Flyg Europa Island Reykjavik

Flyg till Reykjavik

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Reykjavik (KEF)
tis 18/5
tis 25/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Reykjavik. Nuvarande restriktioner för Reykjavik baseras på reserestriktioner för Island.

Visa nuvarande reserestriktioner för Island

Billigaste flygen till flygplatser i Reykjavik

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Reykjavik från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Reykjavik Keflavik Intl flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Reykjavik

Stockholm (STO) till Reykjavik (IS1)

Vanligtvis är flyg till Reykjavik från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Reykjavik, vilket i genomsnitt kostar 1 905 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN REYKJAVIK TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars20% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Reykjavik kostar i genomsnitt bara 1 531 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL REYKJAVIK FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember21% dyrareDet kostar omkring 2 313 kr för flyg till Reykjavik från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL REYKJAVIK FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember281% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Reykjavik från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Reykjavik?

Reykjaviks högsäsong infaller under sommarmånaderna och således stiger priser på resor till Reykjavik under denna period. Många besökare väljer även att boka flygresor till Reykjavik under jul- och nyårsledigheterna. Vinterhalvåret är annars stadens lågsäsong, men räkna för all del inte bort denna period då det finns möjligheter till härliga vinteraktiviteter och chans att få syn på norrskenet. I momondos priskalendern på nätet kan du jämföra priser för flygstolar och resor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Reykjavik? Under augusti och november kan du hitta billiga flyg till Reykjavik online. Särskilt augusti är en utmärkt tid att resa på då nätterna är korta och ljusa, vädret milt och många festivaler äger rum. Tänk dock på att hotellpriser fortfarande kan vara höga under augusti månad.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Reykjavik?

Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Reykjavik från Oslo för 772 kr. Detta är 70 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Reykjavik. För att hitta de billigaste priserna till Reykjavik från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Reykjavik?

Generellt är mars den billigaste månaden att flyga från Sverige till Reykjavik. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 531 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Reykjavik i mars är det också billigt att flyga i november. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 547 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Reykjavik?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Reykjavik från Sverige är större om du bokar 56 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Reykjavik för ungefär 1 905 kr om du gör din sökning 56 dagar innan. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 1 065 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Reykjavik?

Enligt våra data är fredag den billigaste veckodagen att flyga till Reykjavik från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en fredag var 1 871 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Och andra sidan är söndag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 049 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Reykjavik?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Reykjavik är på morgonen då man kan köpa flyg för så lite som 1 795 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på eftermiddagen då priserna genomsnittligen ligger på 2 267 kr. Flyg till Reykjavik från Sverige på eftermiddagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Reykjavik?

Reykjavik Keflavik Intl flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Reykjavik.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Reykjavik?

Reykjavik Domestic flygplats har ett genomsnittspris på 2 585 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Reykjavik. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Reykjavik?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Island resor till Reykjavik. Inreserestriktioner

Island har begränsat inresa för alla resenärer som inte är medborgare i EES- eller EFTA-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten eller deras familjer. Resenärer med uppehållstillstånd utfärdade av Schengenländerna får fortfarande vistas i landet. Resenärer som bor i eller reser från Australien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Singapore, Sydkorea eller Thailand får också komma in i landet. Diplomater, sjukvårdspersonal, humanitära hjälparbetare, militär personal, resenärer som behöver internationellt skydd och resenärer i nödsituationer inom familjen får också resa in i landet.

Inträdeskrav

Resenärer måste fylla i ett förhandsregistreringsformulär före avresa och ladda ner appen Ranking C-19. Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar före avresa. Certifikatet måste vara utfärdat på danska, engelska, isländska, norska eller svenska.

Karantänskrav

Alla anländande resenärer kommer att behöva genomgå två SARS-CoV-2 kontroller och kontroll av COVID-19-symtom, med karantän däremellan. Det första testet utförs vid ankomst och det andra 5 dagar senare. Karantänperioden för resenärerna upphör så snart de får ett negativ resultat från det andra testet. Kontrollera denna lista över pensionat/hotell som accepterar karantängäster. Resenärer som kan bekräfta via PCR-testning eller antikroppstestning från ett EU/EFTA-land att de tidigare har haft en COVID-19-infektion är undantagna från karantän. Resenär som presenterar ett giltigt internationellt vaccinationsintyg för fullständig vaccination med ett godkänt vaccin mot COVID-19 är undantagna från karantänskravet.

Transiteringsregler

Alla resenärer som transiterar i Island på väg till en annan Schengenmedlemsstat måste ha ett skriftligt tillstånd att komma in i den andra Schengenmedlemsstaten.

Om du redan planerar att resa till Reykjavik inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Reykjavik

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Reykjavik
Icelandair
10 sep.
ARN09:55Stockholm Arlanda
3t 15m
KEF13:10Reykjavik Keflavik Intl
17 sep.
KEF12:25Reykjavik Keflavik Intl
3t 10m
ARN15:35Stockholm Arlanda
1 065 kr
Hitta liknande
Icelandair
1 aug.
ARN09:55Stockholm Arlanda
3t 15m
KEF13:10Reykjavik Keflavik Intl
6 aug.
KEF03:35Reykjavik Keflavik Intl
3t 10m
ARN06:45Stockholm Arlanda
1 073 kr
Hitta liknande
Icelandair
15 okt.
ARN09:55Stockholm Arlanda
3t 15m
KEF13:10Reykjavik Keflavik Intl
17 okt.
KEF03:35Reykjavik Keflavik Intl
3t 10m
ARN06:45Stockholm Arlanda
1 140 kr
Hitta liknande
Icelandair
15 okt.
ARN09:55Stockholm Arlanda
3t 15m
KEF13:10Reykjavik Keflavik Intl
17 okt.
KEF03:35Reykjavik Keflavik Intl
3t 10m
ARN06:45Stockholm Arlanda
1 173 kr
Hitta liknande
Icelandair
19 aug.
ARN09:55Stockholm Arlanda
3t 15m
KEF13:10Reykjavik Keflavik Intl
24 aug.
KEF03:35Reykjavik Keflavik Intl
3t 10m
ARN06:45Stockholm Arlanda
1 198 kr
Hitta liknande
Icelandair
18 juli
ARN09:55Stockholm Arlanda
3t 15m
KEF13:10Reykjavik Keflavik Intl
2 aug.
KEF03:35Reykjavik Keflavik Intl
3t 10m
ARN06:45Stockholm Arlanda
1 215 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Reykjavik

Om du letar efter enkelbiljetter till Reykjavik, visa några av våra erbjudanden nedan av Wizz Air och Icelandair
Icelandair
30 juli
ARN09:55Stockholm Arlanda
3t 15m
KEF13:10Reykjavik Keflavik Intl
Icelandair
2 aug.
ARN09:55Stockholm Arlanda
3t 15m
KEF13:10Reykjavik Keflavik Intl
SAS
30 juli
ARN03:35Stockholm Arlanda
5t 10m
1 stopp
KEF08:45Reykjavik Keflavik Intl
1 547 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Reykjavik?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Reykjavik

När du flyger till Reykjavik från Sverige landar du på Keflavik International Airport. Bolagen Wizz Air, Ryanair och Norwegian erbjuder särskilt billiga flyg till Reykjavik. Var uppmärksam på att om du bokar din resa med något lågprisbolag kan det tillkomma kostnader för exempelvis bagagehantering och sittplats, avgifter som vanligtvis är inkluderade i flygpriserna. Andra populära bolag som erbjuder flygbiljetter till Reykjavik är SAS, Icelandair och WOW air. För att fynda din resa till ett billigt pris ska du boka ungefär 60 dagar innan avgång istället för att vänta till sista minuten.

Vem flyger direkt till Reykjavik? De två isländska flygbolagen WOW air och Icelandair har direktflygningar från Arlanda flygplats norr om Stockholm till Reykjavik.

Hur många timmar tar det att flyga till Reykjavik? En direktflygning från Stockholm tar ungefär tre timmar och en kvart.


Hur tar man sig från flygplatsen i Reykjavik till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Reykjavik plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Reykjavik som avgår från Sverige landar på stadens enda internationella flygplats: Keflavik International Airport. Stadens andra flygplats, Reykjavik Domestic Airport, har endast inrikesflyg som avgår från andra platser på Island. På båda flygplatserna hittar du taxibilar väntandes utanför ankomsthallen samt flera hyrbilsalternativ.


Populära flygresor till Reykjavik

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Reykjavik som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Reykjavik
Snabbaste flygtid
3t 15m
Billigast pris
1 065 kr
Flyg från Malmö till Reykjavik
Snabbaste flygtid
13t 25m
Billigast pris
2 405 kr
Flyg från Linköping till Reykjavik
Snabbaste flygtid
23t 40m
Billigast pris
3 819 kr
Flyg från Halmstad till Reykjavik
Snabbaste flygtid
24t 25m
Billigast pris
4 509 kr
Flyg från Luleå till Reykjavik
Snabbaste flygtid
28t 15m
Billigast pris
6 056 kr
Flyg från Jönköping till Reykjavik
Snabbaste flygtid
14t 55m
Billigast pris
7 371 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Reykjavik?

Reykjaviks stadskärna upptäcker du bäst till fots. I området vid den gamla hamnen hittar du trevliga promenadstråk mitt i livlig stadsatmosfär. Det finns även flera historiska promenadstråk och på stadens turistcenter kan du be om en karta för dessa. Om du vill fylla din semester med fler aktiviteter kan du ta dig till vandringslederna vid Öskjuhlid och naturreservatet Heidmörk.

Stadens kollektivtrafik består av ett effektivt bussnätverk som tar dig till stadens olika områden. Det kan vara en god idé att investera i ett Reykjavik City Card som ger dig tillgång till obegränsade resor under 24, 36 och upp till 72 timmar. Island har ett utmärkt nätverk av transportmedel och med buss tar du dig smidigt runt till många av landets andra orter och städer.


Kan man flyga till Reykjavik utan pass eller visum?

Inom Norden kan nordiska medborgare resa fritt utan pass och visum. Eftersom Island hör till Norden behöver du som svensk medborgare inte något visum när du reser till landet och du behöver inte heller nödvändigtvis ditt pass. Du måste dock kunna legitimera dig och det räcker med ett nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och anger ditt medborgarskap. Observera att detta id-kort inte ska förväxlas med körkort eller vanlig legitimation som alltså inte räcker som identifiering under flygresan till Island. Innan avresa ska du alltid i god tid kolla upp inresebestämmelser till landet då regler angående pass och visum alltid kan ändras. Detta kollar du enklast upp via de isländska myndigheterna eller den isländska ambassaden.


Tips och råd om Reykjavik

Intresserad av sevärdheter i Reykjavik?

När du är i Reykjavik ska du inte missa ett besök till den ikoniska Hallgrimskirkja, vars vita fasad blivit en symbol för staden. Ta dig även till hamnen, den gamla stadskärnan och stadens nationalmuseum.

Vad bör jag packa inför min resa?

Ta med badkläder för att kunna bada i de varma källorna utanför Reykjavik.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort om du vill undvika höga kostnader för roaming.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, du kan dricka kranvattnet i hela landet.

Ska jag dricksa i Reykjavik?

Nej, i regel förväntas det inte.Hitta billiga flyg till andra städer i Island

Island har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
Flyg Europa Island Reykjavik
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass