Flyg till Taipei

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Taipei (TPE)
ons 21/4
ons 28/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Taipei. Nuvarande restriktioner för Taipei baseras på reserestriktioner för Taiwan.

Visa nuvarande reserestriktioner för Taiwan

Billigaste flygen till flygplatser i Taipei

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Taipei från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Taipei Taiwan Taoyuan Intl flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Taipei

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Taipei Taiwan Taoyuan Intl flygplats (TPE)

Vanligtvis är flyg till Taipei från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Taipei Taiwan Taoyuan Intl, vilket i genomsnitt kostar 5 068 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN TAIPEI TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril12% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Taipei kostar i genomsnitt bara 4 460 kr i april
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL TAIPEI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember30% dyrareDet kostar omkring 6 589 kr för flyg till Taipei från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL TAIPEI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari1 100% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Taipei från Stockholm Arlanda flygplats i januari än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Taipei?

Den absolut bästa tiden att boka flyg till Taipei är mellan januari och februari på vintern. Hösten är också en populär tid och klimatet på hösten är varmt och fuktigt med cirka 25-30 °C, medan vintern bjuder på torrt klimat med temperaturer på cirka 20-25 °C. Om du ska boka flygbiljetter till Taipei på hösten är oktober-november bäst då regnperioden är över.

När är det billigast att boka flyg till Taipei?

Om du vill hitta billiga flyg till Taipei kan du resa i december-januari då du hittar billiga flygbiljetter till Taipei som ligger på cirka 8500 SEK per person tur och retur från Göteborg samt Stockholm. Den snabbaste flygtiden från Sverige ligger på cirka 15 h och 30 min. Du mellanlandar oftast en gång på vägen då det inte går några direktflyg. Om du istället bokar flyg till Taipei på hösten kostar en flygstol cirka 9500 SEK per person.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Taipei?

Det bästa priset som hittats på momondo till Taipei var 746 kr/per person från Osaka, vilket är 83 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Taipei. För att hitta det billigaste priset till Taipei från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Taipei?

Generellt är maj den billigaste månaden att flyga från Sverige till Taipei. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 4 334 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Taipei i maj är det också billigt att flyga i mars. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 4 856 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Taipei?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Taipei är att boka 46 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 5 474 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Taipei även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Taipei för 5 259 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Taipei?

Enligt våra data är tisdag den billigaste veckodagen att flyga till Taipei från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en tisdag var 5 025 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Flyg från Sverige till Taipei en lördag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 5 879 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Taipei?

Det är billigast att flyga på morgonen från Sverige till Taipei då du kan hitta flygpriser för så lite som 4 828 kr. Att flyga till Taipei på morgonen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 6 096 kr. Flyg till Taipei från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Taipei?

De som flyger till Taipei kan potentiellt hitta bättre priser för Taipei Taiwan Taoyuan Intl flygplats(28 km från stadskärnan i Taipei), Hualien City flygplats(114 km från stadskärnan i Taipei) eller Taichung ChingChuanKang flygplats(124 km från stadskärnan i Taipei) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Taipei?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Taipei Taichung ChingChuanKang flygplats med ett genomsnittspris på 4 081 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Taipei?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Taiwan resor till Taipei. Inträderestriktioner

Taiwan har börjat öppna sina gränser på nytt för utländska medborgare, förutsatt att de reser av andra skäl än studier, turism eller för att besöka vänner. Alla viseringsundantag har upphävts, så du måste ansöka om ett särskilt inresetillstånd hos ett representativt kontor i Taiwan utomlands innan du reser. Resenärer som redan innehar ett giltigt certifikat för utländska medborgare eller ett certifikat för utländska personer med fast bosättning (APRC) behöver inte visum för att komma in i Taiwan.

Inresekrav

Från och med den 1 december till och med den 28 februari måste alla resenärer, inklusive transitpassagerare, oavsett nationalitet och syfte, uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt resultat från ett COVID-19 RT-PCR-test som utfärdats inom 72 timmar före avgång till Taiwan. Utländska medborgare måste ha ett läkarintyg på engelska med negativt resultat från ett COVID-19 RT-PCR-test som utfärdats inom 72 timmar före avgång till Taiwan. Resenärer måste fylla i och lämna in ett "Quarantine System for Entry Form" före avresa. Följande besökare kan undantas från krav på ett negativt COVID-19-test: personal i diplomatiska eller officiella ärenden, migrerande arbetstagare, studenter, personer som kommer till Taiwan i nödsituationer och besättningsmedlemmar på fartyg som anländer till Taiwan. Passagerare som anländer från Filippinerna måste genomgå en läkarundersökning vid ankomsten.

Karantänkrav

Anländande resenärer hålls i 14 dagars karantän. Från och med den 23 december måste resenärer som anländer till Taiwan från Storbritannien nu sitta i karantän i 14 dagar efter inträdet och testas för COVID-19 innan karantänperioden avslutas. Flyg till och från Storbritannien kommer reduceras till hälften med omedelbar verkan. Från och med 9 november måste alla resenärer som anländer till Taiwan uppge om de har haft COVID-19-symptom de senaste 14 dagarna. Om de rapporterar symtom, genomgår de ett PCR-test på flygplatsen eller på ett sjukhus omedelbart vid ankomsten. Om testet är negativt, måste de ta ett andra test efter 24 timmar. De ska hållas i karantän vid en utsedd karantänstation medan de avvaktar båda resultaten. Om de får två negativa resultat kommer de att kunna lämna karantänen och genomföra en 14 dagars självisolering hemma eller på en särskild karantänanläggning. Ett positivt test innebär sjukhusvistelse. Under karantänperioden ska personen stanna hemma (eller på den angivna platsen) och får inte använda kollektivtrafiken eller lämna Taiwan. Resenärer kan bli ombedda att installera ett lokalt SIM-kort om de inte redan har ett. Övervakning av positionen för mobiltelefoner kommer att användas som en del av karantänförvaltningsprocessen av lokala myndigheter. Kortvariga affärsresenärer kan ansöka om en kortare period av hemkarantän.

Transiteringsregler

Utländska passagerare, inklusive personer från Hongkong och Macao, får nu passera Taoyuan International Airport. Innehavare av ett pass från Folkrepubliken Kina kommer inte att tillåtas transitera i Taiwan. De som genomgår en transfer måste gå ombord på anslutningsflyget från samma flygbolag som de flyger i. Transfern måste vara kortare än 8 timmar. Transitpassagerare som måste vänta i mer än en timme kommer att hållas åtskilda från andra passagerare och hålla sig inom ett separat område. Du kan läsa mer om Taiwans reserestriktioner här.

Om du planerarar att resa till Taipei inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Taipei

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Taipei
KLM
30 sep.
13:30Stockholm Arlanda
15t 30m
1 stopp
05:00Taipei Taiwan Taoyuan Intl
29 dec.
19:30Taipei Taiwan Taoyuan Intl
19t 15m
1 stopp
14:45Stockholm Arlanda
5 259 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
30 sep.
04:50Stockholm Arlanda
21t 20m
2 stopp
02:10Taipei Taiwan Taoyuan Intl
30 dec.
14:40Taipei Taiwan Taoyuan Intl
20t 40m
2 stopp
11:20Stockholm Arlanda
6 917 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
30 sep.
02:05Stockholm Arlanda
26t 55m
2 stopp
05:00Taipei Taiwan Taoyuan Intl
29 dec.
19:30Taipei Taiwan Taoyuan Intl
16t 55m
1 stopp
12:25Stockholm Arlanda
5 377 kr
Hitta liknande
Turkish Airlines
30 sep.
13:40Stockholm Arlanda
18t 15m
1 stopp
07:55Taipei Taiwan Taoyuan Intl
30 dec.
17:05Taipei Taiwan Taoyuan Intl
25t 45m
1 stopp
18:50Stockholm Arlanda
6 774 kr
Hitta liknande
KLM
12 maj
13:30Stockholm Arlanda
19t 15m
1 stopp
08:45Taipei Taiwan Taoyuan Intl
17 juni
16:15Taipei Taiwan Taoyuan Intl
26t 25m
1 stopp
18:40Stockholm Arlanda
5 478 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
26 maj
05:00Stockholm Arlanda
27t 00m
2 stopp
08:00Taipei Taiwan Taoyuan Intl
13 juni
03:40Taipei Taiwan Taoyuan Intl
21t 25m
2 stopp
01:05Stockholm Arlanda
7 018 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Taipei

Om du letar efter enkelbiljetter till Taipei, visa några av våra erbjudanden nedan av KLM
Turkish Airlines
15 juli
14:00Göteborg-Landvetter Airport
17t 55m
1 stopp
07:55Taipei Taiwan Taoyuan Intl
6 025 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
2 juli
14:15Stockholm Arlanda
20t 40m
2 stopp
10:55Taipei Sung Shan
6 185 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
15 juli
14:20Göteborg-Landvetter Airport
21t 45m
3 stopp
12:05Taipei Taiwan Taoyuan Intl
4 822 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Taipei?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Taipei

Du flyger oftast med Finnair som har det största utbudet av flyg till Taipei och erbjuder några av de kortaste sträckorna. Finnair flyger från både Stockholm och Göteborg, mest flitigt under vintermånaderna från Göteborg. Ett annat flygbolag är KLM som har resor från Göteborg, särskilt under höstperioden. Det ingår bagage, mat och oftast underhållning på flyget.


Hur tar man sig från flygplatsen i Taipei till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Taipei plus avståndet till centrum

Taipeis flygplats, Taiwan Taoyuan International Airport, ligger cirka 50 km från centrum. Det billigaste sättet att dig in till stan är med Shuttle-bussen som har en restid på cirka 45 min. Du betalar cirka 15 TWD (cirka 5 SEK) för en enkelbiljett och cirka 30 TWD (cirka 10 SEK) tur och retur. Biljetter kan köpas i biljettdisken på flygplatsen. Du kan även ta stadsbussen och linje 1502 samt 1819 kör dygnet runt. Det snabbaste sättet att ta dig in till centrum är med tunnelbanan som drivs av MRT och tar cirka 35 min. Om du ska ta en taxi tar det ungefär en timme in till centrum och kostar cirka 1000-1200 TWD (cirka 300-370 SEK).


Hur tar man sig runt i Taipei?

Det bästa sättet att dig runt på är med tunnelbanan då Taipei är en stor stad. Det blir ganska utmattande om du ska promenera överallt och tunnelbanan är väldigt smidig. En enkelbiljett kostar cirka 20-60 TWD (cirka 6-18 SEK) beroende på avståndet. Du har också möjlighet att köpa ett EasyCard som är ett kort med flera resor och kostar 500 TWD (cirka 150 SEK) och du får då resor för cirka 400 TWD (cirka 120 SEK) där en deposition för kortet utgör mellanskillnaden. Du får dessutom 20 % rabatt på dina resor med kortet. Vidare kan du köpa ett Taipei Pass där du får tillgång till obegränsat med resor med buss och tunnelbana. Du kan antingen köpa ett dagspass eller välja ett pass som är giltigt upp till fem dagar och dessa finns att köpa hos MRT försäljningsställen. Ett annat billigt sätt att resa i Taipei på är med taxi och en resa genom hela staden kostar cirka 250 TWD (cirka 80 SEK).


Kan man resa till Taipei utan pass eller visum?

Du behöver ett pass när du reser till Taipei men visum är inte nödvändigt för dig som är medborgare i ett EU-land samt Schengenområdet. Du får lov att vistas i landet upp till 90 dagar under en 180-dagars period som turist.


Tips och råd om Taipei

Att se i Taipei

Det finns många sevärdheter i Taipei och de som är definitivt värda ett besök är Liberty Square, Taipei 101-byggnaden, som är en skyskrapa, National Revolutionary Martyr’s Shrine samt Dalongday Baoan-templet. Glöm inte att kolla upp vilka vaccinationer som behövs inför din resa och gör gärna detta i god tid.

Bör du köpa reseförsäkring?

Du bör ha en reseförsäkring med dig och om du inte redan har en bör du köpa till en innan avresa.

Ska du ge dricks i Taipei?

Det är inte vanligt att ge dricks i Taipei men det är självklart upp till dig om du väljer att göra det.

Var ska man shoppa i Taipei?

Om du vill bege dig på en shoppingrunda i Taipei kan du bland annat ta dig till Ximending-området som har några av de mest populära shoppinggatorna. Ett häftigt område är även Xingyi som har shoppingcenter, restauranger och även nattklubbar; allt i ett område. För vintage-shopping är Yang Kang att rekommendera och här hittar du även några av stadens bästa dumplings. (Priser kontrollerade 06/05/2019).Hitta billiga flyg till andra städer i Taiwan

Taiwan har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass