Flyg till Ponta Delgada

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tors 9/12
tors 16/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Ponta Delgada.
Visa nuvarande reserestriktioner för Portugal

Billigaste flygen till flygplatser i Ponta Delgada

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Ponta Delgada från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Ponta Delgada

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Ponta Delgada

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Ponta Delgada (PDL)

Vanligtvis är flyg till Ponta Delgada från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Ponta Delgada Nordela, vilket i genomsnitt kostar 3 172 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN PONTA DELGADA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj41% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Ponta Delgada kostar i genomsnitt bara 1 867 kr i maj
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL PONTA DELGADA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril20% dyrareDet kostar omkring 3 807 kr för flyg till Ponta Delgada från Stockholm Arlanda flygplats i april
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL PONTA DELGADA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember232% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Ponta Delgada från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Ponta Delgada?

Portugisiska Ponta Delgada ligger på Azorernas största ö, Sao Miguel, och har ett helt annat klimat än Portugals fastland. Flyg till Ponta Delgada mellan maj och september för att få så bra väder som möjligt. I maj och juni ligger temperaturerna på mellan 15-20 °C och mellan juli och september stiger gradtalen till 22-25 °C. Under vintern ligger gradtalen på 15-17 °C. Det är populärt att boka flyg till ögruppen under vintern som är Azorernas högsäsong. Även sommaren är mycket populär för flygresor till Ponta Delgada för de som vill ha varma temperaturer passande för sol och bad.

När är det billigast att boka flyg till Ponta Delgada?

Billiga flyg till Ponta Delgada hittar du under höstens lågsäsong då det är regnigare på ö-gruppen och färre flygstolar bokas. Du kan även hitta billiga flygbiljetter till Ponta Delgada under våren då det också är något mer regn än under vinter och sommar. Dyrast är att resa under vintern eller mitt under sommaren då priserna på flygbiljetter till Ponta Delgada stiger. Jämför priser på flyg till Ponta Delgada hos momondo för att hitta ett passande resealternativ.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Ponta Delgada?

  november är generellt den billigaste månaden att flyga till Ponta Delgada från Sverige med priser runt 2 432 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Ponta Delgada i november är mars ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Ponta Delgada under mars ligger i genomsnitt på 2 678 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Ponta Delgada?

  Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Ponta Delgada ungefär 43 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 3 305 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Ponta Delgada även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Ponta Delgada för 2 605 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Ponta Delgada?

  Enligt våra data är onsdag den billigaste veckodagen att flyga till Ponta Delgada från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en onsdag var 2 542 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Flyg från Sverige till Ponta Delgada en torsdag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 3 112 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Ponta Delgada?

  Det är billigast att flyga på eftermiddagen från Sverige till Ponta Delgada då du kan hitta flygpriser för så lite som 2 645 kr. Att flyga till Ponta Delgada på eftermiddagen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Försök att inte köpa biljetter mitt på dagen eftersom de ligger runt 3 917 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.


Kan jag flyga till Ponta Delgada Nordela från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Ponta Delgada Nordela

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Ponta Delgada Nordela.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar för RT-PCR (NAAT) och 24 timmar för Antigen (snabbtest) innan avgången till Ponta Delgada Nordela.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Ponta Delgada Nordela.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Ponta Delgada Nordela?

Returresa till Sverige från Ponta Delgada Nordela

Testkrav för COVID-19
Besökare från Ponta Delgada Nordela måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Ponta Delgada Nordela behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Ponta Delgada inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Ponta Delgada

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Ponta Delgada
TAP AIR PORTUGAL
9 feb.
ARN09:20Stockholm Arlanda
11t 25m
1 stopp
PDL20:45Ponta Delgada Nordela
23 feb.
PDL14:25Ponta Delgada Nordela
20t 45m
1 stopp
ARN11:10Stockholm Arlanda
2 605 kr
Hitta liknande
TAP AIR PORTUGAL
9 feb.
ARN09:20Stockholm Arlanda
20t 20m
1 stopp
PDL05:40Ponta Delgada Nordela
23 feb.
PDL14:25Ponta Delgada Nordela
20t 45m
1 stopp
ARN11:10Stockholm Arlanda
2 614 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
9 feb.
ARN04:35Stockholm Arlanda
10t 55m
2 stopp
PDL15:30Ponta Delgada Nordela
23 feb.
PDL14:25Ponta Delgada Nordela
15t 50m
2 stopp
ARN06:15Stockholm Arlanda
2 705 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
9 feb.
ARN04:35Stockholm Arlanda
10t 55m
2 stopp
PDL15:30Ponta Delgada Nordela
23 feb.
PDL14:25Ponta Delgada Nordela
15t 50m
2 stopp
ARN06:15Stockholm Arlanda
2 714 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
9 feb.
ARN13:35Stockholm Arlanda
40t 05m
2 stopp
PDL05:40Ponta Delgada Nordela
23 feb.
PDL14:25Ponta Delgada Nordela
44t 15m
2 stopp
ARN10:40Stockholm Arlanda
6 795 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Ponta Delgada

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Ponta Delgada, visa några av våra erbjudanden nedan av TAP AIR PORTUGAL
TAP AIR PORTUGAL
ARNStockholm Arlanda
20t 20m
PDLPonta Delgada Nordela

Vilka bolag flyger till Ponta Delgada?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Ponta Delgada
 • Vilka bolag flyger till Ponta Delgada?

  TAP AIR PORTUGAL, Ryanair och Azores Airlines är de mest populära flygbolagen som rutinmässigt flyger från Sverige till Ponta Delgada enligt våra uppgifter. Du borde kunna hitta erbjudanden till Ponta Delgada med dessa flygbolag och andra flygbolag som flyger från Sverige.


Flygplatser nära Ponta Delgada

Nedan hittar du alla flygplatser i Ponta Delgada tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Ponta Delgada landar på Nordela Airport som ligger ungefär 5 km väster om centrala Ponta Delgada. För att resa till Ponta Delgada billigt från flygplatsen finns en minibuss som avgår från flygplatsen och tar dig in till centrum för 5 EUR (53 SEK). Många resenärer väljer dock att ta taxi in till centrum då det är en så pass kort sträcka att detta ofta lönar sig. Med taxi kostar det 10 EUR (106 SEK) och ofta är detta ett fast pris som erbjuds från flygplatsen. Det tar 12-15 min att ta sig in till centrum med bil beroende på trafiken. Flygplatsen har flera alternativ för biluthyrning, bland annat Herz, Europcar och Sixt.


Populära flygresor till Ponta Delgada

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Ponta Delgada som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Ponta Delgada
Snabbast flygtid20t 20m
Billigaste pris1 466 kr

Så tar du dig runt i Ponta Delgada

Kollektivtrafiken på ön Sao Miguel består av bussar som täcker hela ön. Dessa är bra alternativ för att ta sig till olika destinationer och orter runt om Sao Miguel och priserna ligger på mellan 2-4 EUR (21-42 SEK) beroende på hur långt du reser. Inne i de olika orterna finns minibussar som står för lokaltrafiken. En biljett för en resa med minibuss kostar 0,5 EUR (5 SEK), det går dock för det mesta bra att ta sig fram till fots inne i centrala Ponta Delgada. Att hyra bil under vistelsen rekommenderas om du vill upptäcka ön. Sao Miguel är liten nog att köra runt under en dag och det är lättare med bil än med buss. Om du vill hyra bil är det lättast att göra detta när du anländer på flygplatsen.


Visumkrav för att besöka Ponta Delgada

Azorerna hör till Portugal och du behöver därför som svensk medborgare inget visum för att resa. Vid inresa ska du kunna visa upp antingen pass eller nationellt id-kort där ditt medborgarskap framgår. Det är alltid en god idé att kontrollera vilka regler som gäller innan avresa då inresebestämmelser kan förändras.


Börja planera din resa till Ponta Delgada


De bästa sakerna att se och göra i Ponta Delgada

Vad ska man se i Ponta Delgada?

En av ögruppens största sevärdheter är Sete Cidades-området där det finns mängder av vandringsleder med häpnadsväckande vyer.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen på valskådning med båt eller stranden Praia de Santa Barbara som är populär bland barnfamiljer.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det europeiska sjukförsäkringskortet gäller för resor till Ponta Delgada och detta kan du beställa hos Försäkringskassan helt gratis innan din resa.

Kan man dricka kranvattnet?

Det går bra men kan smaka annorlunda.

Ska man lämna dricks?

Du bör lämna mellan 5-10 % i dricks.

Var ska man shoppa?

Inne i centrum hittar du den stora gallerian Parque Atlantico där du hittar shopping av alla slag.


Hitta billiga flyg till andra städer i Portugal

Portugal har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?