Hotell i Lund

Hitta de bästa erbjudandena för 46 hotell i Lund, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Lund

Hitta det perfekta Lund hotell för business eller leisure


Saker att göra i Lund

Skissernas Museum
Kulturen
Lund City Park

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Skissernas Museum?

Nedan visas de 12 hotellen som rekommenderas av användare i området kring Lund som ligger närmst Skissernas Museum. Genomsnittspriset i närheten av Skissernas Museum är 877 kr/natt, med priser som varierar till följd av en mängd faktorer, däribland årstid. Hotell i närheten av Skissernas Museum är vanligtvis 7 % dyrare än genomsnittshotellet i Lund, som ligger på 812 kr.

Hotell nära Skissernas Museum

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Kulturen?

Genomsnittspriset för hotell i närheten av Kulturen är 871 kr per natt. Utav dessa hotell rekommenderar användare på momondo 12 hotell nedan för dem som vill bo i området. Eftersom det är mer populärt att besöka Kulturen under vissa tider på året än andra kan priserna därför variera beroende på när du planerar att resa. Hotell i närheten av Kulturen är vanligtvis 6 % dyrare än genomsnittshotellet i Lund, som ligger på 812 kr.

Hotell nära Kulturen

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Lund City Park?

Användare på momondo har rekommenderat 12 hotell för andra användare som vill bo i närheten av Lund City Park. Hotell i detta område har ett genomsnittspris på 816 kr per natt. Dessa priser kan komma att ändras beroende på en rad faktorer, bland annat årstid. Hotell i närheten av Lund City Park har liknande priser jämfört med genomsnittspriset på ett hotell i Lund, som ligger på 812 kr.

Hotell nära Lund City Park

När är det bra timing att boka ett hotell i Lund?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Lund
Lågsäsong
juli
Högsäsong
januari

är den billigaste månaden att bo här

28 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

32 %

förväntad prisökning

Pris
620 kr - 1 238 kr
Dyraste veckodag
onsdag
Billigaste veckodag
tisdag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

949 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

795 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Lund är: 1-2 stjärna, 18 dagar i förväg.
1-2-stjärnigt
454 kr - 873 kr
3-stjärnigt
779 kr - 958 kr
4-5-stjärnigt
907 kr - 1 044 kr

Bra att veta

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Lund

Hur hittar man billiga hotell i Lund?

Online, på momondos hemsida, kan du jämföra priser på hotell i Lund för att hitta ett boende till bra pris. Genom en enkel sökning på nätet kan du filtrera ditt resultat efter område, stjärnbetyg och faciliteter. Tänk på att om du väljer att söka efter hotell med särskilda faciliteter som boende med träningsanläggning eller spa, så stiger ofta priserna. En genomsnittlig natt på ett hotell i Lund kostar ungefär 950 kronor.

Lund på liten budget?

För att spara pengar är ett tips att försöka planera din vistelse med god framförhållning för att undvika höga sista minuten priser. Ett annat sätt att spara pengar på är att ta cykeln istället för att hyra bil eller använda kollektiva färdmedel. Lund är en oerhört cykelvänlig stad så du kommer lätt kunna ta dig fram på sadeln! För billiga priser ska du bege dig till universitetsområdet där det finns flera bra restauranger och barer med studentpriser.

Hur tar man sig runt i Lund?

I Lund hittar du flera cykelstationer där du lätt kan hyra en cykel för att ta dig runt. Det finns bra cykelvägar inne i staden men också flera trevliga leder runt om i kommunen. Hämta ut en cykelkarta på stadens turistcenter och börja utforska omgivningarna! Kollektivtrafiken består annars av bussar som trafikeras av Skånetrafiken. Med bussarna tar du dig smidigt runt i centrum och om du behöver förflytta dig längre sträckor till övriga orter i kommunen kan du kliva ombord på en regionbuss.

Kan man boka hotell i Lund utan kreditkort?

När du bokar hotell behöver du oftast uppge ett kredit- eller kontokort. Om du lämnar ett kontokort väljer hotellet ibland att hålla en summa reserverad på kortet.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Lund?

Du behöver vara 18 år eller äldre för att själv kunna checka in på hotell i Lund.

Deposition på hotell?

Om du uppgett ditt kreditkort eller kontokort vid bokningstillfället behöver du oftast inte lämna någon deposition på hotellet. Du kan dock behöva visa ditt kort i receptionen vid incheckningen.

Parkering i Lund

Lund är en av Sveriges äldsta städer och inne i stadskärnan är det smidigare att förflytta sig till fots än att ta bilen. Det finns dock en mängd parkeringsplatser och flera parkeringshus centralt belägna. Du hittar enklast parkeringsplatser genom att ladda ner appen Parkster, en smidig tjänst som dessutom ger dig möjlighet att betala direkt via mobilen. Om du inte har en smart phone går det även bra att betala via SMS.


Hur mycket kostar ett hotell i Lund per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Lund till låga priser.
4 stjärnor eller mer
Elite Plaza Hotel
Bäst värde

Elite Plaza Hotel

8,6

855 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Lund

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Lund
Stf Hotell & Vandrarhem Malmö City

Stf Hotell & Vandrarhem Malmö City

8,3

163 kr

Visa erbjudanden för hotell
Spacious apartment with garden access

Spacious apartment with garden access

9,0

608 kr

Visa erbjudanden för hotell
Villa Weibull

Villa Weibull

8,7

240 kr

Visa erbjudanden för hotell
Villavega Apartments

Villavega Apartments

8,4

642 kr

Visa erbjudanden för hotell
Winstrup Hostel

Winstrup Hostel

8,4

368 kr

Visa erbjudanden för hotell
Ibis Malmö Hotel & Conference

Ibis Malmö Hotel & Conference

7,8

667 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Lund

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Stf Hotell & Vandrarhem Malmö City

Stf Hotell & Vandrarhem Malmö City

8,3

163 kr

Visa erbjudanden för hotell
Mayfair Hotel Tunneln

Mayfair Hotel Tunneln

8,8

753 kr

Visa erbjudanden för hotell
Winstrup Hostel

Winstrup Hostel

8,4

368 kr

Visa erbjudanden för hotell
Villa Weibull

Villa Weibull

8,7

240 kr

Visa erbjudanden för hotell
Best Western Malmo Arena Hotel

Best Western Malmo Arena Hotel

8,4

710 kr

Visa erbjudanden för hotell
Elite Plaza Hotel

Elite Plaza Hotel

8,6

856 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vart ska man boka hotell i Lund

I den charmiga universitetsstaden Lund kan du välja mellan flera olika områden med skiftande karaktär. Vilket område du väljer att bo i beror på vilken typ av atmosfär du söker, vad du planerar göra under din vistelse och vilket pris du vill betala. I centrum, som kallas centrala staden, bor du bekvämt och praktiskt nära centralen. Sevärdheter är bland annat Lunds domkyrka och du bor också nära Tegnér museet och Drottens museum. Stadskärnan är kompakt och det går bra att ta sig runt till fots. Här har du även nära till populära restauranger och andra nöjen som bio, barer och gallerier.

Som student är området kring Lunds Universitet, straxt nordost om centrala Lund, att rekommendera. Här hittar du både billigare priser på boenden och många rabatter och erbjudanden för studenter. Vid Universitetet får du en ungdomlig atmosfär som skiljer sig från resten av staden, men du har ändå nära till centrum och allt vad innerstaden har att erbjuda.

Om du söker en mer avkopplande vistelse med småstadskänsla är området Hjärup att rekommendera. Här hittar du ett litet samhälle med pittoreska små hus i medeltida tappning. Området bjuder på en unik och barnvänlig miljö och med cykel tar du dig smidigt in till centrala Lund på drygt tio minuter. Härifrån kan du även ta tåget till innerstaden på ett fåtal minuter.


Om Lund

I universitetsstaden lund ligger ett av Sveriges äldsta universitet vilket fyller staden med en ungdomlig atmosfär och livlig miljö. Här finns museum, nöjen och historiska sevärdheter i en kompakt stadskärna. Runt om staden hittar du vacker och orörd natur passande för friluftsliv och utflykter.

Inne i centrum ska du inte missa Domkyrkan från 1100-talet som är en av de mest populära sevärdheterna. Kyrkan är byggd i romansk stil och har ett imponerande astronomiskt ur från 1400-talet. Se till att besöka kyrkan vid tolvslaget eller klockan tre på eftermiddagen då uret spelar en vacker melodi. Precis intill Domkyrkan hittar du det Historiska Museet där du kan utforska en stor samling förhistoriska fynd, bland annat ett 7 000 år gammalt skelett.

Missa inte ett besök till friluftsmuseet Kulturen i centrala Lund. Här, på två välbevarade stadskvarter som visar livet i staden från medeltiden fram till 30-talet, kan du lära dig mer om Lunds kulturarv. På Kulturen anordnas många barnvänliga evenemang och traditionsenliga firanden av högtider. Ät en måltid i restaurangen eller ta en kopp kaffe på det mysiga fiket.

För den friluftsintresserade är Lund den perfekta utgångspunkten för att njuta av Skånes vackra natur. Från staden kan du nå Skånes många cykelleder som går genom både naturreservat och landsbygd. Ett exempel är Sverigeleden som har tagits fram av Cykelfrämjandet i Skåne.


Reseinformation om Lund

Hur länge stannar besökare i Lund?

I genomsnitt stannar besökare i Lund totalt 2 nätter.

Hur mycket kostar ett hotell i Lund?

Ett hotellrum i Lund kommer generellt att kosta dig 825 kr per natt. Den här siffran är ett genomsnittspris och priserna kommer variera beroende på faciliteter, läge och rumstillgänglighet på det hotell du önskar bo på.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Lund?

Det är mest ekonomiskt att boka hotell i Lund i juli. Priserna du betalar då kan vara 27% lägre än under högsäsong. Det här är en bra period att boka för att få ett fantastiskt erbjudande.

Vilken dag är det billigast att bo i Lund?

Hotellrum i Lund är oftast billigare måndag och dyrare tisdag.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Lund?

I genomsnitt kostar ett vandrarhem i Lund kring 941 kr. Detta pris är per person, per natt och gäller för vandrarhem och hotell med 2 stjärnor eller mindre. Det är −116 kr billigare än ett genomsnittligt hotell i Lund.