Flyg Europa Island Reykjavik

Hitta billiga flygresor till Reykjavik

lör 15/12
lör 22/12
Alla månader
Jämför med momondo |

När är den bästa tiden att resa till Reykjavik?

+180%
+120%
+60%
Bas
Pris
1 114 - 3 081 SEK
Temperatur
1 - 14 °C
Nederbörd
10 - 20 mm

Reykjaviks högsäsong infaller under sommarmånaderna och således stiger priser på resor till Reykjavik under denna period. Många besökare väljer även att boka flygresor till Reykjavik under jul- och nyårsledigheterna. Vinterhalvåret är annars stadens lågsäsong, men räkna för all del inte bort denna period då det finns möjligheter till härliga vinteraktiviteter och chans att få syn på norrskenet. I momondos priskalendern på nätet kan du jämföra priser för flygstolar och resor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Reykjavik? Under augusti och november kan du hitta billiga flyg till Reykjavik online. Särskilt augusti är en utmärkt tid att resa på då nätterna är korta och ljusa, vädret milt och många festivaler äger rum. Tänk dock på att hotellpriser fortfarande kan vara höga under augusti månad.


Erbjudanden på flyg till Reykjavik hittade på momondo

Kolla in några av de bästa biljettpriserna till Reykjavik som nyligen hittats av användare på momondo
WOW air
WOW air
ARN
19 maj
Stockholm Arlanda flygplats
3t 25m
KEF
Reykjavik Keflavik Intl flygplats
WOW air
KEF
22 maj
Reykjavik Keflavik Intl flygplats
3t 20m
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
943 SEK
Wizz Air
Wizz Air
NYO
12 mars
Stockholm Skavsta flygplats
12t 25m
1 Stopp
KEF
Reykjavik Keflavik Intl flygplats
Wizz Air
KEF
16 mars
Reykjavik Keflavik Intl flygplats
10t 30m
1 Stopp
NYO
Stockholm Skavsta flygplats
1 169 SEK
Icelandair
Icelandair
ARN
13 jan.
Stockholm Arlanda flygplats
3t 25m
KEF
Reykjavik Keflavik Intl flygplats
Icelandair
KEF
17 jan.
Reykjavik Keflavik Intl flygplats
3t 05m
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
1 360 SEK

Vilka flygbolag flyger till Reykjavik?

När du flyger till Reykjavik från Sverige landar du på Keflavik International Airport. Bolagen Wizz Air, Ryanair och Norwegian erbjuder särskilt billiga flyg till Reykjavik. Var uppmärksam på att om du bokar din resa med något lågprisbolag kan det tillkomma kostnader för exempelvis bagagehantering och sittplats, avgifter som vanligtvis är inkluderade i flygpriserna. Andra populära bolag som erbjuder flygbiljetter till Reykjavik är SAS, Icelandair och WOW air. För att fynda din resa till ett billigt pris ska du boka ungefär 60 dagar innan avgång istället för att vänta till sista minuten.

Vem flyger direkt till Reykjavik? De två isländska flygbolagen WOW air och Icelandair har direktflygningar från Arlanda flygplats norr om Stockholm till Reykjavik.

Hur många timmar tar det att flyga till Reykjavik? En direktflygning från Stockholm tar ungefär tre timmar och en kvart.


Hur tar man sig från flygplatsen i Reykjavik till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Reykjavik plus avståndet till centrum
Reykjavik Keflavik Intl
39 km från centrum
Reykjavik Domestic
3 km från centrum

Billiga flyg till Reykjavik som avgår från Sverige landar på stadens enda internationella flygplats: Keflavik International Airport. Stadens andra flygplats, Reykjavik Domestic Airport, har endast inrikesflyg som avgår från andra platser på Island. På båda flygplatserna hittar du taxibilar väntandes utanför ankomsthallen samt flera hyrbilsalternativ.


Hur tar man sig runt i Reykjavik?

Reykjaviks stadskärna upptäcker du bäst till fots. I området vid den gamla hamnen hittar du trevliga promenadstråk mitt i livlig stadsatmosfär. Det finns även flera historiska promenadstråk och på stadens turistcenter kan du be om en karta för dessa. Om du vill fylla din semester med fler aktiviteter kan du ta dig till vandringslederna vid Öskjuhlid och naturreservatet Heidmörk.

Stadens kollektivtrafik består av ett effektivt bussnätverk som tar dig till stadens olika områden. Det kan vara en god idé att investera i ett Reykjavik City Card som ger dig tillgång till obegränsade resor under 24, 36 och upp till 72 timmar. Island har ett utmärkt nätverk av transportmedel och med buss tar du dig smidigt runt till många av landets andra orter och städer.


Kan man flyga till Reykjavik utan pass eller visum?

Inom Norden kan nordiska medborgare resa fritt utan pass och visum. Eftersom Island hör till Norden behöver du som svensk medborgare inte något visum när du reser till landet och du behöver inte heller nödvändigtvis ditt pass. Du måste dock kunna legitimera dig och det räcker med ett nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och anger ditt medborgarskap. Observera att detta id-kort inte ska förväxlas med körkort eller vanlig legitimation som alltså inte räcker som identifiering under flygresan till Island. Innan avresa ska du alltid i god tid kolla upp inresebestämmelser till landet då regler angående pass och visum alltid kan ändras. Detta kollar du enklast upp via de isländska myndigheterna eller den isländska ambassaden.


Snabba fakta om Reykjavik

Tid, valuta och basfakta - se lokal tid och få en uppfattning om hur mycket pengar du kommer att spendera på grundläggande behov i Reykjavik
Lokal tid
Valuta
isländsk krona
Öl
Inhemsk öl (50 cl)
25 SEK
Mat
Billig restaurang
176 SEK
Kollektivtrafik
Enkelbiljett
34 SEK

Planera din resa till Reykjavik


Tips och råd om Reykjavik

Intresserad av sevärdheter i Reykjavik?

När du är i Reykjavik ska du inte missa ett besök till den ikoniska Hallgrimskirkja, vars vita fasad blivit en symbol för staden. Ta dig även till hamnen, den gamla stadskärnan och stadens nationalmuseum.

Vad bör jag packa inför min resa?

Ta med badkläder för att kunna bada i de varma källorna utanför Reykjavik.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort om du vill undvika höga kostnader för roaming.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, du kan dricka kranvattnet i hela landet.

Ska jag dricksa i Reykjavik?

Nej, i regel förväntas det inte.


Flyg till andra städer i Island

Tappat lusten på att resa till Reykjavik? Hitta flyg till andra städer i Island
Flyg Europa Island Reykjavik