reykjavik med fria mil eller billig kilometerkostnad.

(Priser kontrollerade 5/10/2018)


Avstånd till populära hotell från Reykjavik, Island

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Reykjavik Keflavik Intl flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Reykjavik

Hittills denna månad har vi gjort 324 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Reykjavik.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Reykjavik för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Reykjavik även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Alamo, Enterprise och National. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Reykjavik, Island i juni?

För en weekend i juni ligger de bästa erbjudandena i Reykjavik från 328 kr till cirka 418 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Reykjavik i juni hittade ett genomsnittspris på 378 kr - men priser så låga som 225 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Reykjavik har lägst priser för hyrbilar?

Den billigaste biluthyraren i Reykjavik är Ice Rental Cars med en daglig genomsnittlig uthyrningsavgift på 430 kr från dess 2 uthyrningskontor i Reykjavik. Det absolut billigaste erbjudandet användare på momondo hittat är Ice Rental Cars i Reykjavik för 167 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Reykjavik, Island?

Hyrbilar i Reykjavik från populära uthyrningsfirmor som Alamo, Enterprise och National kommer generellt att erbjuda gratis avbokning. momondo har ingen kontroll över företagens avbokningspolicyer i Reykjavik, men vi kan hjälpa dig hitta de billigaste erbjudandena för hyrbilar inför din nästa resa.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Reykjavik under juni månad?

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Reykjavik under juni månad. Med en genomsnittstemperatur på 11 °C och en nederbörd på omkring 50 mm i juni innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Reykjavik kommer i genomsnitt kosta dig 1 084 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Europcar i Reykjavik?

Det är väldigt populärt att hyra från Europcar i Reykjavik, Island då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 3 uthyrningskontor i centrum av Reykjavik, Island, och du kan förvänta dig priser på 1 154 kr per dag för att hyra din bil i Reykjavik, Island.

Vad är hastighetsgränsen i Reykjavik, Island?

Om du hyr ett fordon i Reykjavik tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Reykjavik ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Reykjavik ligger hastighetsgränsen på 90 km/t.

Hur är vädret i Reykjavik, Island i maj?

Under maj är medeltemperaturen i Reykjavik 6 °C och den förväntade nederbörden är 40 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Reykjavik.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i maj?

Vädret i Reykjavik under maj kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Reykjavik. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Reykjavik tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Hyundai i10, Hyundai Accent och Fiat Panda.

Är vädret i Reykjavik representativt för resten av Huvudstadsregion?

Om du letar efter en hyrbil i Reykjavik för en bilresa till närliggande områden under maj månad är det viktigt att veta att resten av Huvudstadsregion vanligtvis har en temperatur på 6 °C och en nederbörd på omkring 40 mm.


Hyra bil i andra städer i Island

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Keflavik, Egilsstaðir och Akureyri i Island

Börja planera din resa till Reykjavik