Hyrbilar i Gällivare, Norrbottens län

Vill du hyra en bil billigt i Gällivare, Norrbottens län? Sök och jämför priser här!

Gällivare, Sverige
10 feb — 17 feb
Samma avlämingsplats
Gällivare, Sverige
fre 10/2
12:00
fre 17/2
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrfirmor på över 70 000 platser.

Viktig information om hyrbilar i Gällivare

Det brukar gå bra att köra utomlands med din hyrbil, men det är viktigt att alltid kontrollera detta med firmorna som erbjuder biluthyrning i Gällivare eftersom deras policys kan variera. Det kan också vara så att du får köra bilen till vissa länder, men inte till andra. Om det är tillåtet att köra över landsgränsen med bilen så brukar det tillkomma en avgift. Ofta är det billigare att köra inom de nordiska länderna jämfört med om du kör till andra länder. Tänk på att det är ditt eget ansvar att betala avgifter som kan uppkomma i samband med att du kör in i ett annat land, som till exempel broavgifter eller tullavgifter.

Det brukar gå bra att betala för hyrbilar i Gällivare antingen med ett kreditkort eller med ett vanligt bankkort. Firmor som erbjuder biluthyrning i Gällivare brukar inte ta emot kontanter eller andra betalmedel, utan det är kort som gäller. De brukar dra en deposition från kortet när du hyr bilen som en säkerhet ifall något skulle hända. På så sätt täcks självrisken för försäkringen, och du får tillbaka depositionen när du lämnar tillbaka bilen i fint skick. Depositionen gör att många föredrar att betala med kreditkort, eftersom det då inte dras några extra pengar från deras bankkonto. Om du vill betala med något annat betalmedel än med kort bör du höra av dig i förväg till biluthyrningsfirman och fråga om de kan gå med på det.

Gällivare har samma trafikregler som övriga Sverige. Däremot kan det vara bra att tänka på att det kan vara mycket snö och halka under vintern. Då kan du behöva ta det extra försiktigt och köra långsammare än angiven hastighetsbegränsning. Hastigheten på skyltarna längsmed vägen anger ju bara maxhastigheten, men om väglaget är svårt behöver du anpassa din hastighet och köra långsammare. Det gäller särskilt om du kör på vägar där det är skarpa krökar. Var också extra uppmärksam om du kör i skogsområden där det förekommer vilda djur. Du kan också stöta på renar i trakterna kring Gällivare, så titta alltid noga och släpp aldrig vägen med blicken. För övrigt gäller det att följa vanliga trafikregler, såsom att endast parkera där det är tillåtet, inte köra om på höger sida på vägar med viss hastighetsbegränsning och att ta hänsyn till högerregeln där det inte är huvudled. Tänk också på att stänga av helljuset när det kommer mötande trafik och att bara tuta om det är nödvändigt.

När du har hittat ett hyrbilserbjudande i Gällivare är det enda som behövs ett giltigt svenskt körkort. För att hyra en billig hyrbil i Gällivare behöver du vara minst 18 år enligt lag, men olika firmor har olika regler och de flesta kräver att du ska vara minst 21 år gammal. Dessutom brukar du behöva ha haft körkort i minst två år för att få hyra bil. Om du är ung kan det också bli dyrare. Om det är flera personer som ska köra hyrbilen så måste biluthyraren informeras om vilka det är, så att alla får visa sina körkort. Det är viktigt att du inte låter någon annan köra bilen om personen inte angetts som förare, eftersom försäkringen kanske inte gäller då. I värsta fall kan det bli dyra kostnader för dig som hyrt bilen.


Erbjudanden på hyrbilar i Gällivare, Norrbottens län

Hitta rätt hyrbil för dig i Gällivare

Bilar i Liten

626 kr - 2 042 kr

Alla biltyper

764 kr - 2 174 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Gällivare, Sverige är 1 050 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Gällivare, Sverige är april. Då är priset 41% lägre än under resten året och ligger på bara 626 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 30 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Gällivare. Genomsnittspriset för en hyrbil i Gällivare kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Gällivare, Sverige är 1 241 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Gällivare, Sverige är april. Då är priset 62% lägre än under resten året och ligger på bara 483 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 18 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Gällivare. Genomsnittspriset för en hyrbil i Gällivare kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Gällivare, Sverige är 1 753 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Gällivare, Sverige är mars. Då är priset 11% lägre än under resten året och ligger på bara 1 577 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 15% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Gällivare. Genomsnittspriset för en hyrbil i Gällivare kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Gällivare, Sverige är 937 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Gällivare, Sverige är oktober. Då är priset 69% lägre än under resten året och ligger på bara 294 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 38 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Gällivare. Genomsnittspriset för en hyrbil i Gällivare kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Gällivare, Sverige är 2 142 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Gällivare, Sverige är december. Då är priset 34% lägre än under resten året och ligger på bara 1 429 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 31% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Gällivare. Genomsnittspriset för en hyrbil i Gällivare kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Gällivare, Sverige är 1 756 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Gällivare, Sverige är mars. Då är priset 11% lägre än under resten året och ligger på bara 1 577 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 15% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Gällivare. Genomsnittspriset för en hyrbil i Gällivare kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hyrbilsleverantörer i Gällivare

Alla större biluthyrningsfirmor i Gällivare, Norrbottens län

keddy by Europcar

5 platser

Europcar

3 platser

Hertz

3 platser

Sunnycars

3 platser

Avis

2 platser

Budget

2 platser

Bra att veta om hyrbilar i Gällivare

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Gällivare.

Populära biltyper

Standard, Compact, Wagon

Billigaste hyrbilen

658 kr

Mest populära modellen

Skoda Kamiq
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Gällivare under de senaste 72 timmarna: Standard, Compact, Wagon.
Det lägsta priset för en hyrbil i Gällivare är 658 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 1 121 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Gällivare under de senaste 7 dagarna är av modellen Skoda Kamiq. Våra användare föredrar också Toyota Yaris som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Gällivare

Nedan visas de mest populära hotellen i Gällivare

Att köra med hyrbil i Gällivare – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Gällivare och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

De billigaste hyrbilarna i Gällivare hittas generellt genom Hertz. När du bokar med Hertz kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 62,8/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Gällivare är 95,87/dag.

Om du hyr ett fordon i Gällivare tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 60 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Gällivare ligger hastighetsgränsen runt 100 km/t. Om du kör på motorvägen i Gällivare ligger hastighetsgränsen på 120 km/t.

Resenärer som vill ta en roadtrip från Gällivare omkring i Norrbottens län eller runt de omgivande områdena under februari månad bör förvänta sig temperaturer runt −10 °C och en eventuell nederbörd på 23,3 mm under månaden.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Gällivare

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Gällivare

Börja planera din resa till Gällivare


Varför använda momondo?

momondo hittar och jämför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bästa urvalet av policys och hyrbilar i Gällivare. Det är en god idé att använda momondo för din bokning då det inte bara går snabbt utan även är kostnadsfritt.

momondo hjälper dig hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Gällivare genom att möjliggöra filtrering av resultaten efter pris, kapacitet, funktioner, avlämning, upphämtningsplats och mycket mer.

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Gällivare som erbjuder gratis avbokning.

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Gällivare.

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Gällivare.

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Gällivare med obegränsat kilometertal på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.