Hitta billig biluthyrning i Milano

Vill du hyra en bil billigt i Milano? Sök och jämför priser här

Milano, Italien
28 jan — 4 feb
Samma avlämingsplats
Milano, Italien
tor 28/1
12:00
tor 4/2
12:00

När är det billigast att hyra en bil i Milano?

Alla

54 kr - 392 kr

Ekonomi

74 kr - 211 kr

I mars månad är det billigast att hyra en bil i Milano. Priset ligger då 38% lägre än under resten av året, på bara 122 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i november. Priset för en hyrbil i Milano kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Milano

Alla större biluthyrningsfirmor i Milano
Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.9

Betyg baserat på 122 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.9

Betyg baserat på 69 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.9

Betyg baserat på 91 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 3 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.6

Betyg baserat på 3 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.1

Betyg baserat på 5 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.6

Betyg baserat på 6 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.0

Betyg baserat på 2 recensioner


Information om din resa till Milano

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Milano?

För att hyra bil i Milano gäller generellt sätt att åldersgränsen ligger på 18 år. Många biluthyrningar hyr dock inte ut till förare under 21 år. Om du är under 24 tillkommer dessutom en extra avgift per dag. Hos momondo kan du söka efter hyrbilar för din resa och du kan enkelt jämföra priserna mellan olika alternativ. Tänk dock på att dessa alternativ inte tar hänsyn till din ålder, så om du är under 24 år ska du räkna med en extra avgift för hyrbilen och det kan vara svårt att hyra en bil billigt.

Viktigt att veta om trafikregler i Milano

Regler och skyltning i Milano och resten av Italien är för det mesta densamma som i resten av Europa. Tänk på att det kan vara svårt att köra i centrala Milano under rusningstid då långa köer uppstår. Italien är känt för att ha en hetsig trafik. Motorvägarna i Italien, Autostrada, har en maxhastighet som ligger på 130 kilometer per timme. Om det regnar kraftigt sänks den tillåtna maxhastigheten till 110 kilometer per timme. Särskilda regler som gäller i Italien är att du bara får använda mobil när du kör om du har en handsfree och du får inte tuta i ett bebyggt område annat än i nödfall. I vissa historiska områden råder bilförbud och dessa är skyltade med zona trafico limitato.

Parkering

I centrala Milano finns flera områden där begränsad biltrafik och parkering gäller. Annars ligger kostnaden på ungefär 2,50 EUR (ca. 10 SEK) per timme för parkering dagtid inne i stadens centrum. Du kan parkera där det är markerat med blå linjer och för att parkera på gatan behöver du köpa ett Sosta Milano-kort. Dessa finns hos tobaksaffärer och kiosker över hela staden. På kortet anger du tid och datum för när du ställt bilen. För det mesta kan du som längst ställa bilen i två timmar om du parkerar på gatorna inne i centrum. Milano har ett flertal parkeringshus där det kan vara lättare att hitta parkering än på de centrala gatorna.

Utflyktsmål i och omkring Milano

Om du hyr bil under vistelsen till Milano har du möjlighet att ta dig runt i stadens omgivningar i det vackra norditalienska landskapet. Populära resmål att nå med bil är de norditalienska sjöarna, bland annat den stora Comosjön. Där hittar du både trevliga små byar med historiska sevärdheter, härliga stränder samt vingårdar och citronodlingar. Du kan också bila över dagen till Venedig för att se de vackra renässansbyggnaderna och de många kanalerna.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vissa försäkringar är obligatoriska att ha för att få hyra bil i Milano. Bland annat behöver du ha en stöldrisks försäkring och en försäkring som täcker skador vid krock. De obligatoriska försäkringarna ingår för det mesta i hyrbilsföretagens avgifter när du gör din bokning. De har även ofta erbjudanden för tilläggsförsäkringar som ytterligare kan skydda dig för att råka på höga kostnader om något skulle hända med hyrbilen. En försäkring som du kan köpa till är en självriskeliminering som helt täcker kostnader som kan uppkomma. Observera dock att denna försäkring ofta inte gäller i vissa delar av Italien, bland annat Kampanien, Kalabrien och på Sicilien. I Milano gäller den dock.

Kan man använda sitt svenska körkort i Milano, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Milano kan du använda ditt svenska körkort och behöver inte ansöka om något internationellt körkort.

Var i Milano kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Via momondo kan du söka efter en hyrbil som passar din resa till Milano. Du kan antingen hämta och lämna bilen på samma plats, eller välja sökalternativet annan avlämningsplats för att lämna bilen på andra flygplatser eller platser i staden. Milanos flygplatser har alla hyrbilsalternativ där du kan hämta och lämna bilen på olika platser. Via momondos sökfunktion kan du ytterligare förfina din sökning och hitta en hyrbil med billig kilometerkostnad, hyrbil med fria mil, försäkringar som ingår i priset och bilar både för kort- och långtidshyra. Du kan även lägga till tillbehör som GPS, barnstol och självriskeliminering.

Priser kontrollerade 28/09/2018


Avstånd till populära hotell från Milano

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Milano-Malpensa flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Milano

Hittills i januari har det gjorts 1 046 sökningar på momondo efter hyrbilar i Milano.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Milano för att motverka spridningen av COVID-19?

Alamo, Enterprise, och Avis är några av företagen som erbjuder förhöjda rengöringsalternativ för att motverka spridningen av COVID-19 i Milano. Fordonen rengörs alltid regelbundet, men hyrbilsföretagen tar nu extra åtgärder för att se till att bilarna är desinficerade. Du kan ta en titt på alla hyrbilsföretag i Milano som erbjuder denna tjänst genom att filtrera efter alternativet på momondo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Milano i februari?

En hyrbil för en weekend i Milano i februari kostar kring 155 kr, med billiga erbjudanden från 22 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Milano i februari hittade ett genomsnittspris på 306 kr - men priser så låga som 58 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Milano har lägst priser för hyrbilar?

Det är billigast att hyra bil i Milano med Goldcar Rental SP på deras uthyrningskontor i staden. Det bästa priset per dag som momondo hittat är 22 kr, men generellt får du räkna med att din biluthyrning kommer kosta omkring 179 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Milano?

När du hyr en bil i Milano kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Milano. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Milano under februari månad?

För resor till Milano i februari månad rekommenderar vi att hyra en mindre, ekonomisk bil för att vara så bra förberedd som möjligt på vädret och vägförhållandena. Dessa bilar klarar av de både våta och torra vägar som ofta förekommer i Milano under februari månad då temperaturen och nederbörden i genomsnitt ligger på 7 °C respektive 100 mm. Att hyra en Ekonomi i Milano kommer i genomsnitt kosta dig 156 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Milano?

Milano har 20 uthyrningskontor från Hertz med ett genomsnittligt dagspris på 300 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Milano?

Hastighetsgränsen i Milano är 50 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Milano är 90 km/t respektive 130 km/t. Om du hyr en bil i Milano bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Hur är vädret i Milano, Italien i januari?

Under januari är medeltemperaturen i Milano 1 °C och den förväntade nederbörden är 68 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Milano.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Vädret i Milano under januari kommer typiskt sätt inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper för Milano. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Milano tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Fiat 500, Fiat Panda och Opel Corsa.

Är vädret i Milano representativt för resten av Lombardiet?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Milano omkring i Lombardiet eller runt de omgivande områdena under januari månad bör förvänta sig temperaturer runt 2 °C och en eventuell nederbörd på 63,7 mm under månaden.


Hyra bil i andra städer i Italien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Rom, Pisa och Venedig i Italien

Planera din resa till Milano

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Milano

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Milano
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Milano

  Hitta hotell i Milano
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Milano