Hotell i Umeå

Hitta de bästa erbjudandena för 26 hotell i Umeå, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Umeå

Det finns många mysiga hotell i Umeå, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


Saker att göra i Umeå

Gammliavallen
Umea Cathedral
Norrland's Opera

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Gammliavallen?

Genomsnittspriset för hotell i närheten av Gammliavallen är 732 kr per natt. Utav dessa hotell rekommenderar användare på momondo 12 hotell nedan för dem som vill bo i området. Eftersom det är mer populärt att besöka Gammliavallen under vissa tider på året än andra kan priserna därför variera beroende på när du planerar att resa. Hotell i närheten av Gammliavallen är vanligtvis 11 % billigare än genomsnittshotellet i Umeå, som ligger på 824 kr.

Hotell nära Gammliavallen

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Umea Cathedral?

Om du planerar att bo på något av momondos rekommenderade hotell i området kring Umeå närmst Umea Cathedral kan du vänta dig priser på 732 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 732 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Umea Cathedral. Hotell i närheten av Umea Cathedral är vanligtvis 11 % billigare än genomsnittshotellet i Umeå, som ligger på 824 kr.

Hotell nära Umea Cathedral

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Norrland's Opera?

Om du planerar att bo på något av momondos rekommenderade hotell i området kring Umeå närmst Norrland's Opera kan du vänta dig priser på 748 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 748 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Norrland's Opera. Hotell i närheten av Norrland's Opera är vanligtvis 9 % billigare än genomsnittshotellet i Umeå, som ligger på 824 kr.

Hotell nära Norrland's Opera

När är det bra timing att boka ett hotell i Umeå?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Umeå
Lågsäsong
februari
Högsäsong
juli

är den billigaste månaden att bo här

40 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

22 %

förväntad prisökning

Pris
425 kr - 899 kr
Dyraste veckodag
onsdag
Billigaste veckodag
torsdag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

830 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

830 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Umeå är: För boende med antalet stjärnor= 3, 53 dagar i förväg. För boende med antalet stjärnor= 4-5, 64 dagar i förväg.
1-2-stjärnigt
664 kr - 708 kr
3-stjärnigt
787 kr - 892 kr
4-5-stjärnigt
944 kr - 1 049 kr

Umeå resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Umeå

Hur hittar man billiga hotell i Umeå?

Hos momondo kan du hitta billiga hotell i Umeå genom en enkel sökning online där du jämför priser. Filtrera din sökning efter område, hotellstandard och faciliteter för att hitta ett rum till bra pris. Områden utanför stadens centrum är oftast billigare. Tänk också på att priserna stiger om du väljer hotell i Umeå med faciliteter som simbassäng, spa och gym eller om du bokar ditt boende i sista minuten. Boenden med frukost eller med Wifi inkluderat i priset kan också göra att vistelsen blir dyrare. Ett genomsnittligt hotell i Umeå kostar ungefär 1 200 kronor per natt.

Umeå på liten budget?

Eftersom Umeå är en universitetsstad är det inte svårt att hitta budgetvänliga alternativ både när det kommer till boende, mat och sevärdheter. Om du är student och har ett studentkort får du rabatt på de flesta inträden och även flera erbjudanden på boenden och restauranger. Bege dig ut till stadens vackra omgivningar för en gratisutflykt eller avnjut en picknick i det gröna. Gratis inträde gäller alltid på Umedalen Skulpturpark som dessutom är en av Europas främsta.

Hur tar man sig runt i Umeå?

Umeås kollektivtrafik består av bussar och de flesta avgår från det centralt belägna busstorget vid Vasaplan. Härifrån kan du ta bussar till samtliga Umeås närliggande områden. Biljetter köper du antingen med en nerladdningsbar app, i en biljettautomat eller ombord på bussen. Med mobilappen kan du även planera din resa och se en karta över stadens busslinjer. Observera att det inte går att betala med kontanter om du köper biljetten ombord. Det är dessutom alltid billigare att köpa biljetten i förväg. Umeå är annars en utmärkt stad att cykla i. Cykelbanorna går överallt och är separata från bilvägarna så att du kan känna dig trygg under färden.

Kan man boka hotell i Umeå utan kreditkort?

När du bokar ett hotell i Umeå på nätet kan du oftast betala notan i förväg. När du checkar in kan du annars behöva uppge dina kreditkortsuppgifter för att hotellet ska kunna säkerställa att du verkligen kommer att betala. Om du inte vill att hotellet reserverar ett belopp på ditt betalkort går det ofta bra att lämna en kontantdeposition.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Umeå?

För att själv kunna checka in på hotell i Umeå behöver du vara minst 18 år gammal.

Deposition på hotell?

Om du inte förbetalat ditt hotellrum och inte vill lämna ditt kreditkort vid incheckningen kan du behöva lämna en kontantdeposition.

Parkering i Umeå

Umeå är en bilvänlig stad och du hittar oftast gatuparkering inne i centrum. Annars finns det även centralt belägna parkeringshus. Vid gatuparkering kan du betala via automat eller med mobilen och i parkeringshusen betalar du när du checkar ut.


Hur mycket kostar ett hotell i Umeå per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Umeå till låga priser.

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Umeå

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Umeå
Kfum Vandrarhem

Kfum Vandrarhem

8,8

586 kr

Visa erbjudanden för hotell
Comfort Hotel Winn

Comfort Hotel Winn

8,2

699 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Gamla Fängelset

Hotell Gamla Fängelset

8,9

595 kr

Visa erbjudanden för hotell
Comfort Hotel Umea City

Comfort Hotel Umea City

8,5

778 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Björken

Hotell Björken

7,7

682 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Dragonen

Hotell Dragonen

8,2

813 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hitta populära vandrarhem i Umeå

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Umeå

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Elite Hotel Mimer

Elite Hotel Mimer

8,4

839 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Björken

Hotell Björken

7,7

682 kr

Visa erbjudanden för hotell
Stora Hotellet, BW Premier Collection

Stora Hotellet, BW Premier Collection

8,5

883 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotel Aveny

Hotel Aveny

7,9

857 kr

Visa erbjudanden för hotell
Comfort Hotel Winn

Comfort Hotel Winn

8,2

699 kr

Visa erbjudanden för hotell
Clarion Collection Hotel Uman

Clarion Collection Hotel Uman

8,7

996 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vart är det bra att bo i Umeå?

Umeå är en varierad stad och vilket område du väljer att bo i beror bland annat på atmosfären du är ute efter. Väljer du att bo på ett hotell i Umeås centrum får du en stadssemester med restauranger, shopping och nöjen. Centrum passar dessutom bra för dig som vill utforska staden från ett bekvämt läge och känna på den norrländska stadspulsen. Nära centralen hittar du bio, varuhus och stadens trendiga nattliv.

För ungdomar och studenter kan ett boende vid universitetet vara ett bra tips. Här bor du nära studentpubarna och billigare restauranger med prisvärda måltider. Campus är naturskönt och bjuder på vackra cykelvägar och promenadstråk. För billiga hotell i Umeå kan du även titta på området Teg som ligger ett par kilometer söder om staden. Fördelen med området är att du både hittar affärer och lokala restauranger vid ditt boende, samt enkelt tar dig in till centrum.

Haga, en av Umeås äldsta stadsdelar, ligger ett par kilometer utanför centrum. Området är passande för barnfamiljer då du både hittar friidrottsanläggningar, fotbollsplaner, badhus och sporthall i närheten.

Fördelen med att bo centralt i Umeå är att du trots boendet mitt i staden lätt kan ta dig ut till de vackra grönområdena. Om du bor utanför staden är priserna lägre och du kan njuta av den norrländska naturen, men det kan ta längre tid att ta sig till andra stadsdelar då du ofta behöver passera genom centrum.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Umeå

I Umeå, björkarnas stad, är det natur och kultur som regerar. Beroende på årstid så tar du dig ut till de vackra norrländska omgivningarna för aktiviteter som vandring, skidåkning, hundspann och cykling. Oavsett vilken tid på året du besöker staden är naturen alltid enastående vacker! Ta någon av lederna som går längs med Umeälven för att upptäcka området. I Ume Älvdal hittar du forsande floder, täta skogar och högområden som passar för att ta sig fram både med cykel, till fots och med bil.

Umeå, som tidigare varit utsedd till Europas kulturhuvudstad, bjuder på en mängd kulturella aktiviteter. Här finns det världskända Bildmuseet som visar samtida konst från konstnärer världen över. Missa inte heller Guitars – The Museum som huserar en enorm samling av gitarrer. Instrumentsamlingen består av allt från en likadan Les Paul Standard som Keith Richards spelat på och en Gibson Flying V som ZZ Top gjort världsberömd. För barnfamiljer är ett besök till Västerbottens Museum vid Gammlia att rekommendera. Här kan barnen lära sig mer om Samekulturen och stadens historia. En annan rolig utflykt med barnen är till Älgens Hus, belägen 70 kilometer väster om Umeå nära orten Bjurholm. Här kan ni lära er allting om skogens konung och dessutom handla lokala älgprodukter som den unika älgosten.


Reseinformation om Umeå

Hur länge stannar besökare i Umeå?

1 natt är den typiska vistelselängden för resenärer som besöker Umeå.

Hur mycket kostar ett hotell i Umeå?

I genomsnitt kostar det cirka 817 kr per natt att boka ett rum i Umeå. Priserna varierar beroende på faktorer som betyg, årstid och hotellets läge.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Umeå?

Hotell i Umeå är oftast billigast i februari. Du kan förvänta dig 358 kr% lägre priser under denna period.

Vilken dag är det billigast att bo i Umeå?

Kostnaden för hotellrum i Umeå varierar från dag till dag, men generellt är onsdag den mest förmånliga dagen, och tisdag den minst förmånliga.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Umeå?

Vandrarhem i Umeå kostar vanligtvis cirka 681 kr per person per natt. Detta gäller för vandrarhem och hotell med 2 stjärnor eller mindre i betyg. Vandrarhem är mycket budgetvänliga och är i genomsnitt 136 kr billigare än hotell i Umeå.