Flyg till Nigeria

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 25/1
tis 1/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Nigeria.
Visa nuvarande reserestriktioner för Nigeria

De billigaste flygen till städer i Nigeria

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Nigeria från Sverige
Lagos
Lagos

Användbar information om ditt flyg till Nigeria

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Nigeria
 • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Nigeria?

  Nigeria is full of interesting cities to visit if you’re interested in touring the country. The majority of our users (831%) visit Lagos, Lagos more than other cities in the country, but other popular cities in Nigeria include Abuja and Port Harcourt.

 • What is the cheapest flight to Nigeria?

  If you are looking to fly to Nigeria for less, look to airlines like Arik Air, Air Peace, and Cabo Verde Airlines, with prices starting at 999 kr, 1 014 kr, and 1 407 kr respectively.

 • Vilka flygbolag flyger till Nigeria?

  Lufthansa, Turkish Airlines och KLM är de tre mest populära flygbolagen som flyger till Nigeria enligt våra uppgifter. Lufthansa är förstahandsvalet då 34% av våra anvädare väljer detta för att flyga till Nigeria. Tänk på att det finns 11 olika flygbolag som flyger till Nigeria regelbundet, vilket kan påverka antalet valmöjligheter.

 • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Nigeria?

  71% av våra användare på momondo som rest till Nigeria under det senaste året valde att flyga till Lagos Murtala Muhammed under året som gått, vilket gör den till den mest populära flygplatsen i Nigeria. Lagos Murtala Muhammed ligger nära Lagos.

 • Hur mycket kostar flyg till Nigeria?

  Flyg till Nigeria har nyligen hittats på momondo för så lite som 3 534 kr per biljett. Dock tenderar genomsnittspriset att ligga på 8 726 kr och allt under 7 868 kr kan ses som ett bra erbjudande. 21 224 kr är det dyraste flyget vi sett under den senaste veckan, och du kan kanske undvika detta pris beroende på vilken flygplats du reser från, vilket flygbolag du väljer samt hur tidigt du bokar ditt flyg.


Kan jag flyga till Nigeria från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Nigeria

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Nigeria.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Nigeria.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Nigeria.

Dokument
Formulär för hälsodeklaration - Resenärer måste registrera sig via reseportalen och fylla i formuläret för hälsodeklaration online. Resenärer måste ladda upp sitt negativa COVID-19 PCR-test till den nationella betalningsportalen och ta med sig en elektronisk kopia eller en papperskopia av resultatet. En rapport som innehåller en QR-kod kommer att skickas till e-postadressen som passageraren angivit. Du kan skriva ut eller ladda ner en elektronisk kopia av denna rapport innan du går ombord.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Nigeria?

Returresa till Sverige från Nigeria

Testkrav för COVID-19
Besökare från Nigeria måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Nigeria behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Nigeria inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Nigeria

Hitta flyg till dessa populära städer i Nigeria, från din närmsta flygplats.

De bästa sakerna att se och göra i Nigeria

Nigeria är kontinentens mest folktäta land och här finns både storstadsupplevelser, badstränder och äventyr i naturen. Resor till Nigerias huvudstad Lagos är populära och i denna storstad är det framförallt teknologiindustrin som dominerar. Staden har en expansiv konst- och musikscen vilket gör staden till ett utmärkt resmål för den som är intresserad av kultur. Promenera längs med den palmkantade strandpromenaden och besök de många gallerierna och museerna. Här finns även reservatet Lekki där du kan se apor, krokodiler och en mängd olika fågelarter. Några av de mest populära stränderna i Nigeria hittar du i orterna Calabar, Ikare och Port Harcourt.

De flesta flyg till Nigeria landar i huvudstaden Lagos på flygplatsen Murtala Muhammed. Därifrån kan du enkelt resa vidare med inrikesflyg till andra orter och destinationer i landet. Priset på flygbiljetter till Nigeria förändras under året och beror på när det är flest besökare som åker till landet. Dyrast är det att åka i december tätt följt av resor under juni, juli och augusti. Ett billigt pris på flyg till Nigeria hittar du i februari. Tänk på att det är lägst priser på resor som bokas ungefär 45 dagar innan avresa medan sista minuten-biljetter har ungefär 30 % högre priser. Jämför priser mellan olika avresedatum online hos momondo. Där kan du även jämföra priser på inrikesflyg och på resor med hotell.

Vilka flygbolag flyger direkt till Nigeria?

Du kan inte flyga direkt från Sverige till Nigeria utan behöver mellanlanda under resan. Flygresor till Nigeria avgår från Arlanda flygplats eller Bromma flygplats i Stockholm. Flyg till Nigeria hittar du bland annat med KLM och Lufthansa som mellanlandar i Amsterdam och i Frankfurt på vägen till Lagos. Lägst priser på flyg till Nigeria hittar du med Turkish Airlines och Air France.

När är bästa tiden att åka till Nigeria?

Nigeria är ett varmt land och har ganska stadiga temperaturer året om. I norr är temperaturerna som högst mellan februari och april. I de södra delarna av landet är det varmast mellan mars och juni. Den bästa tiden att resa på är mellan oktober och januari då det är som svalast i hela landet. Då infaller även flera festivaler och karnevaler i landet, särskilt i Calabar i östra Nigeria. De norra delarna av landet är generellt torrast medan kustområderna ser mest regn. Perioden mellan april och september anses vara landets lågsäsong och då är det mycket regn och leriga vägar utanför städerna.

Hur många timmar tar det att flyga till Nigeria?

En flygresa från Sverige till Nigeria tar ungefär 11 timmar om du har en smidig mellanlandning under vägen. Om du reser till någon annan ort än Lagos kan du räkna med ungefär 20 timmars flygtid. Vanligtvis har billiga priser på flygstolar även en längre restid och längre eller fler mellanlandningar. Hos momondo kan du jämföra priser och filtrera din sökning på antingen snabbast eller billigast flygrutter. Du kan även välja att söka efter det resealternativ som har bäst kombination av pris och tid.

Kan man resa till Nigeria utan pass eller visum?

Du behöver ett visum för att resa till Nigeria även på en turistresa. Du kan ansöka om visum på nätet och fyller då i ett formulär som du ska skriva ut och underteckna samt ta med på resan. Du behöver även skriva ut din betalningsbekräftelse och ta med dig samt bevis på det boende du bokat för vistelsen. Du behöver även skicka in ett bevis på att du har tillräckligt med pengar för att klara dig under vistelsen. Ditt pass ska vara giltigt i sex månader från och med ditt utresedatum ur landet. Dessutom måste du vid inresan kunna bevisa att du har ett försäkringsskydd för resan samt ett vaccinationsintyg som bevisar att du har vaccinerats mot gula febern. Kontrollera alltid aktuella visumregler innan du reser då inresebestämmelser snabbt kan förändras.


Hitta flyg till Nigeria

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Nigeria