Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Sofia, Oblast Sofia City

Vill du hyra en bil billigt i Sofia, Oblast Sofia City? Sök och jämför priser här!

Sofia, Bulgarien
1 mar — 8 mar
Sofia, Bulgarien
fre 1/3
12:00
fre 8/3
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Sofia

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Sofia

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Sofia?

De billigaste hyrbilarna i Sofia hittas generellt genom NU Car. När du bokar med NU Car kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 24 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Sofia är 25 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Sofia?

CarRent Bulgaria har flest uthyrningskontor i Sofia med 15 komtor.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Sofia, Oblast Sofia City

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Sofia, Oblast Sofia City
Ekonomi72 kr per dag
Kompakt87 kr per dag
Medelstor97 kr per dag
Standard403 kr per dag
Mini85 kr per dag
Minibuss492 kr per dag
Kompakt kombi134 kr per dag
Kompakt SUV250 kr per dag
Medelstor SUV276 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Sofia

Du hittar ca 187 hyrbilsställen i Sofia och kan välja mellan flera lokala och utländska varumärken. De erbjuder olika modeller för att tillgodose olika resebehov, inklusive billiga hyrbilar i Sofia som ger en smidig och prisvärd upplevelse. Vissa firmor erbjuder dessutom service på flygplatsen för att underlätta för dig som har ett hektiskt schema. Hyrbilar i Sofia ger dig friheten att enkelt ta dig runt i staden för affärer eller nöjen och ger dig tillgång till sevärdheter som vid början av vattenfallet Boyana och katedralen St Aleksandar Nevski. Du kan också köra till Vitosha om du vill åka skidor eller vandra med kollegor, vänner eller familj. Gator och större vägar som Georgi Rakovski Street och Ivan Ivanov Boulevard, gör det lättare att nå bekvämligheter i stadens centrum som restauranger, sjukhus och köpcentra. Du kan också ta dig till platser utanför staden via Sofia Ring Road. Det finns olika parkeringssystem i Sofia, som Park & Ride, samt gratis och avgiftsbelagda parkeringsplatser för att underlätta för dig.

Är det värt att hyra en bil när du besöker Sofia?

II Sofia är det Urban Mobility Centre (UMC) som ansvarar för all parkering och transport, vilket gör det lättare att hålla koll på betalningsvillkoren när du rör dig i staden. Du kan använda de gröna och blå zonerna för korttidsparkering. Den förstnämnda har en maxgräns på 2 timmar och den sistnämnda har en maxgräns på 4 timmar. Du kan hitta några gratis parkeringsplatser och Park & Ride-alternativ för billigare parkering utanför dessa zoner. Vardagstrafiken sker främst under rusningstid tidigt på morgonen och tidigt på kvällen runt centrum för att tillgodose pendlare, så du kan tillbringa lite tid på en restaurang eller hemma och sedan ta dig därifrån efter rusningstrafiken. Med en minibuss från hyrbilsfirmorna i Sofia kan du köra cirka en timme bort till vattenfallet Kotlite och klostren i staden Godech för att uppleva ett äventyr med nära och kära. Den kompakta stadskärnan är promenadvänlig, men det är både bekvämt och praktiskt att hyra ett fordon för att ta sig till sevärdheterna i Sofia.

Vilka olika trafikregler bör jag tänka på när jag kör i Sofia?

Du kan med fördel hyra en lyxbil i Sofia eftersom det finns ett bra transportsystem i staden. Man kör på höger sida av vägen i Bulgarien och man kör om på vänster sida, och man måste ha strålkastarna påslagna under hela tiden man kör, även under dagtid. Reglerna säger också att du måste ha en reflexväst, varningstriangel, första hjälpen-kit, och brandsläckare i din bilresa, även när du kör hyrbilar i Sofia. Du måste se till att alla passagerare, inklusive de som sitter längst bak, har på sig säkerhetsbältet under hela resan. Enligt lagen får barn som är 12 år eller yngre inte sitta i framsätet. Du kan ta ditt fordon från hyrbilsfirmorna i Sofia för att delta i olika sociala sammankomster, men var noga med att vara ansvarsfull när du dricker eftersom promillehalten ligger på 0,05 % i Bulgarien. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad om de senaste trafikreglerna genom att vända dig till stadens trafikverk.

Behöver jag ett särskilt körkort eller tillstånd för att köra en hyrbil i Sofia om jag kommer från ett annat land?

Generellt så kan du hyra bilar i Sofia om du legitimerar dig med ett ID-kort eller pass samt visar upp ett giltigt körkort som du haft i minst ett år. Du måste vara minst 20 år för att hyra en bil, men räkna med att betala en tilläggsavgift som vanligtvis tas ut av förare under 25 år. De flesta hyrbilsfirmor kräver att du har ett internationellt körkort, som fungerar som en översättning av utländska körkort som inte är skrivna med latinskt bokstäver.


Erbjudanden på hyrbilar i Sofia, Oblast Sofia City

Hitta rätt hyrbil för dig i Sofia

Liten cars

98 kr - 458 kr

Alla biltyper

101 kr - 556 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Sofia, Bulgarien är 185 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Sofia, Bulgarien är januari. Då är priset 48% lägre än under resten året och ligger på bara 98 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 31 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Sofia. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sofia kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Sofia som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Sofia, Bulgarien är 298 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Sofia, Bulgarien är januari. Då är priset 67% lägre än under resten året och ligger på bara 100 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 11% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Sofia. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sofia kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Sofia som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Sofia, Bulgarien är 519 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Sofia, Bulgarien är december. Då är priset 67% lägre än under resten året och ligger på bara 173 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 49% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Sofia. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sofia kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Sofia, Bulgarien är 344 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Sofia, Bulgarien är januari. Då är priset 74% lägre än under resten året och ligger på bara 92 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 23% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Sofia. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sofia kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Sofia som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Sofia, Bulgarien är 264 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Sofia, Bulgarien är januari. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 179 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 1 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Sofia. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sofia kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Sofia som hittats på momondo under den senaste veckan.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

72 kr/dag

(23 mar - 25 mar)
Mini Hatch
Volkswagen up!
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

85 kr/dag

(23 mar - 25 mar)
Volkswagen up!
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

87 kr/dag

(23 mar - 25 mar)
Volkswagen Golf

Hyrbilsleverantörer i Sofia

Alla större biluthyrningsfirmor i Sofia, Oblast Sofia City

Hertz

4 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Europcar

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Top Rent-A-Car

12 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

8,0

GREEN MOTION

4 platser
Översikt

Renlighet

9,1

Comfort

8,0

Övergripande

7,7

Upphämtning/avlämning

7,7

Bäst

7,1

Sixt

8 platser
Översikt

Renlighet

7,6

Comfort

7,0

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

7,7

Bäst

6,8

ADDCAR RENTAL

6 platser
Översikt

Renlighet

7,3

Comfort

6,0

Övergripande

4,6

Upphämtning/avlämning

3,3

Bäst

3,3

CarRent Bulgaria

15 platser

Top Rent a Car - Bulgaria

12 platser

Bra att veta om hyrbilar i Sofia

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Sofia.

Populära biltyper

Economy, Mini, Compact

Billigaste hyrbilen

54 kr

Mest populära modellen

Skoda Fabia
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Sofia under de senaste 72 timmarna: Economy, Mini, Compact.
Det lägsta priset för en hyrbil i Sofia är 54 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 81 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Sofia under de senaste 7 dagarna är av modellen Skoda Fabia.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Sofia

Nedan visas de mest populära hotellen i Sofia
Grand Hotel Millennium Sofia

Grand Hotel Millennium Sofia

89B, Vitosha Blvd., Sofia, Bulgaria

1,8 km från stadskärnan

Sofia Balkan Palace

Sofia Balkan Palace

5 Sveta Nedelya Square, Sofia, Bulgaria

0,2 km från stadskärnan

ibis Sofia Airport

ibis Sofia Airport

132 Mimi Balkanska Str, Sofia, Bulgaria

6,1 km från stadskärnan

Grand Hotel Sofia

Grand Hotel Sofia

1 Gurko Str, Sofia, Bulgaria

0,4 km från stadskärnan

Hotel Marinela Sofia

Hotel Marinela Sofia

100 James Bourchier Boulevard, Sofia, Bulgaria

2,8 km från stadskärnan

Best Western PREMIER Sofia Airport Hotel

Best Western PREMIER Sofia Airport Hotel

11 Briuksel Boulevard, Sofia, Bulgaria

6,4 km från stadskärnan

Hotel Anel

Hotel Anel

14 Todor Alexandrov Boulevard, Sofia, Bulgaria

0,8 km från stadskärnan

Geneva Hotel

Geneva Hotel

9 Balkandji Iovo Str, Sofia, Bulgaria

3,3 km från stadskärnan

Metropolitan Hotel Sofia

Metropolitan Hotel Sofia

64 Tsarigradsko Shose Blvd, Sofia, Bulgaria

6,6 km från stadskärnan

Best Western Plus Bristol Hotel

Best Western Plus Bristol Hotel

Bul. Hristo Botev 69, Sofia, Bulgaria

0,7 km från stadskärnan

Hyatt Regency Sofia

Hyatt Regency Sofia

1 Vasil Levski Square, Sofia, Bulgaria

0,9 km från stadskärnan

Best Western Terminus Hotel

Best Western Terminus Hotel

154 Hristo Botev Boulevard, Sofia, Bulgaria

1,5 km från stadskärnan

Central Hotel Sofia

Central Hotel Sofia

52, Hristo Botev Blvd., Sofia, Bulgaria

0,7 km från stadskärnan

Maison Sofia - MGallery

Maison Sofia - MGallery

Atanas Dukov 36, Sofia, Bulgaria

3,5 km från stadskärnan

Intercontinental Sofia, An IHG Hotel

Intercontinental Sofia, An IHG Hotel

4 Narodno Sabranie Sq, Sofia, Bulgaria

0,8 km från stadskärnan

Vitosha Park Hotel

Vitosha Park Hotel

1 Rosario Street, Sofia, Bulgaria

5,1 km från stadskärnan

Hotel Rila Sofia

Hotel Rila Sofia

Tsar Kaloyan Str.,6, Sofia, Bulgaria

0,3 km från stadskärnan

Eurostars Sofia City

Eurostars Sofia City

6 Stara Planina Str., Sofia, Bulgaria

0,7 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Sofia – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Sofia och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Sofia, Bulgarien?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Sofia. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Sofia när du gör din bokning med momondo.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Sofia under mars månad?

Det är ett bra beslut att hyra en standardbil i Sofia i mars månad. I genomsnitt får Sofia en nederbörd på 50 mm och temperaturen ligger kring 10 °C under mars. Dessa väderförhållanden är perfekta för en standardbil som enkelt klarar av lite regn och fungerar bra även i kallare temperaturer. Att hyra en Standard i Sofia kommer i genomsnitt kosta dig 127 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Sofia, Bulgarien?

Hastighetsgränsen i Sofia är 50 km/t om inget annat anges. Sofia har en hastighetsgräns på 90 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Sofia ligger hastighetsgränsen generellt på 140 km/t.

Hur är vädret i Sofia, Bulgarien i februari?

Under februari är medeltemperaturen i Sofia 1 °C och den förväntade nederbörden är 30 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Sofia.

Är vädret i Sofia representativt för resten av Oblast Sofia City?

Den som vill hyra en bil i Sofia för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Oblast Sofia City under februari månad vanligtvis ligger runt 1 °C med en nederbörd på omkring 30 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Sofia?

Priser för bilar i Sofia uppdateras varje dag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Sofia?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Sofia är 165 från och med februari. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Sofia?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Sofia. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Sofia?

Vid biluthyrning i Sofia måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Ett internationellt körtillstånd krävs om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet och kan vara nödvändigt för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på hemresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda uthyrningsföretaget som du gör din bokning med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Sofia?

momondo hittar och jämför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bästa urvalet av policys och hyrbilar i Sofia. Det är en god idé att använda momondo för din bokning då det inte bara går snabbt utan även är kostnadsfritt.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Sofia?

momondo gör det enklare för dig att hitta bra hyrbilar i Sofia då du kan förfina din sökning med våra många filtreringsalternativ. Du kan begränsa ditt urval genom att titta på pris, biltyp, plats med mera.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Sofia med gratis avbokning?

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Sofia och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Sofia på momondo?

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Sofia.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Sofia som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Det kan du absolut göra. momondo har ett dedikerat filter för förhöjd rengöring för alla biluthyrningsplatser, inklusive Sofia.

Kan jag söka efter hyrbilar i Sofia med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, momondo kan visa dig biluthyrningsalternativ med obegränsat kilometertal i Sofia.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Sofia

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
Bilar i Sofia
fre 1/3
12:00
fre 8/3
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners