Hitta billiga flyg till Porto

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis 7/2
tis 14/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Porto

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Porto

Bästa priset för enkelresa

385 kr

Bästa priset för tur- och returresa

885 kr

Snabbast flygtid

7t 20m

Flygs av

2 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Porto från Sverige under de senaste 72 timmarna är 385 kr (Stockholm Arlanda till Porto).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Porto från Sverige under de senaste 72 timmarna är 885 kr (Stockholm Arlanda till Porto).
Det snabbaste flyget till Porto från Sverige tar 7t 20m (Stockholm Arlanda till Porto).
Det finns 2 flygbolag som flyger till och från Porto, inklusive Lufthansa och Ryanair.

Trender för flygresor till Porto

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Porto och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Porto?

Om du inte har möjlighet att besöka Porto under februari, är det även billigt att resa från Sverige i januari. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 968 kr.

Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Porto?

Vår data visar att lördag är den billigaste dagen att flyga till Porto. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 2 696 kr. Och andra sidan är söndag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 3 132 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Porto?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Porto från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 754 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Flyg till Porto är dyrare på eftermiddagen med ett genomsnittligt biljettpris på 3 045 kr. Avgångar på eftermiddagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Hur lång tid tar det att flyga till Porto?

Flyget från Sverige till Porto beror på via flygplatser du flyger till och från, samt om du måste mellanlanda eller inte. Om du flyger från Stockholm Arlanda (en populär flygplats i Sverige) till Porto (den mest populära flygplatsen i Porto) ligger flygtiden på 9t i genomsnitt. Om du flyger från Göteborg Landvetter (en annan populär flygplats i Sverige) till Porto ligger den genomsnittliga flygtiden på 9t 35m.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Porto?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Porto är 60 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 2 857 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Porto

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Porto från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Porto

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Porto

Stockholm (STO) till Porto (OPO)

Vanligtvis är flyg till Porto från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Porto, vilket i genomsnitt kostar 2 857 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN PORTO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari49% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Porto kostar i genomsnitt bara 1 458 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL PORTO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli54% dyrareDet kostar omkring 4 425 kr för flyg till Porto från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL PORTO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli337% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Porto från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Porto

Den bästa tiden att resa till Porto är mellan maj och september då den portugisiska staden bjuder på varmt och soligt väder. Under dessa månader ligger temperaturerna på mellan 20 och 25 grader och många lockas att besöka Porto på grund av de vackra stränderna. Närheten till havet gör dessutom att havsvindarna ger lite svalka under de allra varmaste dagarna. Högsäsongen för också med sig högre priser både på flyg till Porto och resor med hotell. Under vintern är det regnigt och temperaturerna ligger på mellan 10 och 15 grader vilket gör det till den minst populära tiden att besöka staden även om priserna på flygstolar är betydligt lägre.

När hittar du lägst pris på flyg till Porto?

Under vintermånaderna, då Porto är som regnigast, hittar du billiga resor till den portugisiska staden. Just under jul och nyår kan priserna stiga något men annars har perioden från november till februari billiga priser, även om du är ute i sista minuten.


Hitta billiga flygbiljetter till Porto

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Porto
Ryanair
4 mars
ARN01:20Stockholm Arlanda
15t 30m
1 stopp
OPO16:50Porto
7 mars
OPO13:05Porto
14t 05m
1 stopp
ARN03:10Stockholm Arlanda
Ryanair
4 mars
ARN04:45Stockholm Arlanda
14t 45m
2 stopp
OPO19:30Porto
7 mars
OPO13:05Porto
14t 05m
1 stopp
ARN03:10Stockholm Arlanda
Ryanair
10 mars
ARN16:00Stockholm Arlanda
22t 50m
1 stopp
OPO14:50Porto
12 mars
OPO03:55Porto
15t 00m
2 stopp
ARN18:55Stockholm Arlanda
Ryanair
10 mars
ARN17:35Stockholm Arlanda
21t 15m
2 stopp
OPO14:50Porto
12 mars
OPO03:55Porto
15t 00m
2 stopp
ARN18:55Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
17 mars
NYO13:15Stockholm Skavsta
26t 35m
2 stopp
OPO15:50Porto
19 mars
OPO07:05Porto
19t 45m
2 stopp
NYO02:50Stockholm Skavsta
Ryanair
17 mars
ARN01:55Stockholm Arlanda
16t 55m
1 stopp
OPO18:50Porto
19 mars
OPO07:05Porto
23t 15m
2 stopp
ARN06:20Stockholm Arlanda
1 041 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Porto

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Porto, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
3 mars
ARN16:00Stockholm Arlanda
27t 30m
1 stopp
OPO19:30Porto
Ryanair
4 mars
ARN01:20Stockholm Arlanda
15t 30m
1 stopp
OPO16:50Porto
Ryanair
28 feb.
ARN16:15Stockholm Arlanda
13t 25m
1 stopp
OPO05:40Porto

Andra kabinklasser för flyg till Porto

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Porto

Vilka bolag flyger till Porto?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Porto

Vilka bolag flyger till Porto?

Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Porto från Sverige, men det mest populära bland våra användare är Lufthansa, KLM, Brussels Airlines och Ryanair. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Porto på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.

Flyg med SWISS till Porto

Det avgår 7 flyg med SWISS till Porto under en normal vecka. Den vanligaste avresepunkten är Genèves internationella och det bästa biljettpriset med SWISS som hittats på momondo är 1 376 kr (under de senaste 72 timmarna, från Stockholm Arlanda, till Porto). SWISS har ett betyg på 8,2 från 171 användaromdömen på momondo.

Flyg med KLM till Porto

KLM (7,6/10, 178 omdömen) är även det ett populärt val för flyg till Porto med erbjudanden så låga som 1 619 kr från Stockholm Arlanda tur och retur. Då KLM i genomsnitt har 6 flyg som avgår till Porto varje vecka kan priserna variera avsevärt beroende på avgångsplats och tillgänglighet.


Flygplatser nära Porto

Nedan hittar du alla flygplatser i Porto tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Porto landar på Francisco Sa Carneiro Airport, även kallad Porto Airport. Flygplatsen ligger ungefär 11 kilometer norr om stadens centrum och är landets näst mest trafikerade flygplats. Porto Airport är bland annat bas för lågprisbolagen easyJet och Ryanair samt TAP Air Portugal. För att ta dig från flygplatsen kan du ta stadens tunnelbana vars linje E går in till centrum. Resan in till centrum tar ungefär en halvtimme. Biljetterna köper du i biljettautomater på flygplatsens tunnelbanestation eller vid turistinformationen i ankomsthallen. Utanför ankomsthallen hittar du också lokalbussar som både kan ta dig till centrum men även många andra områden runt omkring Porto. Linje 601 och 602 går in till centrum. Under nattetid kan du ta nattbussen 3M in till centrala Porto. Fråga i informationsdisken inne i ankomsthallen för att ta reda på vilket transportsätt som är bäst för att ta dig till ditt boende samt för att få hjälp med vägbeskrivning.


Populära flygresor till Porto

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Porto som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Porto
Snabbaste flygtid9t 00m
Billigaste pris885 kr
Flyg från Göteborg till Porto
Snabbaste flygtid9t 35m
Billigaste pris1 301 kr
Flyg från Umeå till Porto
Snabbaste flygtid24t 10m
Billigaste pris2 613 kr

Så tar du dig runt i Porto

Stadens kollektivtrafik är relativt billig, ren och snabb så du kommer enkelt kunna ta dig omkring. Portos tunnelbana består av sex linjer som är lättnavigerade och snabba, men som inte täcker hela staden. Tunnelbanan går från tidig morgon fram till klockan 1 på natten. Bäst är att köpa det uppladdningsbara åkkortet Andante som du kan använda på alla lokaltransport och gör det lätt att byta mellan de olika typerna av kollektivtrafik. Du validerar själv din resa genom att hålla upp kortet mot valideringsmaskinerna som finns ombord eller på stationerna. Du kan även ta spårvagn, buss eller kabelvagnen som går genom de mest branta områdena. Under nattetid finns nattbussar då resten av trafiken slutar gå runt midnatt.

Du kan vinka in taxibilar från gatan eller gå till någon av taxistationerna som finns inne i centrum. Tänk på att under nattetid är resorna ungefär 20 procent dyrare än under dagen.


Visumkrav för att besöka Porto

Eftersom Portugal, precis som Sverige, är med i Schengensamarbetet behöver du inte något visum för din resa. Du måste däremot kunna bevisa ditt medborgarskap och detta gör du genom att visa upp ditt europeiska pass. Du kan också legitimera dig med ett nationellt id-kort om du vill lämna passet hemma. Vanligt körkort räcker inte då det inte ger information om medborgarskap och detsamma gäller för annan typ av legitimation. Kolla alltid vad de senaste reglerna ångande inresa är då pass- och visumbestämmelser kan förändras.


Börja planera din resa till Porto


De bästa sakerna att se och göra i Porto

Genom en online-sökning hos momondo.

Katedralen Sé, palatset Palacio da Bolsa och slottsträdgårdarna vid Palacio de Cristal är några av stadens främsta sevärdheter.

Ja, det går bra.

Lämna helst mellan 5 och 10 procent i dricks.

Handla delikatesser på den kända 1800-talsmarknaden Mercado do Bolhao.


Hitta billiga flyg till andra städer i Portugal

Portugal har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?

Varför använda momondo?

Det går snabbt och lätt att hitta rätt flyg till Porto när du har en rad passande alternativ framför dig från betrodda resebyråer och välkända flygbolag. Dessa alternativ kan sedan filtreras ner så att du kan hitta det bästa erbjudandet. Detta är vad momondo gör. Vi gör det snabbt och enkelt för dig att hitta flyg till Porto, vilket göra att du sparar både tid och pengar.

Du kan filtrera alla flygsökningar till Porto ​​på momondo för att endast se alternativen som erbjuder flexibla bokningspolicyer.

När du söker efter flyg till Porto hjälper momondo dig att hitta rätt flyg genom att erbjuda användbara filter för att begränsa ditt val av flyg. Flygen kan filtreras utifrån flera faktorer så som flygbolag, flygplats och pris – men även efter andra kriterier som flygplanstyp och betalningsmetod.

Självklart. momondo håller koll på priset på flyg till Porto. Allt du behöver är en giltig e-postadress så sköter vi resten – det är lätt som en plätt.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.