Flyg Afrika Uganda

Flyg till Uganda

fre 21/2
fre 28/2
Alla månader
Jämför momondo med |

De billigaste flygen till städer i Uganda

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Uganda

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Uganda? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Entebbe
Kitubulu Forest and Beach
Kasese
Rwenzori Mountains National Park

Billiga flyg till Uganda

Se de billigaste flygresorna till Uganda som hittats av momondos användare
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Entebbe 4 591 kr

Flyg till Uganda

Under resor till Uganda möts du av en välkomnande atmosfär, kontinentens största sjö och Afrikas högsta berg. Här kan du både besöka landets städer för att uppleva stadskulturen samt ge dig ut på äventyr i naturen. Huvudstaden Kampala utgör en bra introduktion till landet med sin dynamiska stadsbild och lättillgängliga aktiviteter. Besök stadens palats för att lära dig mer om landets historia innan kolonialtiden. Två av de största sevärdheterna är Mengo Palace och Kampalas parlament. En annan mycket populär destination är staden Entebbe som ligger på en halvö i den stora Victoriasjön. Entebbe är ett perfekt resmål om du vill ha en utgångspunkt för resor ut i naturen. Staden var även huvudstad under det brittiska styret och här hittar du flera historiska byggnader från kolonialtiden. En populär utflykt är till nationalparken Murchison Falls där du kan vandra upp till de stora vattenfallen med 45 meters fallhöjd.

Flyg till Uganda landar på Entebbe Airport som är landets enda internationella flygplats. Därifrån tar du dig enkelt vidare både till Kampala och andra destinationer i landet. Hos momondo kan du jämföra flygbiljetter till Uganda direkt på nätet samt hitta resor med hotell och inrikesflyg. Priserna på flyg till Uganda varierar under året och ett billigt pris på flygstolar hittar du i september månad. Allra dyrast är det att resa i juli. Du bör även boka din resa ungefär en och en halv månad innan avresa då priserna är som lägst.

Vilka flygbolag flyger direkt till Uganda?

Du kan inte flyga direkt till Uganda utan behöver göra en mellanlandning längs vägen. Hos momondo jämför du enkelt olika flygbolag och rutter online. De flesta flygresor till Uganda avgår från Arlanda flygplats norr om Stockholm och landar på Entebbe Airport som är Ugandas internationella flygplats. KLM flyger bland annat från Arlanda till Entebbe med en mellanlandning i Amsterdam och Kenya Airways flyger från Arlanda med en mellanlandning i Nairobi. Från Bromma flygplats kan du resa med Brussels Airlines som mellanlandar i Bryssel. Lägst pris hittar du dock med Air France och Turkish Airlines. Det är vanligtvis billigare att resa mitt i veckan än under helger.

När är bästa tiden att åka till Uganda?

Temperaturerna i Uganda är ganska jämna under året och ligger på mellan 25 °C-30 °C. Den torraste delen av året är under juli och augusti medan höst och vår ser mest regn. Generellt anses månaderna mellan juni och september som allra bäst att resa då det är något svalare och mycket torrt. Oktober och november är den regnigaste tiden under året, men då det är färre besökare under denna lågsäsong kan det vara lättare att boka safariresor. Om du ska ge dig upp i bergen har januari och februari det bästa klimatet.

Hur många timmar tar det att flyga till Uganda?

Ett flyg till Uganda tar dryg 14 timmar om du gör en smidig mellanlandning under resans gång. Om du väljer en billigare flygbiljett som har flera stopp kan du räkna med mellan 18 och 20 timmars restid. Hos momondo jämför du enkelt de olika rutternas restid och kan filtrera sökningen på snabbast eller billigast flygbiljetter.

Kan man resa till Uganda utan pass eller visum?

För att resa till Uganda behöver du ett visum som svensk medborgare. Du söker visumet på nätet och detta kostar ungefär 500 SEK. När du gör din ansökan får du inte själva visumet då detta utfärdas på flygplatsen vid ankomsten, men du får ett bekräftelsebrev som visar att du ansökt. Du ska ha med dig ett pass som ska vara giltigt i sex månader från och med det att du lämnar landet. Vid inresa måste du också kunna uppvisa bevis på att du har en vaccination mot Gula febern. Kontrollera alltid de aktuella inresereglerna innan avresa då regler snabbt kan förändras. (Priser kontrollerade 13/05/2019).


Hitta flygbiljetter till populära städer i Uganda

Upptäck städer som momondos användare älskar i Uganda

Internationella flygrutter till Uganda

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Entebbe
Snabbaste flygtid
13t 55m
Billigast pris
4 591 kr
Flyg Afrika Uganda