Hyrbilar i Costa Rica

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Costa Rica? Sök och jämför priser här!

San José, Costa Rica
29 mar — 5 apr
Samma avlämingsplats
San José, Costa Rica
ons 29/3
12:00
ons 5/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrfirmor på över 70 000 platser.

Information om biluthyrning i Costa Rica

I Costa Rica kör man på höger sida av vägen och omkörningar sker i det vänstra körfältet, precis som i Sverige. För dig som planerar en resa som innefattar biluthyrning i Costa Rica kan det vara bra att känna till att väglaget kan variera. Huvudvägarna är överlag i bra skick men om du känner dig äventyrlig och vill utforska landsbygden är det en god idé att vara uppmärksam på gupp och ojämnheter som kan förekomma på vägarna. Under regnperioden är det extra viktigt att vara uppmärksam bakom ratten. På många platser i Costa Rica finns tydliga vägskyltar uppsatta. Om du inte behärskar landets officiella språk som är spanska, rekommenderar vi att du ser till att ha tillgång till ett digitalt översättningsprogram eller en ordlista eftersom trafik- och varningsskyltarna ofta enbart är skrivna på spanska. Många av skyltarna består endast av text, utan symboler. Tänk även på att det är viktigt att vara säkerhetsmedveten när du kör bil i Costa Rica. Till exempel bör du låsa bilen när du står still vid ett trafikljus.

Biluthyrningsföretag i Costa Rica vill att du visar upp ditt körkort, en internationellt accepterat ID-handling som till exempel ditt pass och ett kreditkort som står i ditt eget namn. I de flesta fall kräver företag som specialiserar sig på biluthyrning i Costa Rica inte att du ska visa upp ett internationellt körkort (IDP) men undantag kan förekomma. För att bli godkänd för biluthyrning i Costa Rica måste du i regel ha fyllt 21 år och ha haft ditt körkort i mer än ett år. Vissa företag tar ut en extra avgift om föraren är yngre än 25 år. Praxis är även att man accepterar att ett depositionsbelopp reserveras på ens konto. Pengarna blir synliga igen när hyrbilen återlämnas, så depositionen påverkar inte din slutgiltiga biluthyrningskostnad. I Costa Rica är möjligheterna att ta del av billig biluthyrning mycket goda.

För dig som planerar att ta del av biluthyrning i Costa Rica kan det vara nyttigt att ha kännedom om hur trafikläget i landet ser ut. Trafiken är som intensivast i huvudstadsregionen, vars officiella namn är The Great Metropolitan Area (GAM). Eftersom fordonsdensiteten är så hög här är trafikstockning ett vanligt förekommande fenomen. Trafikstockning är vanligare under vissa tider på dygnet, som till exempel på morgonen och eftermiddagen. Myndigheterna har gjort vissa försök att reglera trafiken men det kan ändå vara en bra idé att parkera bilen på en övervakad parkeringsplats och i stället ta dig runt med taxi om du planerar att utforska The Great Metropolitan Area. Utanför huvudstadsregionen är trafiken i regel mindre intensiv och mer lätthanterlig. Det är dock viktigt att vara uppmärksam på trafikläget och att följa samtliga trafiksäkerhetsregler, även när du befinner dig ute på landsbygden. Tänk på att det är extra viktigt att hålla avstånd till de andra trafikanterna under regnperioden när väglaget kan bli halare.


Erbjudanden på hyrbilar i Costa Rica

Hitta rätt hyrbil för dig i Costa Rica

Bilar i Liten

104 kr - 979 kr

Alla biltyper

167 kr - 975 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Costa Rica är 460 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Costa Rica är september. Då är priset 78% lägre än under resten året och ligger på bara 104 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 26 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Costa Rica. Genomsnittspriset för en hyrbil i Costa Rica kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Costa Rica är 599 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Costa Rica är september. Då är priset 58% lägre än under resten året och ligger på bara 255 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 4 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Costa Rica. Genomsnittspriset för en hyrbil i Costa Rica kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Costa Rica är 686 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Costa Rica är september. Då är priset 71% lägre än under resten året och ligger på bara 204 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 10% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Costa Rica. Genomsnittspriset för en hyrbil i Costa Rica kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Costa Rica är 597 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Costa Rica är augusti. Då är priset 59% lägre än under resten året och ligger på bara 248 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 4 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Costa Rica. Genomsnittspriset för en hyrbil i Costa Rica kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hyrbilsleverantörer i Costa Rica

Alla större biluthyrningsfirmor i Costa Rica

Alamo

41 platser

National

41 platser

Sunnycars

41 platser

Enterprise

37 platser

ADOBE

29 platser

easyCar

24 platser

Budget

17 platser

Avis

16 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Costa Rica

Sevärdheter i närheten:

Santa Teresa Beach112,2 km
Playa Tamarindo181,7 km

Sevärdheter i närheten:

Playa Tamarindo45,8 km
Santa Teresa Beach113,3 km

Sevärdheter i närheten:

Santa Teresa Beach237,7 km
Playa Tamarindo310,7 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Costa Rica

Nedan visas de mest populära hotellen i Costa Rica

Biluthyrning i Costa Rica

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Costa Rica och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Den billigaste hyrbilsfirman i Costa Rica är Thrifty. Resenärer har hittat hyrbilar från Thrifty för så lite som 486 kr/dag i vissa regioner, vilket är billigare än det nationella genomsnittspriset på 646 kr/dag. Tänk på att priserna beror på vilken typ av bil du hyr och var du gör det.

Om du planerar att hyra bil i Costa Rica rekommenderar vi att du bokar med Thrifty vilket är ett av de populäraste biluthyrningsföretagen i landet. Under de senaste månaderna valde 54 % av våra användare Thrifty när de behövde en hyrbil. Företaget har även en kundnöjdhet på 5,5 av 10 enligt 46 recensenter.


Biluthyrning i populära städer i Costa Rica

Jämför priser på hyrbilar i de mest populära städerna i Costa Rica

Hyrbilar på populära flygplatser i Costa Rica

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Costa Rica

Upptäck fler biluthyrningsfirmor i Mellanamerika

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i Mellanamerika

Börja planera din resa till Costa Rica


Populära destinationer hos momondo

Utforska rekommenderade destinationer som andra användare tycker om att hyra bilar i året runt

Varför använda momondo?

momondo hittar och jämför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bästa urvalet av policys och hyrbilar i Costa Rica. Det är en god idé att använda momondo för din bokning då det inte bara går snabbt utan även är kostnadsfritt.

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Costa Rica. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.