Flyg till Milano

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 21/9
tis 28/9

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Milano.
Visa nuvarande reserestriktioner för Italien

Billigaste flygen till flygplatser i Milano

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Milano från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Milano-Malpensa flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Milano

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Bergamo (BGY)

Vanligtvis är flyg till Milano från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella, vilket i genomsnitt kostar 839 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MILANO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars26% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Milano kostar i genomsnitt bara 1 082 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MILANO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember29% dyrareDet kostar omkring 1 881 kr för flyg till Milano från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MILANO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari771% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Milano från Stockholm Arlanda flygplats i februari än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Milano?

Stackars Milano är hårt konkurrensutsatt av Rom, Florens och Venedig. Och ärligt talat – området närmast centralstationen är inte särskilt trevligt. Men om man avstår från att jämföra så är det lätt att bli förtjust i modets huvudstad. Tempot är lite högre här än på andra platser i Italien, men det finns fortfarande goda möjligheter att njuta av ‘la dolce vita’. Staden är full av utomhuscaféer, välskötta parker, hippa restauranger och design-shopping. Modeälskarna vill kasta sig huvudstupa rakt in i det berömda modedistriktet Quadrilatero och matälskarna boka bord på Milanos finaste restauranger med den bästa italienska mat som går att få tag på. Den som vill ha en religiös upplevelse tar en promenad på Duomo-katedralens tak och avslutar dagen på något av caféerna intill kanalen i Navigli-området.

Resor till Milano är särskilt populära under våren och då infaller också stadens högsäsong. Under våren är temperaturerna härliga och då inträffar den kända modeveckan såväl som möbelmässan. Under stadens högsäsong stiger också priser för flygbiljetter till Milano och vistelser med hotell. För att hitta en flygresa till Milano till billigt pris kan du använda dig av momondos priskalender på nätet där du enkelt kan jämföra priser för olika avresedatum.

När är det billigast att boka flyg till Milano? Billiga flyg till Milano hittar du under maj och november. I maj undviker du både modeveckan och möbelmässans, som medför högre priser på flygstolar, men kan ändå njuta av det härliga vårvädret innan det blir för varmt. Försök att boka din resa ungefär 50 dagar innan avfärd för att slippa höga sista minuten priser.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Milano?

  Användare som bokade resor till Milano från Stockholm hittade flyg som var 85 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Milano. För att hitta det billigaste priset till Milano från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Milano?

  Generellt är januari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Milano. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 807 kr. Om du inte har möjlighet att resa i januari kan du istället boka flyg till Milano från Sverige för november. Flyg till Milano i november är kanske inte lika billiga som i januari, men genomsnittet ligger fortfarande runt 824 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Milano?

  Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Milano ungefär 35 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 1 291 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 240 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Milano?

  Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Milano från Sverige en onsdag. momondo-användare har hittat biljetter för onsdagsavgångar för så lite som 1 211 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Och andra sidan är söndag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 1 571 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Milano?

  Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Milano på kvällen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Milano på kvällen för så lite som 1 072 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 1 641 kr. Flyg till Milano från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Milano?

  De som flyger till Milano kan potentiellt hitta bättre priser för Milano-Malpensa flygplats(40 km från stadskärnan i Milano), Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella flygplats(46 km från stadskärnan i Milano) eller Parma flygplats(112 km från stadskärnan i Milano) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Milano?

  Den billigaste flygplatsen i närheten av Milano är generellt Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella flygplats med ett genomsnittspris på 1 239 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Milano från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Milano

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Milano.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt Antigen (snabbtest)-test taget inom 48 or 72 timmar innan avgången till Milano.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Milano.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Milano?

Returresa till Sverige från Milano

Testkrav för COVID-19
Besökare från Milano måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Milano behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Milano inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Milano

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Milano
Ryanair
15 okt.
GOT18:40Göteborg Landvetter
12t 00m
1 stopp
MXP06:40Milano-Malpensa
22 okt.
MXP11:30Milano-Malpensa
6t 45m
1 stopp
GOT18:15Göteborg Landvetter
Ryanair
21 sep.
NYO04:50Stockholm Skavsta
8t 15m
1 stopp
BGY13:05Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
4 okt.
BGY17:35Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
12t 00m
1 stopp
NYO05:35Stockholm Skavsta
Ryanair
4 okt.
GOT05:55Göteborg Landvetter
11t 15m
1 stopp
MXP17:10Milano-Malpensa
21 okt.
MXP04:40Milano-Malpensa
5t 40m
1 stopp
GOT10:20Göteborg Landvetter
Ryanair
15 okt.
NYO13:05Stockholm Skavsta
6t 20m
1 stopp
BGY19:25Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
17 okt.
BGY02:05Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
2t 30m
NYO04:35Stockholm Skavsta
Ryanair
26 sep.
GOT06:15Göteborg Landvetter
6t 30m
1 stopp
BGY12:45Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
28 sep.
BGY02:40Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
13t 15m
1 stopp
GOT15:55Göteborg Landvetter
Ryanair
15 okt.
NYO13:05Stockholm Skavsta
6t 20m
1 stopp
BGY19:25Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
21 okt.
BGY06:30Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
6t 30m
1 stopp
NYO13:00Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Milano

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Milano, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair och Wizz Air
Ryanair
11 nov.
ARN15:50Stockholm Arlanda
2t 40m
BGY18:30Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
Ryanair
22 sep.
GOT16:45Göteborg Landvetter
2t 15m
BGY19:00Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
Flera flygbolag
26 okt.
GOT09:30Göteborg Landvetter
19t 05m
1 stopp
MXP04:35Milano-Malpensa

Vilka bolag flyger till Milano?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Milano

Lågprisbolagen Wizz Air, Eurowings och Ryanair erbjuder billiga flyg till Milano. Tänk dock på att när du bokar din resa med ett lågprisbolag kan det tillkomma kostnader som du inte räknat med. Till exempel är det vanligt att bagage och val av sittplats inte är inkluderat i totalpriset, dessa räknas istället som komplement och behöver därför köpas till, vilket gör att slutpriset stiger.

Vem flyger direkt till Milano? Både Ryanair, SAS, Norwegian och easyJet har flyg som går direkt till Milano. De flesta flyg avgår från Arlanda flygplats norr om Stockholm, medan Ryanair lyfter från Skavsta flygplats som ligger vid Nyköping, ungefär 100 kilometer sydväst om Stockholm. Ryanair har även en direktflygning från Göteborgs Landvetter flygplats.

Hur många timmar tar det att flyga till Milano? En direktflygning från Stockholm till Milano tar knappt tre timmar. Från Göteborg tar flygningen ungefär två och en halv timme.


Flygplatser nära Milano

Nedan hittar du alla flygplatser i Milano tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Milano landar på någon av stadens två flygplatser eller på någon av flygplatserna i de intilliggande italienska städerna och orterna. För att ta dig in till centrum med kollektivtrafik är det buss och tåg som gäller, men du kan även hitta taxibilar och biluthyrning på samtliga flygplatser.


Populära flygresor till Milano

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Milano som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Milano
Snabbast flygtid3t 45m
Billigaste pris378 kr
Flyg från Stockholm till Milano
Snabbast flygtid2t 29m
Billigaste pris421 kr
Flyg från Malmö till Milano
Snabbast flygtid5t 00m
Billigaste pris893 kr
Flyg från Sundsvall till Milano
Snabbast flygtid12t 20m
Billigaste pris2 508 kr

Milanos stadskärna är relativt kompakt och promenadvänlig så här kan du enkelt nå de olika sevärdheterna till fots. Staden har annars bra kommunikationer med kollektivtrafik om du behöver ta dig runt till andra stadsdelar och områden. Kollektivtrafikens olika nät har samma biljettsystem vilket gör att en och samma biljett fungerar ombord på både spårvagn, buss och tunnelbana. Biljetten kostar ungefär 1,5 euro och är giltig i 90 minuter.

Tunnelbanan är ett av de enklaste sätten att resa med då den är lättnavigerad och har regelbundna avgångar. Det finns fyra olika linjer vars stopp är märkta med ett M så att du lätt ser tunnelbanenedgångarna. Stadens busstrafik består av hela 80 olika linjer. Tänk på att bussen bara stannar på hållplatsen om du indikerar att du vill gå ombord genom att vinka in den, eller om du när du är ombord trycker på stoppknappen. Stadens spårvagnar trafikerar 17 olika linjer och går till områden som varken trafikeras av buss eller tunnelbana.


Eftersom både Italien och Sverige är med i EU-samarbetet behöver du inte ansöka om något visum innan din resa till Milano, förutsatt att du har ett svenskt medborgarskap. Du behöver inte heller nödvändigtvis ha med dig ditt pass när du reser från Sverige, då det räcker med att visa upp ett nationellt id-kort. Observera dock att det nationella id-kortet inte ska förväxlas med vanliga id-kort eller körkort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Innan du reser ska du alltid kolla upp de aktuella inresebestämmelserna. Detta kan du göra online hos de italienska myndigheterna eller genom att ta kontakt med den italienska ambassaden i Stockholm. Anledningen är att regler gällande visum och pass alltid kan förändras.


Börja planera din resa till Milano


Intresserad av sevärdheter i Milano?

Den stora katedralen Duomo ligger mitt i stadens centrum och är en bra utgångspunkt för flera sevärdheter. Fortsätt till den kända Nattvarden av Leonardo da Vinci och konstmuseet Pinacoteca di Brera. Passa även på att gå på opera på La Scala.

Vad bör jag packa för min resa?

För att besöka stadens vackra kyrkor ska du ta med en sjal som täcker axlarna.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa höga kostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka.

Ska jag dricksa i Milano?

Det är inte ett måste men anses vara en trevlig gest.