Hitta billig biluthyrning i Florens

Vill du hyra en bil billigt i Florens? Sök och jämför priser här

Florens, Toscana, Italien
22 jan — 29 jan
Samma avlämingsplats
Florens, Toscana, Italien
fre 22/1
12:00
fre 29/1
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Florens

Alla större biluthyrningsfirmor i Florens
Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.0

Betyg baserat på 131 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.4

Betyg baserat på 76 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.2

Betyg baserat på 31 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.1

Betyg baserat på 7 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.0

Betyg baserat på 22 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.1

Betyg baserat på 20 recensioner


När är det billigast att hyra en bil i Florens?

Alla

69 kr - 1 497 kr

I februari månad är det billigast att hyra en bil i Florens. Priset ligger då 65% lägre än under resten av året, på bara 69 kr per dag. Den dyraste månaden är januari. Priset för en hyrbil i Florens kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Information om din resa till Florens

Att hyra bil i Florens är ofta förhållandevis billigt under lågsäsong. En liten hyrbil med fria mil kostar från 150-200 SEK per dygn eller 500 SEK per vecka. En större bil med plats för hela familjen samt bagage kostar 600-800 SEK per dygn. Under högsäsong kan priserna dock stiga mycket och det rekommenderas att boka bil hemifrån i god tid. I centrala Florens har man infört miljözoner som kallas ”zona traffico limitato” (ZTL). Under vissa tider är det inte tillåtet att köra bil inom ZTL-zonen utan särskilt tillstånd, så var uppmärksam på skyltningen om du kör i centrum. Om du har bokat hotell inne i ZTL-zonen så försäkra dig om att hotellet har registrerat din bil innan du anländer.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Florens?

Generellt gäller en åldersgräns på 19-21 år för att hyra bil i Florens. Om du är ung så kontrollera vilka regler som gäller och var uppmärksam på att det kan tillkomma extra avgifter om du är under 25 år gammal. Det finns ofta krav om att du ska ha haft körkort i minst ett år innan du hyr bil i Italien.

Viktigt att veta om trafikregler i Florens

I Italien kör man på höger sida och halvljuset ska vara påslaget dygnet runt. Hastighetsbegränsningen på italienska motorvägar är generellt 130 km/h. Kom ihåg att du oftast får betala en vägavgift om du väljer att köra på motorvägen. I tätort är hastighetsbegränsningen 50 km/h och på landsväg får du oftast köra i 90-100 km/h. Promillegränsen i Italien är 0,5. Alla barn som är yngre än 12 år måste sitta i baksätet. Dessutom ska barn under 36 kg använda bilstol eller sittkudde.

Parkering

Att köra in i ZTL-zonen för att parkera utan speciellt tillstånd leder det till höga böter. Lösningen när man kör hyrbil i Florens är att parkera på någon av de många parkeringarna utanför stadskärnan, till exempel vid stationen Santa Maria Novella eller under Fortezza da Basso. Därifrån kan man gå till centrum och avgiften ligger oftast runt 1-3 EUR (11-33 SEK) per timme. Ett alternativ är att köra in till något av de privata garagen i ZTL-zonen som då rapporterar din registreringsskylt till polisen för att undvika böter. Parkering i dessa garage kostar runt 20-25 EUR (210-260 SEK) per dygn. Vill man parkera gratis finns det alternativ längre ut i förorterna och man kan då ta kollektivtransport in till centrum.

Utflyktsmål i och omkring Florens

Florens ligger ganska precis mitt i Italien vilket gör det enkelt att besöka flera omkringliggande områden. Om du vill utforska Toscana kan du ta en dagstur till vindistrikten runt Chianti eller Montepulciano och njuta av både vin och god toskansk mat. En annan fin tur är att köra till San Gimignano och därifrån vidare till Siena. Vill man ge sig upp i bergen kan man besöka Cortona och njuta av utsikten. För den som vill pricka av det lutande tornet i Pisa tar resan cirka en och en halv timme och på två timmar kan man ta sig till de mycket pittoreska byarna i Cinque Terre eller någon annan av Liguriens badorter, till exempel Portovenere.

Vilka försäkringar ska man ha?

Det ingår alltid en ansvarsförsäkring vid biluthyrning i Florens. Om du skulle orsaka skador på andras egendom så täcker den dina kostnader, men du får räkna med en förhållandevis hög självrisk. Om du vill undvika självrisken vid en eventuell olycka kan du betala för självriskeliminering. Alla uthyrningsföretag erbjuder extra försäkringar genom lokala försäkringsbolag. Du kan välja att utöka ditt skydd med en försäkring som täcker skador på hyrbilen. Hyrpriset blir avsevärt högre om du väljer extra försäkringar och självriskeliminering, men det kan kännas tryggt med extra skydd om olyckan skulle vara framme. Kontrollera alltid noga exakt vilka försäkringar som ingår när du bokar hyrbil i Florens.

Kan man använda sitt svenska körkort i Florens, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inte skaffa internationellt körkort när du ska hyra bil i Florens. Svenskt körkort är giltigt även i Italien.

Var i Florens kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna din hyrbil i Florens på många ställen. Om du anländer till Florens med flyg så är det praktiskt att hämta upp hyrbilen direkt på Florens flygplats. Det finns även uthyrningsfirmor i centrum i närheten av de stora tågstationerna, till exempel Santa Maria Novella. (Information kontrollerad: 26/04/2019).


Avstånd till populära hotell från Florens

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Florens Peretola flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Florens

122 användare har letat efter hyrbilar i Florens med momondo i januari.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Florens för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Florens även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Alamo, Enterprise och National. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Florens har lägst priser för hyrbilar?

Det är billigast att hyra bil i Florens med B-Rent på deras uthyrningskontor i staden. Det bästa priset per dag som momondo hittat är 62 kr, men generellt får du räkna med att din biluthyrning kommer kosta omkring 145 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Florens?

När du hyr en bil i Florens kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Florens. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Florens under februari månad?

Med en genomsnittstemperatur på 9 °C och en nederbörd kring 60 mm i februari gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Florens. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under februari månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Florens. Att hyra en Standard i Florens kommer i genomsnitt kosta dig 593 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har MAGGIORE i Florens?

Det finns 4 uthyrningskontor i Florens. På MAGGIORE s uthyrningskontor kan användare på momondo ofta hitta hyrbilar för 293 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Florens?

Om du hyr ett fordon i Florens tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Florens ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Florens ligger hastighetsgränsen på 130 km/t.

Hur är vädret i Florens, Italien i januari?

Den som letar efter en hyrbil i Florens under månaden januari kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 5 °C och en nederbörd på cirka 40 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Klimatet i Florens under januari bör typiskt sätt inte påverka vilken typ av bil du hyr. Baserat på våra uppgifter letar momondos användare dock ofta efter en viss typ av bilar att hyra i Florens. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Florens tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Opel Corsa, Fiat 500 och Fiat Panda.

Är vädret i Florens representativt för resten av Toscana?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Florens omkring i Toscana eller runt de omgivande områdena under januari månad bör förvänta sig temperaturer runt 5 °C och en eventuell nederbörd på 59,5 mm under månaden.


Upptäck fler biluthyrningsfirmor i Toscana

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Arezzo, Grosseto och Livorno inom Toscana

Planera din resa till Florens

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Florens

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Florens
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Florens

  Hitta hotell i Florens
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Florens