Flyg till Taipei

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Taipei (TPE)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Taipei. Nuvarande restriktioner för Taipei baseras på reserestriktioner för Taiwan.
Visa nuvarande reserestriktioner för Taiwan

Billigaste flygen till flygplatser i Taipei

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Taipei från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Taipei Taiwan Taoyuan Intl flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Taipei

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Taipei Taiwan Taoyuan Intl flygplats (TPE)

Vanligtvis är flyg till Taipei från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Taipei Taiwan Taoyuan Intl, vilket i genomsnitt kostar 5 238 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN TAIPEI TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril12% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Taipei kostar i genomsnitt bara 4 610 kr i april
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL TAIPEI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember30% dyrareDet kostar omkring 6 810 kr för flyg till Taipei från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL TAIPEI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari1 100% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Taipei från Stockholm Arlanda flygplats i januari än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Taipei?

Den absolut bästa tiden att boka flyg till Taipei är mellan januari och februari på vintern. Hösten är också en populär tid och klimatet på hösten är varmt och fuktigt med cirka 25-30 °C, medan vintern bjuder på torrt klimat med temperaturer på cirka 20-25 °C. Om du ska boka flygbiljetter till Taipei på hösten är oktober-november bäst då regnperioden är över.

När är det billigast att boka flyg till Taipei?

Om du vill hitta billiga flyg till Taipei kan du resa i december-januari då du hittar billiga flygbiljetter till Taipei som ligger på cirka 8500 SEK per person tur och retur från Göteborg samt Stockholm. Den snabbaste flygtiden från Sverige ligger på cirka 15 h och 30 min. Du mellanlandar oftast en gång på vägen då det inte går några direktflyg. Om du istället bokar flyg till Taipei på hösten kostar en flygstol cirka 9500 SEK per person.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Taipei?

Det bästa priset som hittats på momondo till Taipei var 771 kr/per person från Osaka, vilket är 83 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Taipei. För att hitta det billigaste priset till Taipei från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Taipei?

Om du inte vill besöka Taipei i maj bör du vänta med att flyga från Sverige till mars månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 5 019 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Taipei?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Taipei är 46 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 5 657 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Taipei?

Enligt våra data är tisdag den billigaste veckodagen att flyga till Taipei från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en tisdag var 5 194 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Taipei för flygningar en lördag på 6 077 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Taipei?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Taipei på morgonen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Taipei på morgonen för så lite som 4 990 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Flyg till Taipei är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 6 301 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Taipei?

De som flyger till Taipei kan potentiellt hitta bättre priser för Taipei Taiwan Taoyuan Intl flygplats(28 km från stadskärnan i Taipei), Hualien City flygplats(114 km från stadskärnan i Taipei) eller Taichung ChingChuanKang flygplats(124 km från stadskärnan i Taipei) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Taipei?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Taipei Taichung ChingChuanKang flygplats med ett genomsnittspris på 4 218 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Taipei?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Taiwan resor till Taipei. Inträderestriktioner

Taiwan har börjat öppna sina gränser på nytt för utländska medborgare, förutsatt att de reser av andra skäl än studier, turism eller för att besöka vänner. Alla viseringsundantag har upphävts, så du måste ansöka om ett särskilt inresetillstånd hos ett representativt kontor i Taiwan utomlands innan du reser. Resenärer som redan innehar ett giltigt certifikat för utländska medborgare eller ett certifikat för utländska personer med fast bosättning (APRC) behöver inte visum för att komma in i Taiwan.

Inresekrav

Från och med den 1 december till och med den 28 februari måste alla resenärer, inklusive transitpassagerare, oavsett nationalitet och syfte, uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt resultat från ett COVID-19 RT-PCR-test som utfärdats inom 72 timmar före avgång till Taiwan. Utländska medborgare måste ha ett läkarintyg på engelska med negativt resultat från ett COVID-19 RT-PCR-test som utfärdats inom 72 timmar före avgång till Taiwan. Resenärer måste fylla i och lämna in ett "Quarantine System for Entry Form" före avresa. Följande besökare kan undantas från krav på ett negativt COVID-19-test: personal i diplomatiska eller officiella ärenden, migrerande arbetstagare, studenter, personer som kommer till Taiwan i nödsituationer och besättningsmedlemmar på fartyg som anländer till Taiwan. Passagerare som anländer från Filippinerna måste genomgå en läkarundersökning vid ankomsten.

Karantänkrav

Anländande resenärer hålls i 14 dagars karantän. Från och med den 23 december måste resenärer som anländer till Taiwan från Storbritannien nu sitta i karantän i 14 dagar efter inträdet och testas för COVID-19 innan karantänperioden avslutas. Flyg till och från Storbritannien kommer reduceras till hälften med omedelbar verkan. Från och med 9 november måste alla resenärer som anländer till Taiwan uppge om de har haft COVID-19-symptom de senaste 14 dagarna. Om de rapporterar symtom, genomgår de ett PCR-test på flygplatsen eller på ett sjukhus omedelbart vid ankomsten. Om testet är negativt, måste de ta ett andra test efter 24 timmar. De ska hållas i karantän vid en utsedd karantänstation medan de avvaktar båda resultaten. Om de får två negativa resultat kommer de att kunna lämna karantänen och genomföra en 14 dagars självisolering hemma eller på en särskild karantänanläggning. Ett positivt test innebär sjukhusvistelse. Under karantänperioden ska personen stanna hemma (eller på den angivna platsen) och får inte använda kollektivtrafiken eller lämna Taiwan. Resenärer kan bli ombedda att installera ett lokalt SIM-kort om de inte redan har ett. Övervakning av positionen för mobiltelefoner kommer att användas som en del av karantänförvaltningsprocessen av lokala myndigheter. Kortvariga affärsresenärer kan ansöka om en kortare period av hemkarantän.

Transiteringsregler

Utländska passagerare, inklusive personer från Hongkong och Macao, får nu passera Taoyuan International Airport. Innehavare av ett pass från Folkrepubliken Kina kommer inte att tillåtas transitera i Taiwan. De som genomgår en transfer måste gå ombord på anslutningsflyget från samma flygbolag som de flyger i. Transfern måste vara kortare än 8 timmar. Transitpassagerare som måste vänta i mer än en timme kommer att hållas åtskilda från andra passagerare och hålla sig inom ett separat område. Du kan läsa mer om Taiwans reserestriktioner här.

Om du redan planerar att resa till Taipei inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Taipei

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Taipei
Flera flygbolag
7 jan.
ARN10:30Stockholm Arlanda
21t 45m
2 stopp
TPE08:15Taipei Taiwan Taoyuan Intl
21 jan.
TPE08:20Taipei Taiwan Taoyuan Intl
24t 15m
2 stopp
ARN08:35Stockholm Arlanda
15 691 kr
Hitta liknande
ANA
9 dec.
ARN01:45Stockholm Arlanda
25t 15m
2 stopp
TSA03:00Taipei Sung Shan
13 dec.
TSA02:30Taipei Sung Shan
22t 40m
2 stopp
ARN01:10Stockholm Arlanda
8 237 kr
Hitta liknande
Japan Airlines
7 jan.
ARN08:15Stockholm Arlanda
24t 45m
2 stopp
TSA09:00Taipei Sung Shan
21 jan.
TSA10:35Taipei Sung Shan
31t 30m
2 stopp
ARN18:05Stockholm Arlanda
17 387 kr
Hitta liknande
ANA
9 dec.
ARN01:45Stockholm Arlanda
23t 45m
2 stopp
TSA01:30Taipei Sung Shan
13 dec.
TSA11:05Taipei Sung Shan
38t 05m
2 stopp
ARN01:10Stockholm Arlanda
8 228 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Taipei?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Taipei

Du flyger oftast med Finnair som har det största utbudet av flyg till Taipei och erbjuder några av de kortaste sträckorna. Finnair flyger från både Stockholm och Göteborg, mest flitigt under vintermånaderna från Göteborg. Ett annat flygbolag är KLM som har resor från Göteborg, särskilt under höstperioden. Det ingår bagage, mat och oftast underhållning på flyget.


Hur tar man sig från flygplatsen i Taipei till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Taipei plus avståndet till centrum

Taipeis flygplats, Taiwan Taoyuan International Airport, ligger cirka 50 km från centrum. Det billigaste sättet att dig in till stan är med Shuttle-bussen som har en restid på cirka 45 min. Du betalar cirka 15 TWD (cirka 5 SEK) för en enkelbiljett och cirka 30 TWD (cirka 10 SEK) tur och retur. Biljetter kan köpas i biljettdisken på flygplatsen. Du kan även ta stadsbussen och linje 1502 samt 1819 kör dygnet runt. Det snabbaste sättet att ta dig in till centrum är med tunnelbanan som drivs av MRT och tar cirka 35 min. Om du ska ta en taxi tar det ungefär en timme in till centrum och kostar cirka 1000-1200 TWD (cirka 300-370 SEK).


Hur tar man sig runt i Taipei?

Det bästa sättet att dig runt på är med tunnelbanan då Taipei är en stor stad. Det blir ganska utmattande om du ska promenera överallt och tunnelbanan är väldigt smidig. En enkelbiljett kostar cirka 20-60 TWD (cirka 6-18 SEK) beroende på avståndet. Du har också möjlighet att köpa ett EasyCard som är ett kort med flera resor och kostar 500 TWD (cirka 150 SEK) och du får då resor för cirka 400 TWD (cirka 120 SEK) där en deposition för kortet utgör mellanskillnaden. Du får dessutom 20 % rabatt på dina resor med kortet. Vidare kan du köpa ett Taipei Pass där du får tillgång till obegränsat med resor med buss och tunnelbana. Du kan antingen köpa ett dagspass eller välja ett pass som är giltigt upp till fem dagar och dessa finns att köpa hos MRT försäljningsställen. Ett annat billigt sätt att resa i Taipei på är med taxi och en resa genom hela staden kostar cirka 250 TWD (cirka 80 SEK).


Kan man resa till Taipei utan pass eller visum?

Du behöver ett pass när du reser till Taipei men visum är inte nödvändigt för dig som är medborgare i ett EU-land samt Schengenområdet. Du får lov att vistas i landet upp till 90 dagar under en 180-dagars period som turist.


Tips och råd om Taipei

Att se i Taipei

Det finns många sevärdheter i Taipei och de som är definitivt värda ett besök är Liberty Square, Taipei 101-byggnaden, som är en skyskrapa, National Revolutionary Martyr’s Shrine samt Dalongday Baoan-templet. Glöm inte att kolla upp vilka vaccinationer som behövs inför din resa och gör gärna detta i god tid.

Bör du köpa reseförsäkring?

Du bör ha en reseförsäkring med dig och om du inte redan har en bör du köpa till en innan avresa.

Ska du ge dricks i Taipei?

Det är inte vanligt att ge dricks i Taipei men det är självklart upp till dig om du väljer att göra det.

Var ska man shoppa i Taipei?

Om du vill bege dig på en shoppingrunda i Taipei kan du bland annat ta dig till Ximending-området som har några av de mest populära shoppinggatorna. Ett häftigt område är även Xingyi som har shoppingcenter, restauranger och även nattklubbar; allt i ett område. För vintage-shopping är Yang Kang att rekommendera och här hittar du även några av stadens bästa dumplings. (Priser kontrollerade 06/05/2019).Hitta billiga flyg till andra städer i Taiwan

Taiwan har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass