Flyg till Porto

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
ons 26/1
ons 2/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Porto.
Visa nuvarande reserestriktioner för Portugal

Billigaste flygen till flygplatser i Porto

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Porto från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Porto

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Porto

Stockholm (STO) till Porto (OPO)

Vanligtvis är flyg till Porto från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Porto, vilket i genomsnitt kostar 2 070 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN PORTO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari25% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Porto kostar i genomsnitt bara 1 571 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL PORTO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember55% dyrareDet kostar omkring 3 252 kr för flyg till Porto från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL PORTO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember311% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Porto från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Porto?

Den bästa tiden att resa till Porto är mellan maj och september då den portugisiska staden bjuder på varmt och soligt väder. Under dessa månader ligger temperaturerna på mellan 20 och 25 grader och många lockas att besöka Porto på grund av de vackra stränderna. Närheten till havet gör dessutom att havsvindarna ger lite svalka under de allra varmaste dagarna. Högsäsongen för också med sig högre priser både på flyg till Porto och resor med hotell. Under vintern är det regnigt och temperaturerna ligger på mellan 10 och 15 grader vilket gör det till den minst populära tiden att besöka staden även om priserna på flygstolar är betydligt lägre.

När hittar du lägst pris på flyg till Porto?

Under vintermånaderna, då Porto är som regnigast, hittar du billiga resor till den portugisiska staden. Just under jul och nyår kan priserna stiga något men annars har perioden från november till februari billiga priser, även om du är ute i sista minuten.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Porto?

  Om du inte har möjlighet att besöka Porto under januari, är det även billigt att resa från Sverige i mars. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 681 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Porto?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Porto är 53 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 2 070 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Porto från Sverige för så lite som 585 kr på momondo.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Porto?

  Vår data visar att måndag är den billigaste dagen att flyga till Porto. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 697 kr. Och andra sidan är söndag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 343 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Porto?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Porto från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 842 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Flyg till Porto är dyrare på eftermiddagen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 526 kr. Avgångar på eftermiddagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.


Kan jag flyga till Porto från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Porto

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Porto.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar för RT-PCR (NAAT) och 48 timmar för Antigen (snabbtest) innan avgången till Porto.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Porto.

Dokument
Hälsodeklaration för Maderia - Travelers must complete and submit it 12-48 hours before departure. This will generate a QR code which must be presented upon arrival.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Porto?

Returresa till Sverige från Porto

Testkrav för COVID-19
Besökare från Porto måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Porto behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Porto inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Porto

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Porto
Ryanair
1 feb.
ARN12:20Stockholm Arlanda
7t 00m
1 stopp
OPO19:20Porto
3 feb.
OPO01:30Porto
9t 10m
1 stopp
ARN10:40Stockholm Arlanda
Ryanair
1 feb.
ARN12:20Stockholm Arlanda
7t 00m
1 stopp
OPO19:20Porto
9 feb.
OPO03:35Porto
9t 40m
1 stopp
ARN13:15Stockholm Arlanda
Ryanair
1 feb.
ARN12:20Stockholm Arlanda
7t 00m
1 stopp
OPO19:20Porto
7 feb.
OPO04:00Porto
10t 05m
2 stopp
ARN14:05Stockholm Arlanda
Ryanair
3 feb.
ARN12:05Stockholm Arlanda
7t 15m
1 stopp
OPO19:20Porto
7 feb.
OPO04:00Porto
10t 05m
2 stopp
ARN14:05Stockholm Arlanda
Ryanair
1 feb.
ARN12:20Stockholm Arlanda
7t 00m
1 stopp
OPO19:20Porto
5 feb.
OPO04:00Porto
10t 55m
1 stopp
ARN14:55Stockholm Arlanda
Ryanair
3 feb.
ARN12:05Stockholm Arlanda
7t 15m
1 stopp
OPO19:20Porto
5 feb.
OPO04:00Porto
10t 55m
1 stopp
ARN14:55Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Porto

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Porto, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
25 jan.
GOT17:05Göteborg Landvetter
14t 40m
1 stopp
OPO07:45Porto
Ryanair
25 jan.
GOT17:05Göteborg Landvetter
14t 40m
1 stopp
OPO07:45Porto
Ryanair
15 feb.
GOT14:40Göteborg Landvetter
16t 20m
1 stopp
OPO07:00Porto

Vilka bolag flyger till Porto?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Porto
 • Vilka bolag flyger till Porto?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Porto från Sverige, men det mest populära bland våra användare är TAP AIR PORTUGAL, Lufthansa, Brussels Airlines och KLM. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Porto på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Porto

Nedan hittar du alla flygplatser i Porto tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Porto landar på Francisco Sa Carneiro Airport, även kallad Porto Airport. Flygplatsen ligger ungefär 11 kilometer norr om stadens centrum och är landets näst mest trafikerade flygplats. Porto Airport är bland annat bas för lågprisbolagen easyJet och Ryanair samt TAP Air Portugal. För att ta dig från flygplatsen kan du ta stadens tunnelbana vars linje E går in till centrum. Resan in till centrum tar ungefär en halvtimme. Biljetterna köper du i biljettautomater på flygplatsens tunnelbanestation eller vid turistinformationen i ankomsthallen. Utanför ankomsthallen hittar du också lokalbussar som både kan ta dig till centrum men även många andra områden runt omkring Porto. Linje 601 och 602 går in till centrum. Under nattetid kan du ta nattbussen 3M in till centrala Porto. Fråga i informationsdisken inne i ankomsthallen för att ta reda på vilket transportsätt som är bäst för att ta dig till ditt boende samt för att få hjälp med vägbeskrivning.


Populära flygresor till Porto

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Porto som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Porto
Snabbast flygtid11t 55m
Billigaste pris557 kr
Flyg från Göteborg till Porto
Snabbast flygtid11t 35m
Billigaste pris557 kr
Flyg från Umeå till Porto
Snabbast flygtid13t 40m
Billigaste pris2 439 kr

Så tar du dig runt i Porto

Stadens kollektivtrafik är relativt billig, ren och snabb så du kommer enkelt kunna ta dig omkring. Portos tunnelbana består av sex linjer som är lättnavigerade och snabba, men som inte täcker hela staden. Tunnelbanan går från tidig morgon fram till klockan 1 på natten. Bäst är att köpa det uppladdningsbara åkkortet Andante som du kan använda på alla lokaltransport och gör det lätt att byta mellan de olika typerna av kollektivtrafik. Du validerar själv din resa genom att hålla upp kortet mot valideringsmaskinerna som finns ombord eller på stationerna. Du kan även ta spårvagn, buss eller kabelvagnen som går genom de mest branta områdena. Under nattetid finns nattbussar då resten av trafiken slutar gå runt midnatt.

Du kan vinka in taxibilar från gatan eller gå till någon av taxistationerna som finns inne i centrum. Tänk på att under nattetid är resorna ungefär 20 procent dyrare än under dagen.


Visumkrav för att besöka Porto

Eftersom Portugal, precis som Sverige, är med i Schengensamarbetet behöver du inte något visum för din resa. Du måste däremot kunna bevisa ditt medborgarskap och detta gör du genom att visa upp ditt europeiska pass. Du kan också legitimera dig med ett nationellt id-kort om du vill lämna passet hemma. Vanligt körkort räcker inte då det inte ger information om medborgarskap och detsamma gäller för annan typ av legitimation. Kolla alltid vad de senaste reglerna ångande inresa är då pass- och visumbestämmelser kan förändras.


Börja planera din resa till Porto


De bästa sakerna att se och göra i Porto

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Porto?

Genom en online-sökning hos momondo.

Vad ska man se i Porto?

Katedralen Sé, palatset Palacio da Bolsa och slottsträdgårdarna vid Palacio de Cristal är några av stadens främsta sevärdheter.

Aktiviteter för barn

Under sommaren är det utmärkt att ta med barnen för en dag på någon av de intilliggande stränderna.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Porto?

Lämna helst mellan 5 och 10 procent i dricks.

Var finns den bästa shoppingen?

Handla delikatesser på den kända 1800-talsmarknaden Mercado do Bolhao.


Hitta billiga flyg till andra städer i Portugal

Portugal har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?