Flyg till Oslo

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Oslo (OSL)
ons 16/6
ons 23/6
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Oslo. Nuvarande restriktioner för Oslo baseras på reserestriktioner för Norge.
Visa nuvarande reserestriktioner för Norge

Billigaste flygen till flygplatser i Oslo

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Oslo från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Oslo, Gardermoen flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Oslo

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Oslo, Gardermoen flygplats (OSL)

Vanligtvis är flyg till Oslo från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Oslo, Gardermoen, vilket i genomsnitt kostar 958 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN OSLO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars15% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Oslo kostar i genomsnitt bara 816 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL OSLO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti20% dyrareDet kostar omkring 1 157 kr för flyg till Oslo från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL OSLO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober567% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Oslo från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Oslo?

Resor till Oslo är populära under sen vår, framför allt runt 17 maj då hela landet firar nationaldagen med pompa och ståt. Sommarens högsäsong bjuder på både långa dagar, härliga temperaturer och kulturella evenemang. Även under december när snön faller är det många som bokar flygbiljetter till Oslo. Under högsäsongen är både priset på flygstolar och resor med hotell högre än under övriga månader. Jämför priser i momondos priskalender på nätet för att hitta en resa till billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Oslo? Billiga flyg till Oslo hittar du framför allt i oktober och november, efter sommarens högsäsong och innan den populära jultiden. Under lågsäsongen går det bra att boka i sista minuten men annars rekommenderas du köpa flygresor till Oslo ungefär två månader innan avresa för att få bästa pris.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Oslo?

Användare som bokade resor till Oslo från Gazipaşa hittade flyg som var 87 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Oslo. För att hitta det billigaste priset till Oslo från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Oslo?

Generellt är april den billigaste månaden att flyga från Sverige till Oslo. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 824 kr. maj är en annan bra månad för att besöka Oslo med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 907 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Oslo?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Oslo ungefär 56 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 998 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Oslo även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Oslo för 599 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Oslo?

Vår data visar att fredag är den billigaste dagen att flyga till Oslo. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 962 kr. För en avgång en söndag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 1 180 kr från Sverige till Oslo.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Oslo?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Oslo är på kvällen då man kan köpa flyg för så lite som 996 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 1 099 kr. Flyg till Oslo från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Oslo?

Oslo Sandefjords, Torp flygplats eller Fagernes Valdres flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Oslo.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Oslo?

Oslo Sandefjords, Torp flygplats har ett genomsnittspris på 1 616 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Oslo. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Oslo?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Norge resor till Oslo. Inreserestriktioner

Norge har begränsat inresan för alla resenärer som inte är medborgare och bosatta i Norge eller en nära familjemedlem. Det görs vissa undantag, till exempel för journalister, sjömän och flygpersonal, utländska medborgare för vilka särskilda skäl indikerar att de bör ges rätt att komma in, såsom specifikt vårdansvar för personer i Norge eller andra tvingande välfärdsöverväganden, utländska medborgare som utföra kommersiell transport av gods och passagerare, utländska medborgare som arbetar i kritiska,offentliga funktioner och hälsopersonal från Sverige och Finland som arbetar med norska hälso- och vårdtjänster.

Inträdeskrav

Resenärer och flygbolagets besättning måste fylla i ett registreringsformulär innan ankomst. Alla resenärer som anländer från högriskländer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 24 timmar före avgång och detta ska vara utfärdat på engelska, norska, svenska, danska, franska eller tyska. Medborgare och bosatta i Norge, resenärer under 12 år, resenärer med diplomatpass eller tjänstepass, handelsmän och militärpersonal är undantagna från detta krav. Norge har infört obligatorisk testning av COVID-19 för alla resenärer som anländer från ett land med hög överföringsnivå. Testet är också obligatoriskt för norska medborgare. Testet måste göras så snart som möjligt och senast inom 24 timmar efter ankomst till flygplatsen eller andra gränsstationer. Om detta inte är möjligt måste resenären kontakta den lokala kommunen eller ett annat testcenter för att ordna med provtagning. Provtagningen är gratis. Det görs några undantag från obligatoriska tester, inklusive barn under 12 år, personal med kritiska sociala funktioner, gränsöverskridande arbetare, långväga förare och diplomater. På grund av coronavirusmutationen måste resenärer som har varit i Storbritannien, Sydafrika, Irland, Nederländerna, Österrike, Portugal och Brasilien också genomgå ett PCR-test vid den norska gränsen.

Karantänskrav

Resenärer som anländer från högriskländer till Norge är föremål för en 10 dagars karantän med några få undantag för personer som reser inom jobbet. Resenärer som inte har någon bostadsort måste hålla sig i karantän på ett hotell i 10 dagar efter ankomst. Kostnaden för att bo på ett karantänhotell är 500 NOK per natt för både privatpersoner (vuxna) och arbetsgivare.

Transiteringsregler

Utlänningar kan fortfarande transitera via norska flygplatser så länge den slutliga destinationen inte ligger i Norge.

Om du redan planerar att resa till Oslo inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Oslo

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Oslo
Norwegian
20 aug.
ARN15:30Stockholm Arlanda
1t 00m
OSL16:30Oslo, Gardermoen
22 aug.
OSL16:00Oslo, Gardermoen
1t 00m
ARN17:00Stockholm Arlanda
Norwegian
26 aug.
ARN05:10Stockholm Arlanda
1t 00m
OSL06:10Oslo, Gardermoen
30 aug.
OSL04:30Oslo, Gardermoen
1t 00m
ARN05:30Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
5 juli
ARN09:20Stockholm Arlanda
1t 00m
OSL10:20Oslo, Gardermoen
6 juli
OSL15:45Oslo, Gardermoen
1t 05m
ARN16:50Stockholm Arlanda
1 032 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
26 aug.
ARN03:40Stockholm Arlanda
1t 05m
OSL04:45Oslo, Gardermoen
30 aug.
OSL09:50Oslo, Gardermoen
3t 00m
1 stopp
ARN12:50Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
5 juli
ARN07:00Stockholm Arlanda
10t 35m
1 stopp
OSL17:35Oslo, Gardermoen
6 juli
OSL15:45Oslo, Gardermoen
1t 05m
ARN16:50Stockholm Arlanda
KLM
20 aug.
ARN02:30Stockholm Arlanda
7t 25m
1 stopp
TRF09:55Oslo Sandefjords, Torp
22 aug.
TRF10:25Oslo Sandefjords, Torp
8t 30m
1 stopp
ARN18:55Stockholm Arlanda
1 931 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Oslo

Om du letar efter enkelbiljetter till Oslo, visa några av våra erbjudanden nedan av Wizz Air
Norwegian
4 juli
ARN03:40Stockholm Arlanda
1t 00m
OSL04:40Oslo, Gardermoen
Norwegian
3 juli
ARN11:20Stockholm Arlanda
1t 00m
OSL12:20Oslo, Gardermoen
Norwegian
3 juli
ARN11:20Stockholm Arlanda
1t 00m
OSL12:20Oslo, Gardermoen

Vilka bolag flyger till Oslo?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Oslo

Norwegian, Ryanair och SAS erbjuder billiga flyg till Oslo året om. Tänk på att när du bokar med lågprisbolag kan det tillkomma flera kostnader som vanligtvis är inräknade i flygpriset, bland annat avgifter för val av sittplats, handbagage och incheckat bagage. Detta kan göra att biljetterna ser billigare ut än vad de är. Du kan jämföra olika flygbolag och rutter online hos momondo och på så vis hitta det bästa alternativet.

Vem flyger direkt till Oslo? Från Sverige kan du flyga direkt från Stockholms Arlanda flygplats med både SAS och Norwegian. Från Göteborgs Landvetter flygplats kan du flyga direkt med Wideroe.

Hur många timmar tar det att flyga till Oslo? Från Stockholm liksom från Göteborg tar en direktresa ungefär en timme.


Flygplatser nära Oslo

Här hittar du alla flygplatser i Oslo plus avståndet till centrum

De flesta billiga flyg till Oslo landar på landets största flygplats, Oslo Airport, Gardemoen. Flygplatsen är bas för både Norwegian och SAS. Flygplatsen är modern och lättnavigerad och du tar dig smidigt in till staden med expresståget. Flera lågprisflyg landar på den mindre flygplatsen Sandefjord Airport, Torp, som ligger längre från stadens centrum.


Populära flygresor till Oslo

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Oslo som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Oslo
Snabbaste flygtid
0t 55m
Billigast pris
1 057 kr
Flyg från Köpenhamn till Oslo
Snabbaste flygtid
1t 10m
Billigast pris
1 249 kr
Flyg från Visby till Oslo
Snabbaste flygtid
16t 45m
Billigast pris
1 731 kr
Flyg från Malmö till Oslo
Snabbaste flygtid
16t 45m
Billigast pris
2 788 kr
Flyg från Ängelholm till Oslo
Snabbaste flygtid
24t 40m
Billigast pris
4 736 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Oslo?

Oslos kollektivtrafik, Ruter, består av tunnelbana, spårvagnar, bussar och färjor. Kollektivtrafiken är integrerad och det är enkelt att smidigt att byta mellan de olika färdsätten och du använder också samma biljett till samtliga transportmedel. Ombord på färjan eller bussen kan du köpa din biljett för ungefär 20 NOK men när du åker med tunnelbana eller spårvagn måste du förköpa din biljett innan du kliver ombord.

När du är i Oslo ska du se till att ta färjorna ut i fjorden och till de olika öarna. Färjan ingår i kollektivtrafiken och är en rolig aktivitet i sig. Under sommaren går det regelbundna och täta färjor ut till öarna från tidig morgon till sen kväll, medan det erbjuds ungefär åtta avgångar per dag vintertid.


Kan man flyga till Oslo utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du inte något visum för att åka mellan de nordiska länderna. Du behöver inte heller något pass om du har ett nationellt id-kort att legitimera dig med när du stiger ombord på flyget. Observera att det nationella id-kortet utfärdas av den svenska polisen och inte ska förväxlas med vanlig legitimation eller körkort. När du flyger ska du också alltid kolla upp vilka regler ditt flygbolag har angående legitimation så att du har med dig rätt resedokument inför flygningen. Innan en resa uppmanas du dessutom kontrollera vad de aktuella inresebestämmelserna är för landet du reser till. Detta eftersom regler angående pass och visum alltid kan förändras. Du kollar enkelt upp detta antingen på landets ambassad i din stad eller hos landets immigrationsmyndigheter.


Tips och råd om Oslo

Intresserad av sevärdheter i Oslo?

När du är i Oslo ska du inte missa operahuset som är en av de mest moderna och intressanta byggnaderna i Skandinavien. Gör även ett besök till Åkershus Slott, Nasjonalgalleriet och Vikingskipshuset.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med bekväma skor så att du kan promenera runt inne i stadskärnan och ute på de vackra öarna.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort om du har en utländsk telefon för att slippa surfkostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Oslo?

Det är inte ett måste men du kan såklart avrunda uppåt.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass