Flyg Europa Portugal Lissabon

Flyg till Lissabon

Tur & retur
Ekonomi
Tulsa (TUL)
Lissabon (LIS)
tors 17/6
tors 24/6
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Lissabon. Nuvarande restriktioner för Lissabon baseras på reserestriktioner för Portugal.
Visa nuvarande reserestriktioner för Portugal

Billigaste flygen till flygplatser i Lissabon

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Lissabon från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Lissabon

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Lissabon

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Lissabon (LIS)

Vanligtvis är flyg till Lissabon från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Lissabon-Portela, vilket i genomsnitt kostar 1 654 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN LISSABON TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari25% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Lissabon kostar i genomsnitt bara 1 348 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL LISSABON FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril16% dyrareDet kostar omkring 2 089 kr för flyg till Lissabon från Stockholm Arlanda flygplats i april
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL LISSABON FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober124% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Lissabon från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Lissabon?

I mer än hundra år har de gula spårvagnarna klättrat uppför Lissabons sju kullar. Utsikten över Atlanten och de sicksackande tegeltaken är svindlande. Ta spårvagnen till det gamla fiskeläget Alfama, njut av att se hur de skrangliga balkongerna bågnar under bougainvillea och lyssna till kvinnorna som sitter och småskvallrar utanför de vackert kaklade husväggarna. Det portugisiska azulejo-kaklet har en mycket lång historia. Lite längre upp ligger det mooriska sagoslottet Castello de Jorge. Missa inte heller området Baixa i Lissabons innerstad. Gör sedan en avstickare från det schackrutiga Rossio-torget och våga villa bort dig lite bland fado-musik och den smöriga doften från pasteis de nata – Portugals traditionella sötsaker. Leta upp ett café som erbjuder både musik och bakelser – och Lissabon har dig fast för livet.

Resor till Lissabon är särskilt populära under sommarmånaderna; juni, juli och augusti utgör stadens högsäsong. Då är vädret varmt och staden fylls av besökare från hela världen. Även under december månad säljs många flygbiljetter till Lissabon med hotell då det är många som reser under julledigheterna. Våren, då de milda temperaturerna bjuder in till promenader i de charmiga stadsdelarna, är också en härlig tid att besöka staden.

När är det billigast att boka flyg till Lissabon? Billiga flyg till Lissabon hittar du framför allt under månaderna maj och november. Boka helst ungefär två månader i förväg för att slippa höga sista minuten priser. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra olika resor och på så vis hitta en flygstol till billigt pris.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Lissabon?

Den billigaste månaden att flyga till Lissabon från Sverige är november. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 440 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte vill besöka Lissabon i november bör du vänta med att flyga från Sverige till januari månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 1 548 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Lissabon?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Lissabon är att boka 34 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 1 885 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Lissabon även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Lissabon för 591 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Lissabon?

Enligt våra data är måndag den billigaste veckodagen att flyga till Lissabon från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en måndag var 1 514 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en torsdag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 952 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Lissabon.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Lissabon?

Det är billigast att flyga på kvällen från Sverige till Lissabon då du kan hitta flygpriser för så lite som 1 440 kr. Att flyga till Lissabon på kvällen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 2 230 kr. Flyg till Lissabon från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Lissabon?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Lissabon. Om du planerar att flyga till Lissabon, överväg då även att boka flyg till Cascais flygplats(19 km från stadskärnan i Lissabon).


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Lissabon?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Portugal resor till Lissabon. Inreserestriktioner

Portugal har öppnat sina gränser för resenärer som anländer från EU, Schengenområdet, Australien, Kina (inklusive Hong Kong och Macao), Sydkorea, Nya Zeeland, Rwanda, Singapore, Thailand och Uruguay. Resor från Storbritannien och Brasilien till Portugal är avstängda, förutom rätten till inresa för nationella medborgare och deras familjer och innehavare av uppehållstillstånd i Portugal. Resenärer från andra områden än de som anges ovan får endast resa in i eller resa genom Portugal om de har ett "väsentligt" skäl, så som arbete, studier, familjeåterförening, hälsoskäl eller humanitära skäl. Affärsresenärer bör vara beredda att beskriva anledningen till sina affärsresor och kan bli ombedda att uppvisa bevis. Studenter måste ha lämpligt visum och/eller vara beredda att visa upp bevis på registrering vid en portugisisk utbildningsinstitution. Innehavare av uppehållstillstånd eller visum för varaktigt bosatta som utfärdats av EU-medlemsstater får resa genom Portugal för att återvända till sitt hemland.

Inträdeskrav

Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar efter avresan. Barn under 2 år är undantagna från testkraven för COVID-19. Resenärer måste fylla i och presentera ett elektroniskt passagerarspårningskort vid ombordstigning. Resenärer som anländer från Storbritannien och Brasilien måste vara portugisiska medborgare eller medborgare som är lagligt bosatt i Portugal och måste kunna uppvisa ett giltigt medicinskt intyg med negativt resultat från COVID-19 PCR-prov utfärdat senast 72 timmar innan avgång. Resenärer utan giltigt medicinskt intyg med negativt PCR-resultat kommer att testas på flygplatsen. Resenärer som anländer till Madeira och Porto Santo måste fylla i och lämna in en epidemiologisk undersökning 12–48 timmar före avgång. Detta kommer att generera en QR-kod som ska uppvisas vid ankomst. Vid ankomsten måste du kunna uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt resultat från PCR-testet för COVID-19 som utfärdats inom 72 timmar före avresan. Mer information finns att läsa här här. Inresande till Azorerna måste uppvisa ett medicinskt intyg med negativt resultat från PCR-testet för COVID-19 som utfärdats inom 72 timmar före avgång och skicka in formuläret Questionnaire for Risk Assessment and Early Detection. Mer information finns att tillgå här.

Karantänskrav

Resenärer som anländer från Tjeckien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Estland, Irland, Litauen, Lettland är föremål för en 14-dagars karantän, hemma eller på en plats som anges av hälsovårdsmyndigheterna. Förebyggande isolering gäller inte passagerare på väsentliga resor och vars vistelse på nationellt territorium som intygas med en returbiljett, inte överstiger 48 timmar.

All övrig information

Nationella ID-kort som utfärdats för medborgare i Portugal och som har upphört att gälla den 24 februari 2020 eller senare anses vara giltiga till och med den 31 mars 2021.

Om du redan planerar att resa till Lissabon inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Lissabon-Portela

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Lissabon-Portela
Flera flygbolag
12 aug.
ARN09:35Stockholm Arlanda
4t 25m
LIS14:00Lissabon-Portela
19 aug.
LIS16:55Lissabon-Portela
4t 20m
ARN21:15Stockholm Arlanda
Norwegian
5 sep.
ARN09:50Stockholm Arlanda
4t 35m
LIS14:25Lissabon-Portela
16 sep.
LIS16:55Lissabon-Portela
4t 20m
ARN21:15Stockholm Arlanda
Norwegian
22 aug.
ARN09:50Stockholm Arlanda
4t 35m
LIS14:25Lissabon-Portela
29 aug.
LIS14:05Lissabon-Portela
4t 20m
ARN18:25Stockholm Arlanda
Norwegian
22 aug.
ARN09:50Stockholm Arlanda
4t 35m
LIS14:25Lissabon-Portela
29 aug.
LIS14:05Lissabon-Portela
4t 20m
ARN18:25Stockholm Arlanda
Norwegian
12 aug.
ARN07:40Stockholm Arlanda
8t 15m
1 stopp
LIS15:55Lissabon-Portela
19 aug.
LIS16:55Lissabon-Portela
4t 20m
ARN21:15Stockholm Arlanda
Ryanair
4 juli
GOT09:05Göteborg Landvetter
7t 55m
1 stopp
LIS17:00Lissabon-Portela
11 juli
LIS16:25Lissabon-Portela
12t 05m
1 stopp
GOT04:30Göteborg Landvetter

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Lissabon-Portela

Om du letar efter enkelbiljetter till Lissabon, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
TAP AIR PORTUGAL
6 aug.
ARN09:00Stockholm Arlanda
4t 30m
LIS13:30Lissabon-Portela
Norwegian
19 aug.
ARN12:35Stockholm Arlanda
4t 35m
LIS17:10Lissabon-Portela
Ryanair
27 juli
GOT09:30Göteborg Landvetter
9t 40m
1 stopp
LIS19:10Lissabon-Portela

Vilka bolag flyger till Lissabon?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Lissabon

Medan lågprisflygbolag är billigaste, glöm inte att priserna oftas inte inkluderar incheckat bagage, mat eller dryck. Ta en titt på våra beräknade extra avgifter i dina sökresultat för att få en uppfattning om hur mycket extra du får betala.


Flygplatser nära Lissabon

Här hittar du alla flygplatser i Lissabon plus avståndet till centrum

Austrian Airlines, Ryanair och Lufthansa är populära bolag som erbjuder billiga flyg till Lissabon. Den billigaste rutten går från Stockholms Skavsta flygplats till Lisbon Portela Airport. Var uppmärksam på att när du bokar med lågprisbolag kan det tillkomma flera kostnader som vanligtvis ingår i flygpriset, bland annat avgifter för bagage och val av sittplats. Andra populära bolag som flyger till Lissabon är TAP Portugal, Lufthansa och Iberia. Hos momondo kan du jämföra priserna mellan olika bolag och olika rutter online för att hitta det bästa alternativet för dig.

Vem flyger direkt till Lissabon? Från Sverige kan du flyga direkt med TAP Portugal som erbjuder flygresor till Lissabon.

Hur många timmar tar det att flyga till Lissabon? En direktresa från Stockholm tar ungefär fyra och en halv timme.


Populära flygresor till Lissabon

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Lissabon som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Lissabon
Snabbaste flygtid
4t 20m
Billigast pris
1 033 kr
Flyg från Malmö till Lissabon
Snabbaste flygtid
24t 45m
Billigast pris
1 782 kr
Flyg från Linköping till Lissabon
Snabbaste flygtid
17t 20m
Billigast pris
2 006 kr
Flyg från Umeå till Lissabon
Snabbaste flygtid
28t 55m
Billigast pris
2 581 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Lissabon?

Lissabons kollektivtrafik består av bussar, spårvagnar och metro. Bussar och spårvagnar går från ungefär fem på morgonen till tio eller elva på kvällen. Du ska inte missa att ta spårvagn 28 under din vistelse då detta är en populär aktivitet bland besökare. Spårvagnslinjen tar dig från Largo Martim Moniz. Även spårvagnslinje 12 som tar dig genom de trånga gatorna i det charmiga området Alfama är ett måste. Stadens tunnelbana rullar till klockan ett på natten och har flera linjer med vilka du smidigt tar dig mellan Lissabons olika stadsdelar.

Att promenera är annars ett av de bästa sätten att ta sig och på så sätt uppleva de gamla kvarteren och ta sig upp till stadens många utsiktsplatserna med vackra panoramavyer.


Kan man flyga till Lissabon utan pass eller visum?

Inom EU behöver du inte ansöka om något visum förutsatt att du är medborgare i något av medlemsländerna. Eftersom både Sverige och Portugal är medlemmar i unionen behöver du alltså inte något visum för att flyga till Lissabon. När du reser behöver du ha med dig giltig legitimation i form av ett pass eller ett nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av en svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Du räcker alltså inte ha medtaga enbart ditt körkort eller ett vanligt id-kort. Innan du reser ska du dock kolla upp visum- och passregler hos de portugisiska myndigheterna eller den portugisiska ambassaden i Stockholm eftersom att dessa alltid kan komma att förändras. När du reser ska du också vara försiktig så att du inte blir av med din legitimation och du gör oftast bäst i att lämna ditt pass eller nationella id-kort på ditt boende och endast ta med dig ditt vanliga id-kort ut på stan.


Tips och råd om Lissabon

Intresserad av sevärdheter i Lissabon?

När du är i den portugisiska staden ska du inte missa en promenad eller spårvagnstur genom Alfamakvarteren, ett besök till Hieronymusklostret och att beundra utsikten från fortet Sao Jorge. Passa även på att besöka det nationella konstmuseet och det orientaliska museet.

Vad bör jag packa för min resa?

Bekväma skor för att kunna promenera i den kulliga staden.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Undvik höga kostnader för surf och sms med ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja det går bra.

Ska jag dricksa i Lissabon?

Du bör lämna mellan fem och tio procent i dricks.


Flyg Europa Portugal Lissabon
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass