Hitta billig biluthyrning i Reykjavik

Vill du hyra en bil billigt i Reykjavik? Sök och jämför priser här

fre 16/8
12:00
lör 17/8
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Reykjavik

Kolla in några av de bästa priserna för att hyra bil i Reykjavik som hittats av användare på momondo
Spark
eller liknande Mini
2 4-5
227 SEK
19 okt. - 28 okt.
Reykjavik
Vatnagardar 24
227 SEK
19 okt. - 28 okt.
Wrangler
eller liknande Ekonomi
2 1 4-5
637 SEK
22 aug. - 25 aug.
Reykjavik
Flugvellir 6. Reykjanesbær
637 SEK
22 aug. - 25 aug.

Bästa biluthyrning i Reykjavik

Bra priser som hittades på momondo de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Reykjavik sixt
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Reykjavik sixt
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Reykjavik sixt
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Reykjavik greenmotion
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Reykjavik greenmotion
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Reykjavik ace
Suv
2 Vuxna, 2 Väskor

Bästa företagen för biluthyrning i Reykjavik

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
sixtrentacar Billigast Sixt Sixt erbjuder de billigaste priserna på 3 platser i staden
ras Mest populära RAS Car Rental RAS Car Rental erbjuder de billigaste priserna på 2 platser i staden
sunnycars Flest platser Sunnycars Sunnycars erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 5 platser

Leverantörer av hyrbilar i Reykjavik

Alla större biluthyrningsfirmor i Reykjavik
$self.agencySymbol
Europcar
Suveränt - 9,9 (3 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
AutoEurope
Suveränt - 8,9 (3 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Geysir Car Rental
Suveränt - 8,8 (2 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Alamo
Suveränt - 8,7 (6 478 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Enterprise
Suveränt - 8,5 (12 817 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
FLIZZR
Suveränt - 8,4 (22 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Suveränt - 8,2 (98 omdömen)
4 platser
$self.agencySymbol
National
Suveränt - 8,2 (3 756 omdömen)
1 plats

Flygplatser med biluthyrning i Reykjavik

Hitta en hyrbil på någon av dessa flygplatser
HYRBILAR I
Reykjavik Domestic flygplats
RKV
HYRBILAR I
Reykjavik Keflavik Intl flygplats
KEF

Hyra bil i Reykjavik

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Reykjavik?

Om du ska hyra bil i Reykjavik måste du ha fyllt 20 år då detta är biluthyrningarnas åldersgräns på Island. Du måste också ha kört i minst ett år om du ska tillåtas boka en hyrbil. För förare som är under 25 lägger dock biluthyrningarna till avgifter. Hos momondo kan du söka efter hyrbilar för din resa och jämföra priser för att hyra en bil billigt. Sökresultaten tar dock inte hänsyn till din ålder och den eventuella extrakostnad som läggs till för unga förare. Tänk också på att boka bilen med de extra tillbehör du vill ha, exempelvis barnstol och GPS, då detta är dyrare att lägga till på plats.

Viktigt att veta om trafikregler i Reykjavik

Enligt isländska regler måste du ha en barnstol för barn som är under 3 år. Du får inte tala i telefon som förare om du inte använder handsfree. Den enda vägavgift som gäller på Island är avgiften för att köra Hvalfjordurtunneln. Annars löper fina avgiftsfria motorvägar runt om ön. Om du ska avvika från den stora Riksväg 1 som går runt landet ska du kontrollera i förväg i vilket skick vägarna i mitten av landet är i. Under vissa delar av året översvämmas nämligen vissa av landsvägarna. Trafiken är i regel lugn och inte särskilt tät, vare sig i Reykjavik eller utanför staden.

Parkering

Reykjavik har mängder av gratis parkering utanför stadens centrum. Om det inte finns några anvisningar gällande avgifter gäller att gatuparkering är gratis. Ju mer centralt du ställer din hyrbil desto dyrare är vanligtvis parkeringen. Mest centralt kostar det cirka 315 ISK (ca. 25 SEK) per timme att ställa bilen. Du betalar parkeringsavgiften i parkeringsautomater som finns på stadens gator. Betalning sker antingen med mynt eller med kort. Du kan också ställa bilen i något av de centrala parkeringshusen då det kan vara svårt att hitta lediga parkeringsplatser mitt inne i centrum. För långtidsparkering gäller parkeringshuset på Bergstadastraeti.

Utflyktsmål i och omkring Reykjavik

Om du hyr bil under resan till Reykjavik kan du med fördel ta dig till platser som ligger utanför stadens centrum som är svårare att nå utan bil. Bland annat är det populärt att åka till den kända blå lagunen, en av landets mest kända sevärdheter. Där kan du bada i den varma källan i vatten som är rikt på mineraler. Du kan även ta dig till glaciären Solheimajökull och vattenfallet Gullfoss.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Reykjavik är det ett par försäkringar som är obligatoriska att ha. Dessa är tredjepartsförsäkringar och olycksfallsförsäkring. Då dessa är obligatoriska för att få boka hyrbilar ingår de för det mesta i priset på hyrbilen och du får dessa automatiskt vid din bokning. Många biluthyrningar har även erbjudanden gällande extra tilläggsförsäkringar. Dessa kan till exempel vara försäkringar som självrisk- och stöldreducering samt självriskeliminering. Sådana försäkringar reducerar kraftigt dina kostnader vid skada eller stöld av bilen och med en självriskeliminering avstår du helt från kostnader om något skulle hända. Innan du köper till extra försäkringar från biluthyrningarna kan det vara smart att kontrollera med din hemförsäkring om den täcker hyrbil utomlands. Ibland erbjuder även kreditkortsföretag försäkringar i och med att du betalar bokningen av hyrbilen med ditt kreditkort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Reykjavik, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inte ansöka om något internationellt körkort för att hyra bil i Reykjavik utan det räcker med att du har med dig ditt svenska körkort.

Var i Reykjavik kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil som du kan hämta och lämna på de platser som passar dig. Via sökfunktionen väljer du ”annan avlämningsplats” om du inte vill lämna hyrbilen på samma ställe där du hämtat upp den. Bland annat kan du hämta och lämna hyrbilar på båda flygplatserna i Reykjavik samt inne i centrum. Via momondos sökfunktion kan du hyra bil billigt i Reykjavik med fria mil eller billig kilometerkostnad.

(Priser kontrollerade 5/10/2018)


Planera din resa till Reykjavik