Flyg till Sofia

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 31/10
sön 7/11

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Sofia.
Visa nuvarande reserestriktioner för Bulgarien

Billigaste flygen till flygplatser i Sofia

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Sofia från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Sofia

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Sofia

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Sofia (SOF)

Vanligtvis är flyg till Sofia från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Sofia, vilket i genomsnitt kostar 1 493 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN SOFIA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember14% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Sofia kostar i genomsnitt bara 1 521 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL SOFIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember41% dyrareDet kostar omkring 2 483 kr för flyg till Sofia från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL SOFIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember363% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Sofia från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Sofia?

Den bästa tiden att resa till Sofia är under våren samt tidig sommar. Maj månad är den populäraste månaden att boka flyg men du kan trots det hitta billiga flyg till Sofia då. I augusti är det mindre turism och om du är ute efter mer lugn är detta en mer passande månad för dig. Det kan dock vara en aning dyrare att boka flyg till Sofia i augusti.

När är det billigast att boka flyg till Sofia?

Från Stockholm kan du hitta billiga flygbiljetter till Sofia lättast i maj och juni månad. Från Stockholm Skavsta flygplats kan du boka direktflyg för cirka 400-800 SEK tur och retur per person och resan tar ungefär 2 h och 50 min. Från Stockholm Arlanda kostar flygbiljetter till Sofia ungefär 1500 SEK per person och även här flyger du direkt. I augusti kostar flyg ungefär 1200-1700 SEK per person från Skavsta och cirka 2000 SEK per person från Arlanda. Från Arlanda kan du ibland behöva mellanlanda en gång och resan kan ta upp till 6 h i augusti månad. Från Göteborg kostar flyg till Sofia ungefär 2000-3500 SEK per person med en mellanlandning. Flyget tar ungefär 4-5 h.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Sofia?

  Användare som bokade resor till Sofia från Budapest hittade flyg som var 92 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Sofia. För att hitta det billigaste priset till Sofia från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Sofia?

  Generellt är november den billigaste månaden att flyga från Sverige till Sofia. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 452 kr. Om du inte har möjlighet att resa i november kan du istället boka flyg till Sofia från Sverige för mars. Flyg till Sofia i mars är kanske inte lika billiga som i november, men genomsnittet ligger fortfarande runt 1 521 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Sofia?

  Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Sofia ungefär 48 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 1 730 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 559 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Sofia?

  Vår data visar att torsdag är den billigaste dagen att flyga till Sofia. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 582 kr. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Sofia för flygningar en lördag på 2 010 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Sofia?

  Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Sofia oftast är de som avgår mitt på dagen. Våra användare har hittat flyg till Sofia med avgång mitt på dagen för så lite som 1 483 kr. Flyg till Sofia är dyrare på kvällen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 296 kr. Avgångar på kvällen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Sofia?

  Plovdiv flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Sofia.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Sofia?

  Plovdiv flygplats har ett genomsnittspris på 2 505 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Sofia. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Kan jag flyga till Sofia från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Sofia

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Sofia.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sofia.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sofia.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Sofia?

Returresa till Sverige från Sofia

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sofia måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Sofia behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Sofia inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Sofia

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Sofia
Flera flygbolag
26 nov.
ARN05:15Stockholm Arlanda
13t 30m
1 stopp
SOF18:45Sofia
29 nov.
SOF02:00Sofia
29t 55m
2 stopp
ARN07:55Stockholm Arlanda
Ryanair
8 nov.
ARN15:30Stockholm Arlanda
21t 30m
2 stopp
SOF13:00Sofia
22 nov.
SOF17:25Sofia
25t 00m
1 stopp
ARN18:25Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
26 nov.
ARN05:15Stockholm Arlanda
13t 30m
1 stopp
SOF18:45Sofia
29 nov.
SOF17:25Sofia
25t 00m
1 stopp
ARN18:25Stockholm Arlanda
Ryanair
8 nov.
ARN01:45Stockholm Arlanda
26t 35m
2 stopp
SOF04:20Sofia
22 nov.
SOF02:00Sofia
40t 25m
2 stopp
ARN18:25Stockholm Arlanda
Ryanair
5 dec.
ARN04:45Stockholm Arlanda
24t 45m
2 stopp
SOF05:30Sofia
7 dec.
SOF05:20Sofia
34t 20m
2 stopp
ARN15:40Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
26 nov.
ARN12:15Stockholm Arlanda
16t 40m
2 stopp
SOF04:55Sofia
29 nov.
SOF02:00Sofia
29t 55m
2 stopp
ARN07:55Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Sofia

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Sofia, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
23 nov.
ARN12:20Stockholm Arlanda
17t 15m
1 stopp
SOF05:35Sofia
Ryanair
23 nov.
ARN01:15Stockholm Arlanda
27t 00m
3 stopp
SOF04:15Sofia
Ryanair
8 nov.
ARN01:45Stockholm Arlanda
26t 35m
2 stopp
SOF04:20Sofia

Vilka bolag flyger till Sofia?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Sofia
 • Vilka bolag flyger till Sofia?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Sofia från Sverige, men det mest populära bland våra användare är LOT, Lufthansa, Ryanair och Austrian Airlines. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Sofia på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Sofia

Nedan hittar du alla flygplatser i Sofia tillsammans med avståndet från stadens centrum

Sofia Airport ligger ungefär 11 kilometer från centrum. Du kan ta dig in till stan med metro, buss eller taxi. För att ta metro är det linje 1 du ska åka med och resan tar cirka 20 min. Bussen från flygplatsen tar ungefär 30-45 min in till stan och det är linje 84 eller 184 som du ska åka med. Biljetter kan köpas i automater på flygplatsen, och en enkelbiljett kostar cirka 1,60 BGN (cirka 9 SEK) per person. Du får lov att ta med dig två stycken bagage ombord om du åker med buss. Ska du ta en taxi bör du endast ta en av taxibilarna som står innanför flygplatsen. Det rekommenderas inte att du tar en taxi utanför då det finns risk att du kan bli lurad och ibland kan det rent av vara farligt.


Populära flygresor till Sofia

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Sofia som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Sofia
Snabbast flygtid13t 30m
Billigaste pris559 kr
Flyg från Malmö till Sofia
Snabbast flygtid35t 35m
Billigaste pris696 kr

Så tar du dig runt i Sofia

För att dig runt i Sofia kan du ta buss, spårvagn eller tunnelbana. Om du vet att du ska resa runt en del med lokal transport kan det vara bra att köpa ett pass som gäller i flera dagar. Du kan köpa dessa i Sofia Urban Mobility Center som ligger i stan, och du kan välja om du vill ha ett enkelt dagspass eller ett tredagars pass för ännu fler resor. Det finns dessutom nattbussar i Sofia men tänk på att om du har ett pass gäller inte detta på nattbussarna. Nattbussen kostar ungefär 2 BGN (cirka 10 SEK) per person.


Visumkrav för att besöka Sofia

Det bästa är att resa med pass till Sofia. Provisoriskt pass är inte att rekommendera då det inte alltid tas emot väl. Du behöver inget visum om du är medborgare i ett EU-land och har rätt att stanna som turist i upp till 90 dagar. Du kan inte resa med enbart ID-kort eller körkort till Sofia.


Börja planera din resa till Sofia


De bästa sakerna att se och göra i Sofia

Att se i Sofia

För att ta del av de bästa sevärdheterna som finns i Sofia bör du bege dig till National History Museum samt St. Alexander Cathedral. Denna katedral har rum för cirka 10 000 personer vilket gör den unik. Vidare kan du bland annat besöka National Museum of Archeology och Boyana Church. Boyanakyrkan är med på UNESCO:s lista av världsarv och det är en av de sevärdheter som verkligen bör ses då det är en av de bästa i Sofia.

Kan du dricka kranvatten i Sofia?

Det går bra att dricka kranvattnet i Sofia.

Ska du ge dricks i Sofia?

Det är vanligt att ge cirka 10-15 % i dricks på restauranger eftersom personalen ofta lever på sin dricks så lönerna är väldigt låga.

Var ska man shoppa i Sofia?

Om du vill ge dig ut på shoppingrunda i Sofia kan du bland annat besöka Serdica Center som har över 200 butiker. Du har även Mall of Sofia, Sofia Outlet Center samt City Center Sofia. City Center Sofia har även underhållning i köpcentret, som till exempel bio.


Hitta billiga flyg till andra städer i Bulgarien

Bulgarien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?