Flyg Europa Island Reykjavik

Flyg till Reykjavik

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Reykjavik (REK)
tis 2/3
tis 9/3
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Reykjavik. Nuvarande restriktioner för Reykjavik baseras på reserestriktioner för Island.

Visa nuvarande reserestriktioner för Island

Billigaste flygen till flygplatser i Reykjavik

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Reykjavik från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Reykjavik Keflavik Intl flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Reykjavik

Stockholm (STO) till Reykjavik (IS1)

Vanligtvis är flyg till Reykjavik från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Reykjavik, vilket i genomsnitt kostar 1 930 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN REYKJAVIK TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars20% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Reykjavik kostar i genomsnitt bara 1 551 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL REYKJAVIK FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember21% dyrareDet kostar omkring 2 343 kr för flyg till Reykjavik från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL REYKJAVIK FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember281% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Reykjavik från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Reykjavik?

Reykjaviks högsäsong infaller under sommarmånaderna och således stiger priser på resor till Reykjavik under denna period. Många besökare väljer även att boka flygresor till Reykjavik under jul- och nyårsledigheterna. Vinterhalvåret är annars stadens lågsäsong, men räkna för all del inte bort denna period då det finns möjligheter till härliga vinteraktiviteter och chans att få syn på norrskenet. I momondos priskalendern på nätet kan du jämföra priser för flygstolar och resor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Reykjavik? Under augusti och november kan du hitta billiga flyg till Reykjavik online. Särskilt augusti är en utmärkt tid att resa på då nätterna är korta och ljusa, vädret milt och många festivaler äger rum. Tänk dock på att hotellpriser fortfarande kan vara höga under augusti månad.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Reykjavik?

Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Reykjavik från Oslo för 792 kr. Detta är 73 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Reykjavik. För att hitta de billigaste priserna till Reykjavik från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Reykjavik?

Generellt är mars den billigaste månaden att flyga från Sverige till Reykjavik. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 551 kr. Om du inte vill besöka Reykjavik i mars bör du vänta med att flyga från Sverige till november månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 1 568 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Reykjavik?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Reykjavik är 56 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 930 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 978 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Reykjavik?

Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Reykjavik är en onsdag. Resenärer som väljer att resa till Reykjavik på en onsdag kan ofta hitta biljetter för så lite som 1 893 kr. Flyg från Sverige till Reykjavik en lördag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 2 205 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Reykjavik?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Reykjavik är på morgonen då man kan köpa flyg för så lite som 1 740 kr. Det är mer efterfrågan på flyg på eftermiddagen till Reykjavik, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 2 176 kr per biljett.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Reykjavik?

Reykjavik Keflavik Intl flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Reykjavik.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Reykjavik?

Reykjavik Domestic flygplats har ett genomsnittspris på 2 938 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Reykjavik. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Reykjavik?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Island resor till Reykjavik. Inreserestriktioner

Island har begränsat inresa för alla resenärer som inte är medborgare i EES- eller EFTA-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten eller deras familjer. Resenärer med uppehållstillstånd utfärdade av Schengenländerna får fortfarande vistas i landet. Resenärer som bor i eller reser från Australien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Singapore, Sydkorea eller Thailand får också komma in i landet. Diplomater, sjukvårdspersonal, humanitära hjälparbetare, militär personal, resenärer som behöver internationellt skydd och resenärer i nödsituationer inom familjen får också resa in i landet.

Inträdeskrav

Resenärer måste fylla i ett förhandsregistreringsformulär före avresa och ladda ner appen Ranking C-19. Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar före avresa. Certifikatet måste vara utfärdat på danska, engelska, isländska, norska eller svenska.

Karantänskrav

Alla anländande resenärer kommer att behöva genomgå två SARS-CoV-2 kontroller och kontroll av COVID-19-symtom, med karantän däremellan. Det första testet utförs vid ankomst och det andra 5 dagar senare. Karantänperioden för resenärerna upphör så snart de får ett negativ resultat från det andra testet. Kontrollera denna lista över pensionat/hotell som accepterar karantängäster. Resenärer som kan bekräfta via PCR-testning eller antikroppstestning från ett EU/EFTA-land att de tidigare har haft en COVID-19-infektion är undantagna från karantän. Resenär som presenterar ett giltigt internationellt vaccinationsintyg för fullständig vaccination med ett godkänt vaccin mot COVID-19 är undantagna från karantänskravet.

Transiteringsregler

Alla resenärer som transiterar i Island på väg till en annan Schengenmedlemsstat måste ha ett skriftligt tillstånd att komma in i den andra Schengenmedlemsstaten.

Om du planerarar att resa till Reykjavik inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Reykjavik

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Reykjavik
Icelandair
12 apr.
09:50
Stockholm Arlanda
3t 15m
13:05
Reykjavik Keflavik Intl
15 apr.
12:30
Reykjavik Keflavik Intl
2t 55m
15:25
Stockholm Arlanda
Icelandair
18 apr.
09:50
Stockholm Arlanda
3t 15m
13:05
Reykjavik Keflavik Intl
29 apr.
12:30
Reykjavik Keflavik Intl
2t 55m
15:25
Stockholm Arlanda
1 256 kr
Hitta liknande
Icelandair
12 apr.
09:50
Stockholm Arlanda
3t 15m
13:05
Reykjavik Keflavik Intl
15 apr.
12:30
Reykjavik Keflavik Intl
2t 55m
15:25
Stockholm Arlanda
1 298 kr
Hitta liknande
Icelandair
12 apr.
09:50
Stockholm Arlanda
3t 15m
13:05
Reykjavik Keflavik Intl
15 apr.
12:30
Reykjavik Keflavik Intl
2t 55m
15:25
Stockholm Arlanda
1 306 kr
Hitta liknande
Icelandair
17 apr.
09:50
Stockholm Arlanda
3t 15m
13:05
Reykjavik Keflavik Intl
29 apr.
12:30
Reykjavik Keflavik Intl
2t 55m
15:25
Stockholm Arlanda
1 315 kr
Hitta liknande
Icelandair
22 apr.
09:50
Stockholm Arlanda
3t 15m
13:05
Reykjavik Keflavik Intl
29 apr.
12:30
Reykjavik Keflavik Intl
2t 55m
15:25
Stockholm Arlanda
1 475 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Reykjavik

Om du letar efter enkelbiljetter till Reykjavik, visa några av våra erbjudanden nedan av Wizz Air och Norwegian
Icelandair
14 apr.
09:50
Stockholm Arlanda
3t 15m
13:05
Reykjavik Keflavik Intl
Icelandair
1 apr.
09:50
Stockholm Arlanda
3t 15m
13:05
Reykjavik Keflavik Intl
1 812 kr
Hitta liknande
SAS
1 apr.
02:35
Göteborg-Landvetter Airport
10t 30m
1 stopp
13:05
Reykjavik Keflavik Intl
1 483 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Reykjavik?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Reykjavik

När du flyger till Reykjavik från Sverige landar du på Keflavik International Airport. Bolagen Wizz Air, Ryanair och Norwegian erbjuder särskilt billiga flyg till Reykjavik. Var uppmärksam på att om du bokar din resa med något lågprisbolag kan det tillkomma kostnader för exempelvis bagagehantering och sittplats, avgifter som vanligtvis är inkluderade i flygpriserna. Andra populära bolag som erbjuder flygbiljetter till Reykjavik är SAS, Icelandair och WOW air. För att fynda din resa till ett billigt pris ska du boka ungefär 60 dagar innan avgång istället för att vänta till sista minuten.

Vem flyger direkt till Reykjavik? De två isländska flygbolagen WOW air och Icelandair har direktflygningar från Arlanda flygplats norr om Stockholm till Reykjavik.

Hur många timmar tar det att flyga till Reykjavik? En direktflygning från Stockholm tar ungefär tre timmar och en kvart.


Hur tar man sig från flygplatsen i Reykjavik till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Reykjavik plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Reykjavik som avgår från Sverige landar på stadens enda internationella flygplats: Keflavik International Airport. Stadens andra flygplats, Reykjavik Domestic Airport, har endast inrikesflyg som avgår från andra platser på Island. På båda flygplatserna hittar du taxibilar väntandes utanför ankomsthallen samt flera hyrbilsalternativ.


Populära flygresor till Reykjavik

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Reykjavik som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Reykjavik
Snabbaste flygtid
3t 15m
Billigast pris
1 079 kr
Flyg från Luleå till Reykjavik
Snabbaste flygtid
12t 25m
Billigast pris
2 605 kr
Flyg från Malmö till Reykjavik
Snabbaste flygtid
24t 10m
Billigast pris
3 810 kr
Flyg från Linköping till Reykjavik
Snabbaste flygtid
8t 00m
Billigast pris
3 886 kr
Flyg från Halmstad till Reykjavik
Snabbaste flygtid
24t 25m
Billigast pris
4 569 kr
Flyg från Jönköping till Reykjavik
Snabbaste flygtid
14t 55m
Billigast pris
7 468 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Reykjavik?

Reykjaviks stadskärna upptäcker du bäst till fots. I området vid den gamla hamnen hittar du trevliga promenadstråk mitt i livlig stadsatmosfär. Det finns även flera historiska promenadstråk och på stadens turistcenter kan du be om en karta för dessa. Om du vill fylla din semester med fler aktiviteter kan du ta dig till vandringslederna vid Öskjuhlid och naturreservatet Heidmörk.

Stadens kollektivtrafik består av ett effektivt bussnätverk som tar dig till stadens olika områden. Det kan vara en god idé att investera i ett Reykjavik City Card som ger dig tillgång till obegränsade resor under 24, 36 och upp till 72 timmar. Island har ett utmärkt nätverk av transportmedel och med buss tar du dig smidigt runt till många av landets andra orter och städer.


Kan man flyga till Reykjavik utan pass eller visum?

Inom Norden kan nordiska medborgare resa fritt utan pass och visum. Eftersom Island hör till Norden behöver du som svensk medborgare inte något visum när du reser till landet och du behöver inte heller nödvändigtvis ditt pass. Du måste dock kunna legitimera dig och det räcker med ett nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och anger ditt medborgarskap. Observera att detta id-kort inte ska förväxlas med körkort eller vanlig legitimation som alltså inte räcker som identifiering under flygresan till Island. Innan avresa ska du alltid i god tid kolla upp inresebestämmelser till landet då regler angående pass och visum alltid kan ändras. Detta kollar du enklast upp via de isländska myndigheterna eller den isländska ambassaden.


Tips och råd om Reykjavik

Intresserad av sevärdheter i Reykjavik?

När du är i Reykjavik ska du inte missa ett besök till den ikoniska Hallgrimskirkja, vars vita fasad blivit en symbol för staden. Ta dig även till hamnen, den gamla stadskärnan och stadens nationalmuseum.

Vad bör jag packa inför min resa?

Ta med badkläder för att kunna bada i de varma källorna utanför Reykjavik.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort om du vill undvika höga kostnader för roaming.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, du kan dricka kranvattnet i hela landet.

Ska jag dricksa i Reykjavik?

Nej, i regel förväntas det inte.Hitta billiga flyg till andra städer i Island

Island har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
Flyg Europa Island Reykjavik
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass