Flyg till Milano

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Milano (MXP)
tors 17/6
tors 24/6
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Milano. Nuvarande restriktioner för Milano baseras på reserestriktioner för Italien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Italien

När är den bästa tiden att flyga till Milano?

Stackars Milano är hårt konkurrensutsatt av Rom, Florens och Venedig. Och ärligt talat – området närmast centralstationen är inte särskilt trevligt. Men om man avstår från att jämföra så är det lätt att bli förtjust i modets huvudstad. Tempot är lite högre här än på andra platser i Italien, men det finns fortfarande goda möjligheter att njuta av ‘la dolce vita’. Staden är full av utomhuscaféer, välskötta parker, hippa restauranger och design-shopping. Modeälskarna vill kasta sig huvudstupa rakt in i det berömda modedistriktet Quadrilatero och matälskarna boka bord på Milanos finaste restauranger med den bästa italienska mat som går att få tag på. Den som vill ha en religiös upplevelse tar en promenad på Duomo-katedralens tak och avslutar dagen på något av caféerna intill kanalen i Navigli-området.

Resor till Milano är särskilt populära under våren och då infaller också stadens högsäsong. Under våren är temperaturerna härliga och då inträffar den kända modeveckan såväl som möbelmässan. Under stadens högsäsong stiger också priser för flygbiljetter till Milano och vistelser med hotell. För att hitta en flygresa till Milano till billigt pris kan du använda dig av momondos priskalender på nätet där du enkelt kan jämföra priser för olika avresedatum.

När är det billigast att boka flyg till Milano? Billiga flyg till Milano hittar du under maj och november. I maj undviker du både modeveckan och möbelmässans, som medför högre priser på flygstolar, men kan ändå njuta av det härliga vårvädret innan det blir för varmt. Försök att boka din resa ungefär 50 dagar innan avfärd för att slippa höga sista minuten priser.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Milano?

Användare som bokade resor till Milano från Stockholm hittade flyg som var 85 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Milano. För att hitta det billigaste priset till Milano från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Milano?

Generellt är januari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Milano. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 782 kr. Om du inte har möjlighet att resa i januari kan du istället boka flyg till Milano från Sverige för november. Flyg till Milano i november är kanske inte lika billiga som i januari, men genomsnittet ligger fortfarande runt 799 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Milano?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Milano ungefär 35 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 1 251 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 383 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Milano?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Milano från Sverige en onsdag. momondo-användare har hittat biljetter för onsdagsavgångar för så lite som 1 174 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Och andra sidan är söndag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 1 523 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Milano?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Milano på kvällen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Milano på kvällen för så lite som 1 039 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 1 590 kr. Flyg till Milano från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Milano?

De som flyger till Milano kan potentiellt hitta bättre priser för Milano-Malpensa flygplats(40 km från stadskärnan i Milano), Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella flygplats(46 km från stadskärnan i Milano) eller Parma flygplats(112 km från stadskärnan i Milano) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Milano?

Den billigaste flygplatsen i närheten av Milano är generellt Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella flygplats med ett genomsnittspris på 1 201 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Milano?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Italien resor till Milano. Inreserestriktioner

Italien har begränsat inresa för de flesta utländska medborgare till landet fram till minst 5 mars, med undantag för medborgare och invånare i EU, Schengenområdet, Andorra, Monaco, San Marino, Vatikanstaten, resenärer med långvarigt uppehållstillstånd eller långsiktig D-visum utfärdat av Schweiz eller en EES-medlemsstat. Resenärer från Australien, Japan, Nya Zeeland, Sydkorea, Rwanda, Singapore, Thailand kan också komma in i landet. Fram till den 6 april har Italien avbrutit alla direktflyg till och från Storbritannien. Den som har varit i Storbritannien de senaste 14 dagarna får inte komma in i Italien. Med undantag för medborgare, invånare eller personer med väsentliga skäl inklusive brådskande arbete, hälsobehov eller studiekrav. Anledningen till resan måste förklaras skriftligt (av passageraren som använder självdeklarationen). Ett förbud mot flygtrafik och inresa till Italien för alla som reser från Brasilien eller som har vistats i/transiterat genom Brasilien under de 14 dagar som föregår inresa till Italien. Det görs för närvarande inga undantag. Det råder ett förbud mot flygtrafik och inresa till Italien för alla som reser från Österrike eller som har vistats i/ transiterat genom Österrike i över 12 timmar under 14 dagar innan inresan till Italien. Det finns för närvarande inga undantag-

Inträdeskrav

Alla utländska resenärer måste fylla i ett självdeklarationsformulär och presentera det för myndigheterna vid ankomst. Resenärer måste presentera ett negativt molekylärt- eller antigen- testresultat utfärdat inom 48 timmar innan de anländer till Italien. Resenärer som anländer från Vatikanstaten och San Marino är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat. Resenärer som vill besöka regionerna Sardinien, Sicilien, Apulien, Kalabrien måste registrera sig på respektive regions webbplats före ankomst och följa de regionala reserestriktionerna. Regionala myndigheter i Italien kan också införa restriktioner för resenärer från vissa länder, och resenärer som avser att resa eller återvända till Italien rekommenderas att kontrollera om nya bestämmelser har införts i regionen.

Karantänskrav

Resenärer från EU-länder utan ett negativt molekylärt- eller antigen-testresultat utfärdat inom 48 timmar före inresa till Italien är föremål för tillfällig isolering och hälsoövervakning. Resenärer som anländer från Australien, Japan, Nya Zeeland, Republiken Korea, Rwanda, Singapore och Thailand måste isolera sig i 14 dagar. För resenärer från länder som inte anges ovan krävs särskilda skäl för att komma in i landet (t.ex. arbete, hälsa, studier eller brådskande resa tillbaka till hemmet, hemorten eller bosättningen). Turism är inte ett giltigt skäl. Resenärer från dessa länder måste fylla i en självförsäkran som anger varför de reser in i/tillbaka till Italien och att de ska isolera sig i 14 dagar.

All övrig information

Italien har förlängt förbudet mot icke-väsentliga resor mellan sina regioner till den 27 mars.

Om du redan planerar att resa till Milano inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Milano

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Milano
Ryanair
24 juni
NYO17:30Stockholm Skavsta
2t 29m
BGY19:59Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
27 juni
BGY02:05Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
2t 30m
NYO04:35Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
9 juli
NYO13:55Stockholm Skavsta
5t 30m
1 stopp
MXP19:25Milano-Malpensa
16 juli
MXP03:30Milano-Malpensa
6t 25m
1 stopp
NYO09:55Stockholm Skavsta
Ryanair
24 juni
NYO17:30Stockholm Skavsta
11t 20m
1 stopp
BGY04:50Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
27 juni
BGY02:05Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
2t 30m
NYO04:35Stockholm Skavsta
Ryanair
24 juni
NYO17:30Stockholm Skavsta
11t 20m
1 stopp
BGY04:50Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
27 juni
BGY02:05Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
2t 30m
NYO04:35Stockholm Skavsta
Ryanair
24 juni
NYO17:30Stockholm Skavsta
11t 20m
1 stopp
BGY04:50Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
27 juni
BGY02:05Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
2t 30m
NYO04:35Stockholm Skavsta
Ryanair
4 juli
NYO17:25Stockholm Skavsta
11t 50m
1 stopp
BGY05:15Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
11 juli
BGY02:05Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
2t 30m
NYO04:35Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Milano

Om du letar efter enkelbiljetter till Milano, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
22 juli
NYO17:30Stockholm Skavsta
2t 29m
BGY19:59Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
Ryanair
8 juli
NYO17:30Stockholm Skavsta
2t 29m
BGY19:59Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella
Wizz Air
9 juli
NYO13:55Stockholm Skavsta
5t 30m
1 stopp
MXP19:25Milano-Malpensa

Vilka bolag flyger till Milano?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Milano

Lågprisbolagen Wizz Air, Eurowings och Ryanair erbjuder billiga flyg till Milano. Tänk dock på att när du bokar din resa med ett lågprisbolag kan det tillkomma kostnader som du inte räknat med. Till exempel är det vanligt att bagage och val av sittplats inte är inkluderat i totalpriset, dessa räknas istället som komplement och behöver därför köpas till, vilket gör att slutpriset stiger.

Vem flyger direkt till Milano? Både Ryanair, SAS, Norwegian och easyJet har flyg som går direkt till Milano. De flesta flyg avgår från Arlanda flygplats norr om Stockholm, medan Ryanair lyfter från Skavsta flygplats som ligger vid Nyköping, ungefär 100 kilometer sydväst om Stockholm. Ryanair har även en direktflygning från Göteborgs Landvetter flygplats.

Hur många timmar tar det att flyga till Milano? En direktflygning från Stockholm till Milano tar knappt tre timmar. Från Göteborg tar flygningen ungefär två och en halv timme.


Flygplatser nära Milano

Här hittar du alla flygplatser i Milano plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Milano landar på någon av stadens två flygplatser eller på någon av flygplatserna i de intilliggande italienska städerna och orterna. För att ta dig in till centrum med kollektivtrafik är det buss och tåg som gäller, men du kan även hitta taxibilar och biluthyrning på samtliga flygplatser.


Populära flygresor till Milano

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Milano som hittats av användare
Flyg från Malmö till Bergamo
Snabbaste flygtid
23t 50m
Billigast pris
1 157 kr
Flyg från Stockholm till Milano
Snabbaste flygtid
2t 40m
Billigast pris
1 174 kr
Flyg från Sundsvall till Milano
Snabbaste flygtid
17t 05m
Billigast pris
5 402 kr
Flyg från Kramfors till Milano
Snabbaste flygtid
8t 00m
Billigast pris
5 802 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Milano?

Milanos stadskärna är relativt kompakt och promenadvänlig så här kan du enkelt nå de olika sevärdheterna till fots. Staden har annars bra kommunikationer med kollektivtrafik om du behöver ta dig runt till andra stadsdelar och områden. Kollektivtrafikens olika nät har samma biljettsystem vilket gör att en och samma biljett fungerar ombord på både spårvagn, buss och tunnelbana. Biljetten kostar ungefär 1,5 euro och är giltig i 90 minuter.

Tunnelbanan är ett av de enklaste sätten att resa med då den är lättnavigerad och har regelbundna avgångar. Det finns fyra olika linjer vars stopp är märkta med ett M så att du lätt ser tunnelbanenedgångarna. Stadens busstrafik består av hela 80 olika linjer. Tänk på att bussen bara stannar på hållplatsen om du indikerar att du vill gå ombord genom att vinka in den, eller om du när du är ombord trycker på stoppknappen. Stadens spårvagnar trafikerar 17 olika linjer och går till områden som varken trafikeras av buss eller tunnelbana.


Kan man flyga till Milano utan pass eller visum?

Eftersom både Italien och Sverige är med i EU-samarbetet behöver du inte ansöka om något visum innan din resa till Milano, förutsatt att du har ett svenskt medborgarskap. Du behöver inte heller nödvändigtvis ha med dig ditt pass när du reser från Sverige, då det räcker med att visa upp ett nationellt id-kort. Observera dock att det nationella id-kortet inte ska förväxlas med vanliga id-kort eller körkort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Innan du reser ska du alltid kolla upp de aktuella inresebestämmelserna. Detta kan du göra online hos de italienska myndigheterna eller genom att ta kontakt med den italienska ambassaden i Stockholm. Anledningen är att regler gällande visum och pass alltid kan förändras.


Tips och råd om Milano

Intresserad av sevärdheter i Milano?

Den stora katedralen Duomo ligger mitt i stadens centrum och är en bra utgångspunkt för flera sevärdheter. Fortsätt till den kända Nattvarden av Leonardo da Vinci och konstmuseet Pinacoteca di Brera. Passa även på att gå på opera på La Scala.

Vad bör jag packa för min resa?

För att besöka stadens vackra kyrkor ska du ta med en sjal som täcker axlarna.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa höga kostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka.

Ska jag dricksa i Milano?

Det är inte ett måste men anses vara en trevlig gest.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass