Flyg till Lissabon

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
ons 29/9
ons 6/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Lissabon.
Visa nuvarande reserestriktioner för Portugal

Billigaste flygen till flygplatser i Lissabon

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Lissabon från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Lissabon

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Lissabon

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Lissabon (LIS)

Vanligtvis är flyg till Lissabon från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Lissabon-Portela, vilket i genomsnitt kostar 1 719 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN LISSABON TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari25% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Lissabon kostar i genomsnitt bara 1 401 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL LISSABON FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril16% dyrareDet kostar omkring 2 171 kr för flyg till Lissabon från Stockholm Arlanda flygplats i april
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL LISSABON FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober124% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Lissabon från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Lissabon?

I mer än hundra år har de gula spårvagnarna klättrat uppför Lissabons sju kullar. Utsikten över Atlanten och de sicksackande tegeltaken är svindlande. Ta spårvagnen till det gamla fiskeläget Alfama, njut av att se hur de skrangliga balkongerna bågnar under bougainvillea och lyssna till kvinnorna som sitter och småskvallrar utanför de vackert kaklade husväggarna. Det portugisiska azulejo-kaklet har en mycket lång historia. Lite längre upp ligger det mooriska sagoslottet Castello de Jorge. Missa inte heller området Baixa i Lissabons innerstad. Gör sedan en avstickare från det schackrutiga Rossio-torget och våga villa bort dig lite bland fado-musik och den smöriga doften från pasteis de nata – Portugals traditionella sötsaker. Leta upp ett café som erbjuder både musik och bakelser – och Lissabon har dig fast för livet.

Resor till Lissabon är särskilt populära under sommarmånaderna; juni, juli och augusti utgör stadens högsäsong. Då är vädret varmt och staden fylls av besökare från hela världen. Även under december månad säljs många flygbiljetter till Lissabon med hotell då det är många som reser under julledigheterna. Våren, då de milda temperaturerna bjuder in till promenader i de charmiga stadsdelarna, är också en härlig tid att besöka staden.

När är det billigast att boka flyg till Lissabon? Billiga flyg till Lissabon hittar du framför allt under månaderna maj och november. Boka helst ungefär två månader i förväg för att slippa höga sista minuten priser. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra olika resor och på så vis hitta en flygstol till billigt pris.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Lissabon?

  Den billigaste månaden att flyga till Lissabon från Sverige är november. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 497 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte vill besöka Lissabon i november bör du vänta med att flyga från Sverige till januari månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 1 609 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Lissabon?

  De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Lissabon är att boka 34 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 1 959 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Lissabon även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Lissabon för 536 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Lissabon?

  Enligt våra data är måndag den billigaste veckodagen att flyga till Lissabon från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en måndag var 1 574 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en torsdag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 2 029 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Lissabon.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Lissabon?

  Det är billigast att flyga på kvällen från Sverige till Lissabon då du kan hitta flygpriser för så lite som 1 497 kr. Att flyga till Lissabon på kvällen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 2 318 kr. Flyg till Lissabon från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Lissabon?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Lissabon. Om du planerar att flyga till Lissabon, överväg då även att boka flyg till Cascais flygplats(19 km från stadskärnan i Lissabon).


Kan jag flyga till Lissabon-Portela från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Lissabon-Portela

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Lissabon-Portela.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Lissabon-Portela.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Lissabon-Portela.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Lissabon-Portela?

Returresa till Sverige från Lissabon-Portela

Testkrav för COVID-19
Besökare från Lissabon-Portela måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Lissabon-Portela behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Lissabon inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Lissabon

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Lissabon
Ryanair
11 okt.
NYO17:00Stockholm Skavsta
16t 15m
1 stopp
LIS09:15Lissabon-Portela
18 okt.
LIS05:40Lissabon-Portela
9t 55m
1 stopp
NYO15:35Stockholm Skavsta
Ryanair
10 okt.
NYO17:25Stockholm Skavsta
12t 20m
1 stopp
LIS05:45Lissabon-Portela
14 okt.
LIS02:30Lissabon-Portela
13t 30m
1 stopp
NYO16:00Stockholm Skavsta
Ryanair
20 nov.
ARN13:20Stockholm Arlanda
27t 05m
1 stopp
LIS16:25Lissabon-Portela
28 nov.
LIS15:50Lissabon-Portela
15t 30m
1 stopp
ARN07:20Stockholm Arlanda
Ryanair
9 nov.
ARN12:20Stockholm Arlanda
28t 05m
1 stopp
LIS16:25Lissabon-Portela
13 nov.
LIS01:20Lissabon-Portela
16t 05m
1 stopp
ARN17:25Stockholm Arlanda
Ryanair
14 nov.
ARN12:05Stockholm Arlanda
17t 15m
1 stopp
LIS05:20Lissabon-Portela
17 nov.
LIS02:10Lissabon-Portela
11t 05m
1 stopp
ARN13:15Stockholm Arlanda
Ryanair
6 nov.
ARN14:20Stockholm Arlanda
25t 45m
1 stopp
LIS15:05Lissabon-Portela
13 nov.
LIS13:05Lissabon-Portela
15t 15m
1 stopp
ARN04:20Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Lissabon

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Lissabon, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair och Wizz Air
Flera flygbolag
10 nov.
ARN04:45Stockholm Arlanda
9t 05m
1 stopp
LIS13:50Lissabon-Portela
Ryanair
11 okt.
NYO17:00Stockholm Skavsta
24t 30m
1 stopp
LIS17:30Lissabon-Portela
Ryanair
27 okt.
GOT12:40Göteborg Landvetter
6t 30m
1 stopp
LIS19:10Lissabon-Portela

Vilka bolag flyger till Lissabon?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Lissabon

Medan lågprisflygbolag är billigaste, glöm inte att priserna oftas inte inkluderar incheckat bagage, mat eller dryck. Ta en titt på våra beräknade extra avgifter i dina sökresultat för att få en uppfattning om hur mycket extra du får betala.


Flygplatser nära Lissabon

Nedan hittar du alla flygplatser i Lissabon tillsammans med avståndet från stadens centrum

Austrian Airlines, Ryanair och Lufthansa är populära bolag som erbjuder billiga flyg till Lissabon. Den billigaste rutten går från Stockholms Skavsta flygplats till Lisbon Portela Airport. Var uppmärksam på att när du bokar med lågprisbolag kan det tillkomma flera kostnader som vanligtvis ingår i flygpriset, bland annat avgifter för bagage och val av sittplats. Andra populära bolag som flyger till Lissabon är TAP Portugal, Lufthansa och Iberia. Hos momondo kan du jämföra priserna mellan olika bolag och olika rutter online för att hitta det bästa alternativet för dig.

Vem flyger direkt till Lissabon? Från Sverige kan du flyga direkt med TAP Portugal som erbjuder flygresor till Lissabon.

Hur många timmar tar det att flyga till Lissabon? En direktresa från Stockholm tar ungefär fyra och en halv timme.


Populära flygresor till Lissabon

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Lissabon som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Lissabon
Snabbast flygtid12t 05m
Billigaste pris536 kr
Flyg från Göteborg till Lissabon
Snabbast flygtid5t 50m
Billigaste pris926 kr
Flyg från Malmö till Lissabon
Snabbast flygtid36t 35m
Billigaste pris1 358 kr
Flyg från Linköping till Lissabon
Snabbast flygtid13t 15m
Billigaste pris3 832 kr
Flyg från Umeå till Lissabon
Snabbast flygtid19t 10m
Billigaste pris4 239 kr

Lissabons kollektivtrafik består av bussar, spårvagnar och metro. Bussar och spårvagnar går från ungefär fem på morgonen till tio eller elva på kvällen. Du ska inte missa att ta spårvagn 28 under din vistelse då detta är en populär aktivitet bland besökare. Spårvagnslinjen tar dig från Largo Martim Moniz. Även spårvagnslinje 12 som tar dig genom de trånga gatorna i det charmiga området Alfama är ett måste. Stadens tunnelbana rullar till klockan ett på natten och har flera linjer med vilka du smidigt tar dig mellan Lissabons olika stadsdelar.

Att promenera är annars ett av de bästa sätten att ta sig och på så sätt uppleva de gamla kvarteren och ta sig upp till stadens många utsiktsplatserna med vackra panoramavyer.


Inom EU behöver du inte ansöka om något visum förutsatt att du är medborgare i något av medlemsländerna. Eftersom både Sverige och Portugal är medlemmar i unionen behöver du alltså inte något visum för att flyga till Lissabon. När du reser behöver du ha med dig giltig legitimation i form av ett pass eller ett nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av en svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Du räcker alltså inte ha medtaga enbart ditt körkort eller ett vanligt id-kort. Innan du reser ska du dock kolla upp visum- och passregler hos de portugisiska myndigheterna eller den portugisiska ambassaden i Stockholm eftersom att dessa alltid kan komma att förändras. När du reser ska du också vara försiktig så att du inte blir av med din legitimation och du gör oftast bäst i att lämna ditt pass eller nationella id-kort på ditt boende och endast ta med dig ditt vanliga id-kort ut på stan.


Börja planera din resa till Lissabon


Intresserad av sevärdheter i Lissabon?

När du är i den portugisiska staden ska du inte missa en promenad eller spårvagnstur genom Alfamakvarteren, ett besök till Hieronymusklostret och att beundra utsikten från fortet Sao Jorge. Passa även på att besöka det nationella konstmuseet och det orientaliska museet.

Vad bör jag packa för min resa?

Bekväma skor för att kunna promenera i den kulliga staden.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Undvik höga kostnader för surf och sms med ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja det går bra.

Ska jag dricksa i Lissabon?

Du bör lämna mellan fem och tio procent i dricks.


Hitta billiga flyg till andra städer i Portugal

Portugal har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?