Flyg till Costa Rica

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 23/1
sön 30/1

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Costa Rica.
Visa nuvarande reserestriktioner för Costa Rica

De billigaste flygen till städer i Costa Rica

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Costa Rica från Sverige
San José
San José

Användbar information om ditt flyg till Costa Rica

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Costa Rica
 • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Costa Rica?

  For momondo users, the most popular city in Costa Rica is San José, San José Province, which is visited about 1 035% more often than any other city in Costa Rica. Other very common cities that our users travel to are Liberia and Tambor.

 • What is the cheapest flight to Costa Rica?

  The best prices found on momondo for flights to Costa Rica are:
  1 255 kr per person with SANSA
  1 447 kr per person with Spirit Airlines
  1 465 kr per person with Volaris Costa Rica

 • Vilka flygbolag flyger till Costa Rica?

  Du kan hitta flyg till Costa Rica med 10 flygbolag. Om du är osäker på vilket du ska välja, överväg att boka med KLM, Air Canada eller Lufthansa då dessa är de mest populära alternativen blad våra användare. KLM är det allra mest populära då 29% av momondos resenärer bokar flyg med detta flygbolag.

 • Hur långt är flyget från Sverige till Costa Rica?

  Om du flyger från en populär flygplats i Sverige, till exempel Stockholm Arlanda eller Göteborg Landvetter, och landar på den mest populära flygplatsen i Costa Rica (San José Juan Santamarías internationella), kan du förvänta dig flygtider på i genomsnitt 15t 35m respektive 22t 17m.

 • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Costa Rica?

  Den mest populära flygplatsen i Costa Rica att flyga till är enligt våra data San José Juan Santamarías internationella. Under de senaste 12 månaderna har 86% av alla användare på momondo som rest till Costa Rica valt att flyga till flygplatsen San José Juan Santamarías internationella, vilken ligger i San José.

 • Hur mycket kostar flyg till Costa Rica?

  Kostnaden för att flyga till Costa Rica varierar beroende på olika faktorer, men du kan förvänta dig att hitta priser så låga som 3 480 kr eller höga som 22 180 kr. Baserat på nya flygdata har vi sett att en biljett till Costa Rica för 9 026 kr eller mindre kan ses som ett bra erbjudande medan genomsnittskostnaden ligger på 9 678 kr.


Kan jag flyga till Costa Rica från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Costa Rica

De flesta besökare från Sverige kan komma in Costa Rica utan restriktioner.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige är inte skyldiga att presentera ett negativt COVID-19-PCR-test eller antigentestresultat vid ankomsten till Costa Rica.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Costa Rica.

Dokument
Formulär för epidemiologiskt hälsopass - Hälsopasset kan endast utfärdas inom 72 timmar innan ankomst till landet. Ett formulär måste fyllas i per person, inklusive minderåriga. Inga undantag görs.

Sjukförsäkring - Turister kan få en försäkring från Costa Ricas försäkringsbolag som är registrerade och godkända av General Superintendence of Insurance of Costa Rica.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Costa Rica?

Returresa till Sverige från Costa Rica

Testkrav för COVID-19
Besökare från Costa Rica måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Costa Rica behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Costa Rica inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Costa Rica

Hitta flyg till dessa populära städer i Costa Rica, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Costa Rica

Dessa rutter har de billigaste flygen till Costa Rica som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
StockholmSan José15t 35m6 061 kr
GöteborgSan José22t 17m6 386 kr
StockholmLiberia20t 17m7 017 kr

De bästa sakerna att se och göra i Costa Rica

Resor till Costa Rica hittar du genom att söka hos momondo på nätet där du kan jämföra priser mellan olika avresedatum samt mellan olika flygbolag. De flesta flyg till Costa Rica landar i huvudstaden San José på flygplatsen Juan Santamarias International Airport. Priserna på flygbiljetter till Costa Rica beror på vilken del av året du reser under. Högsäsongen infaller mellan december och april och den billigaste av dessa månader är mars månad. För att få din flygstol till ett så billigt pris som möjligt ska du boka din flygresa till Costa Rica över 50 dagar innan avresedatumet. Dyrast är att resa om du bokar flyg till Costa Rica och resor med hotell i sista minuten. Förutom San Josés flygplats kan du landa på flygplatser i bland annat Liberia och Tamarindo. Online, hos momondo, går det bra att även jämföra inrikesflyg i Costa Rica.

Costa Rica bjuder på många naturupplevelser och utomhusaktiviteter. Populärt är bland annat att vandra i regnskogarna där det finns leder upp i bergen för svalare temperaturer och vackra vyer. Landet har en av de mest varierade faunorna i världen så du kan räkna med att se unika djurarter och tropiska fåglar under vistelsen. En av de mest populära destinationerna i Costa Rica är huvudstaden San José som är en utmärkt utgångspunkt för utflykter ut i naturen. I San José hittar du även historiska byggnader och kulturella aktiviteter. För en sol- och badsemester är Tamarindo att rekommendera som passar både för bad och för vattensporter. Tamarindo är känt både för sin surfing och sitt nattliv. Lantliga Liberia har en helt annan atmosfär och har en lugnare stämning än i huvudstaden San José. Här kan du både uppleva landets lantliv och besöka den närliggande parken Ponderosa. Där kan du åka på safari och se vilda djur.

Vilka flygbolag flyger direkt till Costa Rica?

Du kan inte flyga direkt till Costa Rica, utan måste göra en mellanlandning längs vägen. Flygresor till Costa Rica hittar du bland annat med SAS och United Airlines samt SWISS och Iberia. Dessa flygbolag mellanlandar i New York, Zurich och Madrid. Billiga flyg mellanlandar ofta flera gånger under resan vilket gör restiden längre. Lägst priser hittar du med American Airlines och Air France.

När är bästa tiden att åka till Costa Rica?

Costa Rica är bäst att besöka under landets torra period som infaller mellan december och april. Detta är även den mest populära tiden under året att boka flyg till Costa Rica då vädret är som allra bäst. Under högsäsongen kan du räkna med soligt väder som gör det idealt både för att vandra i regnskogarna och för att sola och bada vid landets stränder. Priserna på flyg och hotell är dock som dyrast under högsäsongen. Under perioden mellan maj och november infaller regnsäsongen och då kan det även vara stormigt i landet.

Hur många timmar tar det att flyga till Costa Rica?

En flygresa från Sverige till Costa Rica tar ungefär 16 timmar om du gör en smidig mellanlandning under vägen. Om du reser till andra platser än San José kan du räkna med att resan tar mellan 20 och 25 timmar då du behöver göra flera mellanlandningar under vägen. Långflygningar över Atlanten eller från USA till Costa Rica erbjuder underhållningssystem med TV-serier och filmer på flygningen samt måltider eller möjlighet att köpa mat under resan.

Kan man resa till Costa Rica utan pass eller visum?

Om du är svensk medborgare och reser till Costa Rica behöver du inte ha något visum för en kortare turistresa, så länge resan är under 90 dagar. Du behöver ditt pass för att resa in i landet. Tänk på att din identifikation ska vara giltig i minst sex månader från och med det datum du lämnar Costa Rica. När du anländer till Costa Rica kan du bli ombedd att visa upp en returbiljett. Kontrollera alltid vilka aktuella regler som gäller vid inresa då bestämmelser snabbt kan ändras.


Internationella flygrutter till Costa Rica

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till San José, San José Province
Snabbast flygtid15t 35m
Billigaste pris6 061 kr
Flyg från Göteborg till San José, San José Province
Snabbast flygtid22t 17m
Billigaste pris6 386 kr
Flyg från Stockholm till Liberia
Snabbast flygtid20t 17m
Billigaste pris7 017 kr

Börja planera din resa till Costa Rica


Populära flygdestinationer i Mellanamerika

Om du inte är intresserad av flyg till Costa Rica kan du ta en titt på andra populära destinationer i Mellanamerika