Flyg till Oslo

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tors 23/9
tors 30/9

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Oslo.
Visa nuvarande reserestriktioner för Norge

Billigaste flygen till flygplatser i Oslo

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Oslo från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Oslo, Gardermoen flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Oslo

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Oslo, Gardermoen flygplats (OSL)

Vanligtvis är flyg till Oslo från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Oslo, Gardermoen, vilket i genomsnitt kostar 995 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN OSLO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars15% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Oslo kostar i genomsnitt bara 847 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL OSLO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti21% dyrareDet kostar omkring 1 201 kr för flyg till Oslo från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL OSLO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober568% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Oslo från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Oslo?

Resor till Oslo är populära under sen vår, framför allt runt 17 maj då hela landet firar nationaldagen med pompa och ståt. Sommarens högsäsong bjuder på både långa dagar, härliga temperaturer och kulturella evenemang. Även under december när snön faller är det många som bokar flygbiljetter till Oslo. Under högsäsongen är både priset på flygstolar och resor med hotell högre än under övriga månader. Jämför priser i momondos priskalender på nätet för att hitta en resa till billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Oslo? Billiga flyg till Oslo hittar du framför allt i oktober och november, efter sommarens högsäsong och innan den populära jultiden. Under lågsäsongen går det bra att boka i sista minuten men annars rekommenderas du köpa flygresor till Oslo ungefär två månader innan avresa för att få bästa pris.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Oslo?

  Användare som bokade resor till Oslo från Gazipaşa hittade flyg som var 87 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Oslo. För att hitta det billigaste priset till Oslo från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Oslo?

  Generellt är april den billigaste månaden att flyga från Sverige till Oslo. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 855 kr. maj är en annan bra månad för att besöka Oslo med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 942 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Oslo?

  Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Oslo ungefär 57 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 1 037 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Oslo även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Oslo för 311 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Oslo?

  Oslo Sandefjords, Torp flygplats eller Fagernes Valdres flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Oslo.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Oslo?

  Oslo Sandefjords, Torp flygplats har ett genomsnittspris på 1 678 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Oslo. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Kan jag flyga till Oslo från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Oslo

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Oslo.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 24 timmar innan avgången till Oslo.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Oslo.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Oslo?

Returresa till Sverige från Oslo

Testkrav för COVID-19
Besökare från Oslo är inte skyldiga att presentera ett negativt COVID-19-PCR-test eller antigentestresultat vid ankomsten till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Oslo behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Oslo inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Oslo

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Oslo
Norwegian
1 okt.
ARN03:00Stockholm Arlanda
1t 00m
OSL04:00Oslo, Gardermoen
5 okt.
OSL03:40Oslo, Gardermoen
1t 00m
ARN04:40Stockholm Arlanda
Norwegian
11 nov.
ARN02:00Stockholm Arlanda
1t 00m
OSL03:00Oslo, Gardermoen
14 nov.
OSL14:00Oslo, Gardermoen
1t 05m
ARN15:05Stockholm Arlanda
Norwegian
14 feb.
ARN12:20Stockholm Arlanda
1t 10m
OSL13:30Oslo, Gardermoen
21 feb.
OSL03:30Oslo, Gardermoen
1t 00m
ARN04:30Stockholm Arlanda
Norwegian
22 nov.
ARN14:40Stockholm Arlanda
1t 10m
OSL15:50Oslo, Gardermoen
29 nov.
OSL02:30Oslo, Gardermoen
1t 10m
ARN03:40Stockholm Arlanda
Ryanair
20 okt.
NYO08:45Stockholm Skavsta
4t 00m
1 stopp
TRF12:45Oslo Sandefjords, Torp
23 okt.
TRF04:55Oslo Sandefjords, Torp
7t 40m
1 stopp
NYO12:35Stockholm Skavsta
Ryanair
20 okt.
NYO08:45Stockholm Skavsta
4t 00m
1 stopp
TRF12:45Oslo Sandefjords, Torp
23 okt.
TRF04:55Oslo Sandefjords, Torp
7t 40m
1 stopp
NYO12:35Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Oslo

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Oslo, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair och Wizz Air
Flera flygbolag
21 okt.
NYO13:25Stockholm Skavsta
4t 00m
1 stopp
OSL17:25Oslo, Gardermoen
Flera flygbolag
25 sep.
NYO08:30Stockholm Skavsta
4t 25m
1 stopp
OSL12:55Oslo, Gardermoen
Flera flygbolag
25 sep.
NYO04:15Stockholm Skavsta
8t 00m
1 stopp
TRF12:15Oslo Sandefjords, Torp

Vilka bolag flyger till Oslo?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Oslo

Norwegian, Ryanair och SAS erbjuder billiga flyg till Oslo året om. Tänk på att när du bokar med lågprisbolag kan det tillkomma flera kostnader som vanligtvis är inräknade i flygpriset, bland annat avgifter för val av sittplats, handbagage och incheckat bagage. Detta kan göra att biljetterna ser billigare ut än vad de är. Du kan jämföra olika flygbolag och rutter online hos momondo och på så vis hitta det bästa alternativet.

Vem flyger direkt till Oslo? Från Sverige kan du flyga direkt från Stockholms Arlanda flygplats med både SAS och Norwegian. Från Göteborgs Landvetter flygplats kan du flyga direkt med Wideroe.

Hur många timmar tar det att flyga till Oslo? Från Stockholm liksom från Göteborg tar en direktresa ungefär en timme.


Flygplatser nära Oslo

Nedan hittar du alla flygplatser i Oslo tillsammans med avståndet från stadens centrum

De flesta billiga flyg till Oslo landar på landets största flygplats, Oslo Airport, Gardemoen. Flygplatsen är bas för både Norwegian och SAS. Flygplatsen är modern och lättnavigerad och du tar dig smidigt in till staden med expresståget. Flera lågprisflyg landar på den mindre flygplatsen Sandefjord Airport, Torp, som ligger längre från stadens centrum.


Populära flygresor till Oslo

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Oslo som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Oslo
Snabbast flygtid17t 30m
Billigaste pris458 kr
Flyg från Malmö till Oslo
Snabbast flygtid5t 15m
Billigaste pris786 kr
Flyg från Visby till Oslo
Snabbast flygtid5t 50m
Billigaste pris1 694 kr
Flyg från Ängelholm till Oslo
Snabbast flygtid10t 00m
Billigaste pris2 696 kr

Oslos kollektivtrafik, Ruter, består av tunnelbana, spårvagnar, bussar och färjor. Kollektivtrafiken är integrerad och det är enkelt att smidigt att byta mellan de olika färdsätten och du använder också samma biljett till samtliga transportmedel. Ombord på färjan eller bussen kan du köpa din biljett för ungefär 20 NOK men när du åker med tunnelbana eller spårvagn måste du förköpa din biljett innan du kliver ombord.

När du är i Oslo ska du se till att ta färjorna ut i fjorden och till de olika öarna. Färjan ingår i kollektivtrafiken och är en rolig aktivitet i sig. Under sommaren går det regelbundna och täta färjor ut till öarna från tidig morgon till sen kväll, medan det erbjuds ungefär åtta avgångar per dag vintertid.


Som svensk medborgare behöver du inte något visum för att åka mellan de nordiska länderna. Du behöver inte heller något pass om du har ett nationellt id-kort att legitimera dig med när du stiger ombord på flyget. Observera att det nationella id-kortet utfärdas av den svenska polisen och inte ska förväxlas med vanlig legitimation eller körkort. När du flyger ska du också alltid kolla upp vilka regler ditt flygbolag har angående legitimation så att du har med dig rätt resedokument inför flygningen. Innan en resa uppmanas du dessutom kontrollera vad de aktuella inresebestämmelserna är för landet du reser till. Detta eftersom regler angående pass och visum alltid kan förändras. Du kollar enkelt upp detta antingen på landets ambassad i din stad eller hos landets immigrationsmyndigheter.


Börja planera din resa till Oslo


Intresserad av sevärdheter i Oslo?

När du är i Oslo ska du inte missa operahuset som är en av de mest moderna och intressanta byggnaderna i Skandinavien. Gör även ett besök till Åkershus Slott, Nasjonalgalleriet och Vikingskipshuset.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med bekväma skor så att du kan promenera runt inne i stadskärnan och ute på de vackra öarna.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort om du har en utländsk telefon för att slippa surfkostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Oslo?

Det är inte ett måste men du kan såklart avrunda uppåt.