Flyg till Söul

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Söul (SEL)
fre 26/2
fre 5/3
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Söul. Nuvarande restriktioner för Söul baseras på reserestriktioner för Sydkorea.

Visa nuvarande reserestriktioner för Sydkorea

Billigaste flygen till flygplatser i Söul

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Söul från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Inchon

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Söul

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Söul (SEL)

Vanligtvis är flyg till Söul från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Söul, vilket i genomsnitt kostar 5 228 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN SÖUL TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj19% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Söul kostar i genomsnitt bara 4 251 kr i maj
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL SÖUL FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember23% dyrareDet kostar omkring 6 455 kr för flyg till Söul från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL SÖUL FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober341% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Söul från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Seoul?

Den bästa tiden under året att resa till Seoul är mellan april och juni då temperaturerna är som bäst för en citytripp. Boka flyg under dessa månader för att vistas i behagliga 20 °C. Under sommaren stiger temperaturerna sedan snabbt för att nå upp emot 30 °C i juli och augusti. Detta gör det svårt att uppleva sevärdheterna i staden. Dessutom är slutet av sommaren mycket fuktig och kvav. Under tidig höst är temperaturerna något lägre men då infaller tyfonsäsongen. Vintern i Seoul är kall och för med sig minusgrader.

När är det billigast att boka flyg till Seoul?

Priserna på flyg till Seoull förändras under året beroende på när det är som mest populärt att resa. Trots att sommaren är så pass varm är det många som reser under juni och juli vilket gör dessa månader allra dyrast. Även december och januari har högre priser på flygbiljetter till Seoul. Om du vill resa till Seoul billigt är det bäst att boka flygresor i maj. Då får du dessutom både torrt och milt väder. Jämför priser på flygstolar hos momondo för att hitta billiga flyg till Söul.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Söul?

304 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Söul på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Jeju City och är 90 % billigare än de flesta andra flyg till Söul. För att hitta det billigaste priset till Söul från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Söul?

mars är en annan bra månad för att besöka Söul med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 4 566 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Söul?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Söul är att boka 43 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 5 292 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Söul?

Enligt våra data är tisdag den billigaste veckodagen att flyga till Söul från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en tisdag var 5 415 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Den dyraste veckodagen att flyga till Söul är fredag, med genomsnittliga biljettpriser runt 5 831 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Söul?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Söul på kvällen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Söul på kvällen för så lite som 4 759 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Det är mer efterfrågan på flyg mitt på dagen till Söul, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 6 609 kr per biljett.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Söul?

De som flyger till Söul kan potentiellt hitta bättre priser för Inchon Incheon Intl flygplats(49 km från stadskärnan i Söul) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Söul?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Söul Söul Gimpo Intl flygplats med ett genomsnittspris på 2 977 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Söul?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sydkorea resor till Söul. Inreserestriktioner

Sydkorea har begränsat inresa för alla resenärer som har varit i provinsen Hubei i Kina under de senaste 14 dagarna. Kinesiska medborgare med pass utfärdade i provinsen Hubei får inte heller vistas i landet. Koreanska visum som utfärdats av Wuhan-konsulatet i provinsen Hubei ogiltigförklaras. Kinesiska medborgare och resenärer som anländer från Kina måste ha visum för att resa genom Sydkorea. Resenärer som anländer från Kina med diplomatiskt, konsulärt, officiellt, tjänstgörande eller särskilt pass eller som är medborgare i Albanien, Andorra, Barbados, Dominica, Guyana, Irland, Sydkorea, Malta, Mexiko, Monaco, Nicaragua, Palau, San Marino, Slovenien, St Kitts och Nevis, St Vincent och Grenadinerna, Förenta staterna, Sydkorea får fortfarande passera. Sydkorea har upphävt viseringsundantag för medborgare från Japan, och för passagerare med Taiwan-, Hong Kong-, och Macao-pass. Korttidsvisum (typ C-1 och C-3) som utfärdats den 5 april eller före detta datum ogiltigförklaras. Undantag från viseringskravet för 90 medborgare med normalt pass är tillfälligt upphävda, med undantag för flygbesättningen eller passagerare med APEC Business Travel Card. Resenärer med visum och giltigt pass måste uppvisa ett tryckt "Visa Grant Notice" och det utgångna passet till immigrationsmyndigheterna vid ankomsten. Fram till den 7 januari avbryts direktflyg från Storbritannien tillfälligt.

Inresekrav

Utländska medborgare som är bosatta i Sydkorea och har de flesta typer av viseringar för längre tid måste ansöka om ett återinresetillstånd vid ett lokalt invandringskontor eller på flygplatsen innan de reser ut ur Sydkorea. Resenärer med återinresetillstånd måste också genomgå en läkarundersökning tidigast 48 timmar innan de planerar att återvända till Sydkorea och erhålla ett läkarintyg på engelska eller koreanska som visar att COVID-19 är negativt. Alla utländska resenärer som har varit i Bangladesh, Kazakstan, Kirgizistan, Pakistan, Filippinerna eller Uzbekistan under de senaste 14 dagarna måste ha ett läkarintyg med ett negativt Coronavirus (COVID-19) PCR-testresultat utfärdat högst 48 timmar före ankomst för att komma in i Sydkorea. Från och med den 8 januari måste alla utländska resenärer uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar efter avresan. Flygbolag går inte ombord på passagerare utan detta negativa PCR-testresultat. Ankommande passagerare måste skicka PCR-testresultatet på ett originalformulär som utfärdats av testcentret i ursprungslandet (på engelska eller koreanska) till karantänmyndigheterna. Myndigheter kommer att neka personer som inte uppfyller detta krav. Policy för testning vid ankomst och karantän är oförändrad av detta meddelande. Handelssjömän med visum måste ha ett medicinskt intyg med negativt resultat från COVID-19 PCR-prov utfärdat senast 48 timmar före avgång. Intyget måste vara på engelska och passagerarna måste ha två kopior av intyget. Från och med den 8 januari måste alla utländska resenärer uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar efter avresan. Flygbolag går inte ombord på passagerare utan detta negativa PCR-testresultat. Ankommande passagerare måste skicka PCR-testresultatet på ett originalformulär som utfärdats av testcentret i ursprungslandet (på engelska eller koreanska) till karantänmyndigheterna. Myndigheter kommer att neka personer som inte uppfyller detta krav. Policy för testning vid ankomst och karantän är oförändrad av detta meddelande. Alla flyg måste anlända till Incheons internationella flygplats (ICN) mellan kl. 05.00 och 20.00. Från och med den 10 december måste korttidsbesökare lämna passinformation till bostädernas ägare, som måste vidarebefordra den till justitieministeriet. Om du inte följer reglerna kan du få böter på 500 000 won (cirka 500 USD). Mer information finns tillgänglig på hikorea.go.kr

Karantänkrav

Anländande resenärer måste ladda ner och svara på dagliga frågor via en mobilapp för självdiagnos under 14 dagar. Utländska resenärer på kortare resor måste genomgå en obligatorisk 14-dagars karantän på en regeringanläggning, på egen bekostnad. Kostnaden per natt för dessa anläggningar kan variera från 100 $ 17ll 150 $ per natt (cirka 1 400 $ - 2 100 $ USD totalt). Resenärer som faller inom denna kategori kommer att behöva underteckna ett friskrivningsavtal som godkänner dessa villkor innan de går ombord på ett plan. Resenärer som vägrar att skriva under formuläret nekas ombordstigning. I vissa fall har de koreanska myndigheterna tillåtit att släktingar eller makar till varaktigt bosatta som är i direkt blod får själva karantän i sin familjs hem. För detta ändamål måste resande kunna styrka sitt förhållande (t.ex. äktenskap eller födelseattest) och förstå att de koreanska invandringstjänstemännen har den slutliga befogenheten att godkänna karantänsarrangemang. Resenärer som är innehavare av långtidsvisum eller bostadsvisum måste själva sätta sig i karantän i sina egna bostäder och måste genomgå ett COVID-test inom 3 dagar. Alla resenärer som uppvisar symtom kommer att behöva genomgå COVID-19-tester vid ankomst till flygplatsen och kan bli föremål för ytterligare procedurer. Kinesiska medborgare som reser i affärer inom ramen för Fast Lane-programmet och deras familjemedlemmar är undantagna från karantänskraven. De måste dock självövervaka sina hälsotillstånd i minst 14 dagar före avresan och inneha ett medicinskt intyg på ett negativt resultat från COVID-19-testet som utfärdats inom 72 timmar före avresan. De kommer att få ett ytterligare test vid ankomsten, efter vilket de måste bo på en särskild karantänstation i upp till 1–2 dagar tills de får resultatet. När de får negativt testresultat får de upphöra med karantänen.

Transiteringsregler

Medborgare från Egypten, Mongoliet, Ryssland, Sudan, Thailand och Yemen är förbjudna att transitera genom Sydkorea på väg till eller från dessa länder. De flesta resenärer som reser genom koreanska flygplatser (som inte passerar genom invandring) har inget karantänkrav för vistelser mindre än 24 timmar. Transitpassagerare kan dock behöva genomgå temperaturkontroll vid ankomsten till Korea och fylla i hälsofrågeformulär. Transitpassagerare ska bekräfta inträdeskraven vid kommande destination. Alla utländska resenärer som har varit i Bangladesh, Kazakstan, Kirgizistan, Pakistan, Filippinerna eller Uzbekistan under de senaste 14 dagarna måste ha ett medicinskt intyg med ett negativt Coronavirus (COVID-19) utfärdat i Sydkorea PCR-test de 48 timmar före ankomst. Intyget måste vara på engelska. Transiteringspassagerare kommer att få en temperaturkontroll vid ankomsten till Korea. Symtomatiska individer kommer att genomgå ett COVID- 19 test och sjukhusvistelse om det konstateras att de är positiva. Passagerare som inte uppvisar symtom och/eller som inte uppvisar några negativa tester får fortsätta sin resa. Observera att det inte finns några COVID-testanläggningar tillgängliga i flygplatsens transitområden. Resenärer måste bekräfta med flygbolaget/flygbolagen före avresa att deras väskor har checkats in till deras slutliga destination (eftersom transitpassagerare inte kan hämta och checka in bagage igen vid ankomsten till Incheons flygplats).

Om du planerarar att resa till Söul inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Söul

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Söul
Lufthansa
3 juni
07:50
Stockholm Arlanda
13t 55m
1 stopp
21:45
Inchon Incheon Intl
7 juni
10:25
Inchon Incheon Intl
16t 25m
1 stopp
02:50
Stockholm Arlanda
5 833 kr
Hitta liknande
KLM
3 juni
02:30
Stockholm Arlanda
17t 55m
2 stopp
20:25
Inchon Incheon Intl
6 juni
20:55
Inchon Incheon Intl
14t 55m
1 stopp
11:50
Stockholm Arlanda
6 380 kr
Hitta liknande
Lufthansa
5 aug.
07:50
Stockholm Arlanda
16t 35m
2 stopp
00:25
Inchon Incheon Intl
19 jan.
10:10
Inchon Incheon Intl
16t 25m
1 stopp
02:35
Stockholm Arlanda
6 496 kr
Hitta liknande
KLM
3 juni
13:30
Stockholm Arlanda
14t 25m
1 stopp
03:55
Inchon Incheon Intl
7 juni
05:05
Inchon Incheon Intl
20t 50m
2 stopp
01:55
Stockholm Arlanda
6 289 kr
Hitta liknande
Lufthansa
5 aug.
04:50
Stockholm Arlanda
16t 55m
1 stopp
21:45
Inchon Incheon Intl
11 jan.
07:30
Inchon Incheon Intl
18t 40m
1 stopp
02:10
Stockholm Arlanda
5 767 kr
Hitta liknande
Lufthansa
5 aug.
02:00
Stockholm Arlanda
19t 45m
1 stopp
21:45
Inchon Incheon Intl
19 jan.
10:10
Inchon Incheon Intl
16t 25m
1 stopp
02:35
Stockholm Arlanda
5 825 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Söul

Om du letar efter enkelbiljetter till Söul, visa några av våra erbjudanden nedan av Finnair och Etihad Airways
Finnair
20 mars
09:00
Stockholm Arlanda
12t 15m
1 stopp
21:15
Inchon Incheon Intl
4 773 kr
Hitta liknande
Etihad Airways
20 mars
02:30
Stockholm Arlanda
24t 00m
2 stopp
02:30
Inchon Incheon Intl
4 839 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
20 mars
14:55
Stockholm Arlanda
33t 10m
3 stopp
00:05
Inchon Incheon Intl
10 813 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Seoul?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Söul

Det går inte några direktflyg från Sverige till Seoul så du behöver mellanlanda under resan. Snabba flyg till Seoul hittar du med Finnair som mellanlandar i Helsingfors för en total restid på ungefär 11 timmar. Billiga flygbiljetter till Seoul hittar du bland annat med Xiamen Air och China Eastern, men då får du göra fler och längre mellanlandningar för en resa på upp emot 23 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Söul till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Söul plus avståndet till centrum

Flyg till Seoul landar på Incheon International Airport som är Sydkoreas allra största flygplats. Incheon International Airport ligger knappt 50 km utanför centrala Seoul. Det snabbaste sättet att ta sig in till centrum är med expresståget som går från flygplatsen till stadens centralstation på ungefär 40 minuter. Det finns även ett tåg på samma linje som gör 10 olika stopp på vägen in till centrum. Detta tar ungefär 15 minuter extra men är användbart om du bor närmare någon av de andra stationerna. Att ta tåg är även det billigaste sättet att ta sig in till centrum på. Ett alternativ är att ta buss vilket tar längre tid och är något dyrare, men du har större chans att få en sittplats på bussen än på tåget vilket gör att det kan vara ett mer bekvämt alternativ.


Hur tar man sig runt i Seoul?

Ett av de allra bästa sätten att ta sig runt i Seoul är med cykel. Staden har ett mycket välutvecklat cykeldelningssystem, Seoul Bike, där det finns stationer med cyklar utspridda över hela staden. Vid dessa hämtar du upp och lämnar tillbaka cykeln helt automatiskt. Var stationerna finns utspridda kan du lätt se via hemsidan för Seoul Bike. När det kommer till kollektivtrafiken har Seoul en mycket bra och effektiv tunnelbana. Nätverket är lätt att hitta i och det finns bra information på engelska. Med tunnelbana tar du dig snabbt omkring över hela staden och detta är lättare än att ta bussar där det finns mindre information på engelska.


Kan man resa till Seoul utan pass eller visum?

Du kan resa till Seoul utan något visum om du reser för en turistresa som är under tre månader lång. Du måste dock ha med dig ett giltigt pass för att resa in i landet. Om du ska stanna längre eller göra någon annan typ av resa behöver du ett visum och du ansöker om detta hos den koreanska ambassaden i Stockholm.


Tips och råd om Seoul

Vad ska man se i Seoul?

Sevärdheter i Seoul som du inte får missa är bland annat palatset Gyeongbokgung där du dessutom hittar en stor park och flera museum. Besök även Koreas nationalmuseum som ligger i Seoul.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen på en utflykt till Hangang Park där det finns lekplatser, strandpromenad och picknickplatser.

Ska man köpa reseförsäkring?

Om din hemförsäkring inte täcker kostnader för sjukvård i Sydkorea ska du köpa till en reseförsäkring som har detta skydd.

Kan man dricka kranvattnet?

Du kan borsta tänderna i kranvattnet men drick helst vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Det förväntas inte att du lämnar någon dricks i Sydkorea.

Var ska man shoppa?

Besök shoppingcentren Insadong Ssamziegil, Times Square Mall och Namdaemun Market för bäst shopping.Hitta billiga flyg till andra städer i Sydkorea

Sydkorea har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass