Hotell i Västerås

Hitta de bästa erbjudandena för 43 hotell i Västerås, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Västerås

Det finns många mysiga hotell i Västerås, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


Saker att göra i Västerås

Vasteras Cathedral
Arosvallen
Anundshog

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Vasteras Cathedral?

Om du planerar att bo på något av momondos rekommenderade hotell i området kring Västerås närmst Vasteras Cathedral kan du vänta dig priser på 780 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 780 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Vasteras Cathedral. Hotell i närheten av Vasteras Cathedral är vanligtvis 3 % billigare än genomsnittshotellet i Västerås, som ligger på 806 kr.

Hotell nära Vasteras Cathedral

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Arosvallen?

Nedan visas de 12 hotellen som rekommenderas av användare i området kring Västerås som ligger närmst Arosvallen. Genomsnittspriset i närheten av Arosvallen är 780 kr/natt, med priser som varierar till följd av en mängd faktorer, däribland årstid. Hotell i närheten av Arosvallen är vanligtvis 3 % billigare än genomsnittshotellet i Västerås, som ligger på 806 kr.

Hotell nära Arosvallen

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Anundshog?

Genomsnittspriset för hotell i närheten av Anundshog är 962 kr per natt. Utav dessa hotell rekommenderar användare på momondo 3 hotell nedan för dem som vill bo i området. Eftersom det är mer populärt att besöka Anundshog under vissa tider på året än andra kan priserna därför variera beroende på när du planerar att resa. Hotell i närheten av Anundshog är vanligtvis 16 % dyrare än genomsnittshotellet i Västerås, som ligger på 806 kr.

Hotell nära Anundshog

När är det bra timing att boka ett hotell i Västerås?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Västerås
Lågsäsong
juli
Högsäsong
februari

är den billigaste månaden att bo här

39 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

44 %

förväntad prisökning

Pris
714 kr - 2 035 kr
Dyraste veckodag
torsdag
Billigaste veckodag
fredag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

1 137 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

982 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Västerås är: För boende med antalet stjärnor= 1-2, 22 dagar i förväg. För boende med antalet stjärnor= 4-5, 45 dagar i förväg.
1-2-stjärnigt
827 kr - 1 060 kr
3-stjärnigt
759 kr - 1 163 kr
4-5-stjärnigt
888 kr - 1 146 kr

Västerås resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Västerås

Hur hittar man billiga hotell i Västerås?

Via momondo kan du jämföra priser för olika hotell i Västerås direkt på nätet. Genom att filtrera din sökning online efter faktorer som stjärnbetyg, områden och faciliteter, kan du hitta ett boende som passar just din budget. För att få ett bra pris på ditt boende är ett tips att inte söka efter hotell med faciliteter som spa och gym, eller med frukost och WIFI inkluderat i notan, då detta ofta medför dyrare priser. Försök också att boka ditt boende med framförhållning istället för vänta till sista minuten. Det genomsnittliga priset för en hotellnatt i Västerås ligger på ungefär 900 kronor.

Västerås på liten budget?

För att spara pengar under din resa kan du hyra cykel istället för att hyra bil eller åka med kollektivtrafiken i staden. Det finns även flera aktiviteter som är gratis eller relativt billiga. Cykelutflykter till slotten i stadens omgivningar eller promenader i stadens äldre delar är exempel på underhållande och prisvänliga aktiviteter.

Hur tar man sig runt i Västerås?

Inne i centrum och de intilliggande stadsdelarna går det bra att ta sig fram till fots. Annars är Västerås en mycket cykelvänlig stad och du rekommenderas hyra en cykel då detta är ett mycket trevligt transportsätt, i synnerhet under sommarmånaderna. Därutöver har staden bra kollektivtrafik bestående av bussar trafikerade av Västmanlands lokaltrafik. Med Rederi Mälarstaden kan du även ta båt från Västerås till intilliggande öar och platser kring Mälaren.

Kan man boka hotell i Västerås utan kreditkort?

När du gör din bokning behöver du oftast lämna antingen ett kreditkort eller ett kontokort till hotellet, det vill säga om du inte betalar redan vid bokningstillfället. Om du lämnar ett kontokort istället för kreditkort kan hotellet reservera en summa på kortet för att säkerställa att du faktiskt betalar notan.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Västerås?

Du behöver vara myndig, det vill säga 18 år gammal, för att själv kunna checka in på hotell i Västerås utan målsman.

Deposition på hotell?

Om du uppgett ett kredit- eller kontokort till hotellet behöver du inte lämna någon ytterligare deposition. Om du däremot inte vill lämna ett betalkort kan hotellet istället be dig lämna en kontant deposition.

Parkering i Västerås

Västerås är indelad i olika parkeringszoner med varierande avgifter. Kostnaden för att parkera bilen varierar från 4 kronor per timme till 30 kronor per timme. På stadens hemsida kan du hitta en digital karta som visar befintliga parkeringsplatser i centrala Västerås. Du betalar antingen med mynt eller kort i någon av automaterna, alternativt med mobilen.


Hur mycket kostar ett hotell i Västerås per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Västerås till låga priser.

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Västerås

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Västerås
Abrins Hotel

Abrins Hotel

6,8

457 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Västerås

Hotell Västerås

7,6

767 kr

Visa erbjudanden för hotell
Skultuna Brukshotell

Skultuna Brukshotell

8,3

578 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Arkad

Hotell Arkad

8,3

810 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Valsaren

Hotell Valsaren

8,6

698 kr

Visa erbjudanden för hotell
The Steam Hotel

The Steam Hotel

8,9

845 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Västerås

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Skultuna Brukshotell

Skultuna Brukshotell

8,3

578 kr

Visa erbjudanden för hotell
Best Western Plus Hotel Plaza

Best Western Plus Hotel Plaza

8,0

948 kr

Visa erbjudanden för hotell
The Steam Hotel

The Steam Hotel

8,9

845 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Västerås

Hotell Västerås

7,6

767 kr

Visa erbjudanden för hotell
Abrins Hotel

Abrins Hotel

6,8

457 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Arkad

Hotell Arkad

8,3

810 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vart är det bra att bo i Västerås?

Vid Mälarens norra strand, ungefär tio mil väster om Stockholm, ligger Västerås vackert belägen. Priset på din övernattning beror bland annat på inom vilket område du väljer att boka ditt boende. För att befinna dig nära stadens museer och kulturella institutioner bör du boka hotell i Västerås innerstad. I city har du nära till de flesta bekvämligheter men bor trots det i ett grönt och lummigt område där många byggnader är i gammaldags stil. I centrum bor du nära centralen och nära underhållning som biografer, restauranger och barer.

Om du kan tänka dig att bo lite mindre centralt kan du enkelt hitta flera hotell i Västerås till lägre priser. Bland annat områdena Haga, Freja och Hemdal, i västra delen av staden, rekommenderas och här befinner du dig inte allt för lång från centrum. På promenadavstånd från stadskärnan hittar du även de barnvänliga kvarteren Sandgärdet och Kristiansborg.

Strax utanför Västerås hittar du Ängsön i Mälaren, där du bor i vacker natur nära Ängsö slott. Slottet är känt över hela världen då det anses spöka i de kungliga rummen. Ta en tur av byggnaden och håll ögonen öppna efter vålnader! Inte långt från slottet hittar du även Ängsö Golf, en utmärkt destination för golfentusiasten. Golfklubben passar både för stora och små och erbjuder golfskola, boenden liksom flera underhållande golfturneringar.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Västerås

När du är i Västerås ska du definitivt ta dig tid att promenera omkring i den gamla stadskärnan med sina pittoreska kullerstensbelagda gator. Mitt i centrum hittar du också stadens museum och kulturella institutioner. Gör ett besök till Karlsgatan 2, en mötesplats för både konst och kulturarv. Inne i byggnaden hittar du två museer: Västerås konstmuseum och Västmanlands läns museum. Inne i konstmuseet finns olika samtida konstutställningar framför allt med fokus på nordisk konst. På länsmuseet kan du lära dig mer om länets kulturarv och historia. Passa även på att fika på Karlsgatan Kafé och avnjut deras hembakade godsaker.

För barnfamiljer finns det flera roliga aktiviteter som är underhållande för stora såväl som små. Ta er till Kokpunkten, Sveriges första äventyrsbad. Här kan barnen kasta sig ut i adrenalinfyllda vattenrutschkanor medan de vuxna slappnar av i avkopplingsavdelningen. En annan aktivitet som är att rekommendera är ett besök till Gårdsjö Älgpark belägen utanför Västerås. Möt skogens konungar i deras naturliga miljö och lär dig mer om detta ståtliga djur. En tripp till Kungsbyns djurpark är också ett måste. Här hittar du allt från kor och getter till ormar och leguaner.

Västerås är även en bra utgångspunkt för att upptäcka resten av Mälaren och dess öar. Från hamnen avgår flera båtturer, särskilt under sommarmånaderna. Ta dig ut till Västerås skärgård som bjuder på härliga badklippor, eller ge dig ut på längre båtturer till andra orter runt om Mälaren.


Reseinformation om Västerås

Hur länge stannar besökare i Västerås?

I genomsnitt stannar besökare i Västerås totalt 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Västerås?

För bokning av ett hotell i Västerås kommer i genomsnitt priset för ett rum att ligga runt 686 kr per natt; priset för rummet varierar dock en hel del, beroende på säsong, läge och faciliteter.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Västerås?

Rumspriser för hotell i Västerås kan bli upp till 336 kr% lägre i juli. Det här är en bra period att boka för att spara pengar.

Vilken dag är det billigast att bo i Västerås?

För närvarande är torsdag den billigaste dagen att bo på hotell i Västerås. onsdag är den dyraste.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Västerås?

Vandrarhem i Västerås (samt hotell med 2 stjärnor eller mindre) kostar i genomsnitt 577 kr per person och natt. Det är 109 kr billigare än genomsnittspriset för hotell i Västerås.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Västerås