Hitta billiga flyg till Lissabon

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis 4/10
tis 11/10

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Lissabon

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Lissabon

Bästa priset för enkelresa

374 kr

Bästa priset för tur- och returresa

872 kr

Snabbast flygtid

4t 25m

Flygs av

2 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Lissabon från Sverige under de senaste 72 timmarna är 374 kr (Stockholm Arlanda till Lissabon-Portela).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Lissabon från Sverige under de senaste 72 timmarna är 872 kr (Stockholm Arlanda till Lissabon-Portela).
Det snabbaste flyget till Lissabon från Sverige tar 4t 25m (Stockholm Arlanda till Lissabon-Portela).
Det finns 2 flygbolag som flyger till och från Lissabon, inklusive Scandinavian Airlines och Ryanair.

Trender för flygresor till Lissabon

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Lissabon och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Lissabon?

Den billigaste månaden att flyga till Lissabon från Sverige är januari. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 2 096 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte vill besöka Lissabon i januari bör du vänta med att flyga från Sverige till mars månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 2 493 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Lissabon?

Användare som bokade resor till Lissabon från Valencia hittade flyg som var 96 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Lissabon. För att hitta det billigaste priset till Lissabon från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
See prices from:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Lissabon?

Enligt våra data är lördag den billigaste veckodagen att flyga till Lissabon från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en lördag var 3 269 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en fredag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 3 400 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Lissabon.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Lissabon?

Det är billigast att flyga på kvällen från Sverige till Lissabon då du kan hitta flygpriser för så lite som 2 715 kr. Att flyga till Lissabon på kvällen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på eftermiddagen då priserna genomsnittligen ligger på 3 550 kr. Flyg till Lissabon från Sverige på eftermiddagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Hur lång tid tar det att flyga till Lissabon?

Flyget från Sverige till Lissabon beror på via flygplatser du flyger till och från, samt om du måste mellanlanda eller inte. Om du flyger från Stockholm Arlanda (en populär flygplats i Sverige) till Lissabon-Portela (den mest populära flygplatsen i Lissabon) ligger flygtiden på 4t 25m i genomsnitt. Om du flyger från Göteborg Landvetter (en annan populär flygplats i Sverige) till Lissabon-Portela ligger den genomsnittliga flygtiden på 12t 45m.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Lissabon?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Lissabon är att boka 35 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 3 239 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Lissabon

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Lissabon från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Lissabon

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Lissabon

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Lissabon (LIS)

Vanligtvis är flyg till Lissabon från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Lissabon-Portela, vilket i genomsnitt kostar 3 167 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN LISSABON TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari37% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Lissabon kostar i genomsnitt bara 2 005 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL LISSABON FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli49% dyrareDet kostar omkring 4 713 kr för flyg till Lissabon från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL LISSABON FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli309% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Lissabon från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Lissabon

I mer än hundra år har de gula spårvagnarna klättrat uppför Lissabons sju kullar. Utsikten över Atlanten och de sicksackande tegeltaken är svindlande. Ta spårvagnen till det gamla fiskeläget Alfama, njut av att se hur de skrangliga balkongerna bågnar under bougainvillea och lyssna till kvinnorna som sitter och småskvallrar utanför de vackert kaklade husväggarna. Det portugisiska azulejo-kaklet har en mycket lång historia. Lite längre upp ligger det mooriska sagoslottet Castello de Jorge. Missa inte heller området Baixa i Lissabons innerstad. Gör sedan en avstickare från det schackrutiga Rossio-torget och våga villa bort dig lite bland fado-musik och den smöriga doften från pasteis de nata – Portugals traditionella sötsaker. Leta upp ett café som erbjuder både musik och bakelser – och Lissabon har dig fast för livet.

Resor till Lissabon är särskilt populära under sommarmånaderna; juni, juli och augusti utgör stadens högsäsong. Då är vädret varmt och staden fylls av besökare från hela världen. Även under december månad säljs många flygbiljetter till Lissabon med hotell då det är många som reser under julledigheterna. Våren, då de milda temperaturerna bjuder in till promenader i de charmiga stadsdelarna, är också en härlig tid att besöka staden.

När är det billigast att boka flyg till Lissabon? Billiga flyg till Lissabon hittar du framför allt under månaderna maj och november. Boka helst ungefär två månader i förväg för att slippa höga sista minuten priser. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra olika resor och på så vis hitta en flygstol till billigt pris.

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Lissabon. Om du planerar att flyga till Lissabon, överväg då även att boka flyg till Cascais flygplats(19 km från stadskärnan i Lissabon).

Cascais flygplats har ett genomsnittspris på 4 038 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Lissabon. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.Hitta billiga flygbiljetter till Lissabon

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Lissabon
Ryanair
16 nov.
ARN15:15Stockholm Arlanda
15t 30m
1 stopp
LIS06:45Lissabon-Portela
19 nov.
LIS01:40Lissabon-Portela
13t 50m
1 stopp
ARN15:30Stockholm Arlanda
Ryanair
26 nov.
ARN12:10Stockholm Arlanda
16t 45m
1 stopp
LIS04:55Lissabon-Portela
29 nov.
LIS07:50Lissabon-Portela
29t 40m
1 stopp
ARN13:30Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
8 nov.
ARN02:30Stockholm Arlanda
12t 10m
1 stopp
LIS14:40Lissabon-Portela
16 nov.
LIS16:15Lissabon-Portela
12t 10m
1 stopp
ARN04:25Stockholm Arlanda
Ryanair
7 nov.
ARN05:05Stockholm Arlanda
7t 35m
1 stopp
LIS12:40Lissabon-Portela
9 nov.
LIS06:00Lissabon-Portela
7t 50m
1 stopp
ARN13:50Stockholm Arlanda
Ryanair
12 nov.
ARN12:10Stockholm Arlanda
16t 45m
1 stopp
LIS04:55Lissabon-Portela
19 nov.
LIS01:40Lissabon-Portela
13t 50m
1 stopp
ARN15:30Stockholm Arlanda
Ryanair
21 nov.
ARN01:05Stockholm Arlanda
9t 50m
1 stopp
LIS10:55Lissabon-Portela
26 nov.
LIS01:40Lissabon-Portela
13t 50m
1 stopp
ARN15:30Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Lissabon

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Lissabon, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair och Scandinavian Airlines
Ryanair
7 nov.
ARN05:05Stockholm Arlanda
7t 35m
1 stopp
LIS12:40Lissabon-Portela
Ryanair
5 nov.
ARN17:55Stockholm Arlanda
11t 55m
1 stopp
LIS04:50Lissabon-Portela
Ryanair
8 dec.
ARN05:55Stockholm Arlanda
6t 55m
1 stopp
LIS12:50Lissabon-Portela

Andra kabinklasser för flyg till Lissabon

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Lissabon

Vilka bolag flyger till Lissabon?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Lissabon

Vilka bolag flyger till Lissabon?

TAP AIR PORTUGAL, Lufthansa, KLM och Norwegian är de mest populära flygbolagen som rutinmässigt flyger från Sverige till Lissabon enligt våra uppgifter. Du borde kunna hitta erbjudanden till Lissabon med dessa flygbolag och andra flygbolag som flyger från Sverige.

Flyg med SWISS till Lissabon

SWISS flyger omkring 8 flyg till Lissabon under en vecka. Den vanligaste avresepunkten för dessa flyg var Genèves internationella, där det bästa erbjudandet för tur och returbiljetter med SWISS var 1 704 kr (Stockholm Arlanda till Lissabon). Användare har betygsatt SWISS med 8,4/10 med över 140 omdömen på momondo.

Flyg med Vueling till Lissabon

Priser för flyg med Vueling till Lissabon kan börja på så lite som 1 791 kr (tur och retur, från Stockholm Arlanda, hittat under de senaste 72 timmarna). Bland de 25 flyg som Vueling trafikerar till Lissabon under en vanlig vecka, kan priserna variera avsevärt. Det populäraste flyget med Vueling till Lissabon kostar från Madrid-Barajas. Vueling har fått betyget 7,8/10 av användare på momondo med 137 omdömen.


Flygplatser nära Lissabon

Nedan hittar du alla flygplatser i Lissabon tillsammans med avståndet från stadens centrum

Austrian Airlines, Ryanair och Lufthansa är populära bolag som erbjuder billiga flyg till Lissabon. Den billigaste rutten går från Stockholms Skavsta flygplats till Lisbon Portela Airport. Var uppmärksam på att när du bokar med lågprisbolag kan det tillkomma flera kostnader som vanligtvis ingår i flygpriset, bland annat avgifter för bagage och val av sittplats. Andra populära bolag som flyger till Lissabon är TAP Portugal, Lufthansa och Iberia. Hos momondo kan du jämföra priserna mellan olika bolag och olika rutter online för att hitta det bästa alternativet för dig.

Vem flyger direkt till Lissabon? Från Sverige kan du flyga direkt med TAP Portugal som erbjuder flygresor till Lissabon.

Hur många timmar tar det att flyga till Lissabon? En direktresa från Stockholm tar ungefär fyra och en halv timme.


Populära flygresor till Lissabon

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Lissabon som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Lissabon
Snabbaste flygtid4t 25m
Billigaste pris850 kr
Flyg från Göteborg till Lissabon
Snabbaste flygtid12t 45m
Billigaste pris940 kr
Flyg från Malmö till Lissabon
Snabbaste flygtid11t 25m
Billigaste pris1 156 kr
Flyg från Linköping till Lissabon
Snabbaste flygtid5t 50m
Billigaste pris6 719 kr
Flyg från Umeå till Lissabon
Snabbaste flygtid30t 30m
Billigaste pris4 657 kr

Så tar du dig runt i Lissabon

Lissabons kollektivtrafik består av bussar, spårvagnar och metro. Bussar och spårvagnar går från ungefär fem på morgonen till tio eller elva på kvällen. Du ska inte missa att ta spårvagn 28 under din vistelse då detta är en populär aktivitet bland besökare. Spårvagnslinjen tar dig från Largo Martim Moniz. Även spårvagnslinje 12 som tar dig genom de trånga gatorna i det charmiga området Alfama är ett måste. Stadens tunnelbana rullar till klockan ett på natten och har flera linjer med vilka du smidigt tar dig mellan Lissabons olika stadsdelar.

Att promenera är annars ett av de bästa sätten att ta sig och på så sätt uppleva de gamla kvarteren och ta sig upp till stadens många utsiktsplatserna med vackra panoramavyer.


Visumkrav för att besöka Lissabon

Inom EU behöver du inte ansöka om något visum förutsatt att du är medborgare i något av medlemsländerna. Eftersom både Sverige och Portugal är medlemmar i unionen behöver du alltså inte något visum för att flyga till Lissabon. När du reser behöver du ha med dig giltig legitimation i form av ett pass eller ett nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av en svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Du räcker alltså inte ha medtaga enbart ditt körkort eller ett vanligt id-kort. Innan du reser ska du dock kolla upp visum- och passregler hos de portugisiska myndigheterna eller den portugisiska ambassaden i Stockholm eftersom att dessa alltid kan komma att förändras. När du reser ska du också vara försiktig så att du inte blir av med din legitimation och du gör oftast bäst i att lämna ditt pass eller nationella id-kort på ditt boende och endast ta med dig ditt vanliga id-kort ut på stan.


Börja planera din resa till Lissabon


De bästa sakerna att se och göra i Lissabon

Intresserad av sevärdheter i Lissabon?

När du är i den portugisiska staden ska du inte missa en promenad eller spårvagnstur genom Alfamakvarteren, ett besök till Hieronymusklostret och att beundra utsikten från fortet Sao Jorge. Passa även på att besöka det nationella konstmuseet och det orientaliska museet.

Vad bör jag packa för min resa?

Bekväma skor för att kunna promenera i den kulliga staden.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Undvik höga kostnader för surf och sms med ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja det går bra.

Ska jag dricksa i Lissabon?

Du bör lämna mellan fem och tio procent i dricks.


Hitta billiga flyg till andra städer i Portugal

Portugal har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?

Varför använda momondo?

momondo jämför priser från hundratals flygbolag och byråer så att du kan hitta och boka det bästa erbjudandet för flyg till Lissabon. Varje år väljer och använder miljontals resenärer momondo – så att du är i gott sällskap.

momondo gör det möjligt för användare att endast se de flyg till Lissabon ​​som erbjuder en flexibel bokningspolicy, samt att använda många andra användbara filter och funktioner.

momondo erbjuder flera filter som hjälper dig hitta det bästa flyget till Lissabon. Filtrera efter pris, flygbolag, flygplatser, kabinklass, flygplan, betalningsmetod, antal stopp och mycket mer.

Ja. momondo kan följa flygpriserna för Lissabon och meddela dig när de ändras. Gör en sökning för att aktivera prisbevakningen – det enda du behöver är en giltig e-postadress.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.