Hotell i Östersund

Hitta de bästa erbjudandena för 31 hotell i Östersund, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Östersund

Hitta det perfekta hotellet i Östersund för arbete eller semester


Saker att göra i Östersund

Storsjobadet Water Park
Badhusparken
Jamtli

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Storsjobadet Water Park?

Användare på momondo har rekommenderat 5 hotell för andra användare som vill bo i närheten av Storsjobadet Water Park. Hotell i detta område har ett genomsnittspris på 812 kr per natt. Dessa priser kan komma att ändras beroende på en rad faktorer, bland annat årstid. Hotell i närheten av Storsjobadet Water Park är vanligtvis 18 % billigare än genomsnittshotellet i Östersund, som ligger på 994 kr.

Hotell nära Storsjobadet Water Park

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Badhusparken?

Om du planerar att bo på något av momondos rekommenderade hotell i området kring Östersund närmst Badhusparken kan du vänta dig priser på 741 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 741 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Badhusparken. Hotell i närheten av Badhusparken är vanligtvis 25 % billigare än genomsnittshotellet i Östersund, som ligger på 994 kr.

Hotell nära Badhusparken

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Jamtli?

Nedan visas de 12 hotellen som rekommenderas av användare i området kring Östersund som ligger närmst Jamtli. Genomsnittspriset i närheten av Jamtli är 798 kr/natt, med priser som varierar till följd av en mängd faktorer, däribland årstid. Hotell i närheten av Jamtli är vanligtvis 19 % billigare än genomsnittshotellet i Östersund, som ligger på 994 kr.

Hotell nära Jamtli

När är det bra timing att boka ett hotell i Östersund?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Östersund
Lågsäsong
oktober
Högsäsong
juli

är den billigaste månaden att bo här

17 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

31 %

förväntad prisökning

Pris
736 kr - 1 273 kr
Dyraste veckodag
lördag
Billigaste veckodag
måndag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

670 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

800 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Östersund är: 1-2 stjärna, 54 dagar i förväg. 4-5 stjärna, 84 dagar i förväg.
1-2-stjärnigt
531 kr - 688 kr
3-stjärnigt
957 kr - 1 036 kr
4-5-stjärnigt
1 123 kr - 1 462 kr

Bra att veta

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Östersund

Hur hittar man billiga hotell i Östersund?

På nätet, via momondos hemsida, kan du jämföra priser för olika hotell i Östersund. Du kan filtrera din sökning online efter faktorer som område, stjärnor eller gästbetyg. Tänk på att om du filtrerar din sökning efter hotell med gym och spa eller med frukost och kabel-TV, kommer du få med flera dyrare alternativ. För att hitta ett hotell i Östersund till ett billigt pris bör du undvika att boka i sista minuten och istället vara ute i god tid. Det genomsnittliga priset för en natt på hotell i Östersund ligger på ungefär 900 kronor.

Östersund på liten budget?

Ett tips för att spara pengar under din resa till Östersund är att dra nytta av områdets vackra natur. Hyr en cykel och ge dig ut på någon av regionens många cykelleder. Om du bor mitt i stadens centrum kan du lätt ta dig ut till intilliggande Frösön där du hittar både trevliga cykelvägar och naturstigar för vandringar.

Hur tar man sig runt i Östersund?

Då avstånden inte är särskilt stora går det bra att ta sig fram till fots eller med cykel runt centrum och ner till Storsjöns strand. Stadens kollektivtrafik består annars av bussar som trafikeras av Nettbuss. Det finns nio olika busslinjer som tar dig runt staden liksom till områden och orter strax utanför Östersund. I omgivningarna hittar du även flera trevliga cykelleder som sträcker sig hela 114 kilometer i trakten.

Kan man boka hotell i Östersund utan kreditkort?

När du bokar ditt boende på nätet behöver du för det mesta uppge ett kredit- eller kontokort. I vissa fall kan du boka utan att uppge ditt kortnummer, men du behöver oftast lämna kortet i samband med incheckning.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Östersund?

För att själv kunna checka in på hotell i Östersund behöver du vara minst 18 år.

Deposition på hotell?

Du behöver lämna ditt kredit- eller kontokort till hotellet vid incheckning. I vissa fall kan hotellet gå med på en kontant deposition istället för betalkort.

Parkering i Östersund

I Östersund hittar du både allmän parkering och parkeringsgarage. Staden är indelad i olika zoner som har olika avgifter. Avgifterna ligger på mellan 5 kronor och 15 kronor per timme. Du betalar antingen i parkeringsautomaterna, via SMS eller via någon av parkeringsapparna som du kan ladda ner till din smartphone.


Hur mycket kostar ett hotell i Östersund per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Östersund till låga priser.
3 stjärnor
Hotell Jämteborg
Bäst värde

Hotell Jämteborg

8,3

852 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Östersund

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Östersund

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Östersund

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Hotell Jämteborg

Hotell Jämteborg

8,3

853 kr

Visa erbjudanden för hotell

Var ska man boka hotell i Östersund

Östersund ligger vackert belägen vid Storsjön i Jämtland. Vilket område du väljer att bo i beror på vad du vill få ut av din semester. Inne i stadskärnan kan du enkelt promenera omkring då centrum inte är vidare stort. Här passar det bra att bo om du vill ha gångavstånd till flera av stadens centralt belägna sevärdheter och om du vill ha nära till bekvämligheter som mataffär och apotek. Nära centralen hittar du dessutom flera av stadens bästa restauranger och mest populära barer. Om du väljer att bo alldeles nere vid Storsjöns strand kan du njuta av härliga uteserveringar under sommarhalvåret. Här bor du nära Jämtli, stadens friluftsmuseum, där du kan lära dig mer om områdets kulturhistoria. Från Storsjöns strand har du en tio minuters promenad till Östersunds centrala del, men det finns även en buss som smidigt tar dig till centrum.

För en naturnära vistelse kan Frösön, straxt utanför Östersund, vara att rekommendera. Här bor du nära en ö med naturstigar och cykelvägar och nära Frösö Zoo. Ett annat naturnära område i Östersund är Orrviken. Här bor du nära Moose Garden där du kan hälsa på skogens konung, men desto längre från centrum och behöver antingen bil eller buss för att ta dig in till stadskärnan.


Om Östersund

De lokala legenderna berättar flera historier om ett beryktat monster i Storsjön, det så kallade Storsjöodjuret. På friluftsmuseet Jämtli kan du hitta en utställning om monstret och legenderna kring odjuret som finns beskrivna redan under 1600-talet. Jämtli är ett trevligt utflyktsmål för barnfamiljer där barnen kan förundras över 1800-talsmiljön med guider klädda i tidsenliga dräkter. Det finns även ett inomhusmuseum som visar utställningar med kultur och historia från Vikingatiden. Promenera omkring i områdets vackra natur och fika på det mysiga kaféet.

Centralt belägen, tio minuter från centrum vid Storsjöns strand, hittar du Badhusparken. Hit flockas invånarna under sommaren för att sola och bada i en härlig och barnvänlig miljö. Parken är även populär vintertid då du kan åka skridskor på Storsjön, ta vinterdopp i uppsågade isvakar, och värma dig i Badhusets bastu.

Tack vare sina många runstenar och hällristningar är Östersund en utmärkt destination för historieentusiasten. I Glösa, ungefär 40 kilometer norr om staden, hittar du några av Sveriges mest välbevarade hällristningar från stenåldern. Ristningarna är daterade till cirka 5 000 år f. Kr. och består av bilder av älgar. I närheten kan du hitta en rekonstruerad stenåldershytta där du kan se hur man bodde under tidsperioden. För att ta dig runt till runstenar och hällristningar i området kan du hämta en karta på turistcentret i Östersund. Lättast är att hyra en bil för att ta dig fram då avstånden är relativt stora.


Reseinformation om Östersund

Hur länge stannar besökare i Östersund?

Det vanligaste valet bland våra användare för besök i Östersund är 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Östersund?

I genomsnitt kostar det cirka 986 kr per natt att boka ett rum i Östersund. Priserna varierar beroende på faktorer som betyg, årstid och hotellets läge.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Östersund?

Det är mest ekonomiskt att boka hotell i Östersund i oktober. Priserna du betalar då kan vara 17% lägre än under högsäsong. Det här är en bra period att boka för att få ett fantastiskt erbjudande.

Vilken dag är det billigast att bo i Östersund?

Kostnaden för hotellrum i Östersund varierar från dag till dag, men generellt är söndag den mest förmånliga dagen, och fredag den minst förmånliga.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Östersund?

Vandrarhem och hotell med 2 stjärnor eller mindre i Östersund kostar cirka 475 kr för en sängplats per person. Det är cirka 511 kr lägre än genomsnittskostnaden för ett hotell i Östersund.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Östersund