Hotell i Uppsala

Hitta de bästa erbjudandena för 62 hotell i Uppsala, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Uppsala

Det finns många mysiga hotell i Uppsala, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


Saker att göra i Uppsala

Universitet Museum Gustavianum
Uppsala Castle
Linnaeus Garden

Hur mycket kostar hotell i närheten av Universitet Museum Gustavianum?

Om du letar efter ett hotell i Uppsala i närheten av Universitet Museum Gustavianum har du tur. momondo rekommenderar 12 hotell i närheten av Universitet Museum Gustavianum och i genomsnitt kostar hotell i området 603 kr/natt. Dessa priser kan variera beroende på säsong. Hotell i närheten av Universitet Museum Gustavianum är vanligtvis 32 % billigare än genomsnittshotellet i Uppsala, som ligger på 897 kr.

Hotell nära Universitet Museum Gustavianum

Hur mycket kostar hotell i närheten av Uppsala Castle?

Om du planerar att bo på något av momondos rekommenderade hotell i området kring Uppsala närmst Uppsala Castle kan du vänta dig priser på 633 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 633 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Uppsala Castle. Hotell i närheten av Uppsala Castle är vanligtvis 29 % billigare än genomsnittshotellet i Uppsala, som ligger på 897 kr.

Hotell nära Uppsala Castle

Hur mycket kostar hotell i närheten av Linnaeus Garden?

Om du letar efter ett hotell i Uppsala i närheten av Linnaeus Garden har du tur. momondo rekommenderar 12 hotell i närheten av Linnaeus Garden och i genomsnitt kostar hotell i området 623 kr/natt. Dessa priser kan variera beroende på säsong. Hotell i närheten av Linnaeus Garden är vanligtvis 30 % billigare än genomsnittshotellet i Uppsala, som ligger på 897 kr.

Hotell nära Linnaeus Garden

När är det bra timing att boka ett hotell i Uppsala?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Uppsala
Lågsäsong
juni
Högsäsong
juli

är den billigaste månaden att bo här

74 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

28 %

förväntad prisökning

Pris
221 kr - 1 160 kr
Dyraste veckodag
tisdag
Billigaste veckodag
söndag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

904 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

628 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Uppsala är: För boende med antalet stjärnor= 1-2, 85 dagar i förväg. För boende med antalet stjärnor= 4-5, 79 dagar i förväg.
1-2-stjärnigt
508 kr - 698 kr
3-stjärnigt
870 kr - 982 kr
4-5-stjärnigt
1 033 kr - 1 137 kr

Uppsala resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Uppsala

Hur hittar man billiga hotell i Uppsala?

Hos momondo kan du jämföra priser online för olika hotell i Uppsala och på så vis fynda din vistelse i staden till ett billigt och bra pris. På nätet kan du filtrera din sökning efter faktorer som stjärnbetyg, gästomdömen och områden, för att på så vis hitta ett alternativ som passar din budget. Det genomsnittliga priset för en natt på ett trestjärnigt hotell i Uppsala är ungefär 1 000 kronor. Tänk på att boendealternativ med frukost inkluderat i priset, gratis WiFi och anläggningar som spa och gym ofta är dyrare. För att få ditt boende till bästa pris är det en god idé att boka i tid istället för att vänta till sista minuten.

Uppsala på liten budget?

Om du har en begränsad budget är det ett gott tips att leta boende i studentområdena eller utanför stadens centrum. Med cykel kan du dessutom ta dig runt smidigt och du undviker således att behöva köpa biljetter för kollektivtrafiken. Studentområdena har dessutom flera prisvänliga barer och restauranger. Är du själv student bör du ta med dig din studentlegitimation för ytterligare rabatt.

Hur tar man sig runt i Uppsala?

Inom den kompakta stadskärnan går det bra att ta sig fram till fots. Uppsala är annars cyklisternas stad, något du märker så snart du går ut från centralstationen och möts av ett hav av cyklar parkerade utanför byggnaden. Du kan smidigt hyra en cykel, eller till och med köpa en begagnad. Stadens kollektivtrafik består annars av ett lättnavigerat bussnätverk. Biljetterna kan du köpa ombord på bussen, men observera att du då endast kan betala med betalkort, kontanter mottages inte. Andra inköpsställen är via sms, app, automater belägna på hållplatserna eller hos försäljningsombuden i staden.

Kan man boka hotell i Uppsala utan kreditkort?

Ja, men om du inte lämnar något kort vid bokningen kan du vid incheckningstillfället behöva betala en kontant deposition.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Uppsala?

För att själv kunna checka in på hotell i Uppsala behöver du vara minst 18 år gammal.

Deposition på hotell?

Om du inte lämnat något konto- eller kreditkort vid bokningstillfället eller incheckning kan hotellet be dig om en kontant deposition.

Parkering i Uppsala

Staden är indelad i olika parkeringsområden där de mest centrala även utgör de dyraste. Parkeringsavgifterna ligger på mellan 10 kronor och 20 kronor i timmen. Under söndagar är det dock gratis att parkera i alla områden. Hos Kommuninformation kan du hämta en parkeringskarta som hjälper dig navigera i staden med bil.


Hur mycket kostar ett hotell i Uppsala per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Uppsala till låga priser.

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Uppsala

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Uppsala
Hotell Centralstation

Hotell Centralstation

7,5

465 kr

Visa erbjudanden för hotell
Citystay Uppsala

Citystay Uppsala

8,2

715 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Kungsängstorg

Hotell Kungsängstorg

7,7

569 kr

Visa erbjudanden för hotell
Best Western Hotel Svava

Best Western Hotel Svava

8,4

715 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Fyrislund

Hotell Fyrislund

7,4

603 kr

Visa erbjudanden för hotell
Uppsala Lägenhetshotell

Uppsala Lägenhetshotell

8,3

741 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hitta populära vandrarhem i Uppsala

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Uppsala

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Clarion Hotel Gillet

Clarion Hotel Gillet

8,3

853 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Fyrislund

Hotell Fyrislund

7,4

603 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Centralstation

Hotell Centralstation

7,5

465 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Kungsängstorg

Hotell Kungsängstorg

7,7

569 kr

Visa erbjudanden för hotell
Best Western Hotel Svava

Best Western Hotel Svava

8,4

715 kr

Visa erbjudanden för hotell
Citystay Uppsala

Citystay Uppsala

8,2

715 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vart är det bra att bo i Uppsala?

Innan du bestämmer dig för inom vilket område du vill bo under din vistelse är det en god idé att fundera på vilken typ av atmosfär du är ute efter, liksom vilken typ av aktiviteter som lockar. I Uppsalas innerstad, nära centralen, förflyttar du dig enkelt till cykel eller fots mellan de olika områdena och kan således utforska olika sevärdheter. Stadskärnan passar bra att bo i om du söker en citytripp med trevliga restauranger, shopping och nattliv. Priserna på hotell i Uppsalas centrum är dock högre än boenden i många andra delar av staden.

För studenter och ungdomar är universitetsområdet att rekommendera. Här hittar du studentpubar och billiga boenden. Har du dessutom ett studentkort att uppvisa är det många restauranger som erbjuder rabatterade studentpriser. Uppsala är en stor universitetsstad så det anordnas även många trevliga evenemang och aktiveter; bland annat är staden känd för sitt stora valborgsfirande då studenterna hoppar från pub till pub.

För barnfamiljer och för dig som inte vill bo centralt är Björklinge, Gränby och Stenhagen trevliga och naturnära områden. I Björklinge bor du nära Långsjön där du sommartid kan bada i Sandviksbadet och vintertid njuta av pulka- och skidåkning. Tre kilometer nordost om centrala Uppsala hittar du Gränby med fotbollsplaner, lekplatser och en 4H-gård. Strax utanför centrum hittar du lugna Stenhagen med skogsområden och sportanläggningar.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Uppsala

Universitetsstaden Uppsala har en lång historia och här hittar du flera historiska sevärdheter. Börja med ett besök till Uppsala Slott, byggt av Gustav Vasa 1550. Här finns slottssalen där många svenska kungar krönts och där den svenska drottning Kristina abdikerade från tronen. Vid ingången till slottet kan du dessutom hitta temporära samtida konstutställningar. Uppsala Domkyrka är ett annat måste under din vistelse. Den gotiska kyrkan är Skandinaviens största och här ligger Gustav Vasa, St Erik och Carl von Linné begravda. På sluttningen mellan Domkyrkan och Uppsala Universitet hittar du även flera runstenar.

Om du vill fördjupa dig i historiska fynd bör du bege dig till Gamla Uppsala, belägen ungefär fyra kilometer norr om staden, där du finner vikingagravar liksom gravar bevarade från ännu tidigare bosättningar från 600-talet. På det intilliggande Gamla Uppsala Museum kan du utforska fynden från utgrävningsplatsen som bland annat består av skelettdelar, bitar från båtgravar och smycken.

I Uppsala finns även flera museer som är värda ett besök. På Linnémuseet kan du besöka den rekonstruerade Linnéträdgården utformad efter botanikerns egna trädgård med över 1 300 olika växtarter. På Upplandsmuseet, inhyst i en kvarn från 1700-talet, kan du lära dig mer om den lokala kulturen i området och stadens historia.


Reseinformation om Uppsala

Hur länge stannar besökare i Uppsala?

1 natt är den typiska vistelselängden för resenärer som besöker Uppsala.

Hur mycket kostar ett hotell i Uppsala?

För bokning av ett hotell i Uppsala kommer i genomsnitt priset för ett rum att ligga runt 774 kr per natt; priset för rummet varierar dock en hel del, beroende på säsong, läge och faciliteter.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Uppsala?

Rumspriser för hotell i Uppsala kan bli upp till 637 kr% lägre i juni. Det här är en bra period att boka för att spara pengar.

Vilken dag är det billigast att bo i Uppsala?

Hotellrum i Uppsala är oftast billigare lördag och dyrare måndag.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Uppsala?

Ett vandrarhem (eller hotell med 2 stjärnor eller mindre) i Uppsala kostar i genomsnitt 662 kr per person per natt. Det är 112 kr billigare än genomsnittspriset för hotell i Uppsala.

Vika sevärdheter är populära under november månad med tanke på vädret i Uppsala?

Om du är på jakt efter ett hotell i Uppsala i november är det viktigt att veta att genomsnittstemperaturen är 0 °C och att det finns en liten chans att det ska snöa då den förväntade nederbörden endast är 48 mm.