Insikter
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Costa Rica

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Costa Rica? Sök och jämför priser här!

San José, Costa Rica
18 apr — 25 apr
San José, Costa Rica
tors 18/4
12:00
tors 25/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023
Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Erbjudanden på hyrbilar i Costa Rica

Hitta rätt hyrbil för dig i Costa Rica

Liten bilar

253 kr - 950 kr

Alla biltyper

264 kr - 1 093 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Costa Rica är 465 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Costa Rica är maj. Då är priset 46% lägre än under resten året och ligger på bara 253 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 17 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Costa Rica. Genomsnittspriset för en hyrbil i Costa Rica kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Costa Rica är 595 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Costa Rica är april. Då är priset 52% lägre än under resten året och ligger på bara 290 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 7% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Costa Rica. Genomsnittspriset för en hyrbil i Costa Rica kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Costa Rica är 347 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Costa Rica är juni. Då är priset 30% lägre än under resten året och ligger på bara 244 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 38 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Costa Rica. Genomsnittspriset för en hyrbil i Costa Rica kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Costa Rica är 556 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Costa Rica är maj. Då är priset 53% lägre än under resten året och ligger på bara 263 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 1 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Costa Rica. Genomsnittspriset för en hyrbil i Costa Rica kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Trender och insikter om att hyra bil i Costa Rica

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Costa Rica

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Costa Rica?

Den billigaste hyrbilsfirman i Costa Rica är Alamo. Resenärer har hittat hyrbilar från Alamo för så lite som 660 kr/dag i vissa regioner, vilket är billigare än det nationella genomsnittspriset på 1 147 kr/dag. Tänk på att priserna beror på vilken typ av bil du hyr och var du gör det.

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Costa Rica?

Om du planerar att hyra bil i Costa Rica rekommenderar vi att du bokar med National vilket är ett av de populäraste biluthyrningsföretagen i landet. Under de senaste månaderna valde 50 % av våra användare National när de behövde en hyrbil. Företaget har även en kundnöjdhet på 8,3 av 10 enligt 27 recensenter.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Costa Rica?

Om du har planer på att resa till Costa Rica och hyra bil kan det vara bra att tänka på att Alamo är hyrbilsfirman som har flest kontor i landet. Det finns stora chanser att du hittar ett av deras 51 nationella kontor antingen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Är du inte säker på vilken stad du vill besöka men vet att du tänker hyra från Alamo? San José är den mest populära staden att besöka i Costa Rica och har 4 hyrbilskontor från Alamo.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Costa Rica?

33 % av momondos användare föredrog att hyra en Ekonomi då de besökte Costa Rica vilket gör den till landets mest populära hyrbil. Hyrbilspriserna i Costa Rica varierar beroende på stad och hyrbilsfirma, men du kan förvänta dig att få betala ett genomsnittspris på 1 659 kr per dag för en Ekonomi.

Hyrbilsleverantörer i Costa Rica

Alla större biluthyrningsfirmor i Costa Rica

Alamo

51 platser

National

50 platser

Sunnycars

50 platser

Enterprise Rent-A-Car

49 platser

ADOBE

32 platser

easyCar

26 platser

Adobe Rent A Car

25 platser

Avis

19 platser

Biluthyrning i Costa Rica

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Costa Rica och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Costa Rica?

I Costa Rica kör man alltid på höger sida av vägen. Not Om du inte följer denna lag kan det resultera i trafikböter.

Hur bra är vägarna i Costa Rica?

Costa Rica har en vägkvalitet på 2,9 på en skala mellan 1 och 7, där 1 utgör det lägsta betyget. Detta gör att Costa Rica ligger som nummer 116 av 137 länder gällande vägförhållanden. Tänk på att vägkvaliteten kan variera beroende på vilken del av Costa Rica du besöker.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Costa Rica?

Gränsen för alkoholintag och körning i Costa Rica är 0,50 ‰. Regioner och städer i Costa Rica kan ha sina egna lokala lagar gällande alkoholintag och körning, förutom den landsomspännande lagen, så se till att dubbelkolla detta innan du bokar din hyrbil. Kom ihåg att du måste vara minst 18 år gammal för att lagligen konsumera alkohol, och det rekommenderas inte att köra något fordon över huvud taget efter alkoholintag.

Hur mycket kostar bensinen i Costa Rica?

I genomsnitt var priset på bensin i Costa Rica 15,35 kr per liter förra veckan. Enligt våra siffror har Costa Rica varken de dyraste eller billigaste bensinpriserna i världen. För närvarande har Egypten de lägsta priserna på 3,12 kr per liter medan Hong Kong har de dyraste på 34,01 kr per liter. Tänk på att bensinpriserna alltid ändras och kan fluktuera under dina resedatum.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Costa Rica?

Priserna för bilar i Costa Rica uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Costa Rica?

Det finns 525 bolag tillgängliga för bilar i Costa Rica från och med april. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Costa Rica?

Bland olika länder, inklusive Costa Rica, varierar minimiåldern för förare. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Det rekommenderas att du granskar policyn för det uthyrningsföretag du överväger innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Costa Rica?

För att få hyra en bil i Costa Rica måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på din returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Costa Rica?

momondo hittar och jämför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bästa urvalet av policys och hyrbilar i Costa Rica. Det är en god idé att använda momondo för din bokning då det inte bara går snabbt utan även är kostnadsfritt.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Costa Rica?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Costa Rica. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Costa Rica med gratis avbokning?

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Costa Rica och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Costa Rica på momondo?

Du kan specifikt välja rättvisa bränslepolicyer på momondo, så att du kan filtrera din sökning efter hyrbilar i Costa Rica.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Costa Rica som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Costa Rica på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Costa Rica med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Costa Rica på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Costa Rica

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tors 18/4
12:00
tors 25/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners

Hitta bättre resultat för din vistelse i Costa Rica