Flyg till Košice

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 31/1
mån 7/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Košice.
Visa nuvarande reserestriktioner för Slovakien

Billigaste flygen till flygplatser i Košice

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Košice från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Košice

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Košice

Stockholm (STO) till Košice (KSC)

Vanligtvis är flyg till Košice från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Košice Barca, vilket i genomsnitt kostar 2 221 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN KOŠICE TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober24% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Košice kostar i genomsnitt bara 1 744 kr i oktober
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL KOŠICE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni44% dyrareDet kostar omkring 3 284 kr för flyg till Košice från Stockholm Arlanda flygplats i juni
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL KOŠICE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari847% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Košice från Stockholm Arlanda flygplats i februari än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Košice?

Hur lång tid tar det att flyga till Košice?

Att ta ett flyg från Stockholm till Košice, Slovakien tar ungefär fem timmar. Från Göteborg brukar det ta ett par timmar längre än så, och flyger du från Malmö får du räkna med att flygningar inklusive mellanlandning tar åtminstone 12 timmar. Många som befinner sig i Skåne väljer att hellre åka över Öresundsbron och flyga från Köpenhamn Kastrup. Därifrån finns flygerbjudanden som bara tar fyra timmar.

Varifrån kan du flyga direkt till Košice?

Det finns tyvärr inga direktflyg från Sverige till Košice International Airport. Om du flyger från Stockholm Arlanda eller Köpenhamn Kastrup kan du flyga med Austrian Airlines med endast en mellanlandning i Wien. Flyger du i stället från Göteborg eller Malmö krävs två mellanlandningar. Från Göteborg är ett alternativ att resa med Lufthansa och mellanlanda i München och Wien. Från Malmö kan du i stället boka flyg med Wizz Air med stopp i Warszawa och Doncaster Sheffield.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Košice?

  september är generellt den billigaste månaden att flyga till Košice från Sverige med priser runt 1 772 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Košice under september, är det även billigt att resa från Sverige i april. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 800 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Košice?

  Den billigaste veckodagen att flyga till Košice är en måndag då du kan hitta priser så låga som 1 834 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. För en avgång en torsdag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 2 453 kr från Sverige till Košice.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Košice?

  Poprad/Tatry flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Košice.


Kan jag flyga till Košice Barca från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Košice Barca

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Košice Barca.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige är inte skyldiga att presentera ett negativt COVID-19-PCR-test eller antigentestresultat vid ankomsten till Košice Barca.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Košice Barca.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Košice Barca?

Returresa till Sverige från Košice Barca

Testkrav för COVID-19
Besökare från Košice Barca måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Košice Barca behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Košice inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Košice?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Košice
 • Vilka bolag flyger till Košice?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Košice från Sverige, men det mest populära bland våra användare ärLOT Austrian Airlines och Czech Airlines. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Košice på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Košice

Nedan hittar du alla flygplatser i Košice tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig från Košices flygplats till centrum?

Flygplatsen ligger en kort bilresa från centrum och du kan ta en taxi eller hyra bil om du hellre kör själv. Det finns taxibilar som väntar utanför byggnaden, men det brukar löna sig att ringa efter en i stället eftersom det i regel kostar mindre. Om du vill ta en taxi som står väntande utanför är det bra att diskutera priset i förväg så du vet hur mycket det kommer att kosta. Buss 23 går varje halvtimme under dagtid om du vill spara pengar och åka kollektivt.


Visumkrav för att besöka Košice

Behöver man pass och visum när man åker till Košice?

Slovakien är medlem i både EU och Schengen, så det enda du behöver fixa innan du åker är ett pass eller nationellt ID-kort och ett europeiskt sjukförsäkringskort så du kan få rabatterad sjukvård om du skulle skada dig eller bli sjuk under resan. EU-kortet beställer du helt gratis från Försäkringskassan och det brukar komma i brevlådan efter några få dagar. Om du har ett kort sedan innan, se till att det fortfarande är giltigt. Tänk på att ett körkort eller vanligt ID-kort från Skatteverket inte anger ditt medborgarskap och därför inte kan användas som legitimation utomlands. Tänk också på att ditt pass eller nationella ID-kort behöver vara giltigt under hela vistelsen så du kan resa hem utan problem.


Börja planera din resa till Košice


De bästa sakerna att se och göra i Košice

Vad kan man se och göra i Košice?

Košice är den näst största staden i Slovakien och utnämndes för några år sedan till en europeisk kulturhuvudstad. Det finns mycket att göra, men samtidigt är det nära till det mesta så du kan upptäcka staden till fots. Den främsta shoppinggatan heter Hlavna-gatan och är full av spännande butiker, restauranger och kaféer. Men till skillnad från många andra större städer är det en autentisk upplevelse att handla där, och det är inte så mycket turister. En sevärdhet du kan se på den här gatan är statyn som översatt till svenska kallas Pestpelaren. Det är en hög pelare från 1700-talet med Jungfru Maria längst upp som skapades som tack till henne för att pestepidemin 1709-1710 tog slut. Du kan fortsätta din promenad i centrum mot Hrnčiarska-gatan. Det är en söt gata med hantverk, bagerier, barer och liknande. Dessutom finns det ett museum där du kan se hur mannen som skötte stadens avrättningar förr i tiden bodde. I stadens centrum finns också många vackra kyrkor och äldre byggnader att beundra. Och när du känner för att ta en paus kan du ta dig till den sjungande fontänen som ligger mellan katedralen och stadsteatern. Det är den perfekta platsen att ta en fika eller titta på solnedgången och varje timme spelar ett klockspel från den vackra fontänen.


Hitta billiga flyg till andra städer i Slovakien

Slovakien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?