Hotell i Gällivare

Hitta de bästa erbjudandena för 15 hotell i Gällivare, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotellen i Gällivare

Hitta det perfekta hotellet i Gällivare för arbete eller semester


Saker att göra i Gällivare

Aitik Mine
Malmberget Mine
Lappkyrkan Church

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Aitik Mine?

Om du planerar att bo på momondos rekommenderade hotell i området kring Gällivare närmst Aitik Mine kan du vänta dig priser på 5 226 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 5 226 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Aitik Mine. Hotell i närheten av Aitik Mine är vanligtvis 79 % dyrare än genomsnittshotellet i Gällivare, som ligger på 1 098 kr.

Hotell nära Aitik Mine

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Malmberget Mine?

Om du letar efter ett hotell i Gällivare i närheten av Malmberget Mine har du tur. momondo rekommenderar 1 hotell i närheten av Malmberget Mine och i genomsnitt kostar hotell i området 5 226 kr/natt. Dessa priser kan variera beroende på säsong. Hotell i närheten av Malmberget Mine är vanligtvis 79 % dyrare än genomsnittshotellet i Gällivare, som ligger på 1 098 kr.

Hotell nära Malmberget Mine

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Lappkyrkan Church?

Nedan visas de 8 hotellen som rekommenderas av användare i området kring Gällivare som ligger närmst Lappkyrkan Church. Genomsnittspriset i närheten av Lappkyrkan Church är 1 071 kr/natt, med priser som varierar till följd av en mängd faktorer, däribland årstid. Hotell i närheten av Lappkyrkan Church är vanligtvis 2 % billigare än genomsnittshotellet i Gällivare, som ligger på 1 098 kr.

Hotell nära Lappkyrkan Church

När är det bra timing att boka ett hotell i Gällivare?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Gällivare
Lågsäsong
mars
Högsäsong
juli

är den billigaste månaden att bo här

20 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

24 %

förväntad prisökning

Pris
940 kr - 1 531 kr
Dyraste veckodag
söndag
Billigaste veckodag
fredag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

1 062 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

1 526 kr

snittpris de senaste 2 veckorna


Resetips Gällivare

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Gällivare

Vad kostar ett hotell i Gällivare?

Ett hotell i Gällivare kostar mellan 1300 och 1900 SEK per natt. Billiga hotell i Gällivare ligger på ungefär 1000 SEK per natt. Desto fler bekvämligheter du önskar för vistelsen desto mer kostar boendet. Hos momondo kan du filtrera resultatet efter pris för att hitta ett billigt boende.

När är bästa tidpunkten att bo på hotell i Gällivare?

Januari samt juni och juli är de mest populära månaderna att resa till Gällivare. Under sommaren upplever du det vackra norrländska landskapet genom vandringar och cykelturer. Du kan även ägna dig åt forsränning och paddling. Under vintern är det istället vintersporter i snön som gäller. Det anordnas även många turer ut i vinterlandskapet för att se norrskenet.

Kan man resa till Gällivare med låg budget?

Om du bokar ett boende i Gällivare under de mest populära månaderna är priserna även som högst. För att bo på hotell billigare är det bättre att resa under våren då det inte är lika många besökare i staden. Bo centralt för att ha gångavstånd till bekvämligheter istället för att hyra bil. Om du ska ta dig ut i omgivningarna kan du använda dig av kollektivtrafiken för att spara pengar.

De bästa transportmedlen i Gällivare

Inne i Gällivares centrum kan du med fördel ta dig fram till fots eller med cykel då avstånden är mycket korta. För att ta dig runt utanför staden är det lättast att hyra bil. Länstrafiken Norrbotten sköter annars all kollektivtrafik runt om Gällivare. Biljetter till bussar kan du köpa ombord eller vid kiosker och affärer runt om centrum. Tänk på att bussarna är kontantfria så det går bara att betala med sms eller med kontokort ombord.

Parkering i Gällivare

Gällivares kommun erbjuder avgiftsfri datumparkering. Detta innebär att du under udda datum kan ställa din bil på den sida av gatan där jämna husnummer finns. Inne i de mest centrala delarna, på Storgatan och på Malmbergsvägen, är parkering tidsbegränsad till 2 eller 3 timmar. Det är förbjudet att långtidsparkera på de allmänna parkeringsplatserna.


Hur mycket kostar ett hotell i Gällivare per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Gällivare till låga priser.
3 stjärnor
#1 Mest populära

Grand Hotel Lapland

8,6

868 kr

Visa erbjudanden för hotell
Bäst värde

Scandic Gallivare

7,6

1 129 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Gällivare

Dessa hotell och vandrarhem är de billigaste boendena i Gällivare

Bed & Breakfast Gällivare

9,0

675 kr

Visa erbjudanden för hotell

Arctic Paradise

6,3

1 214 kr

Visa erbjudanden för hotell

Grand Hotel Lapland

8,6

869 kr

Visa erbjudanden för hotell

Scandic Gallivare

7,6

1 130 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Gällivare

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg

Bed & Breakfast Gällivare

9,0

675 kr

Visa erbjudanden för hotell

Arctic Paradise

6,3

1 214 kr

Visa erbjudanden för hotell

Grand Hotel Lapland

8,6

869 kr

Visa erbjudanden för hotell

Scandic Gallivare

7,6

1 130 kr

Visa erbjudanden för hotell

Var ska man bo i Gällivare?

Var du ska bo i Gällivare beror på vilken sorts resa du gör. Om du är i staden endast för en övernattning är det smidigast att bo antingen nära Lapplands flygplats eller nära Centralstationen, beroende på om du reser till staden med flyg eller tåg. För en romantisk weekend kan du titta på mysiga hotell i Gällivares centrum. Där finns både hotell med tre stjärnor samt annorlunda boende på pensionat. I centrum har du bland annat gångavstånd till shopping, sevärdheter och restauranger. Om du hellre bor naturnära passar området vid Koskullskulle i norr bra. Tips på hotell hittar du hos momondo där du kan söka efter den atmosfär du önskar för vistelsen. Du kan bland annat söka specifikt efter hotell i Gällivare som passar för konferens, barn eller spabesök. Det går också att filtrera sökningen direkt på de bekvämligheter du önskar som gratis frukost, familjerum eller möjlighet att ta med husdjur.


Om Gällivare

Gällivare har Sveriges näst största järngruva och ortens historia är starkt sammankopplad med malmindustrin. Lär dig mer om malmbrytningen på Gällivare Museum eller via en guidad tur av gruvan. Gällivare har även en lång historia av samisk kultur som du kan lära dig mer om under din vistelse. Runt om staden ser du flera monument och skulpturer som reflekterar den samiska historien i omgivningarna. Det finns även möjlighet att lära dig om det traditionella samiska hantverket som säljs runt om staden. Bland annat bronsmonument av konstnären Berto Marklund som ligger mitt emot Gällivares kyrka föreställer den samiska naturguden. Under sommaren kan du ge dig ut på vandringslederna i Dundrets Naturreservat och uppleva midnattssolen. Under vintern har naturreservatet turer för att se norrskenet och det finns även möjligheter både till långfärdsskidåkning samt alpin skidåkning. Besök även Naturum Laponia vid Stora Sjöfallet vid sjön Lanjas. Här finns ett besökscenter från vilket du kan ge dig ut i fjäll eller skog året om. (Pris kontrollerat 06/03/2019).


Reseinformation om Gällivare

Hur länge stannar besökare i Gällivare?

I genomsnitt stannar besökare i Gällivare totalt 2 nätter.

Hur mycket kostar ett hotell i Gällivare?

För bokning av ett hotell i Gällivare kommer i genomsnitt priset för ett rum att ligga runt 891 kr per natt; priset för rummet varierar dock en hel del, beroende på säsong, läge och faciliteter.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Gällivare?

Den billigaste månaden att boka hotell i Gällivare är mars. Kostnaden för ditt rum kan bli upp till 21% billigare än under högsäsong.

Vilken dag är det billigast att bo i Gällivare?

torsdag är den billigaste dagen för hotellrum i Gällivare. lördag är den dyraste dagen.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Gällivare